|
...Идивиди Клуб на политички фајтери... |
Внеси реплика | страница <1 56789 295> |
Автор | ||
AlbanianGirl
Сениор Регистриран: 17.Февруари.2008 Локација: Cuba Статус: Офлајн Поени: 495 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hmmm...ne se sekavam deka nekogash sum bila pridruzhena so bodigardi??!! |
||
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
|
||
DelijaSkopje
Сениор Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Велиш со ништо не си заслужила да те нарекуваат терористка??? Како не , кога подржуваш терористи... и тоа оние најлошите, нај крвожедните, она што човековата историја не памети , кои сега моментално, повторувам МОМЕНТАЛНО се наоѓаат на Косово и Метохија...
Што си ти кога се радуваш и подржуваш такви појави, без разлика дали се од твојот народ или не...??? |
||
AlbanianGirl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
te molam, za da razjasnime koj shto poddrzhuva, dobro e da mi go izlozhuvash tvojot koncept za terrorizmot, i sekako dokolku mozhesh da mi posochish nekoi konkretni primeri???
can u please??? |
||
You think I am a devil. But only because I have lived in hell. I want to get out.
|
||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Тоа не е мојот концепт за тероризам, туку тоа е самиот тероризам... се прашуваш кој? Бандити криминалци, па и обични луѓе кои вршат терор врз одредено население, му го попречуваат секојдевниот нормален начин на живот... Прво почнуваат со заплашување, од типот на тепање, претепување на машкиот дел од фамилијата, потоа нудење евтина цена за имотите со цел да се иселат... Кога тоа нема да помине, се преоа на друга фаза, пострашна... Почнува убивање, труење на стоката, па се до палење на нивите, тракторите и останатата механизација, со цел да се уништи начинот на кој луѓето заработуваат за леб... Знаеш ли што значи на селанец да му го запалиш житото??? Да му ги убиеш воловите , коњите, кравите??? Како тој човек понатаму мирно ќе живее и дали ќе сака тука да живее... И нормално се случуваат преселувања, но не сите... За останатите кои сеуште не се иселени, се преоѓа на трета ептен етрашна фаза... Почнуваат да се силуваат жени, ќерки... и се палат куќите во кои што живеат луѓето... Пази, ова се случува во 20 век кога цивилизацијата тера напред и технологијата е се понапредна и кога сеуште постои универзитет на Албански јазик во Приштина, а овде имаме терор како да е 18 век... Луѓето ги напуштаат своите изгорени домови и бегаат... Но и таа фаза не успева да ги избрка сите, најупорните и нај храбрите остануваат... Но тука теророт не запира, се иде на четвртата нај страшна фаза... Лугето почнуваат да бидат киднапирани, со сила одведувани некаде каде што им се губи секаква трага... Никој веќе незнае ништо за нив... се слуша дека се убивани и закопувани, што на крај излегува дека тоа е точно... Ете тоа во кратки црти е тероризам, драга моја... Тероризам смислен и вршен со децении наназад... Ете таков е твојот сакан народ на Косово и Метохија... Знам сега ќе речеш и дека Србите го правеле истото... Таму постоеше полиција и се обидуваше нешто да стори и имаше полно апсења, а кога дојде ситуацијата најлошо што може да биде, полицијата стана се побрутална, затоа што таму сите Албанци беа племенски сврзани... Кого и да уапсиш сигурно не е невин... немаше човек или дете, а да не фрла камења, па и молотови коктели врз полицијата... Таков терор не се памети во човековата историја и кога ќе видам некој како тебе дека им се радува и дека се радува на нешто со сила земено и потоа прогласено за свое, ми се превртува стомакот... |
||
AlbanianGirl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Delija, znaesh shto me sovetuvaat sekogash moite roditeli???
- deka pred da donesam bilo kakov zakluchok, pred da presuduvam bilo kogo, da slushnam verziite na site zasegnati strani, da gi sogledam i dvete strani na medaljata, pa potoa da se potrudam da donesam "SVOJ" zakluchok, koj shto za svoja baza ke si ja ima REALNOSTA, dodeka EMOCIITE da bidat shto e mozhno ponastrana od procenkata... ...ti, gledam deka imash kreirano mislenje, doneseno iskluchivo vrz argumentite na ednata strana, i sekako vrz tvojata emotivna prizvrzanost kon Srbite... ,,,a toa, iskreno zhalam, no premnogu e daleku od ona shto go narekuvame gledanje na rabotite ONAKVI KAKO SHTO SE...tuku poveke nalikuva na ONAKA KAKO SHTO JAS SAKAM DA GI GLEDAM I PROTOLKUVAM,,, mozhebi nesvesno go pravish toa, no veruvaj mi, deka sekogash i sekade ke pogreshish so svoite zakluchoci, koi se doneseni bazirano na tvojata slika kreirana vo tvojata glava, a koja za zhal, e ispolneta so otrovot na predrasudite, i naklonetostite,,,,e toa, DEFINITIVNO, sekogash ke te ostava daleku daleku od toa SHTO NAVISTINA E, toa SHTO NAVISTINA POSTOI, toa SHTO NAVISTINA TE OPKRUZHUVA!!! Изменето од AlbanianGirl - 08.Јули.2008 во 21:18 |
||
|
||
Zajcef
Сениор TOTENKOPF Регистриран: 16.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1252 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакаш да кажеш дека овие работи не се случуваа?Доколку имаш информации изнесиги-баш ме интересира која е вашата приказна т.е како ги гледате работите вие Албанците?
|
||
Кога неправдата станува закон,отпорот станува должност....
|
||
AlbanianGirl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako gi gledame rabotite nie ALBANCITE???? jas ne znam kako gi gledat rabotite albancite, makedoncite, turcite, srbite, gremancite, itn,,, jas znam kako gi gledaat rabotite REALISTITE... ....poshto postoi samo edna VISTINA,,,po koja treba da tragame site nie.... p.s...i DOSTA VEKE,,,ne politiziram ponatamu, ke si zemam minuta odmor Изменето од AlbanianGirl - 09.Јули.2008 во 01:33 |
||
|
||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А зошто паничиш?Јас те прашав нешто сосем нормално-и баш ме интересира која е вашата гледна точка?Не постои една вистина-вистини има колку и луѓе!Затоа те прашувам која е Албанската вистина.... Изменето од Zajcef - 09.Јули.2008 во 11:26 |
||
|
||
AlbanianGirl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne panicham,,,voopshto...
samo ti kazhuvam deka ne znam koja e albanskata vistina, znam samo koja e vistinata |
||
|
||
Zajcef
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро еве ќе го преформулирам прашањето-кажи ми ја вистината па ќе видиме чија вистина е тоа-може?
|
||
|
||
Gorg
Сениор Регистриран: 27.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve edna dobra misla od Abraham Lincoln za vistinata i lagata: You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time. p.s. Ova vazi i za G'ujo i negovata marketinska agencija zvana Vlada. |
||
Sakaj go svojot sosed, no pazi se da ne te fatat
|
||
Gorg
Сениор Регистриран: 27.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 142 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...eve uste edna dobra od Mark Tven
Always tell the truth. That way, you don't have to remember what you said. ...vo pravo si e coekot |
||
Sakaj go svojot sosed, no pazi se da ne te fatat
|
||
DelijaSkopje
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Оваа вторава од Марк Твен повеќе ми се свиѓа... Тој што лаже еден ден ќе заборави што кажал (излажал) и сам ќе се фати во лага... Јас неможам да се фатам во лага, затоа што секогаш ја кажувам вистината, колку таа и да боли... |
||
Polaris
Сениор Регистриран: 04.Октомври.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 1514 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
se pojavi ,...sveznalicata!,...
|
||
Внеси реплика | страница <1 56789 295> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |