IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Духот на Вистината
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Духот на Вистината

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
Автор
Порака
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 15:44
Pak li se vrakjame na temata za trojstvoto i Bozhestvenata Priroda na Isus...?
Ne vi stana dosadno da se prepukuvate tuka na taa tema i na kraj sekoj so svojot stav da si ostane?
Muslimanite - mora da razberat deka nie go razbirame trojstvoto. Mnogu e apsurdno nekoj da me ubeduva mene deka ne go razbiram, zatoa shto imam dovolno svest i sovest, sum imal mozhnost sam da izberam vo shto kje veruvam i kako kje veruvam. Imam dovolno obrazovanie i znaenje za da mozham da razberam za shto stanuva zbor. Toa shto vie ne go razbirate ili potochno recheno - ne go prifakjate, si e vasha rabota, nikoj ne bara od vas! Ako go prifatevte, kje bevte Hristijani, ama vie se odrekuvate od toa, zatoa, ste muslimani. Ako nekoj Hristijanin ne mozhe da go razbere trojstvoto i prejde vo Islam, kako shto mnogu pati kazhuvate deka e sluchaj, srekjen mu pat... ne znam toa kako kje mi povlijae na mene, koj sum go razbral trojstvoto...
Hristijanite - mora da razberat deka nema nikakva logika da se vleguva vo diskusija za trojstvoto so muslimanite, ne samo zatoa shto ne go razbiraat, a zatoa shto ne sakaat da go razberat. Kolku i da im objasnuvate, tie kje ostanat na stavot koj go imaat. Kolku i da zboruvate za Bozhjata Priroda na Isus, pak kje tvrdat deka e samo chovek i deka Biblijata ne e Sveta Kniga (osven vo sluchaite koga im treba da potvrdat neshto vo k*ranot), i djabe kje si go izgubite vremeto vo objasnuvanje...
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 16:04
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by DAIJA DAIJA напиша:

Znaes li ti deka biblijata nema vrska so Isus?

Katastrofa!

Toj nikogas ne ja videl i ne napisal nisto vo nea!!!

Hahahaha pa bas zato e i sveta a k*ranot znaes li dekae zbirka na prikazni koi bile sobirani za da posle bidat sostaveni vo edno i deka tie prikazni ne samo sto koj stignal imal shansa da dodava gi menuva tuku i zenite na muhamed toa go pravele

Daija - ako ushte ednash ja navredish Svetata Kniga na Hristijanite, kje dobiesh ban. Ova ti e vtora vekje opomena od mene. Vo red e shto ti ne ja pochituvash kako takva, no ne gi povreduvaj verskite chuvstva na drugite!(od Zidarski)

Zidarski-Zosto ne go Opomenuvas ovoj,od ista Krvna Grupa,so sve..Ili toa na Kompliment Licet za k*ranot a ???Da be zaboraviv ,Daija Musliman e,a ovoj Templarov Hristijanin e ....

Znaci vam vi se dozvoluvat se i sesto da kazete za Islamot i k*ranot,a nie ne smeeme,poso odma Ke ne najdet Sudbinata od Efendija..

Neli se drzevte na edno pravilo,koe Mesi sekogas go posocuvat.Nikoj od nikogo ne e posuperioren zaradi verata ,rasata i nacijata..Znmaci Zidarski,ne da bidete so dve Lica.Bidete ramnopraven..Nemoj da mi kazis deka ne si go zabelezal ova so go pisal Templar.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 16:15
zidarski e verojatno najkorektniot moderator sto imam sretnato do sega. Ako toj posochi deka nekoj treba da se koregira, togash veruvaj deka e taka. Mozhebi tebe vo momentot na ti izgleda taka, no veruvaj, taka e. Site se opomenuvaat koga ke minat odredena granica.

Ne tolerirame nikoga, a da ti kazham deka ponekogash i nie moderatorite se brisheme samite.

Изменето од Messenger - 05.Март.2008 во 16:17
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 16:21
Templarius, opomenata od zidarski, iako ne e upatena direktno do tebe, kako sto zabelezhuvash so naveduvanjeto na citatot vo koj se naogja i tvojata replika, vazhi i za tebe.
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 16:25
Originally posted by Messenger Messenger напиша:

zidarski e verojatno najkorektniot moderator sto imam sretnato do sega. Ako toj posochi deka nekoj treba da se koregira, togash veruvaj deka e taka. Mozhebi tebe vo momentot na ti izgleda taka, no veruvaj, taka e. Site se opomenuvaat koga ke minat odredena granica.

Ne tolerirame nikoga, a da ti kazham deka ponekogash i nie moderatorite se brisheme samite.

Mesinger,jas neznam kakov e Zidarski i kakvi sve Vie,poso od forum se znaeme i nemozeme da sudeme koj kakov e ...

No na Forumov sudeme eden za drug od ona Sto go Gledame i citame vo Postovite..Taka da jas tuka sudam,od ona sto go citam....Eden e Osuden za navreda na Biblijata,a drug e Heroj za navreda na k*ranot..
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 16:27

Templarius, opomenata od zidarski, iako ne e upatena direktno do tebe, kako sto zabelezhuvash so naveduvanjeto na citatot vo koj se naogja i tvojata replika, vazhi i za tebe.

I zosto sekogas mora da se opomenuvaat Hristijanite,koga vece ke vi se dade do znaenje,deka napisale navreda za Islamot,zosto ne se opomenuvani pred da se dade primedba od Musliman??Znaci ako nikoj od nas ne dade [Primedba,nema Opomena??

Ova mi lici Licemerno..
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 16:38
Halide - stvarno ne go vidov ovoj post i se izvinuvam! Inaku Templarius mozhe da ti kazhe samiot - go imam opomenato i nego i toa mnogu postrogo otkolku bilo koj musliman i toa bash zaradi toa shto e hristijanin...
Ta - Templarius - bez lichni kvalifikacii i bez kvalifikacii na nechija sveta kniga! Shtom nekoj veruva vo edna Kniga, togash taa za nego e Sveta. Shto sekoj od nas misli za tugjata kniga, toa si e nasha rabota, pochit mora da ima!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 16:45
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Originally posted by Halid ibn Velid Halid ibn Velid напиша:

Originally posted by ZlatniLiljan ZlatniLiljan напиша:

Dali mozhe da se navde nekoj dokaz za toa tvrdenje, deka toj e profet, deka e posleden od site profeti i deka toj zapechatuva se sto bilo do nego? Mislam na strana sto veli Muhamed za toa, dali ima nekoi ednoznachni i nepobitni fakti koi doagjaat nadvor od negovite zborovi?

Mozhebi nekogash ovie raboti bile tuka izneseni, no jas do sega ne sum gi sretnal. Zatoa ve zamoluvam, dokolku mozhete, vo najkoncizna mozhna forma (ve molam ne pastirajte stranici i stranici nechii razmisluvanja i interpretiranja) navedete gi tie dokazi.
  Kakov dokaz mesi, k*ranski ajet?? Pa ti i onaka k*ranot smetas deka Muhammed s.a.w. go pisal, deka toa e negov zbor.. Pa negledam pricina da bi se zadovolil so takov dokaz

Znachi osven zborot na Muhamed, ne postoi nikakov drug zbor, nikakov fakt, nikakov dokument koj ednoznachno ke potvrdi, bez nikakvo somnenie, deka Muhamed e profet, deka e posledniot profet i nema da ima nitu eden posle nego i deka so nego se zapechatuva se sto Bog ima porachano do negovite cheda?

Xexe.. Znaes kolku si smesen.!?? Vikas ne postoelo Fakt koj go Potvrduvat toa a ?? Pa Najgolem Fakt i nepobiten Fakt e Allahoviot zbor.
Znaci barase,Osven zborot na Muhammed.a.s. da ti dademe,koj drug rekol deka e Posleden pejgamber,i pecat na Site pejgamberi..Ete ti!

33:40.     Muhammed nije roditelj nijednom od va{ih ljudi,nego je Allahov poslanik i posljednji vjerovjesnik - a Allah sve dobro zna.

Dovolno Mesi??Ili za tebe ova ne e dovolno??Da!poso ne Veruvas ti u k*ranot..

No sepak barase,Zbororvi od drug koj Potvrduvat deka Muhammed.a.s.e Posleden Allahov Pejgamber..
Ete Allahovi Zborovi...

Eveti i sega nekoi Najpoznati licnosti sto reklle za Muhammed.a.s.

Muhammed je bio dusa dobrote i njegov utjecaj se osjetio,nikad nije bio zaboravjen od onih oko njega.(Hinduski naucnik-Divvan Chand Sharma)

Proucavao sam ga,Tog Inzvanrednog covjeka,i po mom Mislenju,Muhammed bi se morao nazvati Spasiteljem Covjecanstva...(George Bernard Shaw)

Muhammed je bio najuspjesni od Svih religiskih licnosti.(Enciklpoedija Britanca,11 Izdanje)

Muhammedovi Kriticari vide vatru umjesto Svjetla,ruznoscu Umesto Ljepote.Oni Iskrivljuju i Predstavljaju svaku dobru osobinu kao veliki porok.To Prikazuje njihovu vlastitu Izopacenost.Oni su SLJEPI.Ne vide da je jedini Mac koji je Muhammed posjedovao bio mac Milosti,Sazaljenja,Prijatelstva i Oprosta-Mac koj osvaja Neprijatelje i Procishcava njihova Srca.Njegov mac bio je jaci od Celika...(Pandit Gyanandra Dev Sharma Shastri)

Muhammede Zao mi je sto nisam bio tvoj Suvremenik.(Oto Von Bismarck)

LAV NIKOLAJEVIC TOLSTOJ je rekao: Nema sumnje u to da je vjerovjesnik Muhammed.a.s.jedan od najvecih reformatora covjecanstva.Pripadamu najveca cast jer je on covjecanstvo uputio istinskom svjetlu,pravdi i miru,jer je sprecio proljevanje neduzne ljudske krvi i tako otvorio put ka napredku i civilizaciji...

Dovolno Mesi!??

Pod najpoznati podrazbiram navistina poznati ludje no vo red ovdeka se osim Tolstoj ne bi rekol nekoj drug deka e poznat, inaku sakas jas da ti navedam sto rekle poznatite za Hrista....

Kaj be ti ziuvas???Oto Von Bismarck,Gorg bernard So,oVIE NE SE pOZNATI??

Aza Hrista,da sakam,da mi navedis,I toa Rado!!!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Март.2008 во 17:07
Halid - nema potreba da se pishuva tuka za nauchnici koi veruvale vo Hrista - imash cela tema za toa - pogledni tamu.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 567
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.