|
Современа архитектура |
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Автор | ||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
najnovo dostignuvajne vo gradejnaeto e gradbata so grafit so visok elektricen napon pri sto se dobiva dijamantska gradba polesna i pocvrsta iljada pati od celikot ova e kinesko naucno dostignuvajne no e kopirano od prirodata kade grmotevicata od oblacite moze da predizvika proces na zemjata ako na mestoto ima grafit i drugi soedinenija pa taka moze da se sozdade mnogu cvrst kamen so gigantski velicini sto za cvrstina koristi svojstva od grafit t,e, dijamant.no moze da se sozdade i cist dijamant.
|
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
City center во Сараево
Novo Sarajevo |
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
- shto i da mu pisham , za ovoj nema da bide konstruktivno .
...ama aj,...alal da im e saraevchani , ...samo gi zalam shto tie nemaaat pojma shto e ...sovremena arhitektura. ...treba nekoj od ovdeshnive virtuozi vo taa oblast da odi i ...da im pokaze shto e moderno vo ovoj vek . |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
како и да е, поентата не ми е да кажувам колку тоа нашава земја е затупена а другите развиени, туку да дадам претстава што би можело да има во нашава земја (бидејќи БиХ е земја со слични економски услови) доколку си немавме фрустрации со „културни вредности“ и се се одвиваше нормално |
||
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
..ama na mene mi beshe bash toa poentata: ...deka ovaa zemja e zatupena ! ..a mislam deka i vo saraevo e najvisokata zgrada na balkanot,...barem dodeka ne ja napravat onaa vo prishtina,...koja ke bila najvisoka . |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
brza, проблемот е што и Босна е затупена земја и тоа дека нашата земја е нешто најзаостанато нешто на светот, може да биде само твое лично мислење
поентата беше дека Босна барем се ориентира кон правите вредности, за разлика од нас... еве и да баталиме политика, да збориме чисто за урбанизам и архитектура, сеедно... |
||
|
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Интересно. Зградата Fingerprint во Тајланд. |
||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
се е само село не е
е вакво нешто кога инвеститорите кај нас ќе изградат, ќе може да се пофалат дека е ексклузивно и да го наплаќаат како такво
|
||
|
||
Оптимист
Нов член Регистриран: 13.Ноември.2015 Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кај нас реално нема потреба од вакви футуристички градби. Едноставно не одговараат на поднебјето, културата и менталитетот. Можеби би било убаво ако ја урнеме цела Македонија и повторно ја изградиме по ваков модел, но на сегашнава архитектура и “традиција“ која ја има Македонија сето ова би изгледало смешно. Плус, немаш таква побарувачка. За вакви масовни згради треба голема популација. Тие источно-азиски градови имаат големии популации и потреба од такви градби за да можат сето тоа население да го сместат на помал простор. |
||
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
еве, наместо да се градеа гета како Реонски, Расадник, новото Маџир маало, новите згради во стар Аеродром, и така натаму, можеше да се изгради нешто вакво, кое што истовремено штеди простор и задржува цена со право
|
||
|
||
kocko
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Бог да чува!
|
||
kocko
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Epten nevoobichaeno I interesno:
|
||
Бог да чува!
|
||
Внеси реплика | страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |