|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 7778798081 146> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo majstore tocno e toa so si go napisal odamna sakav toa da go pisam tuka, no sega dojde momentot zborovite vo pesnata ne se specijalno birani , da pokazat ubanina na retko upotreblivite zborovi vo kompliciranosta na iskazuvanjeto- so pokazuva na dekadentno odnesuvanje na poetot i prenos na zborovite do drugite dekadentni citaleli koi im se divat na tie zborovi i pojma nemat za so se zbori fintata e edna edinstvena ne e bitno so kakvi zborovi kje ja napises pesnata bitno e citatelot da se pocustvuva sam i mokar od dozdot Изменето од anakin - 18.Мај.2008 во 02:39 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тогаш, напиши едноставно „Надвор врне,така што мене ми е многу здодевно“ Пак ќе постигнеш хармонија помеѓу емоциите и природата...
|
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
АРЕНА
на Мона Лиза - белиот ангел на искреноста Црните војници на триумфот Се китат со ловорики од свенато цвеќе, А ти ја местиш неубедливо насмевката Како опавче на невешто смислена детска лага, Што ѕирка предателно од јазолот на јазиикот За да ја оправда причината за скинатите панталони. Немав учител да ме научи Како да ги фаќам во лет Немирните стрели на опулот Додека бараат шуплина Во ѕидот на закопаната тага во срцето, Твоето име беше само потајна желба Да се осветли некое друго име, Некое јаболко што паднало од крошната На дрвото на родословието, Кога сам ги измислував вежбите На полигонот на непрокопсаните гладијатори, Пред изгрејсонце на големиот сон... Дај ми ги твоите стрели Да ги натопам во отровот на зборовите И да ги испратам со лакот на мртвите емоции Таму каде што црните војници на триумфот Се китат со ловорики од свенато цвеќе.... |
|
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
одам во природа малку да се изедначам со неа на емоционален план, бидејќи времето е создадено за полнење со позитивна енергија |
|
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
VIVA LA MONA
|
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da nema dilemi tuka jas so ovoj kometar na majtorce se soglasuvam 100% |
|
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
к*ршуми
Секавично еден ден ќе те погодам во замрзнатото срце каде ниту зрак не допрело, туку чума ги покосила светците во тебе кои спиеле в ноќта. Ќе бегаш низ пусти ридишта, бос ќе газиш по вжештена жар, вечна бура ќе те следи во задгробниот живот. Твојот панцир е да заминеш од ова поднебје, со врзани раце да ползиш ко змија по скалилата до небесниот ад... тогаш може ќе те поштедат моите к*ршуми. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Папагал
Иако те потрупав со тешки камења ти пак изникна ко кактус в пустина чии отровни боцки ги распаруваат крпенициве. Со клунот твој откриваш стари рани успешно сокриени зад белата вар. Те пуштив да заминеш, сакав да одлеташ што подалеку од мене. Но, зошто се врати во овој кафез? Зарем не сакаш в своето клунче да носиш маслиново гранче в небеската шир? Ти упатувам молитва ко да стојам пред Бога и те замолувам да заминеш. Дозволи пустинава да расцвета за да одморам во оазата на мирот без да ја слушам твојата приказна. Посветено на мојот ум. |
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
НОКАУТ
посветата не е потребна сама ќе се пронајде убавицата ТИ ВЕЛЕМ „МЕ НОКАУТИРАШ“ А ВСУШНОСТ САМО УСТАТА ТИ СМРДИ НА ПРВОКЛАСНО ГРАДСКО ГУБРЕ ДЕПОНИРАНО НА ДРИЗЛА, КОРНИШ СО СИЛА НА УРАГАН ОД ГРОБ РАСКАПАНИТЕ ЛЕШЕВИ ГИ ВАДИШ КАКО РЃОСАНИ КЛИНЦИ СО ЗАБОЛЕКАРСКИ КЛЕШТИ А НИШТО НЕ ЧУВСТВУВАШ НАВИКНАТА СИ НА БАЗДОТ НА СОПСТВЕНМАТА ДУША И НЕ СЕ ЧУДИШ ЗОШТО СИТЕ БЕГААТ ОД ТЕБЕ КАКО КОМАРЦИ ОД АУТАН ШТО ТИ Е ГАЈЛЕ ТИ СИ ИМАШ СВОЕ ОГЛЕДАЛЦЕ КОЕ ТЕ ПРОГЛАСУВА СЕКОЈ ДЕН ЗА МИС НА СВЕТОТ ОТИ ЗНАЕ ДЕКА ПАРЧИЊА ЌЕ ГО СТОРИШ АКО ЗАСМРДИ СО ПОГОЛЕМ СМРАД ОД СМРАДОТ НА ТВОЈАТА ДУША. |
|
|
|
eurydice
Сениор Регистриран: 18.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 429 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JAKO!
KOJA I DA E UBAVICATA |
|
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нема да се јави
се обложувам дека нема да се јави... |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Клетви
Твоите клетви ме стигнаа. Залудно беше моето бегање во темниот ќорсокак. |
|
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa ne bea kletvi samo ti licese deka si frlena roza na beliot mermer vo starata crkva toa ne bea kletvi samo zelba da vidis kolku rozata sveti so miris na idnina toa ne bea kletvi rozata ne si ti, nego tvoeto minato ostaveno pred bozjiot sud |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 7778798081 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |