|
Ваша поезија |
Внеси реплика | страница <1 6667686970 146> |
Автор | |
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemozam da te slusnam
vo srceto mi sviri polnokjen voz nemozam da zastanam a sakam sega , da sega stojam sepak vo srceto mi sviri polnokjen voz kolku si mila ocite tvoi kazuvat neli gledas crven semafor me gledas mene me mirisas ne dopiras no neslusas kako vo srceto mi sviri polnokniot voz stojam, spijam nesakam da mislam okolu mene letat zvezdi slusam huuuuuuuuu tk tk tk tk znam sto e , kolku i da e seto tvoe sepak vo srceto mi sviri polnokjen voz Изменето од anakin - 05.Мај.2008 во 22:19 |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
majstorce62
Сениор ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ova kako vo voz da e pisuvano, nekako se krivat redovite...
ama dobro e, prokleto dobro... |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo pravo si eptem bil expres |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas ovde iako skoro i da ne pisuvam sekogas ve 4itam pishaniot zbor dopira naj dlaboko...
a posebno koga e od srce...
sekoj vas zbor izlean od vasheto srce
sodrzi posebna ubavina,poraka,toplina,4ustvo.....
prodolzete da ja neguvate poezijata vo vasite srca i spodelete ja ovde so nas......
vie ste srceto na forumov...
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kamenot stana simbol za likot tvoj
no,kamenot dusha ima li?
kamenot pod race nezni se topi li?
kamenot da pla4e moze li?
NE!,,,ne,....zaludno e se!!!
zagledaj se vo kameniot lik
i ke vidish glina shto lesno oblik zema
vo race od umetnos sozdadeni
vulkanska lava shto 4eka erupcija...
zemi 4ekan od zborvi polni so
kopnez kon ubavina
i nesebi4nsta
na sebedelenjeto
i izdlabi go kamenot
zivot i cel daj mu
ke mozesh li???
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Moja mila...
osmehot na liceto tvoe go gledam deka spies. vozbudeno te slusam dodeka mi zvoruvas. osmevkata tvoja sreka mi podaruva. tvoite racinja nezno me miluvaat. postojano posakuvam da si pokraj mene. vo tvoite oci zvezdicki svetat. tvojot pogled beskrajno mil. ti mi podaruvas snaga za tebe ziveeam za tebe kopneam! so tebe se raduvam so tebe sum srekna Kerkicke moja mila! Изменето од seka - 06.Мај.2008 во 14:43 |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубомора
Љубомората е пукнатина во човечка мисла што се шири и внатре пушта воздух загаден од јадови. Бојата на љубомората не е жолта. Таа ги има сите бои на мисловно распарани здолништа, на ниско спуштени пантолони, на усни од бакнежи раскрвавени, на кожа од допири возбудена... Звукот на љубомората не е крик. Таа ги има сите звуци на мисловно страсни галења, на серенади под туѓи прозорци, на кревети од занес што крцкаат, на гласови што други имиња довикуваат. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Daj mi bluzice milo moe
da ti potrgnam, sto imas da ti vidam, da gi pozdravam zaboraveni da ne bidat, da zivnat so svojata zivost sekogas so ubavina neizmerna. Daj mi suknjice da ti podignam i da zirnam kako tragac bogatstvo da otkrijam, sto poblizu so usni podzinati i zdiv prekinat dodeka od vnatre sveti so sopstvena svetlina. Ringispil vo glava mi se vrti i ako padnam pod mene ti podmesti se da ne se povredam, da ne se udram i potoa da placam |
|
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прекинат сон
Тебе ти ги посветувам сите мои недовршени песни што уплашен од краеви ги оставив на еден праг. Шушкањето на брезите, ветрот што ги буди, ти го мотам во подарок и пред врата ти го оставам, за да видиш што е прекинат сон, продаден за грст неспокој и исчекување. Прашуваш: Како ќе те препознаам кога смртта како суви лисја ќе не' собере? Како ќе те пронајдам во пределот каде душите се селат? Сонливо ти одговарам: Ќе измислиме илјада шифри за зборот љубов, исто како ескими што знаат на илјада начини да кажат "снег". Сега дај ми го сонот назад, оти мислите не можат да ме отрујат на спиење. |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JUST A LOVE SONG
I'd rather be alone if I can't see her anymore and this road to nowhere who knows where it will lead me Now the shadows are calling me it's time for me to go to forgotten places in my mind and there to fall deep in to the dark Yet , I was one breath away from heavens light...then she said... goodbye... don't you cry for me... i wish you all the happiness on this world... As the wind cries her name in the breeze i've lost her for sure can't hold her anymore now she's riding the winds , elsewhere... And it's breaking me cause she's taken me and a piece of me goes with her Such a dangerous game i've played and I knew that I'll have to loose to win again If I had one wish , love would be like this wishin' on the stars above If I only had one dream this would be more than it seems... Heaven forgive me never forbid me cause love should always feel like this I've loved with all my heart cause love should always feel like her... |
|
fleur de lis
Нов член Регистриран: 01.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЛОБОДА Возвишена и чедна, невидлива и нечујна, но присутна и мокна, далечна, а блиска, топлина која ме исполнува, скокоти и вознемирува, го бранува секој атом од мене, вибрира во ритамот помеѓу денес и утре како придушена мелодија од Орфејовата лира, ги крши прангите од моето доброволно ропство, будејки ја нимфата со ослободени желби, жестока глад и неодоливото спознание дека постојам, чекорам слободно кон сласта што ме чека под една звезда, кадешто твојата сенка го исцртува мојот ден. |
|
...''beauty rejoices, not those who possess it, but those who are capable of loving it and worshipping it''...
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Quentin ... kako i sekogas... nemam zborovi za tvoite poezii... i ako nema na sekoja komentar, skoro sekoja me oddusevuva!! PRODOLZI!! |
|
sonce16
Сениор Регистриран: 22.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mlad zamislen mec,
ne, ne krevaj go, ne... |
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...mnogu dobro, dlaboko i senzitivno a sekoj stih skoro naveduva na tema za razmisluvanje, fino Krinche...mnogu originalno...produzi si taka...:) |
|
Внеси реплика | страница <1 6667686970 146> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |