![]() |
|
Југоносталгичар сум...признавам |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6263646566 213> |
Автор | ||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Te molam nemoj da mi imputirash neshto shto nikade ne sum go izjavila, i drug pat ili citaj kako sto e napishano i repliciraj ili pak voopshto ne repliciraj...losho e koga pravish sopstvena konstrukcija na neshto tugjo... Za poteklo na parite i imotot postoi adekvatna vladina institucija pa neka poveli i neka se porabiti na slucajot! Nemam nishto protiv...no imam protiv koga nekoj ima razlichni arshini. |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
pa navistina me interesira so koi pari " Novite decki " kako Ljubco koj ziveese pred da stane premier od milosta na Stojmenov, odednas ja izgradi onaa zgradata tamu.... , patem nekosanite vili na nekogasnite proleteri se kolipki vo sporedba so ovie na " novite decki " koi osven sto si go polnat dzebot na smetka na narodot i podrskata ja naogjaat vo takvi kako ovde nekoi , nisto pametno i ne napravile
|
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
kako smees da prasas takvo nesto ? ... ti se molam butel ..... pa od avtorski prava na prodadeni dela od poezija
![]() |
||
![]() |
||
butel2 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
|
![]() a kade e Sneska so Blagovestie da pravi tradicionalni dobrotvorni balovi ? i da im dadese po 500 evro na decava da si kupea sladoled vo Belgrad na Eurosong..... samo ispadna toa sto novinarkata Blazevksa i go kaza , koga ke prestane premierskata vlast , ke prestane da postoi i Blaogovestie , bidejki nema da moze da iznuduva pari od firmite.... |
||
![]() |
||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
|
[QUOTE=butel2]
![]() a kade e Sneska so Blagovestie da pravi tradicionalni dobrotvorni balovi ? i da im dadese po 500 evro na decava da si kupea sladoled vo Belgrad na Eurosong..... ![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
sneska nema vreme ... neguva bolen .... uspesen biznismen od ponovata demokratska era ......
![]() |
||
![]() |
||
DelijaSkopje ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1580 |
|
Што сега го негува???? Па нели е во Демир Хисар??? ![]() |
||
![]() |
||
moira ![]() Сениор ![]() ![]() ...The Goddess... Administrateur adjoint Регистриран: 06.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 26016 |
|
...draga butel...za takvi informacii ti kazhav kade da se obratish...ima adekvatni institucii... |
||
![]() |
||
|
И не забегувајте дискутирајте на тема. За дотичниот ехПремиер имате тема...префрлете се таму и продолжете со дискусија! |
||
![]() |
||
|
mene ne si mi kazala nisto , megjutoa nema vrska .... moze da se lazat nekoi decinja kako bilo nekogas deka porano samo se kradelo a denes sve ni cveta .... mene ne mi trebaat lazgi so opaski |
||
![]() |
||
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
|
За една од тие „колипки„ на Водно ...државата тогаш потроши за реновирање и други трошоци..околу 3,5 милиони ДМ (така беше напишано во печатот) ...и потоа одеднаш ....станарот тамо одеднаш си ја (от)купи за само 14.000 ДМ..сосе дворот..разбира се.
И ден-денес таму живее и добива ..велат поупатени во тоа..околу 800.000 Евриња за „трошок„-параси годишно најверојатно...односно платен е од народни пари буџетски= возач + автомобил + секретарка...итн.
пс
За неупатените ..колку за појаснување....тогашните (до 2000година) се заменија по к*рс 1ДМ=1/2 Евра..денешни.
![]() |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
![]() |
||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
|
Додека не научите да си го цените минатото - не античкото, самуиловото (?!), измислено и имагинарното, туку она вистинско, во кое се градела македонската држава, нема ни да имате држава. Што треба според тебе, бившиот претседател да се прати на кванташки да продава, само затоа што не е од твојата партија? Глигоров беше тешко повреден додека беше претседател, значи животот му висеше на конец, и можеш да покажеш малку почитување. Зошто не зборуваш колку Вилма Трајковска извлече од државата - не велам дека не треба да и се помогне, мажот и сепак загина како претседател на државата. Имаш многу селективни ставови, зависно од партиската припадност.
И друго да ти кажам, немаш право да судиш за ниту еден лидер во минатото што придонел да се створи и одржи македонската држава, вклучувајќи го и Тито - затоа што не ти се познати сите околности под кои се носени одлуките. Затоа небулози од типот солунски фронт и сл. се само резултат на твоето незнаење. Одењето на Солун беше најдобар начин да се изгуби само што створената МАкедонија.
|
||
![]() |
||
![]() |
||
novace ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
|
Селектирам само она што е против Македонија..на секаков начин..
А тоа што „селектираните„ се ете ..според твое кажување...твои љубимци..извини..ма мене ми е помила Македонија од сите нив заедно.
пс
Ќе се обидам да го парафразирам ЏФК...кој рекол:
Не прашувајте што сторила Македонија (во случајов) за ВАС..туку што ВИЕ сте сториле за неа!!!?.
![]() |
||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
||
![]() |
||
Polar Bear ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Декември.2007 Локација: Канада Статус: Офлајн Поени: 1152 |
|
На памет повторуваш одн. врескаш една те иста работа. Ми се чини дека и ти како она Кирето немаш факти, ти фали ширина на погледот, малку боја во животот, за да видиш дека не станува збор за „љубимци“ туку за луѓе што сториле многу за Македонија и се дел од историјата. Впрочем да сакале како што велиш да ја уништат, можеле, но не го сториле тоа. Залудно е да ги судиш во смисла „шта би било кад би било“, затоа што како што реков, немаш поим за условите во кои се носени одлуките, а верувај, воопшто не било поедноставно од сега.
И не знам зошто го цитираше Џек Кенеди, кога тој цитат нема врска ниту со мојата ниту со твојата дискусија. Има многу посоодветни цитати, ама сака читање ... [
Изменето од moira - 23.Јуни.2008 во 23:41 |
||
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 6263646566 213> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |