IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кои се причините за сообраќајните несреќи ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кои се причините за сообраќајните несреќи ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
Автор
Порака
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2014 во 21:44
se dodeka po nasite t.n avtopati-sta,mozes da udris vo kuce,krava nekoe zalutano magare...da vozis namesto propisanite 80km/h ti letas so 120 a dupki i zaseci nasekade////se dodeka se izmisluvaat zakoni koj demek ke se pocituvaat..se dodeka sekoj namЌor ke ima vozacka...se dodeka pesacite ke mislat deka ako go pipnat pesackiot nemaat gajle i se neprikosnoveni vo toj pogled...i se dodeka zakon ke ima i ke vazi za edni a za drugi ne..ima da se gine kako na front.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Локација: Macedonia
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2014 во 21:50
Originally posted by zagor zagor напиша:

se dodeka po nasite t.n avtopati-sta,mozes da udris vo kuce,krava nekoe zalutano magare...da vozis namesto propisanite 80km/h ti letas so 120 a dupki i zaseci nasekade////se dodeka se izmisluvaat zakoni koj demek ke se pocituvaat..se dodeka sekoj namЌor ke ima vozacka...se dodeka pesacite ke mislat deka ako go pipnat pesackiot nemaat gajle i se neprikosnoveni vo toj pogled...i se dodeka zakon ke ima i ke vazi za edni a za drugi ne..ima da se gine kako na front.

Загор, се слагам со дел што имаш напишано но за пешачкиот премин не си ни најмалку во право и се додека се игнорираат пешачките премини, ќе имаме и жртви но исто така "секој намќор" има право да полага туку кои намќори им дозволуваат да добијат возачка?

Алкохол, дрога, нетолеранција, дрскост, стрико полицаец, вујко во ДБК, тетка во МВР, ти мене ќе ме казнуваш? Кој к.. си ти? соседот сообраќаец, општа некултура, кога претекнуваш некој ја зголемува брзината намерно за да те доведе во опасност наместо да прикочи, од пуст инает (неандерталец),зјапање во телефонот "на чепкање", очи залепени на мини здолниште и вклучување сирена.... ОПШТА НЕКУЛТУРА
Да не не чуди од каде толку тешки сообраќајни незгоди со трагичен крај!

Во Кувајт има табела на која пишува:
"The speed will bring you in jail or death!" (Брзината те носи во затвор или во смрт)

Изменето од Buggyman - 09.Јуни.2014 во 21:51
Homo homini lupus est...
Кон врв
Buggyman Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јуни.2009
Поени: 1308
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Buggyman Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2014 во 21:55
Originally posted by Tiggy Vicious Tiggy Vicious напиша:

Патиштата. Невниманието на возачите. Алкохол чуда прави. Временски услови.

Патиштата пред 30 години биле многу поопасни ни не се гинело до таа мерка. Оставете ги патиштата на мира, секојдневно сум на пат низ цела Македонија но проблемот е во возачите и нивното непочитување на сигналите!
Homo homini lupus est...
Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Јуни.2014 во 15:25
Originally posted by Calipso Calipso напиша:

Се додека функционира она - имаш познат па нема да ти пишат или ќе плати тато казната и па ќе ми даде кола, ќе си има толку незгоди..
Пр. во Швајцарија братучед ми за претекнување од десна страна си заработи астрономска казна, не знам колку посети на психијатар и одземање на возачка на една година и одново полагање.. е, кога ќе биде вака кај нас ќе има и многу помалку незгоди..тогаш нема да ти текне да јадеш тост и праиш муабет со мобилниот во рака и сл....

Е па тоа е.
За истото претекнување од десно (во Цирих мислам беше и тоа од функционер - полицаец, кандидат за шеф на полиција), му ја земаа возачката и не знам каква друга казна имаше и плус се прости од функцијата - шеф на полиција.
Повеќе контрола, радари и патроли по патиштата. И повеќе возачка култура и почитување на прописите од страна на возачите, си треба.да

Основно нешто - првото што го правам кога седнувам во кола е да си го врзам појасот.
Кога возам некој друг со мене ми се смеат.
Ми добро, смеј се колку сакаш, ама јас во моја кола нема да те возам без појас, па ти како сакаш.

Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2014 во 07:43
Малку фалеше денес да не ги читате овие редови!грицкање нокти
Вчера поручекта одам кон Свети Николе. На правата делница (од околу 2-3 km) пред Лозово, пред нас имаше автомобил пикап, а пред него голем камион. Бидејќи прегледноста беше одлична, а од спротивната страна немаше друго возило, момчево (34) кое беше со мене и кое возеше, дава лев трепкач (жмигавец), се престројува на левата лента и се наближува кон пикапот. На само неколку (можеби 4-5) метри, овој од пикапот ниту да види дали од позади му доаѓа некој, ниту да даде лев жмигавец, се префрла на левата страна со намера и тој да го претекне камионот.
Добро е што момчево е искусен возач па на време реагираше. Инаку, ќе немаше кој повеќе да ве „дави“ на форумов! плазење

Р.Ѕ. Криво ми е што во тој момент, иако речиси му се „залепивме“ во задниот дел на пикапот, не ми текна да му ја видам регистерската табличка, па да му го искршам левиот трепкач, оти и така-и така не го користи.голема насмевка
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Орка Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Август.2008
Поени: 44580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2014 во 08:19
Имало мајки шајки значи...
Една од полошите делници во Македонија.
Барем јас кога ја возам ми е напорна,а не станува збор за
повеќе од триесетина километри.
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2014 во 09:05
Originally posted by Орка Орка напиша:

Имало мајки шајки значи... ....

Их ... се по список.смеење
Гарант трудни останале ! голема насмевка
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2014 во 10:22

И ете, за едно деноноќие:

Според информациите на полицијата во Скопје, во изминатото деноноќие се случиле 15 сообраќајни незгоди. Седум од нив се со материјална штета а во пет имало повредени.

При рутински контроли 23 возачи се казнети поради брзо возење. Со возилата управувале над 90 километри на час по скопските улици, двајца биле пијани, а петмина без возачка дозвола. Казнети се и возачи кои не користеле сигурносни појаси а ги има и такви кои возеле и си разговарале по мобилен телефон.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јуни.2014 во 21:44
..a uste dtojca denes otisle gleam kurban.Kok od calam koj od belja..ama se gine.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Јуни.2014 во 21:51
Се уште не најдов вест,имаше прилично страотна слика на обиколницата пред
некој саат.Дај Боже без жртви да поминало...
Деновиве оти како поискусен возач му бев сопатник на братучед ми низ патиштава,
како еден од проблемите секако е и недоволната едуцираност.Ќе го земат
пемпелето и готово шофери...
Ни ал ни абер од мотористика,начин на работа на моторот снихронизирање на брзините.
Начин на совесно размислување...Сето тоа го немаат.Работите што му ги кажував сега прв
пат од мене ги слушал.Иако за поздрав е тој закон во однос на поискусен совозач,
големи пропусти во давањето на дозволи.

Изменето од Орка - 26.Јуни.2014 во 21:52
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2014 во 18:30
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Јули.2014 во 23:05
tipov ocigledno si plaka za reklama,ama ovie nasive a i hrvatite ne kazuvaat koj e taka da za dzabe rizikot.
inace,ako kaj nas moze da se vozi so 220km/h,po "rastalasan "avtopat,zosto ne bi tamu ..gore..po staklo.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Орка Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јули.2014 во 11:18
Кон врв
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јули.2014 во 10:58

Еве и друг.

Прегазен тинејџер во Скопје, се бори за живот! Возачот избегал

А бе ќе избегаш од местото на несреќата, ама од совеста кај ќе си избегаш?!
Ако имаат совест вакви мајмуни.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.