|
Смрт |
Внеси реплика | страница <1 56789 20> |
Автор | |||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тежината на душата Православие е 21 грам |
|||
Motivation is game in my hands
|
|||
ultra
Сениор Регистриран: 17.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 2616 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ивана, тоа на Православие му е јасно, на Зоки Поки не му е јасно, уствари не продолжил да чита понатаму, иначе мислам дека Зоки Поки е 10-11 годишен
Ѕирни ја само првата страна... поздрав |
|||
ivana
Сениор Госпожа Грофица Регистриран: 14.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3327 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
оф, се извинувам Православие, ама ја го читав само последниот пост |
|||
Motivation is game in my hands
|
|||
samanta
Сениор Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 195 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne se plasam za mojata smrt, tuku za smrtta na moite najbliski...
|
|||
Antoaneta
Сениор Регистриран: 06.Јуни.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 292 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
добро кажано истото чувство го имам и јас
|
|||
samanta
Сениор Регистриран: 07.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 195 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
i kako go sovladuvas ova cuvtsvo? |
|||
Flix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Клабинг Регистриран: 14.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 9229 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas ne se plasam od nisto bidejki znam deka se e beskonecno, nie so smrta preminuvame od edna forma vo druga.
|
|||
kandid
Сениор Регистриран: 26.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne nema da lazam deka ne se plasam od smrtta...Pa covek sum po bogu...Edna kapka u okeanot koja ocajno se plasi da ne ispari...A znae deka mora.
Nema nekoj sto ne se plasi od smrtta.So raganjeto ni se vgnezduva strav od krajot vo srzta.I nikako ne mozeme da go iskorenime.Mozeme samo da go kamuflirame. I ko sto rekol golemiot Jesenjin: "-Ko bogalji svi smo za zivote povezani svoi". |
|||
I posle mene-POTOP!!!
|
|||
boli glava
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Koj ne go odbegnal raganjeto nemani smrtta. No za toj pat nikoj ne znae nikoj ne umrel empiriski za da imame tocni podatoci. Vo sekoj slucaj uste edna avantura poveke
|
|||
ванчо2006
Група Регистриран: 28.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 52 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секоја една единка што се родила-човек ,билка или животно-еден ден неминовно мора да умре.Тоа МОРА да се случи.Не верувам во реинкарнации и слични работи. А за „белиот тунел“ сум читал многу пати (за последен пат на 23.10 2006) па би сакал да го цитирам написот :
„ВИЗИИТЕ ПРИ КЛИНИЧКА СМРТ СЕ ХАЛУЦИНАЦИИ“
Светлосниот тунел низ кој наводно патуваат нашите души,а ги пречекуваат „суштества“ што би ги одвеле во другиот свет,се најобични халуцинации,тврдат руските научници.Луѓето што преживеале клиничка смрт и се вратиле во живот раскажуваат приказни за силно светло што ги подигнало како елеватор и за средба со блиските што им се починати. Но најновите истражувања покажаа дека тоа не е вистинско.Вакви и слични халуцинации се резултат на психолошкиот процес што настанува поради оштетување на умот на пациентот,одлучно тврди д-р Олег Василев,член на Руската академија за медицински науки. Според неговото мислење,главен причинител на халуцинациите е недостигот на кислород,а веднаш потоа и ослободувањето на ендорфин-природен седатив што настанува во телото по стресот и е задолжен за повторно воспоставување на нарушениот мир. Ефектот на светлосен тунел е редок офталмолошки феномен што настанува по стрес. Со Василев се согласува и Роберт Бејкер,психолог од Универзитетот во Кентаки,кој исто така дошол до заклучок дека при стресни ситуации мозокот се брани со создавање одбранбени халуцинации што се под влијание на религиозни верувања,фолклор од тие желби и стравови.“ |
|||
поздрав од Малешевијата
|
|||
DemonHunter
Нов член Регистриран: 12.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Секоја една единка што се родила-човек ,билка или животно-еден ден неминовно мора да умре.Тоа МОРА да се случи.Не верувам во реинкарнации и слични работи. А за „белиот тунел“ сум читал многу пати (за последен пат на 23.10 2006) па би сакал да го цитирам написот :
„ВИЗИИТЕ ПРИ КЛИНИЧКА СМРТ СЕ ХАЛУЦИНАЦИИ“ Светлосниот тунел низ кој наводно патуваат нашите души,а ги пречекуваат „суштества“ што би ги одвеле во другиот свет,се најобични халуцинации,тврдат руските научници.Луѓето што преживеале клиничка смрт и се вратиле во живот раскажуваат приказни за силно светло што ги подигнало како елеватор и за средба со блиските што им се починати. Но најновите истражувања покажаа дека тоа не е вистинско.Вакви и слични халуцинации се резултат на психолошкиот процес што настанува поради оштетување на умот на пациентот,одлучно тврди д-р Олег Василев,член на Руската академија за медицински науки. Според неговото мислење,главен причинител на халуцинациите е недостигот на кислород,а веднаш потоа и ослободувањето на ендорфин-природен седатив што настанува во телото по стресот и е задолжен за повторно воспоставување на нарушениот мир. Ефектот на светлосен тунел е редок офталмолошки феномен што настанува по стрес. Со Василев се согласува и Роберт Бејкер,психолог од Универзитетот во Кентаки,кој исто така дошол до заклучок дека при стресни ситуации мозокот се брани со создавање одбранбени халуцинации што се под влијание на религиозни верувања,фолклор од тие желби и стравови.“ toa sum go cital nekade ama ne mi tekina |
|||
Emus
Сениор Регистриран: 03.Октомври.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1997 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mnogu se plasam od smrtta, no poveke se plasam od ona sto mozam da si go napravam sebesi, mnog se plasam za smrtta na moite bliski, i imam nekoe cudno pretcustvo koga nekoj kogo dobro go znam ke umri |
|||
It's funny how someone can break your heart in a tousands of litle pieces, and you'll still be able to love him with those broken pieces.
|
|||
plavu$a
Сениор Регистриран: 15.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 4016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
емуш... ме наежи... и јас имам страв од смртта, ама кога тогаш треба тоа да се случи - порано или подоцна
|
|||
In my field of paper flowers, and candy clowds of lullaby, i lie inside myself for hours, and watch my purple sky fly over me...
|
|||
Внеси реплика | страница <1 56789 20> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |