IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Дали несовршеното може да направи...?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Дали несовршеното може да направи...?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678
Автор
Порака
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Октомври.2008 во 22:51
Originally posted by Maran Ata Maran Ata напиша:

Тука се наметнува прашањето кој што подразбира под тоа љубете се себеси.

Кали, ќе ми дозволиш, пред ти да одговориш, со твој цитат јас да дадам одговор, како јас го подразбирам она што го прашува Маран Ата.
Originally posted by Kali Kali напиша:

... Врвно познание за мене е: да се љубиш себеси.
Така, човекот се ослободува од егоцентричноста, се воздигнува до исполнување на своите потенцијали, и оди над себе. Дали тој некогаш го постигнува тоа? Секако. Многу пати. Ќе научам нешто ново, и одново ќе се надминам. Ќе го погледнам бебето, и само чиста љубов и топлина ми е во срцето не сум веќе во мојата кожа, ами сум над мене;го одам патот на љубовта и носам радост во себе. И тоа е совршено и е безвремено бидејќи утре ќе ме нема, но знаењето ќе остане за другите. Нешто ќе остане од мене, и нешто повеќе од Бога.

Навидум значењата на зборовите со црвена и сина боја се контрадикторни. Но, ако малку подлабоко се анализира остатокот од цитатот, ќе се воочи дека има многу вистина во тоа. Сакав со болдирани букви да потенцирам некои зборови кои ми оставија впечаток, но за тоа ќе требаше целиот текст да го болдирам. Едноставно, немам ниту точка да додадам на мислењето на Кали.не%20вреден

Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 22:37

Имам едно прашање до сите кои пишуваат на темава - Дали несовршено нешто може да направи нешто совршено?

Ме интересира одговорот на сите вас. Ви благодарам.

Ниту еден жив човек (барем досега) не е совршен....само нашиот Бог е совршен а нас тоа треба да ни е цел.
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Опитен Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Септември.2008
Поени: 699
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Опитен Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 22:39
Originally posted by blueprayer blueprayer напиша:

Имам едно прашање до сите кои пишуваат на темава - Дали несовршено нешто може да направи нешто совршено?

Ниту еден жив човек (барем досега) не е совршен....само нашиот Бог е совршен а нас тоа треба да ни е цел.

Вистински одговор.

Оди само напред и не се колебај на Патот. Господ е голем
Господи Исусе Христе помилуј не
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Октомври.2008 во 22:42
среќаголемо%20гушкање
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Kali Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Storyteller

Регистриран: 30.Ноември.2007
Поени: 4947
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kali Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 09:57
Originally posted by Zlatnik Zlatnik напиша:

Тука се наметнува прашањето кој што подразбира под тоа љубете се себеси.

Кали, ќе ми дозволиш, пред ти да одговориш, со твој цитат јас да дадам одговор, како јас го подразбирам она што го прашува Маран Ата.

... Врвно познание за мене е: да се љубиш себеси.
Така, човекот се ослободува од егоцентричноста, се воздигнува до исполнување на своите потенцијали, и оди над себе. Дали тој некогаш го постигнува тоа? Секако. Многу пати. Ќе научам нешто ново, и одново ќе се надминам. Ќе го погледнам бебето, и само чиста љубов и топлина ми е во срцето не сум веќе во мојата кожа, ами сум над мене;го одам патот на љубовта и носам радост во себе. И тоа е совршено и е безвремено бидејќи утре ќе ме нема, но знаењето ќе остане за другите. Нешто ќе остане од мене, и нешто повеќе од Бога.

Навидум значењата на зборовите со црвена и сина боја се контрадикторни. Но, ако малку подлабоко се анализира остатокот од цитатот, ќе се воочи дека има многу вистина во тоа. Сакав со болдирани букви да потенцирам некои зборови кои ми оставија впечаток, но за тоа ќе требаше целиот текст да го болдирам. Едноставно, немам ниту точка да додадам на мислењето на Кали.не%20вреден

Taka e Zlatnikголемо%20гушкање
Covekot najmnogu strada poradi samiot sebe. I samiot si e pogolem neprijatel i moze povekje da si nasteti, otkolku sto mu nastetuva na drugiot. Zemete neodgovornost sprema samiot sebe, losite izbori i naviki, konflikti i frustracii koi te zaglavuvaat i ne mozes da se izvleces od niv..Kolku samo bolka si nanesuvame samite sebesi, pritisnati od neosvestenosta i slicno. Da se ljubis, znaci da rastes vo sekoja smisla na zborot. Da si pricinuvas radost sebesi, da si pravis dobro sebesi, da si vo mir i spokojstvo so sebe. Koga si pravis dobro sebesi, mu pravis i na drugiot. Toa e umetnosta i mudrosta na ziveenjeto, i smislata na naseto postoenje, a so toa i sovrsenstvo.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 10:37
Само човек со солидно животно искуство и необременет од било какви догми може да го свати значењето на твоите зборови.големо%20гушкање
Кон врв
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 14:24

Da se ljubis, znaci da rastes vo sekoja smisla na zborot. Da si pricinuvas radost sebesi, da si pravis dobro sebesi, da si vo mir i spokojstvo so sebe. Koga si pravis dobro sebesi, mu pravis i na drugiot.

Повторно имам прашање - како си правиме добро на себеси? Кое е најголемото добро кое можам себеси да си го направам?

п.с. прости Златник што не сум дорасната на тебе, та не можам да го сфатам значењето на овие зборови
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 14:37

... п.с. прости Златник што не сум дорасната на тебе, та не можам да го сфатам значењето на овие зборови

Не! Самиот твој одговор го кажува спротивното. Е сега, колку од тоа го прифаќаш и практикуваш, тоа е сосема друга работа, која не засега никого од нас. големо%20гушкањемир
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 14:43

... п.с. прости Златник што не сум дорасната на тебе, та не можам да го сфатам значењето на овие зборови
Не! Самиот твој одговор го кажува спротивното.

Одговор на што?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 14:55

Одговор на што?

смеење Е сега навистина ме насмеа! Добра си.големо%20гушкање
Со самото тоа што ми даде оваков одговор:

доволно зборува дека сваќаш за што се работи, која е поентата на пишаното.големо%20гушкање

Р.Ѕ. Мислев на крај освен „гушките“ (големо%20гушкање) да ставам и бакнеж, но бидејќи сеуште не се познаваме доволно, незнам како ќе разбереш. Затоа останувам само на големо%20гушкањенамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2008 во 15:08

Со самото тоа што ми даде оваков одговор:

доволно зборува дека сваќаш за што се работи, која е поентата на пишаното.

Не бе златен, тоа не беше одговор. Ти не праша нешто за јас да ти одговарам. Јас само дадов коментар на твојата констатација    
Кон врв
dejanpp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2008
Поени: 893
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај dejanpp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 15:02

odgovorot ke bide objasnat so nekolku dvizecki predmeti i nivnite pravci na dvizejne.

napomena:toa nesto e od materijalna priroda

koga gradime piramida ili sostavuvame magicna kocka vo site momenti imame pri nas sovrseni elementi koi se vklopuvaat ili nesovrseni koi ne se vklopuvaat nie ako pravilno gi grupirame site kocki vo super pravec togas site ke se vklopuvaat pa taka mnostvoto nesovrseni kocki nie ke imame i piramida i magicna kocka

no sto bi pravele so site subjekti koi ne si go nasle svoeto mesto vo izgradbata na coveckata piramida   ima dva nacina ili da se izmenat ili da se izmeni sredinata kade sto treba da se vklopat

Изменето од Messenger - 08.Декември.2008 во 19:09
Кон врв
melhisedek Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Август.2008
Поени: 225
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај melhisedek Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Декември.2008 во 20:21

da mozi!!!!!!!!!
i ti mozes!!!!
samo treba da sakas?
----------osana--------
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.