|
Тодор Александров- за и против |
Внеси реплика | страница <1 678910 19> |
Автор | ||
tanas3
Сениор Регистриран: 14.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 233 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако е в двора на частен имот никой няма да го пипне паметника на Тито това си е право на собственика на имота! Стига да не проповядва фашистка или расистка идеология няма проблем.
Цивилизованото отношение изиква например срещу неговия двор да се издигне друг паметник например на Тодор Александров дето е тепал сърби и гърци! Така е по възпитано някак си! Другото си е вандалщина и незачитане на частната собственост и на правото на самоопределение! |
||
Aminta2
Сениор Регистриран: 11.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 361 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е точно и ти лажеш тенденциозно небаре си Бугарин. Ако има биста на Тито, без разлика дали е во приватед двор, а не е дозволена спрема законот, таа ке биде отстранета/срушена.
Изменето од Aminta2 - 11.Март.2008 во 09:23 |
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Леле не ме смеј молим те.... Намерно го викаш ова а знаеш дека ако дигнеш биста пр. на Тито дека ќе те стрелаат...... :))) И Аминта има право....во ниедна држава не смее да се креваат споменици без ДОЗВОЛА И ДРУГ ТИТА ЈЕ РЕКО... СМРТ ФАШИЗМУ, СЛОБОДА НАРОДУ Изменето од Vladimir88 - 11.Март.2008 во 09:29 |
||
tanas3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
В собствения двор мога да сложа всичко каквото си поискам стига да има 3 метра отстояние от съседите да не им пречи!
В Македония обаче не може! Ако си сърбин в България и дигнеш в двора си паметник на Тито нема лошо! Не ви се верва ама това е така ! Има някъв комплекс в Македония дето всичко българско е лошо и понеже сте учили че е булгарофил значи е трябва да се руши! Разрушен е паметника не защото е незаконен а защото масово го мислят за българофил! Е това е проблема! |
||
tanas3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
http://news.ibox.bg/news/id_800369841 - Знаех че има болни мозъци в Македония ама чак толкова .....!
|
||
ntg2003
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 483 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе Аminta2, ела каде сакаш у бугарско, плати и ке вдигнем у приватен двор секаква биста на Тито... |
||
ntg2003
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Танас, многу на български са го написали тези бе...Тоа май си е PR на Красето... Изменето од ntg2003 - 11.Март.2008 во 13:39 |
||
tanas3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Може и така да е !
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не ме лажи... Можеби јас сум во Македонија и никогаш не сум бил во Бугарија ..ама секој ден знам што се случува и како се случува во Бугарија.. Имам другари што студираат во Бугарија.. Вие не ги поднесувате србите, ги мразите......знаеш исто како ние што не ги сакаме грците на пример......... Ми кажуваат што и како.... И да дигнеш паметник....таму српски на пример си го наебал.. И Тито не е србин, Тито е ХРВАТ Ова само кажувам...... И ние ги мразиме србите многу, ама вие претерано ги мрзите...исто како што ние претерано ги мразиме грците Изменето од Vladimir88 - 11.Март.2008 во 14:10 |
||
ntg2003
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Владе, нема омраза кон србите..тоа е мит..Има омраза кон турците у определени среди...У бугарско, приватната собственост е НЕПРИКОСНОВЕННА..У дома мога да си права што си сакам...Виж на Лазар Кулишев трудно ке се дигне споменик...Ке го сурнат брзо. Изменето од ntg2003 - 11.Март.2008 во 14:15 |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па нели ја срушија и бистата на ТИТО што ја поставија Титовите леви сили на Угриноски.Тоа е закон и нема што повеке да се дискутира,ако извадиш дозвола-сите потребни документации може и на Џингис Кан да му поставиш споменик
|
||
tanas3
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
В Македония имате много грешна предства за България! трябва по често да идвате на море!
|
||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прво да се разбереме.
Мене ич стојко не ме боли ако вие ги мрзите србите......... Тоа си се ваши проблеми....јас ги гледам проблемите во мојот двор, во мојата држава.. И ние ги мразиме србите ама вие до коска ги мразите, исто како што ние ги мразиме грците ете така вие ги мразите србите... Како второ, секој ден имам контакти со студенти македонски од Софија Ми кажуваат вашите бугарски професори како ги малтретираат. Трето ми го кажувале нивното однесување. Вие верувате дека србите не одделиле од вас... Значи џабе се трудиш да ми објаснуваш.. Знам што и како се случува во Бугарија иако не сум присутен таму.. Нема приватна сопсвеност.. За секој споменик е потребна дозвола.. Имаш дозвола, во ред, немаш ќе ти биде бутната бистата... Јас ти реков.... Ти не си пробал а веќе збориш.. Ако куќата ти е во ЦЕНТАРОТ НА ГРАДОТ.. ПРОБАЈ да ДИГНЕШ БИСТА НА ЈБТ ХРВАТОТ со СФРЈ ЗНАМИЊА... ДА ВИДИШ ШТО ЌЕ ТИ СЕ СЛУЧИ.. ТИ НЕ СИ ПРОБАЛ А ЗБОРУВАШ... ПРОБАЈ ПА КАЖИ МИ ВО РЕД? |
||
ntg2003
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Шефо се поjави навреме...
На Чингис Хан нема нужда...подобро на Кан Кубрат.. |
||
Внеси реплика | страница <1 678910 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |