IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - Драг ИДИВИДИ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Драг ИДИВИДИ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6667686970 100>
Автор
Порака
 Оцена: Оцена на тема: 1 Гласови, Просечно 5,00  Тема Пребарувај Тема Пребарувај  Опции за темата Опции за темата
Andjelina Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Miss High Hill’s

Регистриран: 07.Ноември.2007
Статус: Офлајн
Поени: 14129
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Andjelina Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Ноември.2011 во 10:08
dragi
utrinskovo kafe so tebe dobro mi dojde...kako mi trgna izgleda ke premine vo celodnevno kafepienje...ama...denes mi e den za samotija i gi obozavam takvite denovi...jas zboruvam a sogovornikot si molciголемо%20гушкање
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува

Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Ноември.2011 во 02:12
Драги, прв пат ли ти пишувам?

Ќе се пореметам во секој поглед. Се ме боли, секоја коска, мускул .. мислам дека ме болат дури и влакната. Не можам да спијам, не можам да седам, не можам да работам, не можам да правам ништо!
Затоа цел ден го минав по страниве твои. Веројатно и тебе ти се здосади од мене...прости ми
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2011 во 16:10
Драги големо гушкање

Те реновиравме, ставивме нова изолација, нови табли, светла боја за одмарање очи. Ги сменивме уметничките слики на ѕидовите, поставивме нов мебел.
Фали уште малку да те доуредиме, па ќе бидеш како новзадоволство

Судниот ден 18.11.2011 - конечно се подмлади.

Таков те сакамголемо гушкање
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2011 во 16:12
....kolku trogatelno.........mili.....намигнување
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2011 во 16:16
Originally posted by brza brza напиша:

....kolku trogatelno.........mili.....намигнување

Паметњаковски ,ајде барем еднаш да кажеш нешто позитивно во твојот живот  .Доста со таа иронија сарказам ,навредување.Биди барем малку позитиван
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2011 во 16:17
Мирниииии ѓавол

Кон врв
Renatax Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 27.Декември.2008
Поени: 11613
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Renatax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Ноември.2011 во 16:27
Види го ти Иџо наш ама сменил имиџ...ама е лепушкаст,подмладен  и побрз ми е некако .размислување

Поедноставен е за користење,пософистициран....абе лепота.

Е баш ти прилега новиов имиџ,мислам дека повторно ќе се вљубам во тебе.

Те сакам Иџо!љубов
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.

Кон врв
panter123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 30.Април.2010
Поени: 15783
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (1) Благодарам(1)   Цитирај panter123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2011 во 06:58

Idividi vo novo ruvo, nesto sto trebase i bese neophodno da se sluci.

Cestitki za promenite i ponatamu da se prodolzi da se raboti na podobruvanjeto na forumov vo interes na negovite clenovi. да

Кон врв
zamislena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Јануари.2010
Поени: 14566
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zamislena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Ноември.2011 во 23:25

Драг  ИДИВИДИ ...! 

Сакам промени ....
Сакам изненадувања ... пријатни....намигнување
Денес ти навистина пријатно ме изненади  .....бакнеж.....
Кон врв
ПодВодно Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 7391
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ПодВодно Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Ноември.2011 во 22:07
Драг Идивиди,

Гледам, ти направиле лифтинг . Нека ти е среќно и бериќетно.

Твоја Екс   
Кон врв
Феникс Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46

Регистриран: 12.Март.2010
Поени: 8143
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Феникс Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Ноември.2011 во 10:34
Drag idividi....od koga ti nemam pishano.....veke kazav nekade .....deka si sega poubav ..bar za  meneголема насмевка....i se nadevam deka ke odish i natamu kon podobro...da se vratat debatite po forumov nash....da se debatira na postovi ....a ne  da se komentira za lichnosta ...shto go napishala postotизненадување....
i ushte  samo ova ....da se prochisti  i chatot malku...od nekoi zagaduvachi na vozduhot ..голема насмевка
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
Кон врв
volkswagen Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Знам, комшивка ми е!

Регистриран: 18.Ноември.2008
Поени: 4820
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај volkswagen Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2011 во 14:39
(пак не се работи за кола... ако разберите - разберите)

Драг Идивиди... знаеш што значи прв газда? Е јас знам...
Мили мој, да ти раскажам еден настан.

Имам едно другарче...
Уште од порано идеше во гаражата моја за колите стално. Ми раскажуваше за секоја поеднинечно. Јебига, секогаш сонуваше за кола која ќе ја купи од салон, па прво палење, прва вожња со неа низ мало, пуштена гласна музика, без таблици со отворени прозорци... Сакаше да биде плава, не премногу голема но со убава форма , со убави бандаши , црн ентериер и со основна опрема на неа (чуден човек)....

Еве вака одеше. Беше утрото на младенци кога ми заѕвони телефонот. Ѕиркам успан - тој ме бара. Ало? - Бато станувај... кола купив...

Се облеков и излегов.  За 10тина минути дојде пешки.- Кај ти е колата? , му викам
-Дома е  , не е регистрирана и не смеам да ја возам уште.
Добро, нека...

Кога стигнавме ја погледнав суштински. Банана боја беше. Ми кажа дека ја купил од препродавач и наводно имала 3ца претходни сопственици. Нека бре... со здравје да си ја возиш со оглед на тоа што ти е прва.
И , знаеш што, ми вика... не ја продавам никогаш ако ми се погоди. Сите што беа тука му се изнасмеаа (Дај бе Саше... кршов од 450 евра ќе го чуваш ли... плус тоа и манлии се фабрички? ), а мене воопшто не ми се смени расположението поради домашни причини.
Не помина ни недела дена кога едно попладне дојде другарот. Фолкс... ја продадов колата со загуба 150 евра.

Како - зошто... прашањата беа небитни. Него му се гледаше големо разочарување на лицето , кое очиглено не беше беспричинско. Можеби некој немил настан со колата... којзнае...

Стигна април. Уште на првиот ден од месецот заѕвони тој пак. Ми побара број од некој прематар во околината од градот кој за чудо беше во именикот од телефонов. Му го дадов бројот, а тој ми рече радосно: Фолцко, Госпо здравје да ти дај , вечно фала имаш од мене.
Ја така збунет си прилегнав.   За неколку дена дојде Сашко пак, многу нервозен од око...
Седна и ме праша дали некогаш во животот сум купил кола што не ја сакам, а сум мислел дека ја сакам. Додуша малце ми беше конфузно, но сепак му одговорив ДА... којзнае колку имам прекупено , па и такви.
Тој беше поинаков. Се приврзуваше емотивно за колите. Ги сакаше. Мораше да ги сака за да ги купи. Ретки се луѓето како него.
-На 1ви месецов купив бела Застава и веднаш ја продадов. Мислев дека ми треба таква кола и дека ќе ја возам, но сепак колата беше безвредна. Немаше стабилност, ни добро подвозје, расентрирана беше предницата. Сватив дека сторив грешка со неа. И зедов малку повеќе од што ја купив... Но пак немам кола...

Мислев дека неговово идолизирање на колите е беспотребно. Ако се приврзиме за колата додека уште немаме возачка - глупави сме... така сметаат скоро сите. Можеби сум грешел. Веројатно.

Минуваше време. Јас возев коли цело време , а Сашо одеше пешки. Велеше дека му е добро да пешачи , но и здраво е.
Често одевме по авто салоните за нови коли. Едноставно занемуваше и уживаше да ги гледа . Се воодушевуваше на негребнатите површини и на новите мотори под хаубите.
Кутриот, никогаш немаше пари за да си приушти едно такво задоволство. Секогаш заминуваше со наведната глава и ми викаше - „Некој ден ќе дојдам со кеш... штедам денар по денар... Ај сеа Фолцко чести едно кафе.“

Отиде на одмор во Хрватска. Седев со другари и пиевме грдо кафе (агроплод - го вариме... замисленост) и повторно телефонот на телефон. Овој пат СМС - „ Фолцке, спремај гаражата в сабота... Отиде сета уштеџевина кај хрватите. Не знаеш што сум купил“
Знам дека немаше многу пари, но дали се осуди сето што го собираше да го потроши? Сега ли? Без да ја проверам јас на канал? - Едноставно не ми се веруваше , но незнам зошто, веста ме израдува.  Помислив, можеби еднаш ќе престане да се лигави по авто салоните.

Кога стигна беше веќе стемнето. Погледнав низ прозорецот и видов ксенонски светла пред порта. Црвена металик. Толку шармантна, нежна и префинета... можеби не беше и толку убава како што делуваше. Би се осудил да речам дека колата беше прекрасна сепак.
Слегов со трчање право в гаража. Не се ни поздравив со другарот мој. Ете ја , се паркира...
Излезе Сашо... Толку беше радосен што не можеше да поверува дека има таква кола.
Хм... јас сепак скептик. -Сашо? Колку ја зеде, бекни бее....
-5700 со мал дефект.
-Дефект????? Се возбудив јас изненадување - Што е бе сега???
... - Што ли не му паднало на претходниот сопственик на памет, ми рече,  од кинески софтвер до декла со 16 вентили. Многу е гњавена и „плесната“ била на неколку места. И резултат - дефект на борд компјутерот.
-Сашо, добро знаеш бе дека немам јас ни кабли за звучници, а камо ли компјутери... - Кој ќе ти ја сервисира, а?.. копук еден...
.. но тој беше убеден дека неговата кола ќе издржи без сервис. Дека ќе смени масло в гаража кај мене, дека ќе ја центрираме на конец... Дека се што можиме да направиме ќе биди доволно за таа лепотица.

Лепотицата откажа по 2 недели од кога ја донесе. Сервисот беше 50 км од нашиот град. Не успеа да ја среди.  По ниска цена брзо ја продаде кај еден прематар од Гостивар кој си ја подигна на лице место со камионче. 
Страшно револтиран што успеа пак да се излаже и да си ги фрли парите на половна кола , долго време финансиските болки си ги затвараше по кафани. Не беше лесно да преболиш таква кола кога претходно си возел нешто испод стандард.
Кога и да поминеше иста таква по улица слушав од него: еееејејјјј... мојата... мојата.....   аа, не била таа тага

После тоа една година не купи кола. Сигурно пак штедеше за добар улов или не сакаше да вози повеќе. Јас го носев по авто пазари и гледавме возилца во стилот „добра кола за добра цена“ , некои од прв газда , а некои и таксирани. Тој ги гледаше како да се за друг.

Безразлика на се , ние секој ден весели седевме в кафана и пиевме Даб или Туборг точени.
Еднаш на поголемо пијанство ми шепна дека знае точно каква кола сака, дека ќе чека и ќе најди пари и шанса за да купи нова „од игла“, баш таква како што сака.

Еден ден на автоплацот до Комуналец цвеќарата забележа возило кое не го приметил никогаш до сега.
-Од кога е оваа црнава овде?
-од мај бе пријателе...

Од мааај? изненадување Секој ден идам, никогаш не ја приметив...
-Чоек... колава е нова? љубов
-Па нова... не е нова во буквална смисла. Официјално нема претходен сопственик, но е возена со полномошно од еден тип продавач во салонот во Германија многу кратко и тој се води во сообраќајна како газда. 30 000 км има поминато.

Изгледа му се допадна... Можеше да ја земи на многу рати и да ја отплаќа пополека.
Секоја кола има мани... и оваа имаше: преголема беше за негов вкус, немаше ксенонски светла, беше спора за да му створи големо задоволство , бандажите беа доволно големи но не се изразуваа во однос на формата, задницата беше класична без изразити штопови.

По малку мислење рече... - Хмм... што знам... прва фарба, не е „плесната“ нигде, убави бандажи, мирно работи, безбедна е , исправна... можи да се кажи и дека е убава...
БАТО ... ЈА КУПУВАМ!!!

Ретко го гледам Сашо сега. Знам дека не ја продаде колата и нема намера. Знам и нешто друго: Неговиот сон за да земи нова кола од салон нема никогаш да се оствари ако не ја продаде оваа. Сепак... никогаш нема да знае какво е чувството...
Ах Сашо... сашо... Сепак таа црвенокосата беше поубава.

Изменето од volkswagen - 05.Декември.2011 во 14:47
Кон врв
Messenger Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор

Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet

Регистриран: 21.Април.2006
Поени: 18208
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Messenger Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2011 во 14:53
Mnogu ubava prikazna !   
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
Кон врв
laki_bu Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Лидер

Регистриран: 30.Ноември.2008
Локација: Germanija
Поени: 32100
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај laki_bu Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Декември.2011 во 01:04
Drag IDI VIDI....

A sto ima ti da se zamaras so nekoj koj saka da kupi tele , 
a ne se razbira ni od dve ovci na list nacrtani......
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6667686970 100>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,266 секунди.