|
Ваша песна,состав или што било напишано |
Внеси реплика | страница <1 7576777879 138> |
Автор | ||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
СЕНИШТА
Се будат сеништата, се исправаат: сенки полегнати, една во друга скалпени; сенки - реки напресушни, води матни разматени, води распливнати - во мислите поплави нестивнати. Се будат сеништата во дамарите на стравот испопикани, сеништата - црни светлини светлосани, ветришта невитосани; сеништата - кремен искри гламјосани, се будот дур сонот пресонет се траќа во кожурец глочкав, дур мислата премислена двојничката си ја бара - одговор неодговорен да замолчи. Се будат сеништата се исправаат, сеништата - стрв стрвен настрвени; сеништата -низи долги разнижани... Запирот од нигде не им се гледа... |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
мојот даскал ...се сто знам за жените, од него научив
|
||||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
МИГОВИ
На Мики, за неговиот 14-ти роденден Ги собирам во крпа од крпено време, а како вчера се да беше и како завчера да почнав да ја нижам низата од твоите насмевки неотсмеани - мои сонца недогреани. Колку да се – доста не се: душата ми е иловица испостена - сува земја зажедната... Придај боже - фазла не ќе се! Ги собирам во очите, во душата, сите твои зборови првпат изречени, јас, ненаситен собирач на капки роса со нокти ги прекопувам скржавите карпи на секој ден пред заоѓање - уште една капка да украдам од нив. Колку да се – доста не се, ноктитете канџи ми се железни: ненасит – точило ми ги остри... Придај боже – од кожава не се може... |
||||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||||
Didi
Сениор Summer flower Регистриран: 14.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 15583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kako poroen dozhd solziteve tecat,
a mislite kon tebe me vlechat.
I povtorno likot tvoj
pred oci mi paga,
i povtorno pocna nova ljubov da se raga,
i zaoga sonceto
neboto gubi sjaj,
neosetno dojde
neocekuvaniot kraj. Изменето од didi26 - 19.Март.2009 во 15:05 |
||||
Srekata vo tvojot zhivot zavisi od ubavinita na tvoite misli....
|
||||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Си била една слепа девојка која се мразела себе си затоа што е слепа. Таа ги мразеше сите, освен нејзиниот возљубен дечко. Тој секогаш бил покрај неа. Таа еднаш му рекла: "Ах, кога би можела да го видам светот, би се омажила за тебе!"
Еден ден, некој и донирал пар очи на девојката. Откако завоите биле тргнати, таа го видела светот, вклучувајќи го и нејзиниот дечко.
Тој и рекол: "Сега, откако го гледаш светот, дали ќе се омажиш за мене?" Но девојката го видела дечкото и забележала дека тој е слеп. Неговите затворени очи ја шокирале. Мислата дека ќе мора да го гледат таков целиот свој живот, ја натерало да одбие да се омажи за него.
Нејзиниот дечко си заминал насолзен и неколку дена потоа и напишал писмо на девојката:
"Грижи се добро за твоите очи драга моја, затоа што пред да бидат твои, тие беа мои..."
Изменето од EvAngelos - 20.Март.2009 во 00:38 |
||||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||||
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
prekrasno
|
||||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
|
||||
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
I od mene eden gromoglasen...
|
||||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||||
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Како прoѕирна, невидлива сенка, Тивко низ мракот се движам Нежно, полека..... Знам дека нема за што да се грижам, Нема потреба да се кријам,да трчам, да бегам И онака сум сенка, никој не ме гледа, Немам звук, ни шепот, ни глас, Немам ни лице, ни срце,ни стас.... Само сум една мала сенка меѓу Вас... Изменето од marija1000 - 20.Март.2009 во 01:43 |
||||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
||||
butterflyM55
Сениор ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Размислувам за тебе
и некоја необична тага ми го обзема срцето. Далечно мечтаење ми ги растргнува мислите. И неке недефинирано чувство ми го растреперува телото. Мислам на тебе, а погледот ми лута во некоја далечина, по некои нејасни патеки. Небото над мене немо ме гледа, а сонцето за момент светнува гордо,сјајно и пак се губи некаде во синилото. Синилото се заматува станува далечно, недостижно.... Се прашувам... Има ли едно место за мене таму? Има ли на него траги од моето постоење, од проголтаните солзи и неизречени молби, кои барем за миг ќе го потсетат на моето постење, тука некаде во далечината. |
||||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
||||
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
На онаа магија мислам
кога силата играта ја водеше како да се возиме низ светот кој постоеше само за нас кога бевме заради волјата на силата кога не намести да спознаеме дека има нешто над нас која знае што е подобро за нас ние сме само луѓе со мисли и колебања додека се препуштиме и заборавиме дека некогаш ситни бевме како прашинка во очи нечии пораснавме сега сме џинови кои се љубат заштитени само за таа цел. |
||||
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Еве за Анакин бидејќи сакаше нешто напишано од мене,ова е постирано на друга тема,еве тука да стои од сега. Изменето од fiks - 20.Март.2009 во 13:24 |
||||
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
||||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mnogu poucen raskaz No,mnogu e bitno i toa koj go sipa vinoto Jas znam slicna prikazka,otprilika vaka ide:Maz i zena sakale da napravat poubava relaksirana atmosfera kupile crveno vino,kako sto vikas ti vo tvojot raskaz da go pijat so slast i uzivanje popoleka.No mazot sipal se poveke i poveke i kaj nea i kaj nego.Sakala da go spreci i mu rekla duso ke se opijanime i ke si ja rasipeme vecerta t.e pijana vecer, ne e ubava vecer.Toj i rekol veruvaj mi znam sto pravam,sledi go mojot ritam,koga do sega vo nesto sum te razocaral.Zenata mu veruvala i si rela "Da,taka normalno deka ke mu veruvam"Se opjanile,toj izgubil kontrola i kazal deka ima svalerka,deka ona e kriva za site problemi,deka ja lazel itn.Zenamu zanemela i normalno se cuvstvuvala dlaboko povredena,omlitavena od udarite i bidejki i taa pijana se simnala na nisko nivo i pocnala da mu upatuva ponizuvacki iminja. Naravoucenie:Koga se pie vino,mnogu e bitno toj sto ja organizira vecerta da znae da se kontrolira vo sipanjeto vino za dobroto na site.Mudar covek,ne saka pijani gosti.Drugo,ako ste mudri osven toa "Lele kolku go sakam" barajte i drugi BITNI-SUSTINSKI kvaliteti kaj drugata licnost Изменето од lotus flower - 20.Март.2009 во 15:13 |
||||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||||
Внеси реплика | страница <1 7576777879 138> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |