|
Дали во Македонија има слобода на говорот |
Внеси реплика | страница <1 678910 20> |
Автор | ||
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, во Македонија има слобода на говорот, ако не верувате прашајте го Тито Петковски. Вака да му се обратеше некој друг на овој Унгарецов...комуњарската банда револуција ќе кренеше на форумов.
|
||
Курчи
Сениор Регистриран: 08.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
нема , на груевски жена му не смее да каже у јавност дека бил педер
|
||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вчера го видов и слушнав Љубе Бошковски како пред некои тутунари, покрај другото, им вели (парафразирам): „ ... Груевски и неговите министри се мафијаши...“
Дали е ова слобода на говор? Дали Груевски сега може да го тужи за клевета? Оти нели, ако некој нешто тврди, тоа ќе треба да го докаже. Ако јас речам дека „Груевски изврши убиство“, секако дека ќе ме притворат и од мене ќе бараат докази за тоа мое тврдење. Но, во овој случај, ако дојде до приведување на Бошковски, што мислите, како тој ќе реагира? Сигурен сум дека тој веднаш ќе се повика на правото на слобода на говор, дека го апсат од политички причини, дека поради тоа што тој (Бошковски) е политички многу силен па овој (Груевски) се уплашил од него и по секоја цена сака да го оттргне од политичката сцена поради страв од губење на изборите ... бла, бла, бла ... |
||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
||
Курчи
Сениор Регистриран: 08.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ај прашај на груевски жена му, не смее да се разведе од него, а ме сака, болна е по мене |
||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Има разлика кога политичарите го лажат народот и ти како индивидуа разговараш со неколку луѓе и мислиш дека твоето размислување е исправно. Дали некого Црвеновски оптужи што го поврзуваа со некаков атентат на починатиот претседател Трајковски, или пака нашиов колега што тврди дека премиерот ни се вози во рикверц . |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ма се согласувам 100% Ако во Македонија нема слобода на говор ( и тоа без последици) незнам каде има. Можеш и полицајци да пцуеш и да не добиеш ќотек, нити пак да изгубиш позиција. Додуша - за мачкање очи на народот и спасување образ на кутрите полицајчиеа демек ќе има Прекршочна пријава за вулгарниот директор? „Џ.А. го нарушил јавниот ред и мир со омаловажување на полицајците на тој начин што им се обратил со зборовите: „Кој к.. дојдовте вие, к… да ми го јадете вие сте најголеми лопови во полицијата, вие сте најголеми бандити, да ми го најдете паричникот кој беше закачен на закачалка, за кој к.. сте вие полицајци, да направите претрес на сите што седат околу мене и на капутите што се закачени на закачалка и да направите претрес на вработената келнерка и ме боли к… што ќе следува“. |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
бре што се научија па тоа најново, ако ги обвиниш за нешто, одма рипаат со тужби, бидејќи некој ги учел дека нападот е најдобра одбрана! колку што треба да докаже обвинителот, толку треба и да се одбрани обвинетиот, а јас никаде не видов одбрана на обвинетиот, туку само она што според теоријата на ВМРО е клеветата кон некој што наводно „клеветел“ |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
од друга страна пак, во конкретниов случај, директорот не се однесувал коректно и имам секакви замерки за него, бидејќи се работи за директо кој треба да биде културен и услужен најпрво, дали е полицијата, или некој друг сеедно а мислам дека и неговиот испад не спаѓа тука, бидејќи ова црвеново и не е некое искажување на став, туку истурање на фрустрација, дали е оправдана или не, не знам, ама според мене тоа во било каква демократија треба да се санкционира |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Pavaroti
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Браво бе Џорџе па ти си бил многу културен момак. Него дајму на некојси власт па да видиш што сорта е |
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sloboda na govor ne znaci deka mozes da pcues i da navreduvas nekogo bez nikakvi posledici . Sloboda na govor e slobodno da si go kazes svoeto mislenje bez da ti bide strav deka ke odis vo zatvor zatoa sto si rekol nesto protiv vlasta . |
||
SOLI DEO GLORIA
|
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е па изгледа може и да се каже и да се нема последици |
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Македонија е најдемократската држава на светов.
Секој може да зборува, пишува и прави што сака, без никакви последици. Гледано од тој агол, слободата на изразување во Македонија е на многу повисоко ниво одколку во било кое друго високо развиено демократско општество. Она што се прави во Македонија, едноставно неможе да се прави во земјите кои ни се идеал, цел! |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
водачот на тутунарите зборуваше пред камерите
еден куп „редари“ со панцири му ја претресувале куќата под изговор дека го бараат афтомобилот...во дворот,на спратот,на таванот,па дури и во фиоките пред некое време и водачот на млекарите зборуваше пред камери ...му ја превртеа куќата наопаку барајќи оружје...кога не најдоа открија мариухана во неговите ниви... да...има „слобода на говорот“ Изменето од Andjelina - 11.Јануари.2011 во 23:33 |
||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Јас пак за директорот
Па мора да зборува слободно кога му дрпнале новчаникот. Налет парите, обично таму сите ја чуваме личната карта и картиците. Како бе да не си го изразиш правото на слободен говор |
||
Внеси реплика | страница <1 678910 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |