![]() |
|
СТИХОВИ КОИ ВЕ ДОПРЕЛЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5859606162 67> |
Автор | |||
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
СОЧУВСТВУВАЊЕ
Нејзиното малечко девојче доцнеше со враќањето од училиште, па нејзината мајка почна да ја кара, кога одеднаш запре и ја праша: - Зошто толку доцниш? - Сакав да му помогнам на едно девојче, тоа беше во неволја - и’ одговори ќерката. - И што стори ти, за да и’ помогнеш нејзе? - Ох, јас седнав долу и и’ помогнав да плаче. (непознат автор) |
|||
Ако сретнеш човек со кој:
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
![]() |
|||
mistake ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
||
. Изменето од mistake - 31.Јануари.2011 во 17:59 |
|||
![]() |
|||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
||
Ima nesto u tom sto me neces,
ostavljas mi vremena za druge, gledam kako veselo se kreces, kao leptir oko moje tuge. (Zeljko Joksimovic) |
|||
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|||
![]() |
|||
Sho-Sana ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 2944 |
||
BALADA Od svih si devojaka
bila tisa, zbunjena, sama,
neprimetna, bleda. Ej, zasto nisi bar
porasla visa, bar visa za pola
pedlja? Jedne je noci udarala
kisa, tako krvnicki ko cuvari reda... Ej, zasto nisi bar
porasla visa, bar visa za pola
pedlja, jer kad si se o drvo
kraj vrata obesila jednom u
svitanja seda, izmegju bosih nogu i blata bilo je razmaka samo – pola pedlja. Miroslav Antic Изменето од Sho-Sana - 26.Март.2009 во 21:32 |
|||
- вреди да зборуваш а не зборуваш, си го изгубил човекот, - не вреди да зборуваш а зборуваш, си го изгубил зборот. Мудриот човек не ги губи ни човекот ни зборот. Конфучиe |
|||
![]() |
|||
nelson ![]() Сениор ![]() ![]() НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
||
Животот е премногу краток, за да биде здодевен
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
||
STARINSKA MOLITVA ZA
EMILIJU 1. Neka na|e srecu
Emilija. Crven kon~i}. Nek se smeje. Neka mirno spava. 2. Neka živi
Emilija sa onim koga ljubi. Ne moram da budem ja.
Neka ona živi. 3. Nek postane majka,
nek joj {ikne mleko. Nek joj dete `ivi. 4. Nek se seti
Emilija prozora na niskoj ku}i i jesenje uspavanke. 5. Nek joj se ispuni `elja: stara klupa, niska ku}a izvan
grada. 6. I kad zbraja dane,
nek se seti i mene i mojih molitava. 7. Nek sa decom ve~erava pod zvezdama za dugim
stolom. 8. A kad joj mreti
do|e, u poslednjoj suzi nek bude i mene. 9. Te ve~eri nad
njenim krovom nek pro|u rumene
zvezde. 10. Od njenih zvona
nek propla~u i neznani na svome
putu. 11. Nek umre samo
posle mene. Ma gde se obreo i ma
gde bio. 12. A m i n ... Slobodan Markovi} |
|||
|||
![]() |
|||
||
Не, не зборувај ми за очите што се исушија Во нив имаше една птица Пристапи поблиску И исцеди ја крвта на розите - Птицата ја Убија. Дојди не плаши се Очите веќе немаат сјај Затоа дојди И отвори ги сите зелени лисја Нека влезе пролет Птиците на пролет се радуваат. ДАНИЦА РУЧИГАЈ |
|||
|||
![]() |
|||
||
super e!
|
|||
|
|||
![]() |
|||
lotus flower ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 6937 |
||
Dajana Diverno ![]() |
|||
~Live the life you love, love the life you live~
|
|||
![]() |
|||
||
koj e avtor?
|
|||
|
|||
![]() |
|||
mrzla ![]() Сениор ![]() ![]() натурална девојка Регистриран: 14.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 13330 |
||
Ти тргни прва.
Помини низ вратата пред мене. Влези во лимузината додека чекам покрај тебе. Блези било каде додека јас стојам зад тебе И ти го чувам грбот Седни до масата пред мене. Те молам,пробај ги вкусните залаци додека јас немо седам. Моја желба е ти да бидеш прва, во секоја ситуација на овој земски живот. Само еднаш јас ќе тргнам пред тебе, И ќе биде мојот последен миг. Кога смртта ќе не проба,мора да тргнеш но, после мене. Затоа што јас неможам ни миг да живеам без тебе |
|||
![]() |
|||
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
||
IF If you can keep your head,when all about you If you can dream--and not make dreams your master, If you can make one heap of all your winnings If you can talk with crowds and keep your virtue, (Radyard Kipling) |
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
![]() |
|||
butterflyM55 ![]() Сениор ![]() ![]() ***PEPE*** Регистриран: 17.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 3399 |
||
Фала срц.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Единствената работа што стои помеѓу нас и тоталната среќа е реалноста.
|
|||
![]() |
|||
Delicia ![]() Сениор ![]() *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
||
......"Колку сакам да не сум
а тоа сум. Колку сакам да сменам а неможам. Колку сакам да останам а се губам. Колку сакам да те допрам а недопирлив си. Колку сакам да те бакнам а усни нема. Колку сакам да заспијам а несоница ме прати. Колку само те сакам а те немам. "
|
|||
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 5859606162 67> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |