![]() |
|
|
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7071727374 81> |
Автор | |||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
![]() |
||
Од кога невин е етничка група? Ти голем мајтапџија си бил ![]() |
|||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
![]() |
|||
Pat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
![]() |
||
за што ќе ги обвините ![]() Изменето од Pat - 15.Март.2010 во 17:05 |
|||
Zero Tolerance For Silence
|
|||
![]() |
|||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() |
||
Невин, до докажување на противното.
Со Драганчо дали можете да докажете дека бил Влав (ако те разбирам правилно) |
|||
![]() |
|||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
![]() |
||
Каснакоски многу просто прашање што е по етничка линија Климент Шапкарев?
|
|||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
|||
![]() |
|||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() |
||
Значи за вас господине нивното сознание за етничката припадност не е важно. Важно е како ќе ги определите вие господине Ептендосадно. Кога за прв пат напишавте тука ве мислев за борец за правдата. Пишувавте против цензура и сл. а сега самиот се објавивте против правото на САМООПРЕДЕЛУВАЊЕ. Во што ќе ги оптужите луѓето кои се самоопределувале како Бугари? 1. Биле прости и не знаеле дека не се Бугари (зошто вистинските Бугари биле Татари) 2. Биле слабокарактерни и се откажувале од својата националност па се маскирале како Бугари под влијание на бугарската пропаганда 3. Никако не мислеле за своите потомци и ќе ги срамат со такво самоопределување. (Се уште немале дотолку развиено умение за гледане во иднината, за да видат дека нивните потомци нема да го прифатат таквото нивно самоопределуване.) 4. Друго. |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Мислиш дека сите преродбеници до еден, без изклучок, ВМОРО и ВМОК се Спаски и Каревци? А Ептендосадно тврди дека тие биле жертва на бугарска пропаганда. На Мисирков ли да му верувам или на Ептендосадно? |
|||
![]() |
|||
konzzull ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 15.Март.2010 Локација: Malta Статус: Офлајн Поени: 3 |
![]() |
||
Ке изнајдете ли господа одговор кој е премиер , нагласувам , ПРЕМИЕР ,или претседател на влада во Бугарија од 1926- (мислам но не сум во целост сигурен) 1932г.Се надевам дека и него нема да го именувате како двојствен
|
|||
![]() |
|||
depo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 501 |
![]() |
||
После педесет годинин веројатно пак ќе зборуваат како во 2000 година немало јасна Македонска национална свест, и како пример ќе ни даваат разни Спаски и Каровци. Бугарите ќе немаат мир додека има Македонци а тоа значи вечно ќе немаат мир. Цело време ќе вртат едни исти муабети и ќе си умрат во заблуда. Најтрагикомично е што тие живите луѓе ги побугаруваат да не правиме муабет за мртвите. Изменето од depo - 14.Март.2010 во 22:06 |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() |
||
Не само во АСНОМ, кажи и дека од 1941-1944 ја нема двојната свест кај борците, колку и да ја бараш во "периодот на ослободувањето". Не случајно се случувало тоа што се случувало. А од 1944 година можеш на многу места да сретнеш дека се говори братскиот бугарски народ, а се осудува големобугарската хегемонистичка и фашистичка политика, исто како што на многу места се осудува големогрчката и големосрпската. Во однос на другото, во туѓо име не говорам, посебно не за нешто кое не сум го видел. |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Во АСНОМ не ја согледав, ама кога ја покажав, зошто твојот колега ми ја избриша?
Дали мислиш еден Шатев кој ... Да не продолжувам. Кажи како било според тебе. |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
![]() |
||
Прочитав јас многу добро, затоа и го издвоив делот каде велам дека не сум сведок за ништо, од оној каде потенцирав дека немаме заеднички ставови за ништо. Ако не ме разбра ти, тоа е друга работа. Чинам, многупати сум зборувал за тоа, сега само ќе споменам за двојната национална свест,за избиструвањето и за антибугарската машинерија во НР Македонија . Апсурдно е некој да говори за двојна етничка ( национална) свест, а притоа да не изнесе некакви докази, каде јасно ќе видиме дека некој имал двојна етничка свест, не етничко-географска, каде се врзува некој како за своето етничко потекло, така и за местото, регионот каде живее. Но тоа не е двојна етничка свест. Двојна етничка свест може да постои, иако не мора, ако некој има родители со различни потекла, па се ориентира кон двете, ја практикува културата на двајцата и слично. Во однос на избиструвањето, сакам да ми дадеш доказ дека кај народот во периодот од 1941-1944 година немало бистра национална свест, туку дека била заматена, согласно твојата терминологија. Сакам јасен доказ, не философски разговор или некакви книги од вашите веб страни. И на крајот во однос на антибугарската машинерија од формирањето на НР Македонија, само би те упатил да ги погледнеш сите оние документи, почнувајќи од АСНОМ, до Резолуцијата на информбирото и да ми посочиш каде ти ја согледа таа антибугарска машинерија. |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Да де. Читај Што сум напишал. Никаде не напишав дека имаме нешто заедничко со тебе во ставовите.
Имаме една ГУЗЕН НЕГОНЕН БЕГА. Кажи како било според тебе. |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Јавно, овде , пред сите кажувам, не сум сведок на апсолутно ништо поврзано со тебе, ниту со твоите ставови, а јас и ти по ниту едно прашање немаме постигнато никаков заеднички став, најмалку по тоа за националната свест, а посебно не за некаква двојна свест и избирстување на истата ( тој дел ми е посебно хипотетички и философски ) и знаеш дека за мене тоа е невистинито.
Изменето од Македон - 14.Март.2010 во 20:31 |
|||
![]() |
|||
![]() |
||
Тука кажав кои се моите исходни видувања во однос на Македонците. Ве повикувам секој да каже од кои позиции разговара. Македон е свидетел дека си ги корегирам ставовите и не држам од инает на нив. Ако некој може да ме убеди дека грешам ќе му бидам благодарен. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 7071727374 81> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |