IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Филозофија и психологиjа
  Активни теми Активни теми RSS - Што е смислата на животот
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што е смислата на животот

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7475767778 115>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Pitt Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 16.Декември.2010
Статус: Офлајн
Поени: 11
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Pitt Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Декември.2010 во 12:29
Ова ми звучи саркастично,но сепак можеби не ги употребив вистинските зборови за да се изразам.Значи не ми беше поентата да кажам дека не треба да се работи,далеку од тоа.Се што сакав да кажам е дека не треба животот да ни е програмиран,но за жал не може да се промени ништо во врска со тоа.Секако дека е сосема нормално сите да се вработиме и да имаме семејство,само што понекогаш помислувам како би било доколку не би постоел тој однапред програмиран живот.

големо%20гушкање
Кон врв
majstorce62 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Регистриран: 23.Декември.2007
Поени: 4251
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Декември.2010 во 13:56
Smislata e svetilka vo temna nokj vo koja prst predoko ne se gleda, no ti vleva hrarost da odis napred vne plasejkji se od opasnostite. ako ja nema kje stoime vo mesto i kje se cuvstvuvame kako stranci vo sopstvenata koza.
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2010 во 08:23

Smislata na zhivotot e da go otkriesh, spoznaesh ZHIVOTOT.
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2010 во 22:08
Da go izbalansiram vo najgolem mozen razmer srceto so razumot.
~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
marco_antony Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Поени: 11062
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај marco_antony Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Декември.2010 во 22:50

НЕ НИ Е ДАДЕНО ДА ЗНАЕМЕ ...
АМА МОЖЕ ДА НАОЃАМЕ СМИСЛА ...

И СТАЛНО ЌЕ СМЕ ВО ПРАВО !!!

PARADISE MACEDONIA
Кон врв
lotus flower Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Септември.2008
Поени: 6937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај lotus flower Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2010 во 00:00
Originally posted by marco_antony marco_antony напиша:

НЕ НИ Е ДАДЕНО ДА ЗНАЕМЕ ...
АМА МОЖЕ ДА НАОЃАМЕ СМИСЛА ...

И СТАЛНО ЌЕ СМЕ ВО ПРАВО !!!

bla,bla bla jas mislam deka sum vo pravo:))
~Live the life you love, love the life you live~
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Декември.2010 во 12:52
Originally posted by marsovec marsovec напиша:

Смислата на животот????...Ако сме луѓе...ДАј да бидеме луѓе...
ИНАКУ НЕ СМЕ ЛУЃЕ...
НО КОЈ ДА РАЗБЕРЕ....Гсршено%20срцесршено%20срцесршено%20срцегИ ШТИТИМЕ КУЧИЊАТА ( ШТО Е ВО РЕД) НО НЕ И ЛУЃЕТО.( НЕМААТ БЕСПЛАТНА ЗАШТИТА КАКО КУЧИЊАТА?)/...сршено%20срце.

SI SE RODIL, PA I ZIVEJ TAKA I UMRI LKAKO COVEK.
Кон врв
stigma04 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2010
Поени: 2661
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај stigma04 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Декември.2010 во 01:27
deka smislata na zivotot evo izdrzlivosta.zivotot e ona sto mozebi vie izgubivte no zivotot e minliv,a dusite ostanuvaat.
mectite na covekot se rasposlani nasekade i tie se daleku beskrajni.covekot kako zivo sustestvo ima svoi emocii i zelbi.
dlaboko vo svojata dusa site nie beskrajno mectaeme po nekoi vozbudlivi raboti.Moite mecti.t.e. mojot son nikogas nema da stanat realnost.
lugeto mnogu sonuvaat iako toa ne go iskazuvaat.na nekoi od niv ednistvena uteha im e sonot bidejki dodeka sonuvaat
ili mectaat se cuvstvuvaat ispolenti so mir i tamu gi gledat onie raboti koi gi posakuvaat.koga sonuvame,
ne treba da zaboravime deka nesto od toa moze da se pretvori i voa realna slika.sobirajki hrabrost i so malku trud
nie sepak mozeme da gi ispolnime nasite sni.mozebi ne celi,ama sepak del od niv.zivotot ni nudi mnogu sansi.
del od niv ja krojat nasata sudbina,del od niv gi ispolnuvaat nasite fantazii.covekot postepeno znae da se
nadograduva i usovrsuva.postepeno gi ispolnuva mectite i snistata po koi kopnee od den na den se poveke i poveke.
ZIVOTOT E UBAV
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јануари.2011 во 21:51
Smislata ke ja otkrivame duri sme zivi, no besmislata vekje ja znam - fukni im go na parite ako ne mozes slobodno da jades, pies i ebes.
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Јануари.2011 во 23:05
Најверојатно одговорите се секогаш индивидуални кон ова прашање...
Во принцип секој од нас сака да е среќен,и знаејќи колку може да постигне
средствата со кои ја остварува својата среќа низ животот му ја даваат
и личната дефиниција за "смислата на животот".
Гледајќи го тоа истото некој друг,секако не би се согласил поради поинквите нешта кои би
го исполниле во животот и би му ја креирале "смислата на животот"

Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2011 во 02:28
Некаде ја изгубив смислата
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај majstorce62 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јануари.2011 во 20:35
Originally posted by mrzla mrzla напиша:

НЕ ВРТИ СЕ, НЕ БАРАЈ ЈА ЗАД СЕБЕ, ТАА Е НЕКАДЕ ПРЕД...
Кон врв
mrzla Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
натурална девојка

Регистриран: 14.Мај.2008
Поени: 13330
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mrzla Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јануари.2011 во 02:07
Originally posted by majstorce62 majstorce62 напиша:

Originally posted by mrzla mrzla напиша:

НЕ ВРТИ СЕ, НЕ БАРАЈ ЈА ЗАД СЕБЕ, ТАА Е НЕКАДЕ ПРЕД...
И бричот падна на колена пред зборот:

Те преколкувам кажи како да се наострам како тебе,сакам да колам без да пуштам крв
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Јануари.2011 во 01:22
Originally posted by Zoki_S Zoki_S напиша:

За некој тоа се парите, за некој љубовта а за вас?

za mene e ....da imash so kogo da gi podelish i parite i ljubovta...da imash so kogo da gi pominesh i ubavite denovi vo ona shto se vika zivot .. i da imash nekoj koj ke bide do tebe i vo onie loshi denovi koi site gi imame ...
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 7475767778 115>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.