|
Бугари - 100% ТуркоМонголи |
Внеси реплика | страница <1 657658659660661 824> |
Автор | |||||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ситниците ja обрштат колата требе да се внимава осторожност треба |
|||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Незнаел, немал слушнато, инаку ќе напишел. Но, затоа Черчил ја пополнил таа празнина. |
|||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Тоа е само добар менаџмент, го минимизираш ризикот. Оние покрупните работи се решавачки при донесувањето на одлуката. Теорија на големи броеви! |
|||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
|||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Jас сум фен на Хajзеберг a големите числа си има експунентно представуваене и не ме плашат плус тоа мениджерите не го минимизират рискот току го зголемуват |
|||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Абе и на Хабзбург да си фан исто ти се фаќа - од ТуркоМонголи нема што повеке да сте,нема теорија ни Франкештајн да ви помогне
|
|||||
Каснакоски
Сениор Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Како не можеме бе Платеник. Ете и Мисирков го објаснува. И ти го објаснуваш- политичко име кое станало етничко. Етничко станало пред 1000 години. И за нас и за вас. Мисирков пишува за грчките кумови. И така да е. Само што вас два пати ве кумосале, вториот пат ве направиле чеда Александрови, кои го заборавиле својот јазик па го прифатиле јазикот на освојувачите. Нема ниту еден доказ за тјуркско потекло на праБугарите. 802 стр. има напишано и никој ништо историско не напишал. Дај еден барем доказ. Лингвистички, документарен, археолошки, каков ти текне. Дај да го обсудиме. Се` е чешлање на јазиците. |
|||||
Pat
Сениор Регистриран: 18.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 1334 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Мене ми е особено интересно ова кај Платеникот:
Меѓутоа тој не одговара на моите прашања, од „патриотски“ побуди А јас само барам да ми го објасни тоа малку подобро, бидејќи не сум толку вешт во таквата мисловна еквилибристика. Изменето од Pat - 03.Април.2010 во 20:13 |
|||||
Zero Tolerance For Silence
|
|||||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Како тоа и за нас и за вас,Македонците никогаш не земале другфа нација да прават Македонска - Македонците од пред повеке од 3000 год биле Македонци и останале исти до ден денес. ТуркоМонголите нон стоп се пишмануваат,караат,асимилираат и крадат туѓи култури. 805 стр. ти се даваат докази,пишувани,сликани и уште какви не други а ти и понатака си слеп. Затоа и тврдам ниту Франкештајн ниту Анштајн можат да ви помогнат,вие сте слепи поради државната политика а не поради тоа што неможете да разберете,гледате ама не видите,како беше вицот со жирафата Изменето од Boogie - 03.Април.2010 во 21:02 |
|||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
http://www.youtube.com/watch?v=CnXIb62BkFE&feature=related |
|||||
val
Група Регистриран: 14.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Hristos voskrese, Plateniche! 1) Ti blagodaram shto si go koregiral prvoto zacrveno i sea vekje se znae koj kum, koj svat i koj na kumot brat. 2) Ne mi odgovori na vtoroto zacrveno. 3) Imash nekoj link za Bechkiot prepis. Prochitav samo nekoi opshti lafoi za nego vo Wikipedia? BTW, se razminuvat versiite za Petar Delyan / Dolian vo nego i taa, shto ja prochitav vo Hronografijata na Mihail Psel. 4) A da, koga go citirash Psel, ne deka e mnogu vazhno , ama bi li mi kazhal kade prochita shto toj lichno se poznaval so Alusian? Toa shto jas prochitav e shto za Psel Alusian bil eden ili nekoj si, koj eden od negovite informatori go znael, i.e. eden chovek go poznaval chovekot, za koj Psel pishal. A i toa za 40000, i za parite i t.n. BTW, monoogu mi se dopagja Hronografijata - polna e so "epiteti". Vidi (od 39-ti paragraph nadolu): The Chronographia / Psellus I ich ne mi se vklopuva vo tvojata epitetska teorija, ama sekoj e sloboden da misli, neli? |
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Навистина воскресна, така велат, јас невидов.
За второто зацрвенето реков дека интересно би било да се научи како епитетот станува етноним. Кој се бил именуван со тој епитет и дали значи етничка припадност?! Инаку во хронологијата може да се најде и следново: Psellus uses the name Scyths indiscriminately for all Slavs. Што ќе рече дека Псел го користи скитското/бугарското име за сите Словени, значи без некој да биде дискриминиран. Бугарското име може да се носи по 3 основа: 1. како етноним, однсоно да се биде туркомонголин 2. епитет 3. според темата Вулгарија Вториот и третиот основ се политчки. Не ми е јасно, што овде докажуваме? Дали Петар Делјан бил Бугарин? Дали Алусијан навистина не го предал? Што е поентата? Или можеби дека Бугарите биле Словени? Изменето од Platenik - 04.Април.2010 во 17:36 |
|||||
|
|||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ааааааа Платеник ти тотално се помеша........... Сега според тебе Бугарите биле и скитски племиња...........
|
|||||
Platenik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Не Емиле, не сум помешал јас ништо. Туку во писанието за Тивериополските маченици ќе го забележиме следново: "Но, откако се мавна тој народ, еден друг суров народ без свои закони, наречен Бугари, навлезе од областа на Скитија. Откако ја поминаа реката Истар, тие се јавија како тежок камшик, испратен од Бога во западните земји. Тие не знаеле за Христовото име, му служеле на скитското безумие, како на Сонцето, така и на Месечината и на другите ѕвезди, а некои од нив им принесувале жртви и на кучињата..." |
|||||
|
|||||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Тао дека навлезле од Скитија не значи ќе Бугарите биле ските.
Веројатно со ја добиле скитската земја во некоја битка.
Неможе така да правиш заклучоци.Тоа е сеедно јас да дојдам у вас и да живим таму и комшијата твој да каже:гостенинот на Платеник е сонародник со Платеник Изменето од емил - 04.Април.2010 во 17:19 |
|||||
Внеси реплика | страница <1 657658659660661 824> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |