![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7677787980 824> |
Автор | |||
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Sho se pezesh be!!! Bate u Makedonija sekogash se odnesuva na Pogolemio Brat. Srbite go isto koristat. I definitivno doagja od Brate na Galeno. Koj ti e kriv sho ne znaesh kako Makedoncite zborat i mislat. |
|||
![]() |
|||
Смрдеш ![]() Група ![]() Регистриран: 02.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 33 |
||
"Бате Боjко ти са маж" - од Хиподил
![]() |
|||
![]() |
|||
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
||
и твојта изјава е??? Бата Живоинович Мора да е Татар, а?? индийский монах Бато И индијците са Татари Бугари, а Монах Бато!!! БАТ Россия А овоа сигурно мора да значи дека Русите са Татари ![]() БатА за таа валута, сигурно ја Аспарух или Крум воведел![]() Изменето од naemnik - 21.Февруари.2008 во 17:37 |
|||
![]() |
|||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
||
«БАТ Россия»* является отделением «Бритиш Американ Тобакко»
|
|||
![]() |
|||
Oho Boho ![]() Сениор ![]() Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
||
ОК Буги. Може и така.
![]() |
|||
![]() |
|||
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
||
Ti be, ushte se pravish vickast?????
![]() E pa nemash bash mnogu izbor NELI?????
![]() Se izglupira veke na poveke pati...sega ushte zaebanciite ti ostanaa.
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
||
Ти не се пени на бачо си... Нито си ми на годините, нито си ми на образованието. |
|||
![]() |
|||
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
||
TOCHNO TAKA!!!!
![]() ZA GODINITE NEZNAM I NE E TOLKU BITNO - AMA ZA OBRAZOVANIETO SIGURNO NE SI POMINAL NI PRVO ODDELENIE!!!!
![]() I NE SE SILI TOLKU - zaboravash deka si na MAKEDONSKI TEREN!!!!
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Мислим што имам едно одделение повеке од тебе |
|||
![]() |
|||
||
E pa si se zafrknal...JAS ODAMNA GI NADMINAV ODDELENIJATA....ako znaesh sto stepeni na obrazovanie sleduvaat POSLE oddelenija....A DULE????
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Штом ми говориш што македонското "Бате" нема ништо општо со бугарското "Бате" веке ми е jасно .... Имам многу да учим да стигнем возвишенста на твоjот висок ум. |
|||
![]() |
|||
||
Ja stapica vi stavi ![]() Ei eden Vulgarin da primete, a ne odma da se zalepe i da diga galama. Uobichaeno, Bugarska logika e se sho liche deka e bugarsko, bez da go analizira odma mu dade pechat za bugarsko. aj ti davam edna 2 od mene. |
|||
![]() |
|||
||
DOBRO E SHTO SI PRIZNAVASH...barem ke ti ublazi bolkata nekako.
![]() A inache ti zar BUGARSKIOT JAZIK go rachunash za poseben i bash "Bugarski jazik" - pa toj e chista i SAMO Bugarska vezija na MAKEDONSKIOT JAZIK i NEMA vrska so vashiot originalen TATARSKI JAZIK.
Toa moze da te buni nekako Dulence.....iako SE TRUDISH tolku da "svatish" nekoi raboti.
![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
kultuzin ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
||
Eve kako rabotat nasite ceneti komsiiPodmuklo i tivko ,nebirajki sredstvaZa sreka i Makedonija veke nespije,i smao go cekm denot koga vistinata ke izleze na videlinatogas ke vidie kolku procenti od naselenieto vo makedonija se makedonci A isto taka ke vidimo koj i kako zivee vo BugarijaSram da vi e ,i vo kulturata ja maesate vasata sramna politikaToa mozam da go protoluvam samo kako strav od vistinata koja neminovno ke dojde i toa naskoro
Што се однесува до Бугарија, тие направија прием по повод нивниот документарен филм „Коридор 8“, кој беше прикажан во програмата „Форум“. „Коридор 8“ е филм на Борис Десподов, кој се осврнува на коридорот што го започна Европа во 1980-тите години и кој требаше да ги поврзе Црното и Јадранското Море односно Бугарија, Македонија и Албанија. Фокусот на приказната на Десподов е односот меѓу соседите, еден изразен негирачки став и нивното непознавање едни на други. Во овој контекст Македонија е претставена многу тенденциозно. Сите Бугари кои зборуваат во филмот велат дека Македонија не постои, а кога приказната продолжува во Македонија, таа е претставена низ некоја небиднина на крајот на Бит пазар, и низ разговорот со првиот човек на Бекташката заедница со седиште во Тетово. Тој рече дека во Македонија само половина население се Македонци, дека 30 проценти се Албанци, а 20 проценти други народи. Но, годинава ние бевме таму за да ја покажеме и другата страна, да покажеме нешто сосем поинакво од она што публиката можеше да го види во овој филм. Десподов доби и една од независните награди, Наградата на екуменското жири. Но, факт е дека ние годинава успеавме да ја покажеме Македонија во нејзиното вистинско светло и потенцијали, да проговориме за она што е реалност и за она што не е. А тоа е само уште една потврда дека треба да сме присутни, ако за ништо друго, да проговориме за својата вистина и да го покажеме она што го имаме. А имаме многу. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7677787980 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |