IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД ....
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ДАЛИ ИСУС СЕ РОДИЛ ОД ....

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 18>
Автор
Порака
deshad Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Мај.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1350
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 12:45
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Да беше вашиот концепт в ред и добар, немаше да имате такви катастрофални проблеми со “уметот“.

Нешто затаило, нели?

Не ќе да е се до лидерите, нафтата, експлоатацијата...Сите муслимани по светот имаат исти проблеми....Пак има нешто тука и со верувањето, к*ранските одредби...нешто затаило овде.намигнување

А каде сме ние? Ти убаво знаеш.

Јас се извинувам,ама ти почна да бегаш од темата. Ти почна сега конфузно да го браниш твојот став. Значи смири се,вдиши чист воздух и фокусирај се на она што е предмет на расправа.

Зборуваме за концептот на Бога.

Јас реков дека вие христијаните ( вклучувајќи ги сите деноминации ) немате ист концепт за Бога,поготов за Светото Тројство, и тоа е факт. Разубеди ме во спротивното.

Наместо одговор, од тебе добив дека и ние муслиманите сме поделени на бекташии, шиити, сунити итн.

Ок, не е проблем тоа, ете така е. Ама јас ти велам дека концептот за Бога кај сите овие е ист.

Убеди ме во спротивното.

Биди достојна и биди на ниво.Без непотребни маневри.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 12:57

И достојна сум, и на ниво сум, омер фарук, ама незнам во што сакаш да те убедам. Јас всушност и никогаш никого не убедувам во нешто, си го знам своето, го кажувам кога ќе бидам, прашана, ама не убедувам никого во ништо.

Многу пати сум пишувала за ова.

Потсетување: БОГ=Бог Татко+Св. Дух+Синот
Ако некој верува во нешто друго, нека ти објасни.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 13:01
Хахаха, во ред. Нека остане вака.Јас го почитувам твоето верување,ама овде водиме дискусија, и треба да се запази некој ред.

Имај убав ден.
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 13:05
Имај добар улов, можеби во некоја друга шумасреќа
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 13:10
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Имај добар улов, можеби во некоја друга шумасреќа

Ти благодарам. Сепак вредно беше да се проба.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 16:09
Ниедна Христијанска деноминација нема проблем со Троиството, ниту пак различно негово толкување. Има неколку деноминации кои себе си се нарекуваат христијански и кои не веруваат во него, но се многу малку на број и не се прифатени од останатите како христијански. Ако јас сега направам некоја муслиманска групација со тотално различен концепт за Бог, не верувам дека ќе ме броите во муслимани, зарем не?
Затоа - постот што го имаш погоре, нешто мешаш... Тоа што на поединци не им е до крај јасно, тоа е личен проблем и е работа која цел живот се открива пред човекот...
Со Троиството само муслиманите имаат проблем и не го разбираат, ние Фала Му на Бога, одлично го разбираме и знаеме во што веруваме. Оние кои заради тоа смениле вера - живи и здрави да се, Бог нека има милост над нив каде и да тргнале.
Престанете да ја труете секоја тема со ова... ниеден муслиман никогаш нема да го прифати Троиството и никогаш нема да признае дека го разбира, затоа што ако го разбере, тоа ќе значи да се откаже од основниот принцип на Исламот. НИКОЈ не го бара тоа од вас, затоа не се замарајте многу многу...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 16:29
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Ниедна Христијанска деноминација нема проблем со Троиството, ниту пак различно негово толкување. Има неколку деноминации кои себе си се нарекуваат христијански и кои не веруваат во него, но се многу малку на број и не се прифатени од останатите како христијански. Ако јас сега направам некоја муслиманска групација со тотално различен концепт за Бог, не верувам дека ќе ме броите во муслимани, зарем не?
Затоа - постот што го имаш погоре, нешто мешаш... Тоа што на поединци не им е до крај јасно, тоа е личен проблем и е работа која цел живот се открива пред човекот...
Со Троиството само муслиманите имаат проблем и не го разбираат, ние Фала Му на Бога, одлично го разбираме и знаеме во што веруваме. Оние кои заради тоа смениле вера - живи и здрави да се, Бог нека има милост над нив каде и да тргнале.
Престанете да ја труете секоја тема со ова... ниеден муслиман никогаш нема да го прифати Троиството и никогаш нема да признае дека го разбира, затоа што ако го разбере, тоа ќе значи да се откаже од основниот принцип на Исламот. НИКОЈ не го бара тоа од вас, затоа не се замарајте многу многу...

Тогаш кажи ми дали Светиот Дух е Бог?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 16:34
Да, како дел од Неразделивата Троица, заедно со Таткото и Синот.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај deshad Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 16:39
Аха, а еден друг еднаш рече дека Светиот Дух не бил Бог. Но за да не зборувам неподдржано, ќе се потрудам да ги соберам сите различни толкувања за Тројството и да ти ги предочам,а ти после ќе ми кажеш кој од тие искази не е христијански.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 17:00
Дешаде... нормално е не секој да има исто мислење и не секој да разбрал до крај нешто... многу пати во брзање - сите грешиме и пишуваме работи што погрешно се толкуваат потоа. Сети се само за исламот колку недоразбирања имало од тој тип, и колку расправии... на пример дискусијата за музиката - кога се стигна до таму дури да се мислиш дали да се откажеш од хармониката или не...
Секогаш ќе има такви дискусии и секогаш ќе има преиспитување на ставовите, нормално е тоа. Секогаш кога човек се преиспитува, тоа му помага да ја зацврсти верата.
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 18:44

Да, како дел од Неразделивата Троица, заедно со Таткото и Синот.

Evo da Povrzam nesho.
Ako site Tie bogovi se Vikaat Isus Hristos Togas Go Dobivame Slednovo

Isus Go Prati Svetiot Duh(Svetiot Duh.T.E I toj e Isus),  Da Ja Naseni Na Marija, I Marija Go Raga Bozjiot sin Isus (T.E. I Bozjiot Sin E Bog).
Dobienoto E Deka, Isus Ja Nasenal Marija I Taa Go Rodila Isus.
ova E Sosema Jasno. No Nema Smisla Ova..

A ako Zgreshiv Vo Citatot Pogore. shto glaseshe "Ako site Tie bogovi se Vikaat Isus Hristos Togas Go Dobivame Slednovo"
So Sakam Da Kazam Deka Ako Ne Se Vikaat Site Trojca Isus.
Togas Koj E Otecot, I Koj e Svetiot Duh.
Imaat Li Tie Iminja ?
Bozjiot sin Ni e Jasno Deka E Isus.
Koj e Otecot ?? Kako Se Vikal Toj. ?
Koj e Svetiot Duh ?? Kako Se Vikal Toj. ?

Ako Ostanatite Dvajca Ne Se Vikaat Isus.
I Dokolku Go Znaeme Samo Imeto Od Bozjiot sin.
Se Nadevam Deka Vashiot Bog Ima Drugo Ime.?
Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 19:04
Шумадинче - како што реков - пред да вадиш заклучоци, запознај се со основните работи! Зборуваш за виша математика, а дропките не си ги совладал.
Бог нема име, има само атрибути. Јас Сум, му вели Тој на Мојсеј... и нема потреба да се ословува со име.
Човечката негова пројава (манифестација) има човечко име - Исус. И неколку пати објаснив - многу е погрешно да се мисли дека Марија зачнува по човечки пат - односно преку однос, па да има смисла твојата констатација. Синот се отелотворува преку Марија, ништо повеќе. Затоа и се нарекува - безгрешно зачнување.
Следниот пат, кога имаш прашања, не ги поставувај во форма на констатации, не е умесно.
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 19:31

Шумадинче - како што реков - пред да вадиш заклучоци, запознај се со основните работи! Зборуваш за виша математика, а дропките не си ги совладал.
Бог нема име, има само атрибути. Јас Сум, му вели Тој на Мојсеј... и нема потреба да се ословува со име.
Човечката негова пројава (манифестација) има човечко име - Исус. И неколку пати објаснив - многу е погрешно да се мисли дека Марија зачнува по човечки пат - односно преку однос, па да има смисла твојата констатација. Синот се отелотворува преку Марија, ништо повеќе. Затоа и се нарекува - безгрешно зачнување.
Следниот пат, кога имаш прашања, не ги поставувај во форма на констатации, не е умесно.

Dobro Super Mi Objasni.
No Za Kogo Togash Celo Vreme Isus Velel : Vie Sakate Da Me Ubiete Mene Zatoa Shto Jas Vam Vi E Kazhuvam Vistinata Shto Mene Bog Mi E Kazha. Ineresno Zatoa Shto Ova E Citat Od Biblijata.
E Sea So Ova Isus Saka Da Kazhe Deka Ne E Bog.
Deka Nego Bog Go Pushtil I Deka Toj Ja Povikuva Vo Spas.
A Ako Isus Beshe Eden Od Trojcata Nemashe Shanci Da Bide Ubien Od Covecka Raka Ili Od Onoj (Chovekot) Shto Isus Go Sozdal Vo Predhodniot Svet.

Site Znaeme Deka Bog E Najmokniot, Najpametniot, Najbrziot... ITN
Shto ke im Recese Hristos Na Evreite Ako Toj Beshe Bog : Ne Trudetese Da Me Ubiete Jas Sum Bog. Jas Sum Vistinata Jas Vam Vi Ja Kazhuvam Vistinata, Ako Ne Veruvate Vo Mene Vo Pekol Ke Gorite.... ITN
Nemashe Hristos Da Spomenuva Za Nikakov Bog. Ako Toj e Bog.

Ili Zoshto Prethodnite Pratenici (Pejgamberi) Isak, Noe, Mojsie... Ne Spomnaa Nishto Za Trojstvoto Ili Pak Rekoa Eden Den Gospod Ke Ja Poseti Zemjata.! ? Kako Shto Hristos Navednal Nekoj Zborovi Koi Se Pishuvani Vo Biblijata Nie Tie Zborovi Gi Smetame Za Muhamed.A.S.

Nothing Remains !!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2008 во 20:06
Шумадинче, шумадинче... сто пати сум рекол - за Христијанството не се учи од брошурки, туку од Библијата... ти дадов во другата тема линк - почни да читаш, собери најосновна информација, после со вакви изјави. Ништо од ова горе што го напиша нема смисла, ама како да ти објаснам кога немаш ни најосновни познавања, а згора на тоа имаш и погрешни информации научено...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 18>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,201 секунди.