|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика | страница <1 678910 67> |
Автор | |
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Животот е премногу краток, за да биде здодевен
|
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
BALADA Od svih si devojaka
bila tisa, zbunjena, sama,
neprimetna, bleda. Ej, zasto nisi bar
porasla visa, bar visa za pola
pedlja? Jedne je noci udarala
kisa, tako krvnicki ko cuvari reda... Ej, zasto nisi bar
porasla visa, bar visa za pola
pedlja, jer kad si se o drvo
kraj vrata obesila jednom u
svitanja seda, izmegju bosih nogu i blata bilo je razmaka samo – pola pedlja. Miroslav Antic Изменето од Sho-Sana - 26.Март.2009 во 21:32 |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ima nesto u tom sto me neces,
ostavljas mi vremena za druge, gledam kako veselo se kreces, kao leptir oko moje tuge. (Zeljko Joksimovic) |
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
mistake
Сениор Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
. Изменето од mistake - 31.Јануари.2011 во 17:59 |
|
Sho-Sana
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СОЧУВСТВУВАЊЕ
Нејзиното малечко девојче доцнеше со враќањето од училиште, па нејзината мајка почна да ја кара, кога одеднаш запре и ја праша: - Зошто толку доцниш? - Сакав да му помогнам на едно девојче, тоа беше во неволја - и’ одговори ќерката. - И што стори ти, за да и’ помогнеш нејзе? - Ох, јас седнав долу и и’ помогнав да плаче. (непознат автор) |
|
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Padanje lišćaKoračaše nema, hladna pored mene, Stare jedne reke. Njen je korak bio Mrak bolesne noći zasipaše prahom I kad u to veče što se većma mrači, Svaki udar srca, smrt nečeg što živi! Јован Дучиќ |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
~Live the life you love, love the life you live~
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
DENES STANAV RANO, A CUDNO, NE MI SE SPIE I SEGA KE SI SVARAM KAFE OTI MNOGU MI SE PIE NE METAM, NE CISTAM, NE SUREDUVAM RESIV ETE TAKA SAMO DA SE DOTERUVAM KE SE FARBAM, KE SE MIJAM VITLERI KE STAVAM A SO NOVA FRIZURA MANDZA NE MOZAM DA PRAVAM KE SE DEPILIRAM, KE SE LAKIRAM I NEMA DA BIDAM TAZNA KE SI IZLEZAM VO GRAD I KE SI SE PRAVAM VAZNA. |
|
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТА ТИЕ СМЕ
На Гордана С. Та тие сме, зарем другпат поинакви сме биле, иднината изменети не не препознава... На опинците крвта од Самуила си ја носиме - клето племе брат брата за меѓа паламидна што убива... Пилиштари прават кајгана од јајца од шкопан петел - во крвта им кук*рига генот на големиот освојувач од Пела. Та тие сме, со песната на гладот се распознаваме - волчјо око самоизедно... Се газиме едни други со клетвата вековна во длапките - кајшто очи требало да имаме... Пилиштари пеат славопојки на водачи што одамна се изгубиле во шумата на самобендисаноста - гладно завива ембрионот на славата... Та тие сме, никогаш поинакви не сме биле, со сеир – белег сами обележани... |
|
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не се будали
тие што не знаат да читаат Будали се тие што мислат дека све што пишува е вистина |
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE VJERUJ DA JA ODLAZIM Ne vjeruj da ja odlazim jer nemoguce je ostaviti taj krevet u kojem smo smislili najljepse price nemoguce je da me taj vjetar odnese nekud u neku ravnicu punu snijega jer tko ce tako njezno tvoje celo poljubiti kome bi na pamet padale takve lude stvari da se zenimo svake noci da ponekad pobjegnemo ne vjeruj gledaj tu su jos moje cigarete moj kaput i moje srce ja sam jos uvijek tako tvoj da nemam vremena ni za sebe. Zeljko Krznaric |
|
|
|
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Meeeee, meeee
iz daljine cujem ja, budi me u noc, slomi mi s'n na put izadzoh, na trem stari, vidim belu lepu vitu stavu trci mi u zagrljaj pravo. Meee, meeeeeeee, u zagrljaj se moj preda. Na oci suze u srcu radost kozica mi moja kuci dosla. Oprostih joj cim je vidoh nije znala da on za nju nije ja sam pravi ja sam onaj koji moja koza uvek voli. |
|
u mojoj kozi najbolje disem....
|
|
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Accidental We're all angels that fall from grace So you don't have to hide your face from me It's the burden you won't lay down It's the guilt that you carry around You can see it coming But somehow you can't seem to avoid it Avoid this Life is accidental and Things happen coincidentally I never meant to hurt you You never meant to hurt me But we all get our hands a little dirty Let it out and let me inside Tell me things that you feel you need to hide All your secrets can't be worse than mine So come closer and hold me tight Do you feel the poison running From your veins into an empty nothing, nothingness Life is accidental and Things happen coincidentally I never meant to hurt you You never meant to hurt me But we all get our hands a little dirty Don't be down, just look around There's no one perfect in this town Don't beat yourself up like everyone else does Just turn around Goodbye feeling, all guilts turn around Turn around Do you know that Life is accidental and Things happen coincidentally I never meant to hurt you You never meant to hurt me But we all get our hands a little dirty |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 678910 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |