|
Што е смислата на животот |
Внеси реплика | страница <1 7273747576 115> |
Автор | ||||||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
edna ubava i od tebe
|
||||||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
||||||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
be aware what people say about God....gluposti zivi |
||||||
||||||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Joshua Tree e smislata na zhivotot
|
||||||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
aj pak...uste ednas kolku za impresii de?
...let the games begin |
||||||
||||||
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Porano mislev poinaku,ama so ogled na toa deka chovekot postojano raste i se razviva duri i logichno e da smeni nekoi svoi mislenja i stavovi.
-Kako kje ja otkriesh smislata na svojot zivot? Nie ne mozeme da zboruvame voopshteno.Sekoj traga i retkite mozebi i kje uspeat da ja najdat smislata na sopstveniot zivot. Zastanuvash pred ogledaloto, navleguvash dlaboko vo sebe i kje dojdesh do samospoznanie(pa bash i ne e taka ednostavno).Ako pogreshish, kje gi sovetuvash drugite, ako uspeesh kje razviesh sopstvena filozofija. No pred da trgne chovek na patot na samospoznanieto treba da gi otfrli site veruvanja.Inaku nema da moze da proveruva i kje tapka vo mesto. I na krajot posle tolku traganje kje zaklucis deka i ne treba da se troshish vo reshavanje na misterijata na zivotot.GUBISH VREME! A vo sushtina zivotot e mnogu ednostaven i ubav. Zivotot e najskapocen podarok i zatoa zivej go i uzivaj vo nego! |
||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
|
||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||
vanesa
Сениор Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Sekoj sam treba da dojde do toa soznanie.Sovet od strana e dobredojden, no patot sam go odish!
|
||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Interesni razmisluvanja, no sepak ne se slozuvam vo potpolnost so niv . Da pocnam so red : Velis lugjeto se angeli? Ne bi rekol deka e taka . Eden Hitler, Stalin i slicni na niv ubile milioni lugje bez da im trepne oko, zarem takvite lugje ti licat na angeli
Ne mora da gi znaes site boi za da ja prepoznaes belata. Na primer, ne mora da gi znaes site makedonski pari ,za da prepoznaes 100 denari, ako ti ja pokazat kako izgleda
Ne se soglasuvam deka nemalo da ima zivot ako ja nema smrtta Zarem angelite i BOG ne se besmrtni ? Zarem TIE ne se zivi?
Na BOG ne mu e potrebno nisto ...najmalku "nosach".
Treba da imame na um deka BOG e licnost . Tocno e deka Sevisniot e besmrten.
Onaka cisto me interesira od kade ja znaes Bozjata namera? Dali dobivas objavi od BOG ? Pozdrav do tebe Viktorija ! Shalom ! |
||||||
SOLI DEO GLORIA
|
||||||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Originally posted by viktorija123 Bi posteel li zhivotot ako ja nema smrtta? Ne se soglasuvam deka nemalo da ima zivot ako ja nema smrtta Zarem angelite i BOG ne se besmrtni ? Zarem TIE ne se zivi? ....zivi se TIE?! |
||||||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||||||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
KINGDAVID,
Gi isprevrtuvash moite zborovi kako tebe ti odgovara,toa e tvoe no ne e vo red da tvrdish neshto vo moe ime. Zaboravash ochigledno koj ja spomna "bozhjata namera" i "angelite",prochitaj go ushte ednash tvojot post(a ne samo da gi vadish moite rechenici) pa kje sfatish deka nikade ne tvrdev deka lugjeto se "angeli" nitu pak deka ja znam "bozhjata namera". Sekogash bukvalno gi tolkuvash moite zborovi no ne e vo red da gi predstavish istite pred drugite, kako moe tvrdenje ili pak kako moe tolkuvanje na neshtata. Kako shto vo edna prilika kazhav: "moite i tvoite ochi ne gledaat identichno". |
||||||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Мислам дека не постои генерална смисла на животот и дека не е една.
Секој дошол на овој свет со некоја намера, да го трасира својот пат и да ја усполни својата мисија.
Смислата се наоѓа и ја бараме во сите мали нешта што ги правиме за на крај да оформиме една целина.
Некој ја гледа смислата во барање на дијаманти, некој во создавање на нешто големо, скапо, профитабилно, некои ја истражуваат природата, некои сакаат само да имаат семејство и да се радуваат на своите деца. За еден палеонтолог смислата е пронаоѓање и истражување на животот на диносаурсите......Кога ќе ја откриеш својата вистинска природа и одиш по сопствената патека тоа е твојата смисла на опстојување.
А кога ќе се случи волшебниот момент на себенадминување тогаш некои се подготвени и да ја согледаат и разберат големата слика и да дојдат до посакуваните одговори.
|
||||||
Beauty fades, dumb is forever
|
||||||
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
zivotot e ubav ...........
Изменето од stigma04 - 23.Ноември.2010 во 01:26 |
||||||
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
||||||
stigma04
Сениор Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
. За мене смислата на животот е да бидеме секогаш гордо исправени пред секоја препрека, насмеани и полни со љубов. Да се живее, значи да се постои. Да се радуваш на успесите, да не тагуваш многу по несреќите и да бидеш оптимист. Живејќи треба да им помагаме на блиските, да делиме љубов и добрина и да очекуваме таа да ни биде возвратена.Да се бориш за своите идеали, да имаш своја цел во животот – таа е смислата на животот.
|
||||||
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
||||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||||
Ocigledno e deka imame razlicen pogled na rabotite. Sepak, go pocituvam tvojot stav. Pozdrav Viktorija |
||||||
SOLI DEO GLORIA
|
||||||
Внеси реплика | страница <1 7273747576 115> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |