![]() |
|
Кyранот и Алкохолот |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910> |
Автор | ||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Pustinski, me vlechish za jazik, ama ajde ke premolcham okolu neshto sto se spremav da vi ponudam za razmisluvanje koga zapochnav edna druga tema, kade shto se otkazhav posle edna hrabra replika.
Ama sega ke go povtoram onoa sto go komentirav pred tebe: Rabotata e sto ne smee da se dozvoli vo edno demokratsko opshtestvo sankcioniranje na mnozinstvoto samo zatoa sto nekoe malcinstvo ne e odgovorno za svoite postapki Ne e vazhno vo koja kniga sto pishuvalo i sto se smeta za malu stetno ili mnogu stetno. Vazhna e chovekojata sloboda, garantirana od Boga i odgovornosta sto sledi od nea. Razmisli malu okolu toa. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
hr.lucky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
|
e lave moj ubavo napisav na posledniot post mera nema se e relativno i jas ce ti kaz"am od mojot primer konzumiram alkohol 15 godini nemam otideno na lekar osim na zubar i nikogas sum nemal glavobolji ili gubenja ,mojot para dedo ziveese 103 god. dedomi e 87 god. ziv i zdrav fala bogu site piele i butur nisto samo i toa ti e znaenje sega kako epa koj slepo veruva vo edno znaenje z"ivotot mu pominuva vo neznaenje pa treba da se istrazuva
|
||
![]() |
||
Pustinski-Lav ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
|
Messenger toa sto go kazuvas mi izgleda deka se odnesuva pomalce za alkoholot odkolku za nesto drugo sto ti lezi na srce.. no sepak tvoe pravo.. Toa kako sto go gledas ti svetot ne znaci i jas deka isto taka go gledam, toa e fakt neli.. E kaj nas muslimanite slobodata e onaa sto ni ja dava Allah dz.s., i sekako deka taka ako ja svates taa e ogranicena, i mozebi se kosi so tvoeto svacanje na poimot sloboda.. No za nas taa e pravata sloboda, onaa koja sto ni pripadza nas, nie ne barame apsolutna sloboda(vo bukvalen smisol na zborot) za toa sto toa e nadvor od covekovata priroda, samiot covek ne e apsolutno bitie ( arapski zbor za covek e Insan-sto znaci slabak), nie sme ograniceni, a posebno toa se potencira na covekoviot razum.. Jas mozam samo da ti kazam deka veruvam vo Allh dz.s. deka e on samo Apsoluten, on e Stvoritel a se drugo stvoreno, i on znae najdobro sto e korisno za mene.. A smislata na veruvanjeto e pokoruvanje i prakticiranje na Allahovite zborovi!
Изменето од Pustinski-Lav - 30.Јануари.2008 во 19:26 |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
![]() |
||
Pustinski-Lav ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
|
e lave moj ubavo napisav na posledniot post mera nema se e relativno i jas ce ti kaz"am od mojot primer konzumiram alkohol 15 godini nemam otideno na lekar osim na zubar i nikogas sum nemal glavobolji ili gubenja ,mojot para dedo ziveese 103 god. dedomi e 87 god. ziv i zdrav fala bogu site piele i butur nisto samo i toa ti e znaenje sega kako epa koj slepo veruva vo edno znaenje z"ivotot mu pominuva vo neznaenje pa treba da se istrazuva
Prvo, eden cvet prolet ne pravi,, toa e isto kako da mi kazes deka covek padnal od triesetkatnica i ne samo sto ne umrel tuku i pominal so polesni povredi(ova go imam videno na TV),, e sega dali jas toa treba da go svatam zdravo za gotovo, i moze slobodno da skokam i jas kako on?????
Toa sto ti bese navedeno ne bea izmislici naprotiv magdalena imase postirano naucni fakti, a mojot post bese samo nadovrzuvanje na nejzinite zborovi, no i posle toa ti ne uspea da dokazes kade e merata??? tuku kazuvas deka se e relativno,, kako da se odnesuva za nesto sto e neophodno za covekoviot organizam i negovata konzumacija treba da bide relativna!! A ako taka go razbiras toa, pa tvoe pravo.. tvoja volja, ti si sam odgovoren za tvoite postapki!!
![]() |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Mnogu dobro objasneto gledanje na rabotite od usta na prav vernik. I toa go pochituvam, bez obzir sto mozhebi ne se slozhuvam tokmu vo se. Velish deka "samo Allah znae shto e korisno za mene". Ne ti oponiram na ova tvrdenje, bidejki ne verivam deka Allah bi ti preporachal ili naredil neshto shto ne e dobro za tebe. Tuka se razbirame. Sega bi te prashal, stom stoish na toa tvrdenje, soodvetno na tvrdenjeto deka vo Knigata imate se shto vi treba kako preporaki i naredbi od Allah, dali togash Allah vi gi dal site naredbi, preporaki i soveti ili ne? Ako velish "da", togash zoshto mislish taka, a ako mislish "ne", togash isto taka objasni zoshto mislish taka. Ako ne si siguren, slobodno kazhi "ne znam". ![]() |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
Sahih Bukhari ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
|
Messenger, namerata tvoja vo tmata za koja zboruvash beshe mnogu primitivna, a isto taka i prashanjeto upateno do pustinski lav....
Eve da ti odgovoram jas na tvoite spletki, a posle ke se vratish ti da replicirash, ali pazi na kontra stapica Allah vo Quranot i vo sunnetot na Muhammed s.a.v.s ni dade SE shto ni treba da znaeme , ni dade primer na ziveenje, na hranenje, na oblekuvanje, na govorenje, na bukvalno Se, pa shto tebe te cudi????? ajde cekam na tvoeto trik prashanje..... |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Respekt za ova sto go iskaza Maria-magdalena,ocigledno naukata vece vo celost ja ima dokazano stetnosta na alkoholot,vo umnite zemji se vodat kampanji protiv alkoholot,se ukazuva na negovata stetnost,a se nadevam deka nabrzo ce dojde vremeto kade toj vo celost ce bide zabranet vo sekoja drzava. |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
![]() |
||
connected ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
|
ако се забрани уште повеќе ќе се пие
алкохолот отсекогаш бил и ќе биде присутен кај луѓето, можете само за инат да зборите |
||
![]() |
||
hr.lucky ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
|
vo vinoto e vistinata a vie sto nenozete da ja nosite vistinata ne vi e dadeno ni vinoto za da ne se zbunite vo stvarnosta
|
||
![]() |
||
Sahih Bukhari ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
|
Pogovorkava ja nauci vo meana a????
pa kako inaku meandzijata ke te dere sekoja vecer dodeka ti iscedi do posleden denar ![]() |
||
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
||
![]() |
||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|
Ne e samo meandzijata brate Sakhih,a posle doma,zenamu,eheheeeeeeeee....kako taa ce go oderi,koga ce i dojde mrtov pijan! ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
a vo cajd'ilnica nema li meand'ia i rulet i c"aj i domino i vareni jajca toa d'abe e a,
|
||
![]() |
||
|
kaj mesas be mrtov pijan alo hronika so normala i zeni pa nie i na zenite ne im branime da ispijat po nesto eli neznaete za granici pa zatoa kaj vas se e ekstremno od krajnost u krajnost pa zatoa i ne vi e dadeno zosto ne mozete da sev kontrolirate eee muamed znael sto pravi
|
||
![]() |
||
|
Bogami znael:"Bolje spreciti nego lijeciti". ![]() |
||
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 678910> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |