|
Што е смислата на животот |
Внеси реплика | страница <1 7475767778 115> |
Автор | ||
Pitt
Нов член Регистриран: 16.Декември.2010 Статус: Офлајн Поени: 11 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ова ми звучи саркастично,но сепак можеби не ги употребив вистинските зборови за да се изразам.Значи не ми беше поентата да кажам дека не треба да се работи,далеку од тоа.Се што сакав да кажам е дека не треба животот да ни е програмиран,но за жал не може да се промени ништо во врска со тоа.Секако дека е сосема нормално сите да се вработиме и да имаме семејство,само што понекогаш помислувам како би било доколку не би постоел тој однапред програмиран живот.
|
||
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Smislata e svetilka vo temna nokj vo koja prst predoko ne se gleda, no ti vleva hrarost da odis napred vne plasejkji se od opasnostite. ako ja nema kje stoime vo mesto i kje se cuvstvuvame kako stranci vo sopstvenata koza.
|
||
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Smislata na zhivotot e da go otkriesh, spoznaesh ZHIVOTOT. |
||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da go izbalansiram vo najgolem mozen razmer srceto so razumot.
|
||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ НИ Е ДАДЕНО ДА ЗНАЕМЕ ... АМА МОЖЕ ДА НАОЃАМЕ СМИСЛА ... И СТАЛНО ЌЕ СМЕ ВО ПРАВО !!! |
||
PARADISE MACEDONIA
|
||
lotus flower
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bla,bla bla jas mislam deka sum vo pravo:)) |
||
~Live the life you love, love the life you live~
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
SI SE RODIL, PA I ZIVEJ TAKA I UMRI LKAKO COVEK. |
||
|
||
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
deka smislata na zivotot evo izdrzlivosta.zivotot e ona sto mozebi vie izgubivte no zivotot e minliv,a dusite ostanuvaat.
mectite na covekot se rasposlani nasekade i tie se daleku beskrajni.covekot kako zivo sustestvo ima svoi emocii i zelbi. dlaboko vo svojata dusa site nie beskrajno mectaeme po nekoi vozbudlivi raboti.Moite mecti.t.e. mojot son nikogas nema da stanat realnost. lugeto mnogu sonuvaat iako toa ne go iskazuvaat.na nekoi od niv ednistvena uteha im e sonot bidejki dodeka sonuvaat ili mectaat se cuvstvuvaat ispolenti so mir i tamu gi gledat onie raboti koi gi posakuvaat.koga sonuvame, ne treba da zaboravime deka nesto od toa moze da se pretvori i voa realna slika.sobirajki hrabrost i so malku trud nie sepak mozeme da gi ispolnime nasite sni.mozebi ne celi,ama sepak del od niv.zivotot ni nudi mnogu sansi. del od niv ja krojat nasata sudbina,del od niv gi ispolnuvaat nasite fantazii.covekot postepeno znae da se nadograduva i usovrsuva.postepeno gi ispolnuva mectite i snistata po koi kopnee od den na den se poveke i poveke. ZIVOTOT E UBAV |
||
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Smislata ke ja otkrivame duri sme zivi, no besmislata vekje ja znam - fukni im go na parite ako ne mozes slobodno da jades, pies i ebes.
|
||
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Најверојатно одговорите се секогаш индивидуални кон ова прашање...
Во принцип секој од нас сака да е среќен,и знаејќи колку може да постигне
средствата со кои ја остварува својата среќа низ животот му ја даваат
и личната дефиниција за "смислата на животот".
Гледајќи го тоа истото некој друг,секако не би се согласил поради поинквите нешта кои би
го исполниле во животот и би му ја креирале "смислата на животот"
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некаде ја изгубив смислата
|
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
majstorce62
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
НЕ ВРТИ СЕ, НЕ БАРАЈ ЈА ЗАД СЕБЕ, ТАА Е НЕКАДЕ ПРЕД... |
||
|
||
mrzla
Сениор натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
И бричот падна на колена пред зборот:
Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв |
||
Феникс
Сениор http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za mene e ....da imash so kogo da gi podelish i parite i ljubovta...da imash so kogo da gi pominesh i ubavite denovi vo ona shto se vika zivot .. i da imash nekoj koj ke bide do tebe i vo onie loshi denovi koi site gi imame ... |
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
Внеси реплика | страница <1 7475767778 115> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |