![]() |
|
Смее ли христијанка да се омажи за муслиман? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 25> |
Автор | ||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Strplivo chekav temava da se iscrpi, pa zatoa sega gi povtoruvam moite prashanja:
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
Додека ти се чудеше, ЕвАнгелос три рала опинци искина додека учеше за православието
![]() А твоето "познавање" се виде во твојот одговор на темава дали смее православен да се ожени за методистка, пентакосталка итн.
![]() Изменето од EvAngelos - 11.Август.2008 во 16:10 |
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Јас не претендирам дека знам се, напротив - тука сум за да учам... познавањето на работите не е секогаш врзано со техничкото знаење. Понекогаш треба малку поотворен ум и помеко срце, и многу работи ќе изгледаат поинаку. Немој да судиш нешто и некого, само затоа што не е како тебе. Ти конкретно, знаеш подобро и можеш да пружиш многу повеќе, не ти е на нивото (барем на она кое јас го познавав до сега), да пишуваш на тој начин и со тој однос... Но... секој оди по својот пат, со свои чекори...
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
|
zidarski, батали ти моето ниво, мекото срце, односи, начини на пишувања, емоции, патишта, чекори итн. Ова е јавен религиски интернет форум и тука се дисутираат верски теми. Овде не судиме никому, туку ги кажуваме нашите ставови, убедувања како за својата, така и за туѓите вери. Оној кој е премногу чувствителен и го повредуваат поинакви гледишта за неговата вера, подобро да не го посетува форумов за да не доживее бродолом на верата. Ти прв ми "пресуди" мене кога ми рече дека "малку го познавам православието". Јас само ти дадов една контрареплика да видиш дека не си ти тој кој треба да се чуди кој колку го познава православието. Навикни се на мене. Кога зборувам на форум јас не ги шминкам зборовите. Црното го нареквуам црно, белото бело, 2+3 = 5, 4-3 = 1 итн. Ако некој мисли поинаку нека ми даде аргументи за тоа, а не да ми се жали дека го судам, дека се правам важен, сезнајко, некои лични префрлања и сл. Пак ќе повторам, ова е јавен религиски интернет форум, а ние сме тука да дискутираме за и околу нашите секако спротиставени убедувања. |
||
|
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Еден е Совршениот Имам (Иса Селам), еден совршениот Ислам! Тајно! Со детско срце молитва Гоподова тиха! Има ли почиста молитва? Има ли поубава фатиха? (Мат.6:5) Но побратиме ај на темата да и се вратиме. До кога (воден од книжниците) човековиот род заслепен ќе се бори против ЉУБОВТА и СЛОБОДАТА БОЖЈА? Ако ГОСПОД реши двајца да се вљубат и да живеат во ЉУБОВТА И СЛОБОДАТА БОЖЈА,( како што рекол Царот на Љубовта) кој од книжниците на овој свет ќе може да го спречи тоа? Кој? Кој ќе ги осуди? БОГ е Тој кој ќе ги брани! БОГ Е ЉУБОВ ! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|
Ев... во крајна сметка - во право си...
Туку што добив едно потсетување по ЛП, кое искрено многу ме изненади и ме израдува... 2 Тимотеј 2. |
||
|
||
![]() |
||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
|
Но што ако заслепени од љубов
за забрана никаква не знаеле,
а потоа по Откровението,
се исплашиле и се покајале?
А?
![]() |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
![]() |
||
orlov ![]() Сениор ![]() ![]() army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
|
Незнам дали смее христијанка за муслиман. Но, бев сведок кога од љубов муслиманка стана христијанка и тоа овие денови, во црквата во село Лешок си ја смени верата, а вчера се регистрираа и сега се сопружници. Мојот колега е пресреќен од причина што и таа е среќна. Значи љубовта не признава вера.
|
||
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
||
![]() |
||
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
|
Или според учењето на Вечниот Дух Божји / Отецот на Живот / кој за спасение на сите се отелотвори во Исуса Христа: Чистата и изворна Љубов е единствената Вистинска Вера! ХалелујаХ! Алелуја! Елхамдулилах!Фален и славен ГОСПОД! |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
deshad, jas strplivo chekav temava da se iscrpi, pa povotrno go postavuvam prashanjeto:
- koi se konkretnite religijski konsekvenci (ako tie postojat, kako na primer otfrlanje od komunata/verskiot hram, anatemisuvanje, kamenuvanje...) dokolku muslimanka se omazhi za hristijanin?
Smetam deka nema potreba da se otvori nova tema za da se odgovori na ova prashanje bidejki istovo e vo potpoln kotekst na otvorenata tema.
Ke ne udostoish so odgovor?
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
deshad ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
|
Веќе те удостоив.
![]() Изменето од deshad - 15.Август.2008 во 00:16 |
||
![]() |
||
wictorya ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 7 |
|
Покрај тоа, внимавај никогаш да не ја проценуваш својата духовна состојба врз основа на количината на своето подвизување, бројот на чворовите на бројаницата, бројот на метании и слично на тоа. Смирено барај милост Божја и спасение за сите луѓе, и после сè, еден ќош во Рајот за себе грешниот и тоа не поради друга причина туку за да не се грижи и да не тагува Христос поради тебе, дека си во адот.
|
||
![]() |
||
|
Wictorya - во кој контекст е ова што го напиша? Некако не е за оваа тема, има доста поадекватни теми каде можеш да го постираш.
|
||
|
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Не сфаќам, од ова следи дека христијанка смее или не смее да се омажи со муслиман?
![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |