IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Поддршка за А1 Телевизија?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Поддршка за А1 Телевизија?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 84>
Автор
Порака
*moon* Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 7657
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај *moon* Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 03:19
ova  e nesto sto me nervira denovive........
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 08:06
Originally posted by Persej7 Persej7 напиша:

Станаа партиска телевизја на СДСМ, срамота е ова, не ни се трудат да одглумат објективност.

Дали за ова ги затвораат-односно им ја замрзнуваат сметката?збунетост
Ако е за тоа тогаш ќе мора уште неколку медиуми треба да затворат.
Ако е за докажан криминал тогаш пеки.
Прашањето е- немало ли други пари, објекти од кои можеле да ги наплатат средствата кои Рамковски и  ги должи на државата. Та нели имал некој “планинарски дом“ на Водно кој коштал многу повеќе од парите  на сметката на А1? Колку што успеав да разберам од изјавите на сметката немало многу пари и ќе се чекало да доаѓа прилив па одлуката ќе се преиспитувала по 2 месеци. Ако така гледаме (онака лаички) тогаш државата губи оти може и да не дојдат пари на сметката на А1збунетост
Жалосно е што земјава ни е полна “експерти“ а работите некако апла ги утнувамеизненадување
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 09:33

Јас како и секогаш тргнувам од фактичкјата состојба.

Дали А1 -- а преку неа и опозицијата -- лаже дека владата ја затвара телевизијата?   Да, лаже. Самите се затвараат, а набедуваат дека друг некој ги затвора. Значи драмолетка втор дел.

Zabegan: Надлежните најдоа милиони евра затаен данок, украдени пари во вредност од 18 милиони (засега толку, а сигурно се повеќе), милиони други на кои не им се знае потеклото, украдена документиација? Тоа е криминал, не може подруго да се нарече, и надлежните мора да однесуваат ако што налага законот. Затоа олабави не малку од квази иронија.

Buggyman: Дегутантно е да ми кажуваш за конк*ренција и хистерично однесување кога новинарите на А1 исцело, без срам и перде, се ставаат на една страна.   Па што беше манипулацијата со јавноста пред два месеци за наводниот упад??   Кој ќе им верува сега сем опозициските партиски послушници?

Станаа партиска телевизја на СДСМ, срамота е ова, не ни се трудат да одглумат објективност.

Јас само изнесов свое мислење и став, воопшто немав намера некого да убедувам на форумот, ниту тебе. Не се ни трудев “да ти кажувам“ што е вистината но никој од нас не ја знае целосно вистината и намерите на власта и на претставниците на А1 телевизија.

Јас својот став го кажав поради моите демократски убедувања, тоа е мојата основа, а не поради СДСМ или која било друга партија во Македонија. Ако секој од нас или поголемиот дел од народот е навистина демократски определен, тогаш не гледам причина некој да е против телевизија која е критички настроена кон власта. Ако таа телевизија не ја кажува вистината, таа некого клевети и за тоа има судска роцедура, но за жал, ниту еден од новинарите на А1 не доби кривична пријава за клевета.   Секојдневно гледаме случки на “малите луѓе“ кој се оставени на милост и немилост, зошто институциите секогаш по објавена сторија “ТРЧААТ“ да им помогнат на тие несреќници? Зар и тоа е лага?

Ако си премногу правичен, и демократски поткован, што велиш за Ѕинго и неговото Кратово? Ако добро ме држи меморијата, целата војна започна со....

Трактори

.... значи праведноста треба да биде пред се, сепак да видиме како се случувало некогаш, па исто така да видиме дали ке се случи ова и денес...

Медиумска војна

... дали сега некој ќе снајде за сходно да ги провери и овие информации дали се точни или не.

Сепак да не заборавиме една работа, партиите во Македонија имаат сличен начин на лажење на народот...

Како добар пример...

Текстот целосно ке го копирам за да не се сети некој да го избрише од официјалната страница на ВМРО ДПМНЕ.
-------------------------------------------------------

ЈАВНОТО ОБВИНИТЕЛСТВО ГИ ОТФРЛИЛО КАКО НЕОСНОВАНИ КРИВИЧНИТЕ ПРИЈАВИ ПРОТИВ АРНАУДОВ И ТАКОВСКА
05.10.2003

Заради немање основа за сомнение, Основното јавно обвинителство од Скопје на 24.09.2003 година донесе решение за отфрлање на кривичната пријава поднесена од Министерството за внатрешни работи за кривично дело Злоупотреба на службената положба и овластување од член 353 ст.3 во врска со став 1 од Кривичниот законик против Ламбе Арнаудов поранешен генерален директор на ЕСМ и против Весна Таковска директор на Табак осигурување АД Скопје.

ВМРО-ДПМНЕ сака да ја потсети јавноста дека оваа кривична пријава поднесена од страна на Владата на Република Македонија, поточно од Министерството за внатрешни работи, се однесуваше на наводна злоупотреба на службената положба на Ламбе Арнаудов поранешен генерален директор на ЕСМ, со која го оштетил јавното претпријатие за 350.774.674,50 денари, осигурувајќи го во Табак осигурување, за што наводно со умисла бил поттикнат од второосомничената г-ѓа Весна Таковска директор на Табак осигурување.

Спорниот момент во овој, еве се покажува и тоа како корисен договор за ЕСМ, е наводната неликвидност и неможност на Табак осигурување да ја покрие максималната вредност на осигурувањето која изнесува 140.185.862.669,00 денари кога би дошло до катастрофа во ЕСМ. Сепак се покажа дека вистината е сосема поинаква. Имено, Табак осигурување на тендерот распишан од ЕСМ за осигурување на имотот, понудил најдобри услови за што и ја добил зделката, а согласно со постоечките закоснски решенија за да обезбеди целосно покривање на имотот на ЕСМ Табак осигуривање склучил протокол за соработка со КЈУБИ Македонија во осигурувањето на имотот на ЕСМ со што е обезбедено осигурувањето на целокупниот имот. Според ова како неоснована Јавното обвинителство ја отфрлило кривичната пријава против Ламбе Арнаудов и Весна Таковска.

Меѓутоа и покрај ваквата завршница на овој случај останува горчливиот факт дека на овие луѓе им беа грубо нарушени основните човекови права и слободи. Во својот хистеричен лов на вештерки, оваа неспособна Влада непочитувајќи ја презумпцијата на невиност ги прогласи овие луѓе за виновни пред воопшто и да биде покренато обвинение против нив со што директно го загрози нивното човечко достоинство, но и нивните човекови права гарантирани со Уставот на РМ.

ВМРО-ДПМНЕ сака да потенцира дека она што е можеби многу по загрижувачко од загрозувањето на човечкото достоинство и слобода на овие поединци, а што, за жал, е индикатор за функционирањето на нашата држава предводена од оваа неспособна Влада, е нејзиното директно мешање во слободниот пазар. Сведоци сме токму преку овој, а и безброј други случаи дека оваа Влада, за жал, врши недозволиви атаци врз приватните компании, токму како во времето од 1953 година, како што некои од нив сакаат да се изразат.

Заради непочитувањето на презумпцијата на невиност во овој случај, на угледот на Табак осигурување му беше нанесена огромна, и можеби ненадоместлива штета што нормално предизвикува штети и во неговото работење. Не треба посебно да се елаборира дека во бизнисот со осигурување довербата е клучниот услов за работа.

За жал, пред неколку дена, бевме сведоци на продолжување на самоволието на оваа Влада, па мистерот за финансии, Петар Гошев, кој својата неспособност да ги наплати повеќе од половината даноци во оваа држава со што ја донесе нашата земја пред економска катастрофа, ја компензираше тако што на г-ѓа Таковска, директор на една приватна фирма и еден од најуспешните македонски менаџери и ја одзема согласноста за вршење дејност. Образложението беше токму кривичната пријава за овој случај и неколку минорни ненаплатени премии во други случаи.

Затоа ВМРО-ДПМНЕ ги охрабрува и повикува лицата, чие човечко и професионално достоинство беше загрозено со овој случај да ја тужат оваа неспособна Влада и да бараат надомест на штетата претрпена од оваа организирана хајка и највулгарен реваншизам врз македонските фирми и граѓани, симпатизери или членови на опозиционите партии.

Исто така, ВМРО-ДПМНЕ ја повикува целата македонска демократска јавност да се обедини во спречувањето на самоволието на оваа неспособна и тоталитарна Влада која и го загрозува дванаесетгодишниот напор на Република Македонија за интегрирање во Европската Унија и во НАТО и која нашата земја сигурно ја води кон целосна светска економска и политичка маргинализација.
-------------------------------------------------------

Крајот го знаеме, но...
КОЈ КОГО ЛАЖЕ

Изменето од Buggyman - 29.Јануари.2011 во 09:49
Homo homini lupus est...
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 10:59
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Дали за ова ги затвораат-односно им ја замрзнуваат сметката?збунетост
Ако е за тоа тогаш ќе мора уште неколку медиуми треба да затворат.
Ако е за докажан криминал тогаш пеки.
Прашањето е- немало ли други пари, објекти од кои можеле да ги наплатат средствата кои Рамковски и  ги должи на државата. Та нели имал некој “планинарски дом“ на Водно кој коштал многу повеќе од парите  на сметката на А1? Колку што успеав да разберам од изјавите на сметката немало многу пари и ќе се чекало да доаѓа прилив па одлуката ќе се преиспитувала по 2 месеци. Ако така гледаме (онака лаички) тогаш државата губи оти може и да не дојдат пари на сметката на А1збунетост
Жалосно е што земјава ни е полна “експерти“ а работите некако апла ги утнувамеизненадување
...bash poradi toa!да

...i sekoe drugo blebetanje e samo djabe troshenje energija!

...a , za toa deka ke mora i drugi da zatvoraat,.pa , zoshto da gi zatvoraat?збунетост

...koga tie na ''site branovi'' gi falat desperadosite drzavni!

Изменето од brza - 29.Јануари.2011 во 11:00
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 12:35
Ако сакала владата да ја затвори А0 , требало до сега да ги блокира и телефонските линии

А овие филмови што ги прават новинарите од А0 се заниакде

Па свесни ли се дека има луѓе кои не земале плата со месецио и години ....па шо ќе им биде ако не им дадат плата за 2 месеца ???  Ко ќе се расчицтат долговите со државата , пак ќе се врати се во нормала

Бреееееееее , немој да не паднат на ниско ниво новинарите па сега за пусти пари работат

Абе све материјалисти ко мене , што држава ќе бевме , очигледно од љубов (кон работата) не се живее...ПАРИ И САМО ПАРИ лутина
Кон врв
Zajcef Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Регистриран: 16.Јануари.2008
Поени: 1252
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 13:11
Originally posted by Mindy Mindy напиша:

Ако сакала владата да ја затвори А0 , требало до сега да ги блокира и телефонските линии А овие филмови што ги прават новинарите од А0 се заниакдеПа свесни ли се дека има луѓе кои не земале плата со месецио и години ....па шо ќе им биде ако не им дадат плата за 2 месеца ???  Ко ќе се расчицтат долговите со државата , пак ќе се врати се во нормала Бреееееееее , немој да не паднат на ниско ниво новинарите па сега за пусти пари работатАбе све материјалисти ко мене , што држава ќе бевме , очигледно од љубов (кон работата) не се живее...ПАРИ И САМО ПАРИ лутина

Ти нормална си ова што го зборуваш или не си?Нека поседеле без плата 2 месеци.Ова не им се пари за џепарац фамилии ранат со тие пари,поседи ти без плата 2 месеци.На оваа сиромаштија одвај сврзуваат крај со крај луѓе со редовна плата не пак некој без плата да седи.
И тоа зошто?Оти така му се сакало на некој во власта.

Ако сакала владата да ја затвори А0 , требало до сега да ги блокира и телефонските линии

Ма најубаво нека ја дигнат А1 во воздух!
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 13:20
Па цело време тоа јадам гомна, нели ме читаш ????????лутина

Нека осетат на своја кожа како им е на оние кои протестираат цело време поради финансиската криза

Затоа и реков, 2 месеца без плата нека видат какво е чувството па после нека серат по вестите на А0

НАЈМНОГУ ШТО МРАЗАМ Е КОГА НЕКОЈ НЕ ГИ ПОЧИТУВА ЗАКОНИТЕ , СИ ТРАЕ И СИ ЗЕМА БОНУС ПАРИ , ПА ШТО ГО БОЛИ ЗА ДРУГИТЕ лутина

Секогаш стојам на страна да се почитуваат закони и правила , ЗНАЧИ не бранам ниту влада, ниту новинари , ТУКУ ЗАКОНИ кои се поставени

АКО НЕ ИМ ЧИНАТ ШТО НЕ КАЖАЛЕ ДО СЕГА ЌЕ СЕ НАПРАВЕА ПРОМЕНИ ВО ЗАКОНИТЕ, ИМААТ УСТА , ГОСПОД ИМ ДАЛ лутина
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 13:26

Нека осетат на своја кожа како им е на оние кои протестираат цело време поради финансиската криза Затоа и реков, 2 месеца без плата нека видат какво е чувството па после нека серат по вестите на А0

Ама тие ,,серат,,во корист на тие оштетените од Економската криза,подобро латас нека остане без плата оти тој е тој што треба да осети како е,бидеќи ги плукаат и омаловажуваат таквите групи на луѓе(млекари,тутунари и сл.)
А за законите,многу луѓе не ги почитуваат законите па и се мили на власта Или само велија беше проблемот тој од кога го уапсија рози цветаат,сиот криминал се задуши
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 13:34
Епа затоа ви е таква државата , од што премногу ги почитувате законите во неа.

Ниту Сител тв не се поарни , само да не одам офтопик, пошто се збори за А0

Коментарот ми беше за пари , пари и само на пари да се мислело. Муабетиве кои кружат дека Татјана му била швалерка на Велија , дека земала бонус плата .....море нека види 2 месеци како е без пари , па пак нека дига нос пред камерите

Многу мразам самобендисани луѓе , ма не можам органски да ги поднеасам болен

Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 13:39
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Ама тие ,,серат,,во корист на тие оштетените од Економската криза,подобро латас нека остане без плата оти тој е тој што треба да осети како е,бидеќи ги плукаат и омаловажуваат таквите групи на луѓе(млекари,тутунари и сл.)
А за законите,многу луѓе не ги почитуваат законите па и се мили на власта Или само велија беше проблемот тој од кога го уапсија рози цветаат,сиот криминал се задуши

Како одговор на овој твој пост-дилема ...би била една Македонска Народна Мудрост..која пак вели вака:
КОЈ КОЊ ЌЕ МИ го ФАТАТ..ТОЈ ќе си ВРШИ....голема%20насмевка
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
TOTENKOPF

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zajcef Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 13:46

Епа затоа ви е таква државата , од што премногу ги почитувате законите во неа.Ниту Сител тв не се поарни , само да не одам офтопик, пошто се збори за А0 Коментарот ми беше за пари , пари и само на пари да се мислело. Муабетиве кои кружат дека Татјана му била швалерка на Велија , дека земала бонус плата .....море нека види 2 месеци како е без пари , па пак нека дига нос пред камерите Многу мразам самобендисани луѓе , ма не можам органски да ги поднеасам болен

Ти можеш лично да ги мразиш колку сакаш но тие имаат право да си земаат плата како и сите нормални.Во А1 не спаѓаат само тие високи функционери велијовци швалерки и сл.туку има и многу обични работници,камермани,монтажери и слични функции зад камерите кои поштено си го вадат лебот.И никој нема право да му го ускрати лебот на некого посебно ако е чесно заработен.А тоа дека и ѕинго е постран јасно е и затоа јас се лутам,ако се апси се нека се апси а не селективно кој плука по власта.

Кој коњ ќе плука по власта тој ќе си врши новаче
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 14:41
Od site oni komentari shto se napishani vo odbrana na A1 zakluchuvam edno - branenjeto e samo zastoa shto privremeno zamolknuva eden glasnogovornik na SDSM.

Site se slozhuvat deka sopstvenikot verojatno stopanisuval nezakonski, site se slozhuvaat deka za toa treba da bide krivichno gonet, se slozhuvaat site negovi firmi da bidat zatvoreni, no baraat zakonot da ja izostavi A1 od toj proces bidejki taa e instrument na opozicijskoto glasnogovornishtvo.

Ednostavno, ne se raboti za nishto drugo osven za partijski interes koj go nadminuva interesot za sopstvenata zakonodavna drzhava.

Zatoa obvinuvanjata i kritikite upateni do vladata deka taa ja zatvora A1 edinsteno od partijski interes e edna golema hipokrizija.

Ova go pishuvam kako nabljuduvach nadvor od zemjata, bez nikakva pripadnost ili interes za bilo koja partija.

Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 14:50
Originally posted by Zajcef Zajcef напиша:

Кој коњ ќе плука по власта тој ќе си врши новаче

Ееее... фала ти Боже и (наш) Зајец....и тоа од ПРВА рака... да (ме) разбере...без наново (и одново) препофтарање на кажаното..голема%20насмевка
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Јануари.2011 во 14:53
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

Od site oni komentari shto se napishani vo odbrana na A1 zakluchuvam edno - branenjeto e samo zastoa shto privremeno zamolknuva eden glasnogovornik na SDSM.

Zatoa obvinuvanjata i kritikite upateni do vladata deka taa ja zatvora A1 edinsteno od partijski interes e edna golema hipokrizija.

Ova go pishuvam kako nabljuduvach nadvor od zemjata, bez nikakva pripadnost ili interes za bilo koja partija.

zar i ti  sine brute?
збунетост
...znachi,ako nekoj  primetuva i kazuva shto se ne e vo red vo zemjava ,..odma e  ''trubach'' na  drugine -ovci?!изненадување

...pa , bash  edinstveno e poradi toa shto  go kazuvash,....inache , siguren sum deka i ti ne veruvash dea drugite rabotat spored zakonot,

...ako ne veruvash , aj kazi togash , shto ti mislish, zoshto nikoj ne gi pipa niv?
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 84>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.