![]() |
|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 658659660661662 824> |
Автор | |||
Han Solo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Казал ли си съм, че трябва вие трябва "да зборувале и пишувале ТуркоМонголски"? Аз нямам право да ви казвам какво да правите и не искайте от нас да си сменяме азбуката и да ставаме туркомонголи, само защото на вас така ви харесва и така са решили македонските "учени". Много е смешно погледнато отстрани, повярвай ми.
|
|||
![]() |
|||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Тоа мене не ме интересира - овој пост треба да оди кај твојата влада и кај твоите учени - вие едноставно сите ги нарекувате Бугари со Бугарски јазик,па дури и Македонците - епа човек јас потполно не се согласувам со тоа Македонците да зборувале и пишувале ТуркоМонголски некогаш во животот или историјата.
Едноставно сменете го исказот,кажете дека сте го научиле јазикот и писмото од нас Македонците и дека туркомонголите се Македонизирале во граѓанската војна на синовите на хан ГоБорис - тоа е прифатливо,вака не е возможно само во Бугарија сите етноси да бидат еден Бугарски етнос - кажи да имаме повеке етноса кои потпаѓаат под геогравско име Бугари и готово - тоа е така и само така е логично |
|||
![]() |
|||
Han Solo ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 109 |
||
Вече ти отговорих и няма никакво противоречие. Официалното и моето мнение по този въпрос съвпадат и ако прочетеш какво съм написал ще видиш, че няма никакво противоречие. П.С. Това, че в кръвта ни тече и прабългарска кръв не означава, че не сме и славяни. И изобщо не означава, че сме туркомонголи. Изменето од Han Solo - 04.Ноември.2008 во 22:38 |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
||
Пропаганда е сето она што е посочено кон нас а е лага - на пр. ти лично викаш дека не си туркомонгол а твојата влада вика дека потомок ти е Аспарух - чија пропаганда е тоа ? твоја или на твојата влада?Како и да е мене не ме интересира,вие договорете се па после може да раговараме без дилеми а во точни детали
![]() |
|||
![]() |
|||
||
Аз пък зададох няколко въпроса - отговори не получих, факти не видях и никой не можа в нищо да ме убеди.
Не съм историк и сигурно нямаше да е трудно и все още съм жаден да науча нещо ново. Boogie, кое точно от написаното от мен е "бугарска" пропаганда? Опитвам се да се придържам към темата, но никой не иска да говори за нея. От вчера никой не е казал (доказал) нещо за произхода на българите. Изменето од Han Solo - 04.Ноември.2008 во 22:19 |
|||
![]() |
|||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
||
Затоа зошто вие бегате од фактите - немате СТАРТ бегате од почетокот веднаш накај скајвокер и таму незнам што - нема ред по прашањата и одговор соодветен - се е само пропаганда која ве учат за да бидете против нас - така муабет нема
![]() |
|||
![]() |
|||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
||
macedon_alex, ако кај вас се е кристално чисто и јасно, зошто Буги не дозволува сериозен разговор за историски документи?
Мислам не ги знаете сите документи, а користите и некои фалсификати, како например писмата на Славејков ФАБРИКУВАНИ од СЛ.ДИМЕВСКИ. ОВДЕ ИСТОРИСКА ДИСКУСИЈА НЕМА. ПРАШАЊЕТО Е ЗОШТО? |
|||
![]() |
|||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
Анакин е нумбер уан |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Неантички, нормално е да се нарекувате Бугари бидејќи тоа си се чувствувате и нема тука ни зошто ни како. Ваше си е тоа и не може јас да ви се мешам ни во историјата, ниту во идентитетот, ниту во нешто што ве засега вас. Изменето од macedon_alex - 04.Ноември.2008 во 18:50 |
|||
![]() |
|||
Neanticki ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 564 |
||
За macedon_alex е вистина. А оние „кои без причина ни нарекуваат со обидни зборови“ и посебно татари и туркомонголи секогаш им кажувам дека сами себеси навредуваат. Да не заборават што пишува Мисирков - СЕ ВЕЛЕФМЕ БУГАРИ. Е, Македонците веќе не ја носат маската Бугари, а ние сеуште продолжуваме да се велиме БЪЛГАРИ. |
|||
![]() |
|||
||
А, да, вярно! ![]() ![]() Изменето од Han Solo - 04.Ноември.2008 во 18:45 |
|||
![]() |
|||
da be ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
||
и Лук ай у кър е наш |
|||
![]() |
|||
Македон ![]() Сениор ![]() Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
||
Немој вака ќе поцрвенам од срам. ![]() ![]() ![]() Лавче, човечки е секој кој се однесува кон мене човечки и јас така да се однесувам кон него. Ако не постапуваме така ние луѓето, по што би се разликувале од животните. По ништо. Изменето од macedon_alex - 04.Ноември.2008 во 18:42 |
|||
![]() |
|||
||
1. оногури и уногондури са различни племена 2. за другите - види ми го потписот 49% траки... Од овој форум многу ќе научиш за себе. Ако не остават. |
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 658659660661662 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |