|
BREAKING NEWS......!!! |
Внеси реплика | страница <1 56789 75> |
Автор | ||
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ХИТЛЕР Е КРИВ! |
||
car's freack
|
||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
За што е Хитлер крив? |
||
kire_nedelkov
Сениор Регистриран: 23.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
drugpat koga "slusas", da si go ukljucis aparatceto... |
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Фрид: Постои македонски јазик и Македонци
МИА Коментари (0) 08.04.2008 11:15 Даниел Фрид „Не мислам дека македонскиот јазик е „таканаречен“. Македонскиот јазик постои. Постојат Македонци“, изјави Даниел Фрид, помошник државен секретар на САД. „Како што знаете, во „Foreign Service Institute“ (дипломатска школа на Стејт департментот) предаваме на македонски, како што предаваме на српски, на хрватски, а сега предаваме и на босански јазик. Сите јазици се творештво на човекот. Затоа постои и македонскиот јазик“, додаде Фрид. „Секако, постои и историска македонска провинција која е различно нешто од државата. И тоа е важно. јасно е дека Владата во Скопје, како што ние Американците ја викаме Владата на Македонија, нема претензии. Ние ја признаваме разликата меѓу историската територија Македонија, која е секако, поголема отколку државата. И ние го поддржуваме процесот за изнаоѓање решение за името што го води медијаторот Метју Нимиц“, смета Даниел Фрид. „Етничката припадност е факт откако знам. Прашањето за името е на мaса. За него се разговара. Јас не сум преговарач и не сум антрополог или етно-историчар“, рече Фрид. Атина изрази незадоволство поради изјавата на помошник-државниот секретар на САД Даниел Фрид дека постои македонска националност и македонски јазик. „Такви изјави не помагаат за решавање на спорните проблеми меѓу Атина и Скопје“, изјави по тој повод грчкиот министер за надворешни работи Дора Бакојани. Таа додаде дека „Атина нема да биде вовлечена во таков вид http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=91572 |
||
only_me
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pred se, negledam pricina, so mora da vregas na religiska baza. Sarkozi nikojpat nese izjasnil katolik, nitu koj od nivnite politicari, A vtoro so kar od pravoslavnite, vo sto se podobri? pozdrav! Изменето од only_me - 13.Април.2008 во 22:34 |
||
petar_thegreat
Сениор Регистриран: 13.Април.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zgora na se , francuzite se najocigleden primer na globalno zatopluvanje ... poglednete samo fotografija na francuska fudbalska reprezentacija od 1978 i od 2008 ..... na pocetok se beli a sega glamnjosani , crni , katranosani .... najpogodeni od globalnoto zatopluvanje .....
|
||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hehe, dobra bese fotkata stvarno... |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
На собирот одржан во дворот на грчкото училиште во јужниот албански града Химара, на кој присуствувал и грчкиот заменик-министер за надворешни работи Теодороис Касимис, присутните побарале остварување на правото на добивање грчко државјанство, а со тоа и право на глас, како и автономија на Химара.
Според албанската агенција „Балкан веб“, на собирот на кој учествувале жители од поширокото подрачје на таа општина, биле извикувани антиалбански пароли, се пеела грчката химна, се вееле грчки знамиња и се зборувало само на грчки јазик, а тоа го правеле дури и „локалните функционери“. Касимис, кој во Химара допатува неполн ден по протестите и судирот меѓу етничките Грци и албанската полиција и откако беа уапсени двајца членови на здружението на Грците „Омонија“, остварил средба со раководството на здружението зад затворени врати, а доцна синоќа бил и во посета на Саранда. Ova samo kako dokaz za fasizoidnata politika i mentalitet na grckite pederista. |
||
baba mulon
Сениор Регистриран: 17.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 258 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Im YOUR NIGHTMARE
|
||
kire_nedelkov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
imame pateka do Galicica. |
||
dras
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 858 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се уште се чудам кај е паралелета на македонците со франкофоните, секако во оваа област несум побарал информации.
Што се однесува до Саракози и французите јасно е дека се во прашање интереси, колку што се сеќавам на некои информации од медиумите, Франција во задните недели се труди да си ја наплати подршката на Грција, секако во прашање е продажба на оружје кое французите имаат намера да им го продадат на грците.
|
||
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
one more......
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=91846 |
||
kultuzin
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4903 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se ostvarija prognozite.
Bravo moira, trebase da tipuvame. Ирска подготвува признавање на уставното име Макфакс Коментари (0) 15.04.2008 11:41 Република Ирска подготвува терен за признавање на уставното име на Република Македонија, наведува денеска грчкиот весник „Елефтерос типос“. Ова го аргументира со билатерален договор што Ирска го потпиша со Македонија под нејзиното уставното име. Договорот за одбегнување на двојното оданочување беше потпишан во понеделникот, за време на посетата на шефот на македонската дипломатија Антонио Милошоски на Даблин, и покрај претходните реакции на грчката дипломатија кога ирската Влада ја замени референцата со „Република Македонија“ во кореспонденцијата со официјално Скопје. Република Ирска е втората држава меѓу 15 стари членки на Европската унија, по Велика Британија, која најавува подготвеност да ја признае Македонија со уставното име, пишува „Елефтерос типос“. Весникот посочува дека се уште нема официјална реакција од грчкото Министерство за надворешни работи, додавајќи дека зад кулисите се преземаат чекори признавањето да биде „замрзнато“. Македонското Министерство за надворешни работи соопшти дека шефот на дипломатијата Милошоски и министерот на Ирска за европски прашања, Дик Роуч, во понеделникот го склучија македонско-ирскиот Договор за одбегнување на двојното оданочување. „Ова е прв билатерален договор меѓу двете земји склучен под уставното име на Република Македонија, што претставува официјализирање на ставот дека Република Ирска ја признава Република Македонија под уставното име“, соопшти македонското МНР. |
||
moira
Сениор ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...hehehehehhe.....gulabite pismonosi docnat, no moira ne ve izlaza...neli...?...sega treba da me castite.... Изменето од moira - 15.Април.2008 во 12:22 |
||
Внеси реплика | страница <1 56789 75> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |