IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Македонија - ФИРОМ и за Србите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Македонија - ФИРОМ и за Србите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 33>
Автор
Порака
test_glusec Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Ноември.2007
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 294
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 21:31
Originally posted by Alexandar Mak Alexandar Mak напиша:

Nesvakjam zasto so site sili se trudi covek da bara neznam potekla od pred 5000 godini, Moira mi postuvase nekoi "fakti" od pred 350 000 godini!

Narodite ne se matematika, se mesaat, si vlijaat, nema poenta vo vakvi dokazuvanja.

Pogotovo sto vo vakvi razmisluvanja nema kraj... do kade nazad mislis deka moze da se odi? Do prvite lugje koi ja naselile Evropa od Afrika? Ili so ke se izmisli deka prvite lugje bile Makedoncite?

Po vakvi rezoniranja USA bi trebalo momentalno da se raspadnat kako nacija, i ne bi trebalo da imaat nikakov nacionalizam, a bas USA se najgolemite nacionalisti iako se izmislen poim...

Eve i da ostanale tie Anticki Makedonci, deca i vnuci a Aleksandarсреќа dali mislis deka ne se mesale? A na krajot na kraistata eve i da se dokaze deka nasata DNK e sosema "razlicna" od taa na drugite Sloveni, koja e poentata? so ke smeni koga imas: kultura slovenska, jazik slovenski, pismo slovensko, obicai slovenski. toa e toa sto znaci, Makedonija deneska nema Anticko Makedonski Jazik, ili pismo, ili religija, ili kultura.

Еве да ти одговорам за нашиот словенски јазик

Ancient Macedonian words found in the Modern Macedonian Language

И уште нешто на грците им беше наметната таа култура.
Они се од Етиопија.Нив Британците ги направија државаголема%20насмевка
А нашите писма не се словенски него се "Ortodox"намигнување

Или со еден збор припаѓаат на најстарата христова вера или еве да кажеме Православна.

Порано црквата било едно се додека не се разделиле пред 1000 години.

Со еден збор оваа религија не ни треба да се нарекува Православна него треба да се нарекува како што и е името

ХРИСТИЈАНСКА.

Зошто почетоците се токму од нашата "Православна" религија.
ever try,ever fail.No matter try again,fail again,fail better.
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 21:34
Originally posted by test_glusec test_glusec напиша:

@ Polar BearМоите ставови сакаш да кажеш дека се исти со оние на Слободан МилошевиќКако прво и прво погледни си го потписот србоману еден"Не чачкај мечку у пичку"Како второ тој дебелоглавец е професор значи има титула што ти или ја никогаш нема да ја имаме или со еден збор е професор на МАНУ или АКАДЕМИК.Трето ако не им веруваш на нашите историчари на кој веруваш на српските можеби на бугарските кој знаеТи личи со потписот.

Па види, и СМ (поддржуван од САНУ) велеше дека србите се најстара нација на светот, и како такви имаат поголеми права од другите. Ставовите на Т.Бошевски ми се многу јасни и не отскокнуваат од истите на останатите дибеци во МАНУ. Впрочем ТБ е енергетичар, а не историчар, кој к*рац паламуди за историја од позиција на академик? Неговите писанија служат за подсмев во светот. Не им верувам ниту српските ниту на бугарските ниту на македонските историчари. Посебно не на натаквите како ТБ.

И друго, ме заболе што лепиш етикети. Веројатно работиш во интерес на српската пропаганда штом од некој што изјавува и чувствува дека е македонец правиш србоман. Изгледа ти е во интерес да има помалку македонци.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 21:45
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

@ Polar BearМоите ставови сакаш да кажеш дека се исти со оние на Слободан МилошевиќКако прво и прво погледни си го потписот србоману еден"Не чачкај мечку у пичку"Како второ тој дебелоглавец е професор значи има титула што ти или ја никогаш нема да ја имаме или со еден збор е професор на МАНУ или АКАДЕМИК.Трето ако не им веруваш на нашите историчари на кој веруваш на српските можеби на бугарските кој знаеТи личи со потписот.

Па види, и СМ (поддржуван од САНУ) велеше дека србите се најстара нација на светот, и како такви имаат поголеми права од другите. Ставовите на Т.Бошевски ми се многу јасни и не отскокнуваат од истите на останатите дибеци во МАНУ. Впрочем ТБ е енергетичар, а не историчар, кој к*рац паламуди за историја од позиција на академик? Неговите писанија служат за подсмев во светот. Не им верувам ниту српските ниту на бугарските ниту на македонските историчари. Посебно не на натаквите како ТБ.

И друго, ме заболе што лепиш етикети. Веројатно работиш во интерес на српската пропаганда штом од некој што изјавува и чувствува дека е македонец правиш србоман. Изгледа ти е во интерес да има помалку македонци.

Грешка си јас не реков СМ нити пак реков србите, реков МАКЕДОНЦИТЕ.
Значи некој си ја има мувата на капатанамигнување

И ако не веруваш ни на македонските историчари тогаш што си фатил да зборуваш за историјата македонска. Не си ни заслужил да зборуваш ако те заболе.

"И друго, ме заболе што лепиш етикети. Веројатно работиш во интерес на српската пропаганда штом од некој што изјавува и чувствува дека е македонец правиш србоман."[/BLACK>

И ако се осеќаш како македонец тогаш ќе им веруваш на историчарите(македонски) и на она што се зборува.

Впрочем тој човек има титула и е примен во МАНУ значи пак е АКАДЕМИК.
И Никола Кљусев е политичар па пак е АКАДЕМИК во МАНУ.

И Бај д веј.

Ако се осеќаш како македонец нема да го кажуваш ова:

"Неговите писанија служат за подсмев во светот. Не им верувам ниту српските ниту на бугарските ниту на македонските историчари. Посебно не на натаквите како ТБ."

Бирај или едното или другото.

И приметив многу српски зборови во твоите постови како на пример

"Писанија"

А ти да не беше со сина крв а??

Изменето од test_glusec - 06.Декември.2007 во 21:46
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 21:48
И да надополнам

Немој ни да веруваш во бугарските или српските историчари.
Ама ако не веруваш во македонските тогаш ти ја подржуваш теоријата дека  ние не постоиме како нација.

И не можеш да се наречеш македонец.

Изменето од test_glusec - 06.Декември.2007 во 21:48
Кон врв
Alexandar Mak Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 28.Септември.2007
Поени: 173
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 21:54

Toa sto USA imaat 500 godini istorija ne im preci da bidat edna od najjakite nacii na svetot, i nemaat nikakvi nacionalni somnezi i dvoumenja. negledam zasto Makedoncite (ili bilo koj drug) da imaat potreba da kopaat po istorijata od pred iljadnici godini za da (si) dokazuvaat nesto.

Istorijata nemoze da potvrdi ili negira postoenje na nekoja nacija!

Изменето од Alexandar Mak - 06.Декември.2007 во 21:56
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 21:57

Toa sto USA imaat 500 godini istorija ne im preci da bidat edna od najjakite nacii na svetot, i nemaat nikakvi nacionalni somnezi i dvoumenja. negledam zasto Makedoncite (ili bilo koj drug) da imaat potreba da kopaat po istorijata od pred iljadnici godini za da (si) dokazuvaat nesto.

Американците не ги негираат како нација..

Нас не негираатнамигнување

А зошто???

Заради Егејска и Пиринска Македонија и заради геноцидот што се вршел врз македонското население.

П.С.

И заради Вардарска Македонија
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:00
Ok toa e jasno, no tuka nisto ne menuva resavanje dali sme bile Sloveni ili potomci na Drevnite Makedonci.

...nee deka ako Makedoncite od Egejska Makedonija bile od Slovensko poteklo genocidot vrz niv e opravdan, a ako bile potomci na Aleksandar Makedonski togas genocidot vrz niv e neopravdan...

A uste nesto: ovoj cel muabet za Aleksandar, Drevnite Makedonci, i diskusijata dali sme bile nie potomci na niv ili Sloveni... gi izmislija Grcite za da imaat izgovor za da ne negiraat, a za da ne padne vo oci vistinata za faktite od 1916 do denes. I za da ne se pobara pri EU toa sto ni sledi nazad!!!

Toa e samo izgovor na grcite. A ja ke kazam: sto ima vrska koe bilo potekloto, (idi pa go najdi) nie se cuvstvuvame Makedonci.(tocka) nema nisto da smeni ako DNKto nase bilo Slovensko ili nemalo vrska so Slovenite.

Znaci da bideme jasni, ne stanuva zbor za istoriski mastaranja od pred 5000 godini, stanuva zbor za konkretni aktuelni raboti od segasnosta!

Изменето од Alexandar Mak - 06.Декември.2007 во 22:09
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:08

Ok toa e jasno, no tuka nisto ne menuva resavanje dali sme bile Sloveni ili potomci na Drevnite Makedonci.

Решава,решава токму ние за грците сме СЛАВО-МАКЕДОНЦИ.

Они викаат дека Александар бил грк и дека не бил словен.намигнување

а доказите ги има дека ние сме најстарата цивилизација и дека они гнасни цигани од Етиопијаголема%20насмевка

И што е најважно не сме словени доказите го зборуваат спротивнотонамигнување

Изменето од test_glusec - 06.Декември.2007 во 22:08
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:10

...nee deka ako Makedoncite od Egejska Makedonija bile od Slovensko poteklo genocidot vrz niv e opravdan, a ako bile potomci na Aleksandar Makedonski togas genocidot vrz niv e neopravdan...

A uste nesto: ovoj cel muabet za Aleksandar, Drevnite Makedonci, i diskusijata dali sme bile nie potomci na niv ili Sloveni... gi izmislija Grcite za da imaat izgovor za da ne negiraat, a za da ne padne vo oci vistinata za faktite od 1916 do denes. I za da ne se pobara pri EU toa sto ni sledi nazad!!!

Toa e samo izgovor na grcite. A ja ke kazam: sto ima vrska koe bilo potekloto, (idi pa go najdi) nie se cuvstvuvame Makedonci.(tocka) nema nisto da smeni ako DNKto nase bilo Slovensko ili nemalo vrska so Slovenite.

Znaci da bideme jasni, ne stanuva zbor za istoriski mastaranja od pred 5000 godini, stanuva zbor za konkretni aktuelni raboti od segasnosta!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Alexandar Mak Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:15

токму ние за грците сме СЛАВО-МАКЕДОНЦИ

I sto so ova?

kako vo USA sto ima Anglo-Americanci, ili Afro-Americanci, a ne Indijanci, dali toa nesto odzema od Amerikanskata Nacija?

Изменето од Alexandar Mak - 06.Декември.2007 во 22:16
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:16

Грешка си јас не реков СМ нити пак реков србите, реков МАКЕДОНЦИТЕ.Значи некој си ја има мувата на капатанамигнувањеИ ако не веруваш ни на македонските историчари тогаш што си фатил да зборуваш за историјата македонска. Не си ни заслужил да зборуваш ако те заболе."И друго, ме заболе што лепиш етикети. Веројатно работиш во интерес
на српската пропаганда штом од некој што изјавува и чувствува дека е
македонец правиш србоман."[/BLACK>И ако се осеќаш како македонец тогаш ќе им веруваш на историчарите(македонски) и на она што се зборува.Впрочем тој човек има титула и е примен во МАНУ значи пак е АКАДЕМИК.И Никола Кљусев е политичар па пак е АКАДЕМИК во МАНУ.И Бај д веј.Ако се осеќаш како македонец нема да го кажуваш ова:"Неговите писанија служат за подсмев во светот. Не им верувам ниту
српските ниту на бугарските ниту на македонските историчари. Посебно не
на натаквите како ТБ."

Бирај или едното или другото.И приметив многу српски зборови во твоите постови како на пример"Писанија"А ти да не беше со сина крв а??

Ти не го спомне Слободан Милошевиќ, но нешто длабоко во тебе те тера да мислиш како него. Можеби е коинциденција.

Жална ми е таа Македонија со такви како тебе, за кои „штекер“ е македонски збор, а „писание“ српски.

МАНУ е комунистичка творба и клуб на џабелебари. Во нормална земја, ниту Т.Бошевски, ниту Кљусев би биле академици.

Јас сум обичен македонец, со словенско потекло - можеби и некој турчин да има замешано, оти за петсто години некоја моја прабаба му има дадено, милом или силом. Ти се обидуваш да докажеш дека си припадник на над-нација (која човече?) и со сина крв. Или можеби си навистина тест глушец?

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:17
Сакаш подетални одговори, подобро објаснети

Во ред

Точка бр.1
Што има врска врз какво население е направен геноцид.Геноцид си е геноцид, и тоа е грозно да го правиш без разлика дали е тој човек македонец или турчин или од етиопија или не знам си што.
Значи геноцидот не е оправдана работа.

Точка бр.2
Има врска.Ние се осеќаме како македонци ама еве бугарите викаат дека ние сме бугари, србите викаат дека се срби, а грците викаат дека сме славо-македонци, дека не сме наследници на античките македонци.
Ние го викаме спротивното и мораме да им го докажеме тоа.Во спротивно не сме Македонци. Но доказите го викаат сосем другото.

Дека ние сме МАКЕДОНЦИ.

Точка бр.3
Епа еве ти актуелни работи од сегашноста каменот од розета беше откриен пред неколку години, ДНК анализата беше направена пред 1 година.

И плус историските докази што се од времето на Гоце Делчев и.т.н.

Значи се е ова од сегашностанамигнувањеголема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:19

...nee deka ako Makedoncite od Egejska Makedonija bile od Slovensko
poteklo genocidot vrz niv e opravdan, a ako bile potomci na Aleksandar
Makedonski togas genocidot vrz niv e neopravdan...A uste nesto:
ovoj cel muabet za Aleksandar, Drevnite Makedonci, i diskusijata dali
sme bile nie potomci na niv ili Sloveni... gi izmislija Grcite za da
imaat izgovor za da ne negiraat, a za da ne padne vo oci vistinata za
faktite od 1916 do denes. I za da ne se pobara pri EU toa sto ni sledi nazad!!!Toa e samo
izgovor na grcite. A ja ke kazam: sto ima vrska koe bilo potekloto,
(idi pa go najdi) nie se cuvstvuvame Makedonci.(tocka) nema nisto da
smeni ako DNKto nase bilo Slovensko ili nemalo vrska so Slovenite.Znaci da bideme jasni, ne stanuva zbor za istoriski mastaranja od pred 5000 godini, stanuva zbor za konkretni aktuelni raboti od segasnosta!

Токму така. За да луѓето си ги бараат имотите во Грција, не мора да се докаже дека припаѓаат на најстарата нација на светот. Лудило!
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај test_glusec Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2007 во 22:33

Грешка си јас не реков СМ нити пак реков србите, реков МАКЕДОНЦИТЕ.Значи некој си ја има мувата на капатанамигнувањеИ ако не веруваш ни на македонските историчари тогаш што си фатил да зборуваш за историјата македонска. Не си ни заслужил да зборуваш ако те заболе."И друго, ме заболе што лепиш етикети. Веројатно работиш во интерес
на српската пропаганда штом од некој што изјавува и чувствува дека е
македонец правиш србоман."[/BLACK>И ако се осеќаш како македонец тогаш ќе им веруваш на историчарите(македонски) и на она што се зборува.Впрочем тој човек има титула и е примен во МАНУ значи пак е АКАДЕМИК.И Никола Кљусев е политичар па пак е АКАДЕМИК во МАНУ.И Бај д веј.Ако се осеќаш како македонец нема да го кажуваш ова:"Неговите писанија служат за подсмев во светот. Не им верувам ниту
српските ниту на бугарските ниту на македонските историчари. Посебно не
на натаквите како ТБ."

Бирај или едното или другото.И приметив многу српски зборови во твоите постови како на пример"Писанија"А ти да не беше со сина крв а??

Ти не го спомне Слободан Милошевиќ, но нешто длабоко во тебе те тера да мислиш како него. Можеби е коинциденција.

Жална ми е таа Македонија со такви како тебе, за кои „штекер“ е македонски збор, а „писание“ српски.

МАНУ е комунистичка творба и клуб на џабелебари. Во нормална земја, ниту Т.Бошевски, ниту Кљусев би биле академици.

Јас сум обичен македонец, со словенско потекло - можеби и некој турчин да има замешано, оти за петсто години некоја моја прабаба му има дадено, милом или силом. Ти се обидуваш да докажеш дека си припадник на над-нација (која човече?) и со сина крв. Или можеби си навистина тест глушец?

Чим не сум го спомнал Слободан Милошевиќ значи не можам да мислам на него.

Можеби е коинциденција со тебе ти го спомна сепак реков:

"Кој си ја има мувата на капата"намигнување

Еве за тоа колку е македонски збор "УТИКАЧ"

Patch-cord UTP, категорија 5e, скраћени утикач, са заштитом браве

http://srb.hyperlinesystems.com/catalog/patch-cords/pc-spm-utp.shtml

И штекер и утикач не се истонамигнување

По се изгледа ти си неписмен или така ми се чини дај боже да сум грешкаголема%20насмевка

И словену една работа да разјасниме.
По се изгледа ти одамна не си бил во Македонија.
МАНУ е одамна променето, со друг кадар иако има уште од тие комунисти.

И за декодирање на каменот од розета Томислав Бошевски играше клучна улога зошто во декодирање  клучна улога игра математиката.А со електрика оди и математика.

Ако е комунистичка творба тогаш зошто веруваш дека си словен.Тие комунисти ја дадоа теоријата дека ние сме словени.

Или пак уште една зелена лупаш.

Прееска рече дека се осеќаш како македонец а не им веруваш на македонските историчари.

И да тест глушец сум(ама на интелегенцијата).голема%20насмевка

А ти не го помина тестот, остани си во Канада можеби и не знаеш каде е Македонија на картагазење%20од%20смеење

Изменето од test_glusec - 06.Декември.2007 во 22:38
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 56789 33>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.