|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 740741742743744 824> |
Автор | ||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема никави дилеми. Дилемите си ги измислуваш ти и си правиш брејнсторминг. Продолжи, интересно е. |
||
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Каснаковски велиш дека немате никакви дилеми,ајде тогаш отвори една тема за историјата на бугарија и малку објасни што е официјално кај вас.
|
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
чоли
Сениор Регистриран: 15.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2973 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jад те е што сме одново со нашите вечни соjузници - Германците, па вие сте надвор... |
||
Мунгос - цензорот на Мисирков
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Незнам, јас не ги креирам теориите за потеклото на Бугарите. После 747 страници и едно 150 избришани сеуште неможете да докажете кое е потеклото на Бугарите. Туркомонголи, ариевци, памирци, алтајци, словени, тракијци, финци, словени, атлантиѓани, автохтони.....бугаризирани македонци. Немој мене да ме обвинуваш, јас само читам што другите напишале и сеуште пишуваат. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Платеник, тоа што сакаш да се каже едноставно е невозможно.
Потеклото можеби никогаш нема да се изјасни, зошто нема доволно информација. Книги ќе си се пишуваат и ќе стануваат се` повеќе и повеќе, но вистината никогаш нема да биде изјаснета. Кажи едноставно КОЈ БИЛ ЏАК ИЗКОРМВАЧА! /ќе се сетиш за кого те прашам, не знам како е на македонски/ |
||
Каснакоски
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што точно те интересира? |
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дури и си смешен Чоли со фалсификативе,види 93 види 114 абе леле до кога мислите дека некој пасе трева бе - алооооооо
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па дали официјално во Бугарија се смета Тјуркскиот како прв Бугарски јазик Да или Не - просто и едноставно |
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Што ти е смешно? Па таа таблица е превземена од македонската wiki: Прабугарски јазик |
||
|
||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Џек Мевосек. Ако секоја една фуфа развива теории нели е тоа показател само посебе? Зошто некој би имал таква потреба да развива такви многубројни теории?! Според мене има нешто многу матно кое некој се обидува да го разбистри, ама од роамнтичарски аспект. Што е голема грешка. Има неколу работи кои треба да си ги разјасните ако навистина сакате да дојдете до вистината: 1. Кои биле Бугарите? 2. Дали го зборувате нивниот јазик? 3. Дали ја имате нивната култура? 4. Дали сте исти со тие кои дошле од Азија? 5. Дали вашите предци дошле од Азија или пак дошле од Македонија? 6. Дали ги чувстувате Македонците, нивниот јазик, култура, фолклор, обичаи поблиски од оние на луѓето кои живеат во Татарстан, Гагаузија и Чувашија? Убеден сум дека одговорот на овие прашања ќе ве потикне да размилувате со своја глава, односно овозможи да ја доведувате во прашање официјалната бугарска историграфија. Критички да гледате на неа. Кој бил Џек Мевосек, кои биле Бугарите и зошто толку многу прашина се крева околу нивното потекло? |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да започнем од началото: прото-бугарската писменост:
|
||
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Смешно е што е преправана и доправана таблицава со руни - и тоа се плашам дека е направено намерно - сепак википедија е па не се лутам,по Македонски "кој признае пола ке му се додаде"
|
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ми што да правим што тие букви са намерени дури во Шудиково во Црна гора? |
||
|
||
чоли
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница <1 740741742743744 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |