IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Восочен музеј на ВМРО: ДА или НЕ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Восочен музеј на ВМРО: ДА или НЕ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
Автор
Порака
Македон Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Регистриран: 20.Јули.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 9928
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 00:03
Originally posted by Gorazd777 Gorazd777 напиша:

Originally posted by Македон Македон напиша:

Еве еден мој пост од 18.09.2010 година:

Музејот е замислен како севкупно претставување на македонската историја, со сите позитивни, па дури и негативни личности, како окупаторскиот крал Караѓорѓевиќ и бугароманот Ванчо Михајлов.

Ова е наједноставното објаснување за музејот.

Видите вака г-дин Македон,да појасним малку, тај краљ Караѓорѓевич и денес је имал поданици,па во скопско,оклу и там кај куманова имаш денес негови наследници,а вилата му јет сеуште у демиркаписката визба за производња на вино и рајчија.
Ондак за ванчота бугароманот,е сеа тука немој многу да кажуеш оти вија ДПМНЕ -оваците се полни со бугарски државјани,и по реони ги има доста бугари -новопечени кои че си го штоваат него ,па и Сарафов и остала багра,така ова ти јет најдобро објаснување за сите работи,ами нашава национална најпартија многу знајт од кодошлакот и шпиунството,зато и гради вакви муѕеји,да

Tие наследници денес се безгласни букви, а и тоа што тој го има сега е во сопственост на Република Македонија и на некои приватни лица. И немаат што да бараат овде, затоа што сепак, Караѓорѓевиќ беше тиранин и знаеме со што се се соочи македонскиот народ во времето на српската окупација.
Не знам што има во ДПМНЕ, ниту ме интересира, а со неделата на Ванчо Михајлов сум одлично запознаен, не мора да ми кажуваш. За Сарафов преиспитај си го мислењето, барем денес можеш лесно да најдеш многу нешта од него и за него кажани. За кодошлакот не знам, јас не сум живеел во минатиот систем, иако формално сум роден во текот на распадот на истиот. Тој што бил кодош и што живеел, нека му ја мисли.

Изменето од Македон - 08.Мај.2011 во 00:05
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 00:17
Originally posted by brza brza напиша:

...dali voopshto i bil prijaven kako vraboten .....''padnatiot''!
збунетост

Е тоа никого очигледно не го ни интересира.тага
Да работеле во некоја си  небитија, ај човек и да разбере. Ама во центарот на Скопје, пред очите на целата јавност-домашна и странска (оти имаше слики по медиумите) и јасно се гледа дека не се испочитувани законските обврски за безбедност при работа-зборува многу за условите во кои работат нашите работници и за тоа колку функционираат институциите кои треба да внимаваат на спроведување на законитоста.
Важно ќе имаме восочни фигури и на оние кои ја разнебитуваа земјава.тага
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 00:30
...zashtitata i uslovite pri rabota se edno od prashanjata za koi se ''diskutira'' vo pregovorite megju eu i zemjata koja shto saka da im '''vleze''!

....a, od zashtita pri rabota tuka nema ni ,...Z....!
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 00:41
Ова е трагичното-перење раце од одговорностатага

Несреќата се случила во 16.55 часот, речиси еден час по завршувањето на работното време. Фирмите кои се ангажирани на објектот тврдат дека работниците работат само прва смена од 8 часот до 16 часот, но не кажуваат зошто на денот на несреќата работникот бил сe уште на работа еден час откако му завршило работното време.
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 01:59

Tие наследници денес се безгласни букви, а и тоа што тој го има сега е во сопственост на Република Македонија и на некои приватни лица. И немаат што да бараат овде, затоа што сепак, Караѓорѓевиќ беше тиранин и знаеме со што се се соочи македонскиот народ во времето на српската окупација.
Не знам што има во ДПМНЕ, ниту ме интересира, а со неделата на Ванчо Михајлов сум одлично запознаен, не мора да ми кажуваш. За Сарафов преиспитај си го мислењето, барем денес можеш лесно да најдеш многу нешта од него и за него кажани. За кодошлакот не знам, јас не сум живеел во минатиот систем, иако формално сум роден во текот на распадот на истиот. Тој што бил кодош и што живеел, нека му ја мисли.

За лекции од твоја страна најмалку ми се потребни,а во однос на тиранинот сарафов неможам да сфатам што да се преиспитам,дали ти е возљубен или?
Околу безгласните наследници,сигурно воопшто не гледате што и како прават тие наследници и каде се инфилтрираат во општеството,но така ќе биде секогаш кога оние кои се фатиле за власт мислат дека се почнува од нив.

Изменето од Анастеа - 18.Мај.2011 во 00:58
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 02:10

За лекции од твоја страна најмалку ми се потребни,а во однос на тиранинот сарафов неможам да сфатам што да се преиспитам,дали ти е возљубен или?
Околу безгласните наследници,сигурно воопшто не гледате што и како прават тие наследници и каде се инфилтрираат во општеството,но така ќе биде секогаш кога оние кои се фатиле за власт мислат дека се почнува од нив.

Ако не можеш да сфатиш за што да се преиспиташ, јас најмалку можам да ти помогнам, а и немам желба тоа да го правам. Побарај си интервјуа со Сарафов од странски весници, негови изјави и слично, наместо да се занимаваш со тоа кој кому му е возљубен. А и не сум на власт, ако алудираш на тоа дека некои работи не ги гледам, ниту сакам да бидам.

Изменето од Анастеа - 18.Мај.2011 во 00:58
Кон врв
Gorazd777 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Октомври.2008
Локација: Евразија
Поени: 1584
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Gorazd777 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 02:17
Добро де немора толкава воздигнатост,што за сарафов јас мислам дека најклет бугароман и ги правел сите сплетки,а за тоа има еден куп докази,не знам која е твојата насока,што има тика толку за занесување.
ВОЈНАТА Е МИР
СЛОБОДАТА Е РОПСТВО
НЕЗНАЕЊЕТО Е СИЛА
ОД ЗЕЛКА ТОРТА И ОД СЕЉАК ГРАЃАНИН НЕ БИДУВА
Кон врв
Сениор
Сениор

Caesar Constantinus

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Македон Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 02:27

Добро де немора толкава воздигнатост,што за сарафов јас мислам дека најклет бугароман и ги правел сите сплетки,а за тоа има еден куп докази,не знам која е твојата насока,што има тика толку за занесување.

Па бидејќи јас сум воздигнат, ти велам, побарај си сам некои интервјуа во странски весници и види што велел Сарафов определен период. Секој на своите очи најмногу верува.
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Мај.2011 во 10:28
Темата е восочните (овде) ФИГУРИ во Музејот на (се)Македонската Борба..а не разглабање за нашите (+-) личности од поблиското и подалечно минато..
ТАКВИ теми се дискутираат ..само на форум за ИСТОРИЈА
Благодарам за разбирањетоголема%20насмевка
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2011 во 06:34
Originally posted by mamamd mamamd напиша:

Ова е трагичното-перење раце од одговорностатага

Несреќата се случила во 16.55 часот, речиси еден час по завршувањето на работното време. Фирмите кои се ангажирани на објектот тврдат дека работниците работат само прва смена од 8 часот до 16 часот, но не кажуваат зошто на денот на несреќата работникот бил сe уште на работа еден час откако му завршило работното време.

a be so pravite bez vrska muabet, kako da e prv covek so zaginal na gradiliste. so ima vrska vladata so ova, toa treba da go izedat stapot gazdite na firmite koi se izbrani da rabotat.
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2011 во 14:23
Зекси71 ти значат ли воопшто зборовите БЕЗБЕДНОСНИ МЕРКИ и ќе ми објасниш ли зошто ако не е ни прв ни последен пат, не се превзема ништо за нивната безбедност?
претпријатијата кои се изведувачи на проектите на владата нема ни сами да се казнат, ниту пак сами ќе превземат мерки
и сам си викаш не е прв пат, зошто ако не е прв да оставиме вака да си гине по еден работник на секој објект?

минатиот пат кога погина работник на стадионот, се преќуте и никој ништо не се обиде да промени
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2011 во 14:25
а податокот што работниците работат на црно,не пријавени, на владини проекти?
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Zeksi71 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Ноември.2009
Поени: 2391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zeksi71 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2011 во 17:59
Originally posted by Andjelina Andjelina напиша:

а податокот што работниците работат на црно,не пријавени, на владини проекти?

Sto ima vrska toa so vladata. Vladata kako i sekoe drugo pravno lice sklucuva dogovor so izveduvacite, ovie pak so podizveduvacite i se taka vo krug.

Edino sto investitorot go interesira e rabotata da bide zavrsena.

Dali rabotnicite se obezbedeni ili ne, dali rabotat na crno ili na belo, dali se pocituva zakonot za zastita pri rabota za toa se odgovorni sopstvenicite na firmite, a toa treba da go kontrolira nadlezna inspekcija.

Nesrekni slucai na gradilistata imalo vo minatoto i ke ima i ponatamu, so samo lupate tuka bez veze.

Ili vo nedostatok na argumenti protiv Grujo, vo omrazata kon nego, za se so ke se sluci vladata e kriva.

Изменето од Анастеа - 18.Мај.2011 во 00:59
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
Кон врв
NRGMKD Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
THE EXTERMINATOR

Регистриран: 18.Ноември.2005
Поени: 7512
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај NRGMKD Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Мај.2011 во 18:14
Музеј на македонската борба но не и на ВМРО.... во Втората светска војна вмро не се споменува никаде.... Инаку ако во тој музеј на ВМРО почесно место добие Гвујо пингвин дефинитивно моја нога нема да стапне таму.... 
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 5678>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,143 секунди.