IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Образование
  Активни теми Активни теми RSS - Факултет во секој град
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Факултет во секој град

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
Автор
Порака
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Статус: Офлајн
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2009 во 14:25
Абе и јас не сум за отворање на факултет во Крива Паланка или Радовиш,ама зошто да нема во Кичево,Гостивар или Струмица и Велес?

Тоа ми е муабетот,во градовите каде што се и отворија новите факултети.

Ставот не сум го сменил,може не сум се доискажал само до сега.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
polzavce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Октомври.2008
Локација: Angola
Поени: 1325
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2009 во 14:32

А што факултет да има на пример во Велес?

Знаеш ли дека Велес е на пола час возење до Скопје? Зошто во Велес на пример???????
Кон врв
fiks Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПРАВДОЉУБЕЦ

Регистриран: 18.Април.2005
Локација: Македонија
Поени: 24000
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fiks Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Февруари.2009 во 14:42
е сега и ти си била голем ситничар
А колку е Кавадраци или Неготино оддалечено од Скопје а колку од Велес.

Не зезај сега и ти.
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена,
само шлаг пена ќе бидеме и можеби
неколку жолти ракии.

Кон врв
Паланчански Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Декември.2007
Локација: Dubrovnik
Поени: 1655
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2009 во 12:32
Originally posted by polzavce polzavce напиша:

Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

ГЛАДНА КОКОШКА ПРОСО СОНУВА.......
И јас сонувам да добијам сместување во студентски дом со бесплатна исхрана, но немам вујко владика.
Што се однесува до 10000 месечни трошоци, разговарај со студенти кои се сместени приватно, па ќе видиш дали е реална или не.

Јас сум студент кој е сместен приватно........
Знам колку чини........

Ај кажи ми колку плаќаш за сместување, во кој дел од градот живееш, на кој факултет учиш. Пресметај ги сите трошоци и кажи ми колку изнесуваат.
Ќерката на мој пријател е во Скопје и приближната математика е 10000 денари месечно.
Не знаев што е среќа, додека не се оженив. Но сега веќе е доцна.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2009 во 13:26
ова е уште еден пропаднат проект
се надевам дека сите сте свесни зошто е смислен
не за да ни олеснат нас на родителите
студентите кои се на скопските факултети ги чекаат професорите со денови за потпис
како ли ќе стигнат во сите градови кога ни во скопје не можат да си ја завршат работата
тука ќе има дневници,патарини,хранарини кои за жал ќе ги плаќаме ние родителите
има попаметни начини ако сакаат да ни олеснат на нас родителите
но овој сигурно не е еден од нив
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2009 во 13:31
Се согласувам дека има многу попаметни начини...
А тоа што со денови се чека на еден потпис... некој би требало да си ја чукне главата и да преземе нешто.
Кон врв
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2009 во 13:37
Originally posted by Паланчански Паланчански напиша:

Се согласувам дека има многу попаметни начини...
А тоа што со денови се чека на еден потпис... некој би требало да си ја чукне главата и да преземе нешто.

ама кој...тоа е најголемото прашање...нема кој да си ја чукне главата...сите се зафатени со полнење на предлабоките џебови...а народов Македонски...тој е посебна приказна...
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Паланчански Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Февруари.2009 во 13:48
Тогаш ќе мораме ние да им ги чукнеме главите. На оние од владата и министерството.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2009 во 08:37
Deneska malku me razocara napisot vo eden od dnevnite vesnici deka drzavata nema obvrska da gi vraboti diplomiranite kriminolozi. otvorame fakulteti, mladite kje studiraat akoga kje dobijat diploma moze da ja uramat i da ja cuvaat.Koj raboti na mestoto na ovie diplomirani kriminolozi. Ako nema mesto, ako "pazarot e prezasiten"  zoshto privremeno ne se zgasne fakultetot.Shto dobivame so profiliranje kadar koj nikogash nema da raboti vo svojata struka?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2009 во 13:41

Е тоа е.........

За жал владата води сосема погрешна образовна политика.......
Не се сомневам во нејзината желба да направи нешто за образованието да оди кон подобро......но мерките што ги превзема за таа цел се погрешни.........

Се прашувам зар не консултираат експерти.......
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2009 во 16:58
мислам дека не е битно каде се наоѓаат факултетите толку многу, мислам дека е побитно да има повеќе факултети за повеќе струки, односно поголем избор за натамошната професија

не знам дали сте дискутирале, ме мрзеше да читам
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
ato Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Декември.2008
Локација: Macedonia
Поени: 76
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ato Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2009 во 09:56
Погледнааи ја вистината право во очи.
До пред некоја година кога не беше задолжително средното образование во прва година се запишуваа ученици кој не знаеа таблица множење и тоа од 5 до 10%.
Сега кога стана задолжително доаѓаат и се запишуваат ученици од 1-5% кои буквално не знаат да читаат.
Е од тие ученици ние ќе направиме академски граѓани со факултетите во секое поголемо село.
А ова батка се случува од кога се забрани да се повторува во основно образование.
Мислам дека си доволно паметен да ја сватис поврзаноста на проблемот со образованието.
Кон врв
La La Laaa Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 24.Февруари.2009
Поени: 12
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La La Laaa Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Февруари.2009 во 00:10

*** Fakultet Vo Sekoj Grad Od Prosta Pricina Shto Skopje E Prezasiteno Od Provincijalci ( Ne E Kazano So Nikakva Zla Namera Ili Prefrluvanje) Koi Gi Polnat Fakultetite I Za Nas Od Gradov Nema Mesto Za Istite, A Ponatamu Toa Si Vleche I Rabotno Mesto Da Ni Zemat 'Pred Nos'... ***
Mn Losho Organizirano...Se Odi Vo Pogreshen Pravec!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај polzavce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2009 во 02:31
Originally posted by La La Laaa La La Laaa напиша:

*** Fakultet Vo Sekoj Grad Od Prosta Pricina Shto Skopje E Prezasiteno Od Provincijalci ( Ne E Kazano So Nikakva Zla Namera Ili Prefrluvanje) Koi Gi Polnat Fakultetite I Za Nas Od Gradov Nema Mesto Za Istite, A Ponatamu Toa Si Vleche I Rabotno Mesto Da Ni Zemat 'Pred Nos'... ***
Mn Losho Organizirano...Se Odi Vo Pogreshen Pravec!

За вас мило непровинцијалците.........нема место затоа што имате помалку поени од провинцијалците.........

А зошто??????????.............Си знаеш........толку сте си биле способни за учење........

А за работно место секој си сака поквалификуван работник.......

Изменето од polzavce - 27.Февруари.2009 во 02:34
МИР со сите
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.