|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 777778779780781 824> |
Автор | ||||
Ташко
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Вашата т.н. "бугарска историја" е таква каша-попара да понекогаш во исти години сте објавувале книги со сосема контрадикторни и спротивни тези. А за промените ич да не зборувам. Најде кој да збори, народ кој до ден денешен не си го знае "произходот"...
Јас те прашав јасно и гласно: ДЕФИНИРАЈ ШТО ОЗНАЧУВА "БУГАРИН" и "БЛГАРШТИНА" според тебе, па ќе поразговараме. Еве можеби ова ќе ти помогне |
||||
Ташко
Сениор Регистриран: 22.Август.2012 Локација: МАКЕДОНИЈА Статус: Офлајн Поени: 217 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
А што правиш со години по сите македонски форуми? Една древна мудрост вели: Прво извади си го дрвото од своето око, пред да тргнеш да ја вадиш сламката во туѓото. Кој е твојот идентитет, па за да дојдеш да разговараш за мојот? Задачата на историјата е да ги разоткрие и објасни работите, а не да ги замачка и да им дозволи на пропагандите да ја искривуваат за свои цели.
Како прво ти не си Македонец, па да кажуваш што е прифатливо или не прифатливо за тебе. И повторно, погледни си прво во својот двор, па ако успееш да ги разбереш работите и процесите ела и тука ќе ми ти ги објасниме нашите. Нема никакви борци за некаква си тесно-национална блгарштина како што сакаш да ја претставиш ти и секој еден прост бугарски пропагандист, туку јасен процес на долга борба со воздигнувања и падови за својата македонска слобода.
Ооооо ти, гољам блгарски историку, де удостои не и кажи ни ја твојата мисла за тоа од кај идат Бугарите? Само немој да треснеш дека се домородни!!!
Јас веќе ти постирав неколку примери за тоа како луѓето во Татарстан и Чувашија јасно, и со години наназад си кажуваат дека се Бугари, ама на тебе тоа нешто не ти одговара изгледа па се правиш наудрен овде. Оти така? Кој ти го даде тебе правото да избираш кои се, а кои не се Бугари? |
||||
Ташко
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ајде ти господине, повели покажи ми еден оригинален документ, едно оригинално писмо на некој од нашите македонски револуционери во кое се споменува тоа наводно име на организацијата, можеш ли? Ако не можеш, би те замолил да престанеш со траги-комичново пренесување и ширење на бугарските небулози овде. |
||||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Луѓе јас незнам што се замарате со таков народ... Дефинитивно во него лежат премногу фрустрации, јас реков ништо чудно ако чуете од бугарите дека и АДАМ и ЕВА биле бугари по потекло.. Па тие сите големи работи сакаат да си ги припишуваат за себе... Тие се нација без историја и нормално е да сакаат да украдат нечија туѓа историја, а најблиска им е Македонската заради проблемот што Македонија го има со името, па ај сега овие како хиени се навртеле да дрпнат и они нешто... Видела жабата како се потковува коњот па и таа кренала нога... Незнам што ги тинтрите тука... Па уште докази некои ми вадат кој знае кој и каде ги куцкал и штампал и ги пишувале согласно потребите за крадењето на туѓата историја па сега тука ќе ги пуштаат.. а да ги бараш со боринче тие докази и документи на интернет никаде ги нема... Туку нејсе, смешни се за да пројде времето со нив и со нивната малоумност пробувајќи да докажат нешто што ни самиот бог неможе да го докаже ...
|
||||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
а извини тоа е патент на Македонецот да краде туѓа историја . Штом стигнавте до таму да ставате споменик на Римскиот император Јустинијан кој што нема никаква врзка со македонската историја замисли до каде сте стигнале . А Прометеј со гаќичките има ли смисол да го коментирам ? Целиот проект Скопје 2014 е една голема кражба на туѓа историја .Кражбата на векот .
|
||||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
ОК! |
||||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Многу сте напишале, ќе му одговорам само на Платеникот
Зошто, бре Платеник, си измислуваш? Кој и кога се срамел од Аспарух? Аааа, не се убави овие работи. И Ташко пишувал, пишувал та се заборавил. Бидејќи многу невистини напишал, ако сака да му се даде одговор да оди со ред. Едно по едно. |
||||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Се гледа колку си научил историја... Јустинијан прв го изградил Скопје и го именувал Јустинијана Прима... А што се однесува за крадење историја од каде тоа виде дека ние сме краделе историја? Нешто од втората светска војна да не сме украле, или ќе се враќаме наназад во времето.. Гоце Делчев сме го украле, Цар Самоил сме го украле? Хмммммм историјата не сме ја копирале и додале придавки, именки и глаголи како блгарите кои де кажуваат дека се асли, а потоа кажуваат како се од словенско потекло за на крај генетиката и историјата на цивилизациите да докажат дека директно потекло водат од монголската група на народи... Дефинитивно сте добри за потсмев со вашите приучени недоучени тези кои сакате да ги пласирате мислејќи дека светот почнал од после вашето постоење па сега вие ќе го учите за историја... И јас ви се чудам на вашиот памет ама што да се праи лесно е кога си паметен ама уште потешко кога го немаш.... |
||||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ти Коснакоски мене не ме познаваш. Ги занеш моите постови и ставови.
Според она што можев да го прочитам, а напишано од тебе, јас неможам да видам во што се состои разликата меѓу тебе и бугарските ултранационалисти. Ставовите ви се исти. Бугарската историографија е чист фалсификат, создадена за потребите на Русија и така нареченото словенско население на Балканот. Направиле голема грешка кога го поистоветиле туркомонголското име со локалното население. Производ на сето тоа е таканаречената бугарска историографија кој полага по се што е македонско. Онај кој бил заблуден само може да присвојува туѓа историја, а во овај случај заблудени се сите оние етнички заедници во Бугарија кои не се асли Бугари туку претедираат кон бугарштината. Пред се наум ги имам бугаризираните Шопи, Тракијци и Македонци. Ако ти имаш нешто со Аспарух и неговото име ти е прва радост, тогаш биди сигурен дека јас немам ништо со него и твоите братучеди. Изменето од Platenik - 24.Август.2012 во 11:04 |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
d4 b3
Сениор не можам да си дозволам неактуеленпотпис Регистриран: 19.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 4384 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
pobavno pishuvajte oti nemozam da ve chitam
|
||||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Платеник, или кажи нешто конкретно или немој повеќе да пишуваш за фалсификати.
Кажи тоа и тоа е фалсификат. Ти се бавиш со некаков шаманизам. Сто пати пишуваш некакви тантри-мантри со надеж да ти исполнат желбите. Бугарското име е прифатено пред 1000 години. Тоа е факт. Ти го има објаснето Пириватриќ. Да ти покажам што напишал еден од вашите научници или го знаеш, ама се правиш да удрен? Има тонови историски документи од кои се гледа тој факт. Зборувам за извори, не за интерпретации. Тоа го пишувам, бидејќи вчера ти пишуваше дека Венелин или Иречек биле извори. Не, тие не се извори. Изворите се пишувани во времето, кога се случувале настаните. Прашање1 Дали си согласен дека најмалку од 10-ти век словените во Мизија, Тракија и Македонија го носат името БУГАРИ? Тоа се 1000 и кусур години. |
||||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Значи немаш и со Самуил. Самуилова Бугарија е продолжение на Аспарухова Бугарија со истите институции и титули. Само црквата е од времето на Бориса. |
||||
NRGMKD
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Дефинитивно ќе ми треба доза за да го сватам Каснакоски.. На моменти се оградува од Асли бугарите т.е племињата кои порано егзистирале на тие подрачја, за потоа да не се огради од нив и за на крај да се повика на Словенските корени.. Мислам дај одлучи се па коментирај човеку... Или имаш корен од едните или се некое мешанче... или повикувај се на корените на словените... Вака ни се тераш ни се водиш... Еднаш така, па после по потреба... Ама има едно правило .. После употреба да се фрли... И доста пласираш некои си таму факти и докази кои ги копаш по некои форуми, за кои никој неможе да ја докаже нивната автентичност... Или ептен незнаеш што со себе па ај сега ќе замараме народ ...
Изменето од NRGMKD - 24.Август.2012 во 15:45 |
||||
|
||||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Еее, секој си има и мајка и татко. Некои имаат и маќеи, други втор татко и тн. Никој не може да се повикува само на единиот родител, освен оние кои не си ги знаат родителите.
Бугарскиот народ си ги знае родителите и си ги почитува. |
||||
Внеси реплика | страница <1 777778779780781 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |