IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Дали во Македонија има слобода на говорот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали во Македонија има слобода на говорот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 20>
Прашање: Дали во Македонија има слобода на говорот?
Одговор Гласови Статистика
19 [51,35%]
18 [48,65%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака
Pavaroti Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Регистриран: 03.Април.2009
Статус: Офлајн
Поени: 441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 19:21
Да, во Македонија има слобода на говорот, ако не верувате прашајте го Тито Петковски. Вака да му се обратеше некој друг на овој Унгарецов...комуњарската банда револуција ќе кренеше на форумов.
Кон врв
Курчи Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јануари.2011
Поени: 143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Курчи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 19:22
нема , на груевски жена му не смее да каже у јавност дека бил педер
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 19:24
Вчера го видов и слушнав Љубе Бошковски како пред некои тутунари, покрај другото, им вели (парафразирам): „ ... Груевски и неговите министри се мафијаши...“
Дали е ова слобода на говор?
Дали Груевски сега може да го тужи за клевета? Оти нели, ако некој нешто тврди, тоа ќе треба да го докаже.
Ако јас речам дека „Груевски изврши убиство“, секако дека ќе ме притворат и од мене ќе бараат докази за тоа мое тврдење.
Но, во овој случај, ако дојде до приведување на Бошковски, што мислите, како  тој ќе реагира? Сигурен сум дека тој веднаш ќе се повика на правото на слобода на говор, дека го апсат од политички причини, дека поради тоа што тој (Бошковски) е политички многу силен па овој (Груевски) се уплашил од него и по секоја цена сака да го оттргне од политичката сцена поради страв од губење на изборите ... бла, бла, бла ...
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Курчи Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јануари.2011
Поени: 143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Курчи Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 19:27
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Вчера го видов и слушнав Љубе Бошковски како пред некои тутунари, покрај другото, им вели (парафразирам): „ ... Груевски и неговите министри се мафијаши...“Дали е ова слобода на говор?Дали Груевски сега може да го тужи за клевета? Оти нели, ако некој нешто тврди, тоа ќе треба да го докаже.Ако јас речам дека „Груевски изврши убиство“, секако дека ќе ме притворат и од мене ќе бараат докази за тоа мое тврдење.Но, во овој случај, ако дојде до приведување на Бошковски, што мислите, како  тој ќе реагира? Сигурен сум дека тој веднаш ќе се повика на правото на слобода на говор, дека го апсат од политички причини, дека поради тоа што тој (Бошковски) е политички многу силен па овој (Груевски) се уплашил од него и по секоја цена сака да го оттргне од политичката сцена поради страв од губење на изборите ... бла, бла, бла ...

ај прашај на груевски жена му, не смее да се разведе од него, а ме сака, болна е по мене
Кон врв
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 19:36

Вчера го видов и слушнав Љубе Бошковски како пред некои тутунари, покрај другото, им вели (парафразирам): „ ... Груевски и неговите министри се мафијаши...“Дали е ова слобода на говор?Дали Груевски сега може да го тужи за клевета? Оти нели, ако некој нешто тврди, тоа ќе треба да го докаже.Ако јас речам дека „Груевски изврши убиство“, секако дека ќе ме притворат и од мене ќе бараат докази за тоа мое тврдење.Но, во овој случај, ако дојде до приведување на Бошковски, што мислите, како  тој ќе реагира? Сигурен сум дека тој веднаш ќе се повика на правото на слобода на говор, дека го апсат од политички причини, дека поради тоа што тој (Бошковски) е политички многу силен па овој (Груевски) се уплашил од него и по секоја цена сака да го оттргне од политичката сцена поради страв од губење на изборите ... бла, бла, бла ...

Има разлика кога политичарите го лажат народот и ти како индивидуа разговараш со неколку луѓе и мислиш дека твоето размислување е исправно. Дали некого Црвеновски оптужи што го поврзуваа со некаков атентат на починатиот претседател Трајковски, или пака нашиов колега што тврди дека премиерот ни се вози во рикверц .
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 22:32
Originally posted by Pavaroti Pavaroti напиша:

Да, во Македонија има слобода на говорот, ако не верувате прашајте го Тито Петковски. Вака да му се обратеше некој друг на овој Унгарецов...комуњарската банда револуција ќе кренеше на форумов.

Ма се согласувам 100%намигнување
Ако во Македонија нема слобода на говор ( и тоа без последици) незнам каде има. Можеш и полицајци да пцуеш и да не добиеш  ќотек, нити пак да изгубиш позиција.изненадување
Додуша - за мачкање очи на народот и спасување образ на кутрите полицајчиеа демек ќе има
Прекршочна пријава за вулгарниот директор?

„Џ.А. го нарушил јавниот ред и мир со омаловажување на полицајците на тој начин што им се обратил со зборовите: „Кој к.. дојдовте вие, к… да ми го јадете вие сте најголеми лопови во полицијата, вие сте најголеми бандити, да ми го најдете паричникот кој беше закачен на закачалка, за кој к.. сте вие полицајци, да направите претрес на сите што седат околу мене и на капутите што се закачени на закачалка и да направите претрес на вработената келнерка и ме боли к… што ќе следува“.

Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 23:00

Вчера го видов и слушнав Љубе Бошковски како пред некои тутунари, покрај другото, им вели (парафразирам): „ ... Груевски и неговите министри се мафијаши...“
Дали е ова слобода на говор?
Дали Груевски сега може да го тужи за клевета? Оти нели, ако некој нешто тврди, тоа ќе треба да го докаже.
Ако јас речам дека „Груевски изврши убиство“, секако дека ќе ме притворат и од мене ќе бараат докази за тоа мое тврдење.
Но, во овој случај, ако дојде до приведување на Бошковски, што мислите, како  тој ќе реагира? Сигурен сум дека тој веднаш ќе се повика на правото на слобода на говор, дека го апсат од политички причини, дека поради тоа што тој (Бошковски) е политички многу силен па овој (Груевски) се уплашил од него и по секоја цена сака да го оттргне од политичката сцена поради страв од губење на изборите ... бла, бла, бла ...
нема што Груевски да тужи некого ако не докаже прво дека клеветата е невистината... бидејќи според истата филозофија јас сум имун на тужби, бидејќи кој ќе ме тужи, значи дека ме клевети...
бре што се научија па тоа најново, ако ги обвиниш за нешто, одма рипаат со тужби, бидејќи некој ги учел дека нападот е најдобра одбрана!
колку што треба да докаже обвинителот, толку треба и да се одбрани обвинетиот, а јас никаде не видов одбрана на обвинетиот, туку само она што според теоријата на ВМРО е клеветата кон некој што наводно „клеветел“
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 23:07
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ма се согласувам 100%намигнување
Ако во Македонија нема слобода на говор ( и тоа без последици) незнам каде има. Можеш и полицајци да пцуеш и да не добиеш  ќотек, нити пак да изгубиш позиција.изненадување
Додуша - за мачкање очи на народот и спасување образ на кутрите полицајчиеа демек ќе има
Прекршочна пријава за вулгарниот директор?

„Џ.А. го нарушил јавниот ред и мир со омаловажување на полицајците на тој начин што им се обратил со зборовите: „Кој к.. дојдовте вие, к… да ми го јадете вие сте најголеми лопови во полицијата, вие сте најголеми бандити, да ми го најдете паричникот кој беше закачен на закачалка, за кој к.. сте вие полицајци, да направите претрес на сите што седат околу мене и на капутите што се закачени на закачалка и да направите претрес на вработената келнерка и ме боли к… што ќе следува“.

полицијата најмногу заслужува да биде пцуена и обвинувана, поради работата која (не) ја врши... јас едвај чекам да дојдам во конфликт со полицаец и убаво да му се изнакажам...

од друга страна пак, во конкретниов случај, директорот не се однесувал коректно и имам секакви замерки за него, бидејќи се работи за директо кој треба да биде културен и услужен најпрво, дали е полицијата, или некој друг сеедно
а мислам дека и неговиот испад не спаѓа тука, бидејќи ова црвеново и не е некое искажување на став, туку истурање на фрустрација, дали е оправдана или не, не знам, ама според мене тоа во било каква демократија треба да се санкционира
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор

Експерто нумеро 2

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pavaroti Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 23:10
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ма се согласувам 100%намигнувањеАко во Македонија нема слобода на говор ( и тоа без последици) незнам каде има. Можеш и полицајци да пцуеш и да не добиеш  ќотек, нити пак да изгубиш позиција.изненадувањеДодуша - за мачкање очи на народот и спасување образ на кутрите полицајчиеа демек ќе имаПрекршочна пријава за вулгарниот директор?

„Џ.А. го нарушил јавниот ред и мир со омаловажување на
полицајците на тој начин што им се обратил со зборовите: „Кој к..
дојдовте вие, к… да ми го јадете вие сте најголеми лопови во полицијата,
вие сте најголеми бандити, да ми го најдете паричникот кој беше закачен
на закачалка, за кој к.. сте вие полицајци, да направите претрес на
сите што седат околу мене и на капутите што се закачени на закачалка и
да направите претрес на вработената келнерка и ме боли к… што ќе
следува“.

Браво бе Џорџе па ти си бил многу културен момак.
Него дајму на некојси власт па да видиш што сорта е
Кон врв
KINGDAVID Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Solomon's father

Регистриран: 09.Октомври.2008
Поени: 9420
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KINGDAVID Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 23:18

Sloboda na govor ne znaci deka mozes da pcues i da navreduvas nekogo bez nikakvi posledici .

Sloboda na govor e slobodno da si go kazes svoeto mislenje bez da ti bide strav deka ke odis vo zatvor zatoa sto si rekol nesto protiv vlasta .
   SOLI DEO GLORIA
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 23:24
Originally posted by KINGDAVID KINGDAVID напиша:

Sloboda na govor ne znaci deka mozes da pcues i da navreduvas nekogo bez nikakvi posledici .

Sloboda na govor e slobodno da si go kazes svoeto mislenje bez da ti bide strav deka ke odis vo zatvor zatoa sto si rekol nesto protiv vlasta .

Е па изгледа може и да се каже и да се нема последицинамигнување
Кон врв
Platenik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Октомври.2008
Поени: 3600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Platenik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 23:26
Македонија е најдемократската држава на светов.

Секој може да зборува, пишува и прави што сака, без никакви последици.

Гледано од тој агол, слободата на изразување во Македонија е на многу повисоко ниво одколку во било кое друго високо развиено демократско општество.

Она што се прави во Македонија, едноставно неможе да се прави во земјите кои ни се идеал, цел!
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“

Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 23:31
водачот на тутунарите зборуваше пред камерите
еден куп „редари“ со панцири му ја претресувале куќата под изговор дека го бараат афтомобилот...во дворот,на спратот,на таванот,па дури и во фиоките замисленост
пред некое време и водачот на млекарите зборуваше пред камери ...му ја превртеа куќата наопаку барајќи оружје...кога не најдоа открија мариухана во неговите ниви...
да...има „слобода на говорот“

Изменето од Andjelina - 11.Јануари.2011 во 23:33
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јануари.2011 во 23:34
Јас пак за директоротголема%20насмевка
Па мора да зборува слободно кога му дрпнале новчаникот. Налет парите, обично таму сите ја чуваме личната карта и картиците.изненадување
Како бе да не си го изразиш правото на слободен говорзбунетост
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 20>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.