|
Дали постои Бог? |
Внеси реплика | страница <1 56789 54> |
Автор | |
pecko
Група Регистриран: 10.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
stasno veruvam deka ima bog....imam vera vo mene...i ke ja nosam do kraj....
|
|
leeeeeeeeeeee
|
|
pecko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
super se zivee so verba vo bog dusata si ja cistis
|
|
leeeeeeeeeeee
|
|
pecko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa do tebe zaljubena ili zaljuben neznam so pol si taka treba...
|
|
leeeeeeeeeeee
|
|
rome
Сениор Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i ti pecko si verec?i ne sum vernik za dushata da ja chistam no za dushata da si ja spasam.a ako si vernik vo koja vera si?
|
|
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
|
pecko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bog postoi
|
|
leeeeeeeeeeee
|
|
pecko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pravo slaven sum rome dlaboko vo mene imam vera a ti????
|
|
leeeeeeeeeeee
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas sum dlaboko vo verbata a ne vo religija oti ima mnogu kontradikcii.a za Hristos zivoto go davam i nese odkazvam od Nego
|
|
|
|
pecko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dada tocno vo pravo si te pdrzuvam on e nasiot bog...bravo alal da ti e...
|
|
leeeeeeeeeeee
|
|
rome
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde pecko imame rabota kako Hristiani da go rashirime zborot na Gospo Изменето од rome - 13.Мај.2007 во 12:37 |
|
|
|
pecko
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
rome fala za porakata bog da ve cuva cela familija da ste zivi zdravi i srekni vo sekoj moment....daliku ste od nasata zemja i neka vi go osvetluva patot po koj odite....
|
|
leeeeeeeeeeee
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бидејќи кога ја отворив темава, моите линкови не се отвараа, решив еден по еден да ви ги пишувам теистичките аргументи тука на форумов. Уште еднаш сакам да ве замолам доколку пишувате на темава да се држите до темата и по можност вашите приватни разговори да си ги водите по лични пораки.
Теистички аргументи:
Секоја последица има своја причина или, што е еквивалентно, нема последица без причина. Причина за моето постоење се моите родители. Јас сум последицата. Причина за нивното постоење се нивните родители итн. Причина за постоењето на дрвената маса е некое дрво, тоа пак од некоја семка, семката пак од некое друго дрво итн. На овој начин се создаваат каузални низи и бидејкји од една причина може да произлезат повеќе последици, кои потоа исто така стануваат причини за некои други последици, всушност добиваме едно огромно причинско-последично дрво (станува збор за симболично дрво). Ако погледнеме во коренот на ова дрво, доаѓаме до една прапричина (првопричина) за постоење на се друго, освен на првопричината, која мора да биде независна од сите творби, надвор од нив и над нив. Како што кажавме теистите веруваат дека прапричината е Бог, а атеистите материјата. Може ли материјата да биде прапричината? Изменето од EvAngelos - 20.Мај.2007 во 01:18 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze li izmisleno sustestvo da e prapricinata?
isto te prasuvam |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Причина за постоење на дрвена маса е потребата на човек да има маса. Ако не се јави таја потреба, дрвото ќе си расти, ќе си старее и ќе свени . И тогаш погледни го свенатото дрво и прашај се која е причината за постоење на свенато дрво? Каде е прапочетокот на идејата за свенатото дрво?
|
|
that's me
Сениор Регистриран: 26.Март.2006 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 581 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne!
|
|
Пази,памтам к'ту слон.
|
|
Внеси реплика | страница <1 56789 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |