|
Како да го победам стравот и срамот? |
Внеси реплика | страница <1 567 |
Автор | |
Stojadin Lord
Сениор Регистриран: 30.Јуни.2008 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
E u tome je moj problem. Kozice moje ne nose ni hlace ni gache |
|
u mojoj kozi najbolje disem....
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Стварно се испадна на место, па тоа што си го напишал во твојата хумор. поезија се правила ораторски. Не ќе да си баш обичан офчар.
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ни јас не го знам точниот одговор.. но мислам дека некако лека - полека успевам да се справам со тоа. Мислам дека се потребни првенствено малечки но сигурни чекори. Битна е безбедноста на почетокот. Е откако малку ќе се опуштиме можеме да земаме поголеми залаци т.е. поголеми ризици. Барем јас така мислам, е сеа како е баш и не знам
|
|
agor
Нов член Регистриран: 12.Септември.2014 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Би сакал накратко од библиски аспект да образложам како да се одлободите од стравот, срамот или било кое друго психичко растројство. Многу е едноставно, пробано е и функционира. Нормално од Господ е, неможе да е неточно.
Ќе почнам конкретно со цитат од Словото Божјо (новиот завет) 2 Тим 1:7 Зашто Бог не ни даде дух на страшливост, туку дух на сила, љубов и себевладеење. Дух на страшливост, или дух на страв, гледаме дека тоа всушност е дух. Нечистиот дух, злите духови или пак демоните (тоа е едно исто нешто) се слуги на сатаната преку кои тој управува. Тие зли духови се истеруваат во име на Господ Исус Христос, бидејќи Тој ја има таа власт и Тој тоа го правеше. Исто така, истиот Исус, им даде власт на Неговите чеда да истеруваат зли духови повикувајќи се на Неговото Име. Значи за да се ослободиш од стравот и срамот, потребно е со вера во Господ Исус Христос да заповедаш на демонот на страв да излезе од тебе! Наредниот момент, ќе осознаеш како лесно се живее во заедништво на Господ. Одговор: Победата над стравот или срамот е веќе завршена работа, само го изјавуваме со вера во Господ Исус Христос и тој демон на страв изчезнува. Марко 1:23-27 Тогаш, во нивната синагога беше човек, опфатен од нечист дух, и извика велејќи: „Ах! Што имаме ние со Тебе, Исусе Назарејче? Дали дојде да нè погубиш? Знам Кој си Ти: Божји Светец!” И Исус му се закани: „Молкни и излези од него!” И нечистиот дух го стресе, извика со висок глас и излезе од него. И сите се зачудија, така што се прашуваа еден со друг, велејќи: „Што е ова? Нова наука - полна со сила! - Им заповеда и на нечистите духови и тие Му се покоруваат!” За подетални информации, разработени техники базирани на библијата и водени од Светиот Дух, ви препорачувам книгата од Пастор Константин Кајшаров. http://www.kupikniga.mk/BookDetails.aspx?Pr=31713 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"НЕ СЕ ПЛАШИ" е напишано 365 пати во Библијата.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се извинувам... и...?
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ништо посебно и конкретно... како за кого. Секој нека си интерпретира како што му прилега и нека прими колку што смета дека е податен за тоа. Ова беше само поврзување со претходно коментираното кое повеќе припаѓа во пдф Веронаука отколку тука. Изменето од Messenger - 13.Септември.2014 во 07:14 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
nikolceo
Група Регистриран: 15.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Trgni od faktot deka edinstveno mora da se umre se e dozvoleno oven toa sto te kaci zakon. Taka da uzivaj spodeluvaj misli so sekoj ni koj nema ni da ti se smee za sram ili pak nekoj ke ti preti. Slusaj relaksiracka muzika misli pozitivno I se ke bide kako sto ke si zamislis
|
|
Nikolce
|
|
Внеси реплика | страница <1 567 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |