|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 775776777778779 824> |
Автор | |||||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Знам ми кажуваат за тебе , дека во меѓувреме си станал опсесивен во тоа ти да си најголемиот форумџија. НО , во книгат убаво си се вика дека уште од времето на Александар вие си се нарекувавте словени и Македонци. Е сега тоа што дојдоа тука некакви диви племиња наречени татар- монголци и што ви оставија едно уметничко име бугари кое си го присвоиле од некој трети предели , не е твоја вина. Но ти денеска да сакаш да величиш име на окупаторот твој е исто како јас да сум горд јужно србијанец , што е равно на самоубиство. Подобро смрт отколку јужносрбијанец. А кај тебе гледаш името бугари ти носи гордост иако ти е наметнато.
|
|||||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Аман бре Емиле, дали самиот се читаш што пишуваш... Поправо се читаш, ама не можеш да видиш што навистина пишуваш бидејќи имаш вградено бугарски пропаганден филтер кој не дозволува да разбереш што пишуваш и самиот ти... Демек макeдонците си поcтоеле одамна на тие територии, како што постоеле и некои други народи, па кога бугарите дошле во седмиот век одеднаш сите станале бугари, а македонците не постоеле и биле измислени од Тито ?!?!? Отвори си ги очите. Изменето од Messenger - 23.Август.2012 во 19:07 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ако гледаме книгата - пишува дека Бугарите си се тука од памтивек, го носеле името на Болг. Значи прво имало Бугари, а по тоа секакви други. Демек Бугарите си се автохтон народ, Трако-Илирите.
Какви окупатори ти се во глава и какви татар-монголци? Бугарија била единствената држава што моела да иќ се спротивстави на Византија, па сите со гордост го носеле тоа славно име 1000 години. Еден дел од Бугарите подпаднале под туѓи пропаганди па ги научиле дека да се биде Бугарин е лошо. Заради тоа каде пишува Бугари тие го читаат Македонци. Арно, ама историјата не се менува. Што било било. |
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Каснакоски, која книга гледаш ? Бугарска ? Бугарите биле тука од памтивек ?
Бугарите од памтивек биле во Централна Азија и од таму, под притисок на Казарите, се преселиле на Балканот. Ако сакаш да си ја бараш бугарската земја од памтивек треба да одиш назад во Азија. Не си го троши времето со празни бугарски пропаганди за некаква вековна бугарска земја на балканот и за непостоење на македонскиот народ оти воопшто не изгледаш сериозен. Имаш право, историјата не се менува, затоа не се обидувај да го правиш тоа. Изменето од Messenger - 23.Август.2012 во 19:14 |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Македонија и Македонци е географска одредница . Таков народ не постои . Вие што денес се декларирате како Македонци сте дел од нештото што се биле или бидат други народи. Тоа е . И еднаш Тито ви воскреснува и 1991 конечно добивате територија .
|
|||||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Месенџер - Книгата која ја гледаме со Мунгос е „Царственик“, напишана во 1844 г. од Христаки Павлович Македонецот, првата печатена бугарска историја.
Што се однесува до Централна Азија - нема никакви докази. Ако покажеш некој, ќе имаш голем придонес во историјата на прабугарите. |
|||||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Vekovnata bugarska zemja на Балканот ја покажа Мунгос, не јас. Каде виде дека јас пропагирам непостоење на македонски народ? Јас историја не менувам. Вие сте ја промениле, јас ви ги покажувам заблудите. Имав едно прашање, до сега никој ништо не се обидел да одговори. Зошто ги славите борците за блгарштината во Македонија, а ги прифаќате пропагандите на нивните противници - Грците и Србите? |
|||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ти и натаму не се разбираш што пишуваш... Како можеш да воскресенеш некого кој веќе не постоел претходно. Човек, си имаш сериозен проблем на идентификација, па не се разбираш ниту самиот себе што пишуваш. И ќе ти кажам уште еднаш, ако сакаш да те сметам за бугарин (иако еднаш те прашав, ама не прочитав твој одговор), тогаш ќе те сметам за бугарин. Ако сакаш да те сметам за монгол, тогаш ќе те сметам за монгол, а немам проблем да те прифатам и како марсовец. И ако јас немaм проблем со твоето самоопредлување, не гледам зошто ти би имал проблем со моето. Ако не си знаел, тоа е основно човечко право кое не само што е гарантирано со повелбата на ОН, туку е чисто хумано чувство и респект према секое човечко битие. Биди си среќен и задоволен што си бугар и живееш во Бугарија. Ти пожеливам с'е најубаво во тојот живот и посакувам ти да се однесуваш истокон мене исто како што се однесувам и јас кон тебе. |
|||||
|
|||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
1. Не знам што зборувал Мунгос и со цел респект кон него, за мене тој е член како и секој друг, а не експерт по историја. 2. Ако не пропагираш непостоење на македонскиот народ тогаш значи го прифаќаш неговото постоење. Во тој случај не ги мешај македонците со бугарите, не им го одземај нивнот етнички идентитет и не им го оспорувај нивното егзистирање. 3. Не ми зборувај за некакви наши заблуди бидејќи истото можам и јас за тебе да го речам оти не сакаш да се сложиш со општоприфатената светска историја дека бугарите се доселени на Балканот од Азија. 4. Мене не ме интересираат никакви посебни заведени борци за туѓи интереси. Точно е дека имало македонски заведени луѓе или продадени души кои се бореле за бугарски, српски и грчки интереси. Ако не си знаел, такви постојат и денес. Нивното егзистирање не е никаков доказ за корените на македонскиот етност, туку само потврда дека во Македонија одсекогаш постоеле продадени души. Заклучок: ти чувствувај се како што милуваш и остави ги македонците да се чувствуваат како шо милуват. |
|||||
|
|||||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас кога ќе напишам нешто ги читам и претходните постови.
1. Прифаќам го, зошто да не го прифаќам постоењето на македонскиот народ? 2. Не оспорувам егзистирање на никого. Ако некој сака да егзистира врз лажен идентитет тоа си е негово право. Јас разговарам за историја и ги покажувам фактите такви кави што се. 3. Па како да не ги мешам Македонците и Бугарите кога денешните етнички Македонци ги слават борците за блгарштината, Бугарите од Македонија борци против српската и грчката пропаганда како свои херои, а во исто време плукат по блгарштината и шират српски и грчки тези? Тоа е неприфатливо за мене.
Јас се сложувам со фактите. Кога некој ќе покаже факти дека Бугарите живееле во Азија тогаш ќе ја сметаме теоријата за докажана. До тогаш ќе си биде само теорија.
Не сакам да да навлегувам во философски размислувања. Има докажани вистини кои преку никакви философии не можат да се променат. Колку и да философираш, не можеш да ги направиш небугари луѓето кои 1000 г. биле Бугари, се нарекувале Бугари, зборувале бугарски јазик, се гордееле дека се Бугари, името Бугари им било посвето и од верата. Кај мене нема празни приказни. се што сум го напишал можам да го докажам. Убаво е да го прегледаш Мисирков.
Јас не им се мешам во чувствата на Македонците. Јас само разговарам за историја. Ништо друго. |
|||||
goran-twin
Сениор Регистриран: 02.Јануари.2012 Статус: Офлајн Поени: 385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Оф леле мори мајко,за какви продадени души зборуваш!?Сите ли бугарско-македонски револуционери од македонската историја кои се сржтта на самата етничност и државност,за тебе се продадени души!?Ти ги читаш ли воопшто делата на македонските револуционери.Уште од самиот почеток на револуционерната борба на нашите борци,идеологијата им е бугарска. Ќе те прашам како се вика првиот устав на македонската револуционерна организација?Ама искрено да ми одговориш. Знам дека нема да сакаш да ми одговориш како и обично што прават нашите ни историчари. "Устав на бугарските македонско-одрински револуционерни комитети" Тие кои ни ја направија државата,кои се бореа,гинеа и мачеа за нас ли се продадени души. Затоа велам,жалам што не беа свесни за својот етнос. |
|||||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Каснаковски познатиот мајстор за извртување на тезите. Јас книгата ја покажав како доказ дека според тој автор вие во минатото сте ти се викале Македонци. А ти плети мрежи од контроверзии околу но за џабе ти е. Она што важи за твојата историја , и понатаму ќе тврдиш дека за останатите балкански истории неможи да важи.
|
|||||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||||
mungos80
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
А ти имаш некаков доказ за тврдењето?
Татарчев те побива со секој негов збор од неговите спомени. И сега тебе да ти верувам или на Татарчев? |
|||||
|
|||||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Zero Tolerance For Silence
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 775776777778779 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |