IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Тројство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тројство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 19>
Автор
Порака
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 15:43
More ti Pempasius!!Neli toa bese ti toj koj povikuvase na "Miroljubivost"?

Zosto be koga se nemat odgovor,vednas pocnuvate so analizi na Licnostite?>?

Kolku za Informacija,da ti kazam deka na Svemirski nemozes ni za Peda da mu se doblizis...

Svemirski za tebe e Dr.!!

A ti si samo eden nepismen Ucenik,koj nikako ne moze da razbere!!

P.s.Koga vece ste objasnile za Trojstvoto,daj be Pastirajtegi Tekstovite,Dajte gi vasite "Fakti"..na edno mesto na ovaa tema...zemigo odgovorot i Pastirajgo,da go procitame....Ne samo Lavtajte,odgovoreno e ,[pisano e i so ti ja znam,,,sekogas isto pak isto..nemate drugi zborovi..toa vi e najlesen nacin za da bi go Izbegnele Prasanjeto!!

P.s.I,neznam koga vece ednas ke prestanes so tvoite Vreganja i Omolovazuvanja na Drugite Clenovi...KLONIRAN NICKU!!
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 16:31
Халид - за тој што сака да прочита, напишано е... за тој што не сака, можеш да седнеш и пред него да пишуваш, тој пак ќе рече дека не е. Залудно си го губиме времето со тебе.
Прочитај ја темава од почеток, одговорено е тоа што треба. Тоа што ти не го разбираш, тоа е друга работа, но тоа е твој проблем, не мој. Мене не ме засега многу многу дали ти ќе разбереш или не.
Do what is right, come what may...
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 16:42
Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Kolku za Informacija,da ti kazam deka na Svemirski nemozes ni za Peda da mu se doblizis...

P.s.Koga vece ste objasnile za Trojstvoto,daj be Pastirajtegi Tekstovite,Dajte gi vasite "Fakti"..na edno mesto na ovaa tema...zemigo odgovorot i Pastirajgo,da go procitame....Ne samo Lavtajte,odgovoreno e ,[pisano e i so ti ja znam,,,sekogas isto pak isto..nemate drugi zborovi..toa vi e najlesen nacin za da bi go Izbegnele Prasanjeto!!

P.s.I,neznam koga vece ednas ke prestanes so tvoite Vreganja i Omolovazuvanja na Drugite Clenovi...KLONIRAN NICKU!!

I ti si kako nego samo ne znam do koe odelenie si dogural..

Jas prv povikav na miroljubivos imava m...a da go napravam toa a vie kako p...i me narekovte licemer prv toa go stori gopodinot svemirski i...sega sto sakate .

Barate odgvor abe......pa citajte ja temata od pocetok i ce vidite deka imate odgovor...

Kloniran nick ne postoi hahahahha toa e vasa taktika, ve boli sto ve rasturame so dokazi i fakti zasto znaete deka samo toa se broi ...

Imaj ubav den .....
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Vikentij Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Мај.2008
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Vikentij Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 18:08
eden pravoslaven monah, isto kako i vas ovde go opteretuvalo nerazbiranjeto na sustinata na Svetoto Trojstvo. Dolgo toj monah se zanimaval so razjasnuvanje na ova prasanje. Ednas setajki se po morskiot breg sretnal edno detence koe si igralo vo pesokot. Monahot mu se priblizil i ljubopitno go prasal sto pravi. Deteto odgovorilo deka kopa dupka i planira da ja prenese vodata od moreto vo dupkata. Monahot zacudeno rekol:
"Pa kako mozes da go smestis celoto more vo edna malecka dupka?"
na toa deteto odgovorilo:
"A kako ti sakas da go smestis Sekadeprisutniot Bog vo svojata malecka glava i da ja razberes Negovata sustina so svojot ogranicen razum?"
Taka monahot vrazumen od deteto svatil deka nikoj i nikogas vo potpolnost ne moze da ja spoznae sustinat Bozja.
p.s. Smetam deka dovolni se objasnuvanjata, pogotovo na prethodnata tema "Sveta Troica". Za da se razgleduvaat i vo pogolema mera razberat ovie dogmatski prasanja, treba da se vodi povozvisen duhoven zivot.
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 19:11
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

A za sto misleshe deka e postaven ovoj forum? Da reshi neshto ?

Messenger,
bi trebalo.Ako zboruvame,togas da zboruvame.
Ovoj podforum e nasloven kako "veronauka" tuka ako postavime prasanje odgovorot e "ne moze muslimanite da ja razberat hristijanskata doktrina"
Eve da receme jas sakam da prifatam Hristijanstvo i sakam da mi objasnite onaka kako sto mozam da svatam.
Ke mi recete "ova e,ako sakas svati".
Vie znaci nemate svateno i slepo veruvte,stom nemate objasnuvanje.

Templarus,prijaee,trebase da izmislete onakvo kakvo sto ke mozevte edostavno na sekoj da mu go objasnite,bez panika da ve fakja koga za toa nekoj ke ve prasa.

Komplimenti kaj nas ne palat.
Muhammed a.s rekol: "koga nekoj ke te pofali,frli mi pesok vo ocite"
Ne obrkjame tolku vnimanie na komplimenti i ne ziveeme za niv.
Ova za tebe ke ti go kazam;
Kolku sto e sladok sekerot,tolku e opasna i negovata bolest.Taka e i so slatkite zborovi.
Lekot,sto pogorcliv,toa po efikasen.
Kritikite poveke luge ne pravat otkolku slatkite zborovi.

Vikentij,nie ne ja barame sustinata,ja barame osnovata.
Ova e osnovnoto vase veruvanje.
Ne barame da ni objasnete kakov e stolot na koj bog ke sedi a isus od desno (toa povtorno ni zboruva za 3 razlicni entiteti).
Dali e 1 ili 3. Dali e covek ili e zelezo ili duh.... sto e.
Koga Isus bil mtov (kako sto veruvate),sto bilo so Boga.
S.Dvojstvo i mrtov Bog ? Koga bil vo majcinata utroba (bog fetus)? ili koga bil bebe (bog bebe?) ???

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 19:59
Свемирски - повторно се враќаме на основата... Тоа што не може да разберете вие муслиманите, е дека Христијанската идеја и доктрина изобилува со симболика. Кога објаснувам дека е тоа симболичка и езотеричка наука, вие тоа - прво не го разбирате - второ го исмевате.
Освен тоа - воопшто, ама воопшто не го разбираш концептот за Бог и се обидуваш да го објасниш со човечки зборови и термини. Викентиј даде одлично објаснување - се обидуваш со човечки идеи да го разбереш Севкупното, Постоењето, Бога.
И по којзнае кој пат ќе ти речам - ако ти не разбираш нешто, немој да мислиш дека ние не го разбираме. Којзнае колку пати сум ти рекол - мене Троиството ми е совршено јасно. Десетици луѓе тука истото ти го рекле. Што си мислиш - дека не разбирам што зборувам? Дека се водам по тоа што некој ми го рекол? Дека чекам свештеникот да ми каже што да мислам, што е исправно, а што не? Извини, ама сметам дека треба да имам малку почитување кон соговорниците, а ти очигледно ја немаш, ако мислиш така...
Биди ми поздравен и ако не можеш да го најдеш одговорот на Троиството тука меѓу нас, побарај го на друго место, а овде, продолжи да дискутираш на други теми. На оваа - колку и да продолжуваме, пак ќе се вртиме во истиот круг.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 20:03
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

6. If there are three persons, why are there not three Gods?

The co-equal and distinct persons of the Father, the Son, and the Holy Spirit are not three Gods because they share the same essence in complete unity. This is difficult to grasp because we have no comparison that we can experience empirically or with our five senses.

For example, the patriarchs Abraham, Isaac, and Jacob are three distinct persons and beings. They do not share the same essence or being or divine attributes. However, the doctrine of the Trinity says that the Father, the Son, and the Holy Spirit share the same being or essence, and this is where the human example of the three patriarchs and the divine nature must part company. So the human analogy fails to describe the Trinity and would in fact confuse this doctrine if we took the example seriously.

Augustine comes up with an analogy that is deep: the lover, the beloved, and love (The Trinity, Books VIII.14; IX.2, and XV.10). As we saw at the baptism of Jesus, the Father says that he loves the Son, and at that very moment, the Spirit descends and rests on Jesus (see no. 1, above, and Matt. 3:16-17). Augustine seems to say that the Father loves the Son, who receives his love and returns it, for example, in his willingness to obey the Father and die on the cross, while the Spirit communicates the love between them. This image of a triad of love expresses how Christians believe the Father, the Son, and the Holy Spirit existed before the creation of time and the universe, and how the three persons will forever exist. It is into this love that the Trinity welcomes all believers and all who have received the love of God, through Christ and by the power of the Holy Spirit.

Augustine’s analogy is profound, because we have all experienced love from a lover, and we have returned the same love. But it still does not adequately explain how the one God shares this divine attribute of love and all the other divine attributes in three persons. Our human love is but a poor reflection of divine love. We cannot observe this with our eyes, so all analogies from nature and humanity ultimately fail in illustrating the Trinity. Analogies from nature cannot reach up to heaven so that we can connect them to the Trinity. Our finite and limited mind cannot grasp this mystery, even after our minds have studied the doctrine for years.

To clarify further why there are three persons, but not three Gods, God’s essence is not divided equally into three parts; it is not one-third, plus one-third, plus one-third. Also, the three persons are not added on to God’s essence or being, as if they are tacked on to the outside of God. Rather, all three persons share the same essence, fully God in one being, in total and perfect unity.

Thus, basic Christian doctrine teaches that one God exists in three persons: the Father, the Son, and the Holy Spirit, not in three Gods, which is called tritheism.

7. However, doesn’t 1 + 1 + 1 = 3? So isn’t belief in the Trinity irrational?

The previous section just asserted that all natural analogies fail, and so do mathematical ones. However, since these questions reflect Muslim polemics against this doctrine (a Muslim emailer wrote this to me), we should get into the mathematical arena and answer them.

First, multiplication works better with integers:

1 x 1 x 1 = 1

Second, the exponent comes out the same:

1na(tretta)3 = 1

Third, how about an infinite number of sets of things? This works better:

Infinity + infinity + infinity = infinity.

Let us say that we add an infinite number of red books to an infinite number of white books, and still add an infinite number of blue books to the red and white books. Despite adding these three sets of infinite numbers of books together, we have not augmented or increased infinity by even one book. Such is the mystery of infinity; we cannot figure it out.

However, these three mathematical analogies of the Trinity ultimately fail because, among other reasons, the three infinite sets of books have different properties, because they do not exist in perfect unity in one essence, and because we do not "add up" or even "multiply" the three persons of the Trinity.

But the infinity analogy does reveal the utter mystery of things that we have never experienced with our five senses. And we have never experienced an actual infinite number of things. Even time is finite, since the so-called Big Bang, which states scientifically that the universe has a beginning.

Thus, infinity is a mystery, and so is the Trinity. Belief in the Trinity is not irrational, but transrational—above our puny minds to figure out, ultimately.

E ako i posle ovaa imate prasanja togas .....
Mozebi neznaete angliski no sigurno znaete matematika .....se nadevam ......

SVEMIRSKI ZAREM OVAA NE TI E DOVOLEN ODGOVOR ....mislev deka barem malku

Velite deka ne vi e odgvoreno eve ovaa e od ovaa tema .......
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 21:09
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Халид - за тој што сака да прочита, напишано е... за тој што не сака, можеш да седнеш и пред него да пишуваш, тој пак ќе рече дека не е. Залудно си го губиме времето со тебе.
Прочитај ја темава од почеток, одговорено е тоа што треба. Тоа што ти не го разбираш, тоа е друга работа, но тоа е твој проблем, не мој. Мене не ме засега многу многу дали ти ќе разбереш или не.

Sekogas vece videno od tebe,Nisto povece i ne ocekuvav...Znaev deka na ovoj nacin ce odgovoris!!

A okolu toa kolku jas razbiram..Ti kazav..i sega povtorno ke ti recam...Koga ke dojdes vo MKD..InsAllah!

Resi kade sakas i koga sakas..Da debatirame Oci vo Oci!

Pa togas ke si vidis,koj ne razbirat!

Vaka,preku forum smesno e..

Zatoa koga ce resis..Buyrum..Lokacija..Tvoj Izbor!

A mozeme i vo Sv.Jovan Bigorski..Za da ti pomognat Svestenicite!

Samo ti Nanijeti!!

Pozdrav..Halid ibn Velid!
Хасан ел-Басри рекол:О Човече,ти си само збир на Денови,кога денот ќе замине и дел од твоето тело заминуват!!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 21:24

Jas prv povikav na miroljubivos imava m...a da go napravam toa a vie kako p...i me narekovte licemer prv toa go stori gopodinot svemirski i...sega sto sakate .

Barate odgvor abe......pa citajte ja temata od pocetok i ce vidite deka imate odgovor...

Kloniran nick ne postoi hahahahha toa e vasa taktika, ve boli sto ve rasturame so dokazi i fakti zasto znaete deka samo toa se broi ...

Imaj ubav den .....

Kloniran Nicku,ti mozes kolku sakas da povikuvas na "Miroljubivost"..No toa e Ogromno Licemerie./.Kako sto kaza bratot Svemirski..I jas sega istoto ti go potvrduvam!

A za "Faktite"koi gi iznesuvas..ostanav bez zborovi!

Ti i Fakti..Isto ko Magare od Muzika!

P.s.Ako si tolku opak Momak.,.Ja imas Istata pokana..za Debata!

Duri i cela tema otvorivme za Javna debata na Muslimanite i Hristijanite...No nikoj od vas ne se prijavi...Zosto koga gi imate "Faktite"ne se Odzviovate na predizvikot!

Kaj vi se sega Ma....!?

Tuka sega nema m..a Ispaga deka ste..!

Imaj ubava noc..

Изменето од Halid ibn Velid - 29.Мај.2008 во 21:28
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 21:51
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Свемирски - повторно се враќаме на основата... Тоа што не може да разберете вие муслиманите, е дека Христијанската идеја и доктрина изобилува со симболика. Кога објаснувам дека е тоа симболичка и езотеричка наука, вие тоа - прво не го разбирате - второ го исмевате.
Освен тоа - воопшто, ама воопшто не го разбираш концептот за Бог и се обидуваш да го објасниш со човечки зборови и термини. Викентиј даде одлично објаснување - се обидуваш со човечки идеи да го разбереш Севкупното, Постоењето, Бога.
И по којзнае кој пат ќе ти речам - ако ти не разбираш нешто, немој да мислиш дека ние не го разбираме. Којзнае колку пати сум ти рекол - мене Троиството ми е совршено јасно. Десетици луѓе тука истото ти го рекле. Што си мислиш - дека не разбирам што зборувам? Дека се водам по тоа што некој ми го рекол? Дека чекам свештеникот да ми каже што да мислам, што е исправно, а што не? Извини, ама сметам дека треба да имам малку почитување кон соговорниците, а ти очигледно ја немаш, ако мислиш така...
Биди ми поздравен и ако не можеш да го најдеш одговорот на Троиството тука меѓу нас, побарај го на друго место, а овде, продолжи да дискутираш на други теми. На оваа - колку и да продолжуваме, пак ќе се вртиме во истиот круг.

Zidarski,nemoj ti se molam da se obiduvas da kazes deka se ismejuvame.
Prasav navistina zatoa sto me interesirase.

Sekogas kako opravduvanje go zemate toa sto ne ja razbirame doktrinata na Hristijanstvoto (nie muslimanite). Zamisli deka sum Ateista i mi treba istiot odgovor.
Zapamti,nam ne ni treba objasnuvanje za postoenjeto na SOZDATELOT,KREATOROT,SEMOKNIOT,VISHATA SILA.... Nam ne ni e jasno trojstvoto i ne samo nam,muslimanite,mnogu i se odrekle od toa veruvanje zaradi toa sto i rodenite Hristijani se setile vo sto veruvaat.

Jas ne baram da mi objasnis deka Bog postoi,VERUVAM VO NEGO.

No ne svatlivo e,nitu za vas,toa sto tvrdite deka Bog se otelotvoril,znaci se inkarniral vo teloto na Isus a Isus se moli na Boga. Veruvate deka Isus e Bog a Isus veruva deka Bog e posilen od nego.
Veruvate deka Bog nikoj nikogas ne go videl a veruvate deka Isus e bog,koj sekoj go videl.

Ne velam deka e glupav nekoj sto vo toa veruva,da se razbereme... toa ne go velam zaradi toa sto ne sakam da vregjam,za nisto drugo.

No ete,sakam da prifatam Hristijanstvo,objasnimi go toa. Zaboravi go ona: "ne ja razbirate vie doktrinata". Neznam dali primetuvas i samiot ti deka veruvas vo nesto vo sto ne si siguren i vo nesto sto ni sam ne veruvas i nemas objasnuvanje za toa.

Mnogu deca veruvaat i vo dedo mraz,iako nemaat objasnuvanje zosto vo isto vreme e i vo amerika i vo makedonija... nim ne im e toa bitno,bitno podarok nekoj da donese,ke si veruvaat. IAKO TOJ USTVARI I NE POSTOI.

Ti mozes,navistina,da si objasnuvas,no rabotata e vo toa sto toa objasnuvanje nemoze zdrav razum da go prifati.

ISA A.S (ISUS) E BOZJI PRATENIK.

Za toa ima bezbroj objasnuvanja prifatlivi od istata biblija.

Isus veli: "BOG E PO SILEN OD MENE"
Vie velite deka Isus e Bog i toa nemozete da go svatite onaka kako sto e zapisano. Na ovoj jasen citat mu davate kontra objasnuvanje.
Na citatot: "Jas sum patot i vistinata i zivotot" mu davate sosema drugo objasnuvanje.
Sami si ja isprevrtuvate rabotata.

A ti Templarus... neznam navistina kakov komentar da dadam na tvoite gluposti.
Neznam kolku pati te zamoliv ako mozes da gi prevedes tie stihovi i toa objasnuvanje,ako mozes.
Angliski ne razbiram a gledam i postot nema mnogu,moze da prevedis,AKO VOOPSTO I TI ZNAES STO PISUVA VO NEGO.

No posto nekolku pati ti pobarav da go prevedes,verovatno si go kopiral od nekade i ti neznaes sto pisuva tamu,samo lepis.

Vi posakuvam sekoe dobro na site.
Кон врв
Al_Masih_Qam Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2008
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Al_Masih_Qam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 23:11
Originally posted by Vikentij Vikentij напиша:

Za da se razgleduvaat i vo pogolema mera razberat ovie dogmatski prasanja, treba da se vodi povozvisen duhoven zivot...

А треба и троа книга да се фати, а не само од памет да се дрнка.
AL MASIH QAM! HAQQAN QAM!
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ ХРИСТОС БОГ!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 23:35
Свемирски - конкретно на прашањето за Божјата и Човечката природа на Исус е веќе објаснето од неколкумина (и од мене), затоа велам - повеќе и подобро од тоа не може да се објасни.
Искрено ми е жал што не го разбираш. Може навистина не е доволно јасно објаснувањето за некој што не е Христијанин, но ние очигледно не можеме да дадеме подобро објаснување. На нам ни е јасно - мене ми е сосема јасно што вели Темплариус на темата, што вели Викентиј, Ал-Масих, Месинџер, ЕвАнгелос, Марија итн... а и на нив им е јасно што велам јас на темата - иако речиси сите сме од различна Христијанска групација или имаме различни погледи врз верата и религијата воопшто, не се познаваме и никогаш не сме разговарале во живо за ова, што значи немаме усогласен или "договорен" став по ова или по било кое прашање. Жалам што ти (и многу други) не можеш да го сфатиш и прифатиш тоа.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2008 во 23:43

Imaj ubav den .....

Kloniran Nicku,ti mozes kolku sakas da povikuvas na "Miroljubivost"..No toa e Ogromno Licemerie./.Kako sto kaza bratot Svemirski..I jas sega istoto ti go potvrduvam!

Duri i cela tema otvorivme za Javna debata na Muslimanite i Hristijanite...No nikoj od vas ne se prijavi...Zosto koga gi imate "Faktite"ne se Odzviovate na predizvikot!

Kaj vi se sega Ma....!?

Imaj ubava noc..

Pokanata e prifatena i ce bide ispolneta ic ne se sekiraj ..... ce bides poseten i podseten ....    Pozdrav
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Мај.2008 во 15:08

Imaj ubav den .....

Kaj vi se sega Ma....!?

Imaj ubava noc..

Pokanata e prifatena i ce bide ispolneta ic ne se sekiraj ..... ce bides poseten i podseten ....    Pozdrav

Prekrasno...Mnogu mi e milo!!

P.s.Aj sega so tvoevo vetuvanje..ke doznaam i ke se uveram dali vie Hristijanite si stoete na dadeniot vi vas zbor!!

Ob ecanjeto e Dolznost@!

Изменето од zidarski - 30.Мај.2008 во 17:17
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 678910 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.