IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Југоносталгичар сум...признавам
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Југоносталгичар сум...признавам

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6263646566 213>
Автор
Порака
moira Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
...The Goddess... Administrateur adjoint

Регистриран: 06.Јуни.2007
Статус: Офлајн
Поени: 26016
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 17:56
Originally posted by DelijaSkopje DelijaSkopje напиша:

Originally posted by moira moira напиша:

...normalno deka na Vodno ima palati na nekoi "novi decki", otkako napatenite proleteri za polni kuferi pari gi "otstapija" imotite koi gi uzurpiraa i prisvoija za bez pari....!

Викаш ги узурпирале без пари така...??? ОК... Нив можеби им ги поклонила државата, А ОД КАДЕ СЕГА ОВИЕ ДРУГИВЕ ПАРИ ЗА ДА ГИ КУПАТ ?????? Мислиш им се легали па купуваат имоти каде ќе стигнат...? И според тебе тие чинат, а оние на кои им биле дадени нечинат...???   ццццццц СВАШТА!!!

Te molam nemoj da mi imputirash neshto shto nikade ne sum go izjavila, i drug pat ili citaj kako sto e napishano i repliciraj ili pak voopshto ne repliciraj...losho e koga pravish sopstvena konstrukcija na neshto tugjo...

Za poteklo na parite i imotot postoi adekvatna vladina institucija pa neka poveli i neka se porabiti na slucajot! Nemam nishto protiv...no imam protiv koga nekoj ima razlichni arshini.

Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 18:04
pa navistina me interesira so koi pari " Novite decki " kako Ljubco koj ziveese pred da stane premier od milosta na Stojmenov, odednas ja izgradi onaa zgradata tamu.... , patem nekosanite vili na nekogasnite proleteri se kolipki vo sporedba so ovie na " novite decki " koi osven sto si go polnat dzebot na smetka na narodot i podrskata ja naogjaat vo takvi kako ovde nekoi , nisto pametno i ne napravile
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 18:06
kako smees da prasas takvo nesto ? ... ti se molam butel ..... pa od avtorski prava na prodadeni dela od poezija газење%20од%20смеење
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 18:14

a kade e Sneska so Blagovestie da pravi tradicionalni dobrotvorni balovi ? i da im dadese po 500 evro na decava da si kupea sladoled vo Belgrad na Eurosong.....

samo ispadna toa sto novinarkata Blazevksa i go kaza , koga ke prestane premierskata vlast , ke prestane da postoi i Blaogovestie , bidejki nema da moze da iznuduva pari od firmite....
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 18:15
[QUOTE=butel2]

a kade e Sneska so Blagovestie da pravi tradicionalni dobrotvorni balovi ? i da im dadese po 500 evro na decava da si kupea sladoled vo Belgrad na Eurosong.....

Алал да ти е момче...
Кон врв
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 18:17
sneska nema vreme ... neguva bolen .... uspesen biznismen od ponovata demokratska era ...... газење%20од%20смеење
Кон врв
DelijaSkopje Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Март.2008
Поени: 1580
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DelijaSkopje Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 18:19
Originally posted by miroslav_g8 miroslav_g8 напиша:

sneska nema vreme ... neguva bolen .... uspesen biznismen od ponovata demokratska era ...... газење%20од%20смеење

Што сега го негува???? Па нели е во Демир Хисар???   
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 18:22
Originally posted by butel2 butel2 напиша:

pa navistina me interesira so koi pari " Novite decki " kako Ljubco koj ziveese pred da stane premier od milosta na Stojmenov, odednas ja izgradi onaa zgradata tamu.... , patem nekosanite vili na nekogasnite proleteri se kolipki vo sporedba so ovie na " novite decki " koi osven sto si go polnat dzebot na smetka na narodot i podrskata ja naogjaat vo takvi kako ovde nekoi , nisto pametno i ne napravile

...draga butel...za takvi informacii ti kazhav kade da se obratish...ima adekvatni institucii...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај moira Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 18:23

И не забегувајте дискутирајте на тема.
За дотичниот ехПремиер имате тема...префрлете се таму и продолжете со дискусија!

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 18:28
Originally posted by moira moira напиша:

...draga butel...za takvi informacii ti kazhav kade da se obratish...ima adekvatni institucii...

mene ne si mi kazala nisto , megjutoa nema vrska .... moze da se lazat nekoi decinja kako bilo nekogas deka porano samo se kradelo a denes sve ni cveta ....

mene ne mi trebaat lazgi so opaski
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2008 во 20:21

За една од тие „колипки„ на Водно ...државата тогаш потроши за реновирање и други трошоци..околу 3,5 милиони ДМ (така беше напишано во печатот) ...и потоа одеднаш ....станарот тамо одеднаш си ја (от)купи за само 14.000 ДМ..сосе дворот..разбира се.
И ден-денес таму живее и добива ..велат поупатени во тоа..околу 800.000 Евриња за „трошок„-параси годишно најверојатно...односно платен е од народни пари буџетски= возач + автомобил + секретарка...итн.
пс
За неупатените ..колку  за појаснување....тогашните (до 2000година) се заменија по к*рс  1ДМ=1/2 Евра..денешни.
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 00:13
Додека не научите да си го цените минатото - не античкото, самуиловото (?!),  измислено и имагинарното, туку она вистинско, во кое се градела македонската држава, нема ни да имате држава. Што треба според тебе, бившиот претседател да се прати на кванташки да продава, само затоа што не е од твојата партија? Глигоров беше тешко повреден додека беше претседател, значи животот му висеше на конец, и можеш да покажеш малку почитување. Зошто не зборуваш колку Вилма Трајковска извлече од државата - не велам дека не треба да и се помогне, мажот и сепак загина како претседател на државата. Имаш многу селективни ставови, зависно од партиската припадност.

И друго да ти кажам, немаш право да судиш за ниту еден лидер во минатото што придонел да се створи и одржи македонската држава, вклучувајќи го и Тито - затоа што не ти се познати сите околности под кои се носени одлуките. Затоа небулози од типот солунски фронт и сл. се само резултат на твоето незнаење. Одењето на Солун беше најдобар начин да се изгуби само што створената МАкедонија.

Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 19:44
Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Додека не научите да си го цените минатото - не античкото, самуиловото (?!),  измислено и имагинарното, туку она вистинско, во кое се градела македонската држава, нема ни да имате држава. Што треба според тебе, бившиот претседател да се прати на кванташки да продава, само затоа што не е од твојата партија? Глигоров беше тешко повреден додека беше претседател, значи животот му висеше на конец, и можеш да покажеш малку почитување. Зошто не зборуваш колку Вилма Трајковска извлече од државата - не велам дека не треба да и се помогне, мажот и сепак загина како претседател на државата. Имаш многу селективни ставови, зависно од партиската припадност.

И друго да ти кажам, немаш право да судиш за ниту еден лидер во минатото што придонел да се створи и одржи македонската држава, вклучувајќи го и Тито - затоа што не ти се познати сите околности под кои се носени одлуките. Затоа небулози од типот солунски фронт и сл. се само резултат на твоето незнаење. Одењето на Солун беше најдобар начин да се изгуби само што створената МАкедонија.

Селектирам само она што е против Македонија..на секаков начин..
А тоа што „селектираните„ се ете ..според твое кажување...твои љубимци..извини..ма мене ми е помила Македонија од сите нив заедно.
пс
Ќе се обидам да го парафразирам ЏФК...кој рекол:
Не прашувајте што сторила Македонија (во случајов) за ВАС..туку што ВИЕ сте сториле за неа!!!?.
голема%20насмевка
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2008 во 20:47
Originally posted by novace novace напиша:

Originally posted by Polar Bear Polar Bear напиша:

Селектирам само она што е против Македонија..на секаков начин..

А тоа што „селектираните„ се ете ..според твое кажување...твои љубимци..извини..ма мене ми е помила Македонија од сите нив заедно.

пс

Ќе се обидам да го парафразирам ЏФК...кој рекол:

Не прашувајте што сторила Македонија (во случајов) за ВАС..туку што ВИЕ сте сториле за неа!!!?.

голема%20насмевка

На памет повторуваш одн. врескаш една те иста работа. Ми се чини дека и ти како она Кирето немаш факти, ти фали ширина на погледот, малку боја во животот, за да видиш дека не станува збор за „љубимци“ туку за луѓе што сториле многу за Македонија и се дел од историјата. Впрочем да сакале како што велиш да ја уништат, можеле, но не го сториле тоа. Залудно е да ги судиш во смисла „шта би било кад би било“, затоа што како што реков, немаш поим за условите во кои се носени одлуките, а верувај, воопшто не било поедноставно од сега.

И не знам зошто го цитираше Џек Кенеди, кога тој цитат нема врска ниту со мојата ниту со твојата дискусија. Има многу посоодветни цитати, ама сака читање ... [

Изменето од moira - 23.Јуни.2008 во 23:41
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 6263646566 213>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,313 секунди.