![]() |
|
Штo e Бoг? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 13> |
Автор | |
outlook123 ![]() Сениор ![]() ![]() Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
da molchish da, bozhjata ubavina e vistinska magija... pred koja zamolknuvash :))
i koga ja prashale... shto ne iskochish nadvor da ja vidish bozhjata ubavina? taa odgovorila- shto da iskocham , koga samiot bog e ovde ... :)) togash povtorno molchish.. :)) Изменето од outlook123 - 19.Октомври.2014 во 14:33 |
|
![]() |
|
janevzoran1 ![]() Сениор ![]() Регистриран: 21.Јануари.2014 Статус: Офлајн Поени: 129 |
(само) три позитивни примера:
1. На некоја хациенда во Мексико живеат, на пример, десет души; Хациендата е во пустина; Каде тие десет души од хациендата наоѓаат вода и храна ?! 2. Човек со само еден пресаден бубрег живее нормално триесет и повеќе години; Транспортот на бубрегот трае најмалку два часа; А, по медицината, бубрегот вон организам, без проток на крв, умира (некротизира) за пет минути ?! 3. Познат е случајот на војникот Швејк од првата светска војна: Швејк не сакал да ратува, не пукал, и шетал таму каде што летаат метци; https://www.youtube.com/watch?v=u1eZaLAhcUM Изменето од janevzoran1 - 20.Октомври.2014 во 11:39 |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Штo e Бoг? |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
БОГ е Дух, Коj е пред таткоти, мајкати, дедоти, бабати, ... пред Небото и земјата, пред се’ во иманентноста е Трансцедентноста! Тој е *Вечниот Татко и *Вечната Мајка на *Вечниот Живот. п.с. Знаете ли дека Светиот Дух во мајчиниот јазик на Прачистата Инкарнација на *Вечниот Живот (Исус Христос = Јахшуах хаМешиах) е во женски род? Галат. 4:26 ![]() |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
outlook123 ![]() Сениор ![]() ![]() Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
ne znam shto e..
zarem treba da znam!? ![]() Изменето од outlook123 - 04.Септември.2015 во 09:22 |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Да се познава БОЖЈИОТ Дух и Слово (а со тоа и БОГА) е нешто многу важно, бидејќи само преку осознавањето на Духот и Словото на Единствениот Вистински и Совршен БОГ, се доаѓа до вистинската слобода. Само таа вистинска слобода може да те кyртули од робството на лажниот “бог“, како и од робството на егото, робството на лажните “богови“ и небогови, робството на лажните пророци и просветленици, "учители", "мајстори", "духовни водачи", "книжници", "свештеници", "рабии", "попови", "имами", "лами", ... теизми, атеизми, филозофии, ... и сите останати лажни идеологии и неидеологии. Но, сепак, секој самиот/самата мора да знае дали треба или нетреба БОГА да Го осознае! ![]() |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
![]() ![]() lotosoviot cvet e iznad umot da osoznaesh i doznaesh - isto li e? ![]() https://www.youtube.com/watch?v=Nupfxo2ihQc |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Амин! Егоизмот и игнорантноста не познаваат граници! |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Амин ![]() Нема поголем егоизам, арогантност и игнорантност од онаа на “просветлените“, “мудрите“ и “умните“ кои Го негираат или девалвираат БОГА и Неговата се’опфатна Мудрост чиста, за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа, обидувајќи со своето сознание и ум, да Го негираат, девалвираат или да Го објаснат Оној Кој што е поголем од секој ум и секој универзум! ![]() „Те прославувам, Оче, Господи на небото и на земјата, оти си го сокрил тоа од мудрите и разумните, а си го открил на младенците. Да, Оче, зашто таква беше волјата Твоја. Сè ми е предадено од Мојот Отец и никој не Го познава Синот, освен Отецот; ниту Отецот Го познава некој освен Синот, и кому што сака Синот да Го открие. Mat. 11:25+ |
|
|
![]() |
|
vo pravo si messi,
okolu egoizmot koj ide vo paket so ignorantnosta ama ete - teshto e da se oslobodime od prikaskata shto ja imame vo nashata glava, neli? ama ete se vrtti! ![]() a koja.. nebare, nekoj saka da ni ja ukrade.. choek - posesivac! ![]() aaa i daaa! sto da davame.. koga mozhi da ni zemit! ili ne daj bozhe da ne ni vrati - bog pazar ili pijac! ![]() shto e bog? ![]() ja znam shto ne e.. shto e - ne znam! ![]() Изменето од Messenger - 06.Септември.2015 во 14:56 |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
Кој СОВРШЕНИОТ БОГ е’ и што е’, знае ЕДИНСТВЕНО Отелотворението на Неговата Се’опфатна Мудрост – Исус – за Кого ти сведочам дека нема ниту рунка егоизам и игнорантност попат онаа антихристијанската која доминира во светот но и тука на форумов, насилно заштитена и форсирана од највисока административна позиција.! Пуштете го вие посесивецот, бидејќи тој е грешник, кој без Милоста БОЖЈА е изгубен и во ништо не е поарен од оние кои тука на форумов му ги бришат и се мајтапат со неговите постови, а који се шампиони во егоизмот, суетата и арогантноста, ... барем на овој форум! Но тоа воопшто не треба да чуди, бидејќи тоа им е наследено од нивните духовни учители и водачи, кои во својата арогантност и суета Ја негираат и девалвираат Милоста на Оној Кој им го дал здивот, животот, ... и очите, за да (помеѓу другото) воопшто можат да го видат лотосот. Но ете, тоа е тоа: "Се најала вошка, па напрчила опашка." ![]() |
|
|
![]() |
|
svedochish! edinstveno - samo za egoto, koe vo svojata strast se fokusira na eden, edna ili edno(ne ednoto) na vistinskoto tuuuu hahah i se drugo ignorira!
se zaborava! ![]() za bog, ne e mozhno svedoshtvo iako otidovme, za nijansa podaleku od majmunite ![]() Изменето од outlook123 - 07.Септември.2015 во 09:16 |
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
|
*Едниот БОГ, *Едното Слово Божје и *Едната Дух БОЖЈИ (зборот Дух во мајчиниот јазик на прачистата Инкарнација на Словото БОЖЈЕ - Исус - е во женски род) е *ЕДНО! *ЕДНО – не три! Разбираш? |
|
|
![]() |
|
ne e da se razbere ..
|
|
едно е - не се две
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 56789 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |