![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 656667 |
Автор | |
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Epa postiraj ja taa poezija nikoj ne kaza deka ne treba da e forumska
![]() |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Prva poezija sto ja imam procitano e od majstorce, nikogas prethodno ne sum cital niciva poezija, a po nego svetnaa novi zvezdi koi mi go go ukrasija noknoto nebo t.e. nikogas i nemam namera da citam druga poezija sem forumska
|
|
![]() |
|
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
![]() |
|
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
еве уште едно место за поезија, ама неваша
мммммммм.......ајде да уживаме ![]() |
|
![]() |
|
majstorce62 ![]() Сениор ![]() ![]() ... Регистриран: 23.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4251 |
10.01.2009.
KRVAVA GAZA !!! -Dok krvavo sunce nad Gazom se spušta , i dok lagano se spušta noć, majke mole za nedužnu djecu, i jutro što će doć'. -Da li će još jedna krvava zora, nad spaljenom Gazom da svane, da li će ovaj ubilački pohod, ikada da stane? -Umjesto bajke,umjesto pjesme, što majke pred spavanje pjevaju djeci, njih na spijenje prati pjesma strojnica, vriska,krici i ispaljeni meci... -Dušmanima duša orgija i bjesni nad usnulom djecom Gaze, ruke im ogrezle u krvi do lakata, dok ubilačke smjenjuju straže. I dok se sunce nad Gazom rađa, ezanima najavljuju nova jutra, svi se u molitvi obraćaju Bogu, da dočekaju novo i bolje sutra... sano02 песнава ја пренесувам од блогот на една поетеса од сараево а е инспирирана од смртта на илјадници деца во ГАЗА... http://sano02.blogger.ba/ Изменето од majstorce62 - 11.Јануари.2009 во 14:16 |
|
БИДИ СИ ГОСПОДАР НА СОПСТВЕНИОТ УМ
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 656667 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |