|
Предавање 3a Каменот од Розета |
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Автор | |
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...а колку години поминале од откривањето на непознатото хиероглифско писмо до моментот кога Шамполион ги дешифрирал хиероглифите...мислиш дека никој претходно не се обидувал...?...познато ти е тоа...?...очигледно НЕ...! |
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас само незнам како овие научници мислат да ги побијат, византиските хроники, тоа ми е чудно, цело време се збори Каменот од Розета, демотското писмо, а записите на Византијците никој не ги ебава.За тоа од нив двајца не сум прочитал ниту една теорија.
Изменето од Vladimir88 - 20.Декември.2008 во 01:59 |
|
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каква врска имаат византиските записи...не разбирам...?
|
|
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е каква врска имаат де, од нив повеќе знаеме за тоа што се случило помеѓу Самоил и Василиј пример, од тие записи исто така знаеме до каде имаат навлезено Узите пример, од тие записи исто така знаеме дека имало македонска национална свест пример.....имаат многу врска. |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Со розетава мислев...и пак не ми е јасно...
|
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па еве, нели Каменот од Розета сега според ова откритие, докажува дека Античките Македонци имале свое писмо, кое не било грчко и се уриваат сите теории дека Античките Македонци, го користеле грчкото писмо, и исто така се уриваат теориите за преселбите на Словените....мене не ми е јасно како мислат да ги побијат Тентов и Бошевски записите на Византијците, каде јасно се пишува дека имало преселби на словените. Изменето од Vladimir88 - 20.Декември.2008 во 02:31 |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зарем и ти веруваш во приказната која има митски димензии за Големата Преселба на Народите и инвазијата на Словените на Балканот...?...тоа е една од најголемите историски лаги...исто како и хеленизмот...
|
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тоа е нажалост приказна која е раскажувана од многу Византијци.....и е пишувана векови и векови наназад, а реков во ред јас ја прифаќам теоријава, ама реков ништо досега немаат спомнато за хрониките кои се пишувани од Византијците, тоа ме чуди.. Ако имаат докази, нека ги дадат ваму и ние да ги прочитаме, ова ќе испадне сега, "Ејј МАНУ не дава пари, а за да не станеме бугарски или српски платеници, дај ќе се направиме македонски патриоти и ќе почнеме да ги зафркаваме овциве.Тоа изгледа ќе испадне на крај." Изменето од Vladimir88 - 20.Декември.2008 во 02:51 |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А кој биле Визанитијците?
Знаеш? |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас знам кои биле Византијците, и сигурно дека тоа не било Македонско царство нити пак било Грчко.. |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И јас тврдам дека не биле Македонци, иако има романтичари кои го тврдат спротивното.
|
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А кои се тие романтичари? |
|
moira
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има, има...се појавуваат со тези дека всушност Византијците била продолжение на Македонската империја на Александар Македонски...Во книгата "Out- line of History" од H. G. Wells еве што тој пишува:
"За оваа Источна или Византиска империја, главно, се зборува дека била продолжение на Римската империја. Но, многу повеќе таа била преродба на Александровата империја" ("The Outline of History" by H. G. Wells, Garden City, New York, 1920, стр. 489). Истотака и историчарите Џон Кросланд и Дијана Констанце се согласуваат со оваа теза и пишуваат: "Вториот македонски голем период беше Византиската империја, а Тесалоника беше втор по големина град во империјата" ...и сето ова некому кај нас му е благопријатно за ушите па вруваат во ова...иако јас никако не се согласувам со оваквите тврдења... |
|
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тогаш не разбирам како истите овие Македонци се декларирале за Ромеи? http://img341.imageshack.us/img341/8906/romeirv1.jpg И објасни ми ги овие Ромејски колонизации.. http://img357.imageshack.us/img357/737/20330808if6.jpg Изменето од moira - 20.Декември.2008 во 15:16 |
|
Внеси реплика | страница <1 56789 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |