|
Восочен музеј на ВМРО: ДА или НЕ? |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | |||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tие наследници денес се безгласни букви, а и тоа што тој го има сега е во сопственост на Република Македонија и на некои приватни лица. И немаат што да бараат овде, затоа што сепак, Караѓорѓевиќ беше тиранин и знаеме со што се се соочи македонскиот народ во времето на српската окупација. Не знам што има во ДПМНЕ, ниту ме интересира, а со неделата на Ванчо Михајлов сум одлично запознаен, не мора да ми кажуваш. За Сарафов преиспитај си го мислењето, барем денес можеш лесно да најдеш многу нешта од него и за него кажани. За кодошлакот не знам, јас не сум живеел во минатиот систем, иако формално сум роден во текот на распадот на истиот. Тој што бил кодош и што живеел, нека му ја мисли. Изменето од Македон - 08.Мај.2011 во 00:05 |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Е тоа никого очигледно не го ни интересира. Да работеле во некоја си небитија, ај човек и да разбере. Ама во центарот на Скопје, пред очите на целата јавност-домашна и странска (оти имаше слики по медиумите) и јасно се гледа дека не се испочитувани законските обврски за безбедност при работа-зборува многу за условите во кои работат нашите работници и за тоа колку функционираат институциите кои треба да внимаваат на спроведување на законитоста. Важно ќе имаме восочни фигури и на оние кои ја разнебитуваа земјава. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...zashtitata i uslovite pri rabota se edno od prashanjata za koi se ''diskutira'' vo pregovorite megju eu i zemjata koja shto saka da im '''vleze''!
....a, od zashtita pri rabota tuka nema ni ,...Z....!
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ова е трагичното-перење раце од одговорноста
Несреќата се случила во 16.55 часот, речиси еден час по завршувањето на работното време. Фирмите кои се ангажирани на објектот тврдат дека работниците работат само прва смена од 8 часот до 16 часот, но не кажуваат зошто на денот на несреќата работникот бил сe уште на работа еден час откако му завршило работното време. |
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За лекции од твоја страна најмалку ми се потребни,а во однос на тиранинот сарафов неможам да сфатам што да се преиспитам,дали ти е возљубен или? Околу безгласните наследници,сигурно воопшто не гледате што и како прават тие наследници и каде се инфилтрираат во општеството,но така ќе биде секогаш кога оние кои се фатиле за власт мислат дека се почнува од нив. Изменето од Анастеа - 18.Мај.2011 во 00:58 |
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ако не можеш да сфатиш за што да се преиспиташ, јас најмалку можам да ти помогнам, а и немам желба тоа да го правам. Побарај си интервјуа со Сарафов од странски весници, негови изјави и слично, наместо да се занимаваш со тоа кој кому му е возљубен. А и не сум на власт, ако алудираш на тоа дека некои работи не ги гледам, ниту сакам да бидам. Изменето од Анастеа - 18.Мај.2011 во 00:58 |
|||
Gorazd777
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2008 Локација: Евразија Статус: Офлајн Поени: 1584 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Добро де немора толкава воздигнатост,што за сарафов јас мислам дека најклет бугароман и ги правел сите сплетки,а за тоа има еден куп докази,не знам која е твојата насока,што има тика толку за занесување.
|
|||
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА |
|||
Македон
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Па бидејќи јас сум воздигнат, ти велам, побарај си сам некои интервјуа во странски весници и види што велел Сарафов определен период. Секој на своите очи најмногу верува. |
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Темата е восочните (овде) ФИГУРИ во Музејот на (се)Македонската Борба..а не разглабање за нашите (+-) личности од поблиското и подалечно минато..
ТАКВИ теми се дискутираат ..само на форум за ИСТОРИЈА
Благодарам за разбирањето
|
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
a be so pravite bez vrska muabet, kako da e prv covek so zaginal na gradiliste. so ima vrska vladata so ova, toa treba da go izedat stapot gazdite na firmite koi se izbrani da rabotat. |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зекси71 ти значат ли воопшто зборовите БЕЗБЕДНОСНИ МЕРКИ и ќе ми објасниш ли зошто ако не е ни прв ни последен пат, не се превзема ништо за нивната безбедност?
претпријатијата кои се изведувачи на проектите на владата нема ни сами да се казнат, ниту пак сами ќе превземат мерки и сам си викаш не е прв пат, зошто ако не е прв да оставиме вака да си гине по еден работник на секој објект? минатиот пат кога погина работник на стадионот, се преќуте и никој ништо не се обиде да промени |
|||
размисли пред да напишеш глупост
|
|||
Andjelina
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
а податокот што работниците работат на црно,не пријавени, на владини проекти?
|
|||
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Sto ima vrska toa so vladata. Vladata kako i sekoe drugo pravno lice sklucuva dogovor so izveduvacite, ovie pak so podizveduvacite i se taka vo krug. Edino sto investitorot go interesira e rabotata da bide zavrsena. Dali rabotnicite se obezbedeni ili ne, dali rabotat na crno ili na belo, dali se pocituva zakonot za zastita pri rabota za toa se odgovorni sopstvenicite na firmite, a toa treba da go kontrolira nadlezna inspekcija. Nesrekni slucai na gradilistata imalo vo minatoto i ke ima i ponatamu, so samo lupate tuka bez veze. Ili vo nedostatok na argumenti protiv Grujo, vo omrazata kon nego, za se so ke se sluci vladata e kriva. Изменето од Анастеа - 18.Мај.2011 во 00:59 |
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Музеј на македонската борба но не и на ВМРО.... во Втората светска војна вмро не се споменува никаде.... Инаку ако во тој музеј на ВМРО почесно место добие Гвујо пингвин дефинитивно моја нога нема да стапне таму....
|
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |