|
Закон за извршители |
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Автор | |
RORAIMA
Нов член Регистриран: 13.Октомври.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa za zal nekako taka i doagja.
Za da go svatite toa , kje vi dadam primer. AKO ZEMES KREDIT OD BANKA ISTATA BANKA KJE TI ZEME KAMATA OD NAJMALKU 12 % GODISNO. AKO ZEMES KREDIT OD MENE A JAS TI BARAM 10% VO TOJ SLUCAJ JAS SUM LIHHVAR. E SEA BANKATA E ZASTITENA SO ZAKON A JAS NE SUM Rezime: Izvrsitel i reketar = Banka i Lihvar |
|
se sto e so pari , e bez pari !
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Им се најде на луѓето овој закон, ама ептен. Извршителите си покажуваат заби, си спроведуваат свој закон за кој еве адвокатите најавуваат тужби. Не им е гјле очигледно ни за закони, ни за луѓето туку само за својот приход и заработка. Им се даде, сега нека ги сопре оној кој им даде толкави овластувања
Прилепско семејство на раб на егзистенција поради скандалозна одлука на извршител |
|
eptendosadno
Сениор Регистриран: 07.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 1185 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа , и јас имам проблеми со насилната наплата .
Фирма од Струмица со која соработував не магичен начин ми ја блокира сметката и ми наплати 3 пати повеќе пари од тоа што сум и должел. Долгот го признавам , но своевремено фирмата се распагаше , престана да ме снабдува со роба , имав роба која требаше да се рекламира , значи да се направи повратница, да се пребиеме и да ми фактурираат . Но на телефон никој не се јавуваше , едноставно ги снема . Неодамна ми ја блокирале сметката поради долг , отидовме кај извршителот и ми го даде извршното решението кое прв пат го видов дека воопшто постои . Го прашуваме за чаре , а он дека рокот за жалба поминал и дека треба да поднесеме контра тужба . Значи без мое знаење , без да добија известување , без да бидам повикан на суд, без да ми дојдат од фирмата за да ме известат , без да ми се јават на телефон ми ја блокираа сметката и се додека не им платив не можев да работам . Во банка викаат , плати па иди да се жалиш кај извршителот . И сега адвокати , контра тужби , записници , рочишта , ... за да можам да си ги повратам средставата и да си го платам само долгот . Плус треба да ја тужам и МРТВ , Управа за приходи ... Ми ги собраа парите без пардон без да ме тужат , е сега јас ќе треба да ги тужам и потоа дали со извршител или не , треба да си ги повратам средставата . Ова е лудница !!!!! Изменето од eptendosadno - 13.Декември.2009 во 00:07 |
|
Дали говорот во Пиринска обогатен со бугаризми е македонски дијалект ?
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што бидна ова луѓе? Знае ли некој како оди процедурава со овие извршителите? Знае ли некој колку смеат да наплатат за својата услуга? Како се одредуваат цените?Погодените од извршените дела на оваа служба се почесто се прашуваат- Што е во суштина ова- наплата или легален рекет?
До кога ќе трпиме рекетирање? |
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има разни категории на демократизирање на општеството и примената на пазарната економија . Приватно обезбедување , а не лична наоружана банда . ( Инаку и двете чинат пари ) Извршители а не рекетари ( знам дека рекетот за наплата е помал во однос на она што го зимаат извршителите ) ... многу слични демократски придобивки . Тоа е . Без да бидеш повикан на суд , без да добиеш решение , без да имаш право н жалба можеш да станеш милионер . Само седни го поштарот во кафеана , дај му некое евро и ти си богат . |
|
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има реакции од луѓе дека им се наплаќаат цела сума, а според законот не смеело повеќе од една третина од платат, односно не смеат луѓето да се остават без пари за основна егзистенција.
Сепак доколку сите овие работи навистина се случуваат значи дека се прекршува законот и се злоупотребува функцијата извршител. Мора државата да поведе сметка за злоупотребите, како и за висината на наплатата на таканаречениот износ за извршителот. |
|
lipicaner
Група Регистриран: 28.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 41 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a sti mislat izvrsitelite ? dali nekoj ke im se osveti ako mu zemat sve od doma i decata ostanat bez TV ili nekoj star PC ? sto togas , go naceka na ulica i go otepuva od "kjotek" A?
|
|
|
|
eptendosadno
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Им дагаат дома , пред врата , за да им запленат имот затоа што пропуштиле една сметка за паарно од минатата година . За сума од две илјади , наплатиле 11 илјади денари . Доколку не платиле истиот ден и не им покажеле сметката , им влегувале дома и им земале се што сметаат дека треба да се земе , во тој случај оштетата кон топлификација би била поголема , односно би чи чинело сигурно повеќе од 20 000 денари . И тоа само за една заборавена сметка за паарно . |
|
|
|
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Закон за ивршување
Закон за изменување и дополнување на Законот за извршување, 11.12.2006 година Бидејќи пречистен текст од законот нема, еве линк до останатите измени, како и до одлуките на Уставниот суд, поврзани со овој закон. Изменето од Македон - 07.Февруари.2010 во 16:23 |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јасен е законот, ама уште појасни се постапките против кој никој во моментот не може да се избори.
|
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Добро е кога информациите за злоупотре*ите излегуваат на површина и кога новинарите се ангажираат тие да се изнесат пред лицето на јавноста. Понатаму е работа на институциите одговорни за прекршувањето на законот за извршители да преземат мерки и да не дозволат и најмали злоупотре*и.
Само така работите ќе го тераат својот тек. Извршителите надлежни за Делчево блокираат цели пензии и плати |
|
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само Во Америка знаат како против рекетот од страна на државата..........Авионот и директно во зградата на даночно!!!
Е пошто ние немаме авиони ... колата и в канцеларија кај извршителот !!! Изменето од alekso_2000 - 25.Февруари.2010 во 10:19 |
|
car's freack
|
|
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Велиш дека на државниот рекет (тортура) треба да се одговара со тероризам?! А тоа што на државниот апарт му е даден мандат на демократски начин, што ќе правиме со тоа? |
|
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница <1 5678> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |