|
Кои се причините за сообраќајните несреќи ? |
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
se dodeka po nasite t.n avtopati-sta,mozes da udris vo kuce,krava nekoe zalutano magare...da vozis namesto propisanite 80km/h ti letas so 120 a dupki i zaseci nasekade////se dodeka se izmisluvaat zakoni koj demek ke se pocituvaat..se dodeka sekoj namЌor ke ima vozacka...se dodeka pesacite ke mislat deka ako go pipnat pesackiot nemaat gajle i se neprikosnoveni vo toj pogled...i se dodeka zakon ke ima i ke vazi za edni a za drugi ne..ima da se gine kako na front.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Загор, се слагам со дел што имаш напишано но за пешачкиот премин не си ни најмалку во право и се додека се игнорираат пешачките премини, ќе имаме и жртви но исто така "секој намќор" има право да полага туку кои намќори им дозволуваат да добијат возачка? Алкохол, дрога, нетолеранција, дрскост, стрико полицаец, вујко во ДБК, тетка во МВР, ти мене ќе ме казнуваш? Кој к.. си ти? соседот сообраќаец, општа некултура, кога претекнуваш некој ја зголемува брзината намерно за да те доведе во опасност наместо да прикочи, од пуст инает (неандерталец),зјапање во телефонот "на чепкање", очи залепени на мини здолниште и вклучување сирена.... ОПШТА НЕКУЛТУРА Да не не чуди од каде толку тешки сообраќајни незгоди со трагичен крај! Во Кувајт има табела на која пишува: "The speed will bring you in jail or death!" (Брзината те носи во затвор или во смрт) Изменето од Buggyman - 09.Јуни.2014 во 21:51 |
|
Homo homini lupus est...
|
|
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Патиштата пред 30 години биле многу поопасни ни не се гинело до таа мерка. Оставете ги патиштата на мира, секојдневно сум на пат низ цела Македонија но проблемот е во возачите и нивното непочитување на сигналите! |
|
Homo homini lupus est...
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е па тоа е. За истото претекнување од десно (во Цирих мислам беше и тоа од функционер - полицаец, кандидат за шеф на полиција), му ја земаа возачката и не знам каква друга казна имаше и плус се прости од функцијата - шеф на полиција. Повеќе контрола, радари и патроли по патиштата. И повеќе возачка култура и почитување на прописите од страна на возачите, си треба. Основно нешто - првото што го правам кога седнувам во кола е да си го врзам појасот. Кога возам некој друг со мене ми се смеат. Ми добро, смеј се колку сакаш, ама јас во моја кола нема да те возам без појас, па ти како сакаш. |
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Малку фалеше денес да не ги читате овие редови!
Вчера поручекта одам кон Свети Николе. На правата делница (од околу 2-3 km) пред Лозово, пред нас имаше автомобил пикап, а пред него голем камион. Бидејќи прегледноста беше одлична, а од спротивната страна немаше друго возило, момчево (34) кое беше со мене и кое возеше, дава лев трепкач (жмигавец), се престројува на левата лента и се наближува кон пикапот. На само неколку (можеби 4-5) метри, овој од пикапот ниту да види дали од позади му доаѓа некој, ниту да даде лев жмигавец, се префрла на левата страна со намера и тој да го претекне камионот. Добро е што момчево е искусен возач па на време реагираше. Инаку, ќе немаше кој повеќе да ве „дави“ на форумов! Р.Ѕ. Криво ми е што во тој момент, иако речиси му се „залепивме“ во задниот дел на пикапот, не ми текна да му ја видам регистерската табличка, па да му го искршам левиот трепкач, оти и така-и така не го користи. |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Имало мајки шајки значи...
Една од полошите делници во Македонија. Барем јас кога ја возам ми е напорна,а не станува збор за повеќе од триесетина километри. |
|
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Их ... се по список. Гарант трудни останале ! |
|
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ете, за едно деноноќие: Според информациите на полицијата во Скопје, во изминатото деноноќие се случиле 15 сообраќајни незгоди. Седум од нив се со материјална штета а во пет имало повредени. При рутински контроли 23 возачи се казнети поради брзо возење. Со возилата управувале над 90 километри на час по скопските улици, двајца биле пијани, а петмина без возачка дозвола. Казнети се и возачи кои не користеле сигурносни појаси а ги има и такви кои возеле и си разговарале по мобилен телефон. |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..a uste dtojca denes otisle gleam kurban.Kok od calam koj od belja..ama se gine.
|
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се уште не најдов вест,имаше прилично страотна слика на обиколницата пред
некој саат.Дај Боже без жртви да поминало... Деновиве оти како поискусен возач му бев сопатник на братучед ми низ патиштава, како еден од проблемите секако е и недоволната едуцираност.Ќе го земат пемпелето и готово шофери... Ни ал ни абер од мотористика,начин на работа на моторот снихронизирање на брзините. Начин на совесно размислување...Сето тоа го немаат.Работите што му ги кажував сега прв пат од мене ги слушал.Иако за поздрав е тој закон во однос на поискусен совозач, големи пропусти во давањето на дозволи. Изменето од Орка - 26.Јуни.2014 во 21:52 |
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tipov ocigledno si plaka za reklama,ama ovie nasive a i hrvatite ne kazuvaat koj e taka da za dzabe rizikot.
inace,ako kaj nas moze da se vozi so 220km/h,po "rastalasan "avtopat,zosto ne bi tamu ..gore..po staklo. |
|
|
|
Орка
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не верувам дека имаме доволно строга казна за ваков мајмун.
Изменето од Орка - 21.Јули.2014 во 11:19 |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве и друг. Прегазен тинејџер во Скопје, се бори за живот! Возачот избегалА бе ќе избегаш од местото на несреќата, ама од совеста кај ќе си избегаш?! Ако имаат совест вакви мајмуни. |
|
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |