|
АКО ИМА БОГ ЗОШТО ДОПУШТА ЗЛО И СТРАДАЊЕ? |
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Автор | |
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sega ke ukazam na edna vistina ... ama na nikogo da ne prekazuvame .... Na negativnite raboti ... ne im treba pojacalo ... sami si se pojacuvaat ... !!! t.e. zloto ... samo ja zgolemuva mokta !!! zemete bilo koj vesnik ... i citajte go ... na sekoja kreativna i dobra vest stavete + ... na sekoja negativna vest stavete - ... ke vidite deka dominiraat negativnite raboti ... od druga strana ... istoto go pravi i televizijata ... i tamo kade sto rabotime ... zamislete sto muabetat ludjeto koga pijat kafe ... sigurno ne za teorija na relativitetot ... tuku koj so kogo se stepal ... koj so koja go fatile ... koj bil gore ... i slicno ... i toa stanuva "normalno" ... !!! ako toa e normalno ... da ima negativni raboti samo ... togas nema zosto da ne cudi ... zosto dominira zloto ... sami si go stvarame ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke dadam eden primer : 1. imame eden covek koj napravil ... t.e. napravil edna vazna ... i da snimime dokumentarna emisija kako ja napravil vaznata ... ke ni bide bluntav i dosaden ... - zemame glina ... - pa vaka ja pripremam glinata ... - pa ja pravam vaznata .... (ajde ... pola saat) ... - pa ja pecam vaznata ... ( ajdee .. uste eden saat)... - pa ja bojadisuvam ... - ja nosam na pazar - tesko odi ... ludjeto nemaat pari ... bluntavo ... dosadno .... ufff.. 2. pravime dokumentarec na nekoj drug covek ... koj pojma nema kako se pravat vazni ... ama znae kako se krsi ... izleguva na teren ... ja zema vaznata ... i gotovo !!! veke e skrsena .... bravo .... interesno ... aplauz .... Na kolku ludje mu aplaudirame ... koi denes napravile se lom okolu niv ... taka da sami si go stvarame zloto ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Vlade
Сениор Регистриран: 14.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 193 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Renomirani naucnici od tipot na Njutn, Paskal, Ajnstajn itn, koi go zavrsile svojot zivot so golema vera, velat deka slucajnoto vo nastanokot na svetot e tolku verojatno, kako da tvrdime deka otkako vo edna pecatnica ke ima eksplozija, po nea taka bi se naredile bukvite sto po ovoj nastan bi izlegla ispecatena celata Biblija. Omne vivo ex vivo - se zivo nastanuva od zivo, definiral Luj Paster |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Колку случајно за да биде случајно?
Во своето дело "Еволуција од Вслелената", познатиот британски астроном Фред Хојл и Викрамасинге пишуваат дека веројатноста животот да настанал случајно изнесува 1 од 1000...0 (40 000 нули) За споредба, бројот на честиците во Вселената би требало 500 пати да го помножиме сам со себе за да дојдеме до овој број. Хојл вели: Кога ќе размислите дека еден типичен ензим има синџир од можеби 200 врски и дека има 20 можности за секоја врска, лесно е да се увиди дека бројот на бескорисни комбинации е огромен, поголем од бројот на атомите во сите галаксии видливи со најголемите телескопи. Тоа е само еден ензим, а има преку 2000 такви кои служат за многу различни цели. Оттука, како дошло до оваа ситуација која ние сме ја затекнале ? Хојл додал: Наместо да ја прифатиме извонредно малата веројатност дека животот настанал преку слепите сили на природата, изгледа дека би било подобро да претпоставиме дека потеклото на животот бил еден промислен интелектуален чин. Изменето од EvAngelos - 24.Август.2007 во 16:17 |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова твое размислување ме потсети на фимот Глупавиот и Поглупавиот. Џим Кери ја прашува дали има шанси да му биде девојка, оваа му одговара „нема“. Он упорен, а она му вика, „ма шансите се Еден У МИЛИОН“. А Џим Кери среќен „ЗНАЧИ ИМА ШАААААААААНСИИИИИИИИ“ |
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
:)))))
e sega i jas se potsetiv na toj del tocno taka bese ama adzijo ako sansite da bide taka se edna vo bilioni a sansite da ne sozdal nekojsi zamislen bog se 0 znaci ima saaaaaaaaansiiiiiiiii :) :) :) :) |
|
end off days 15...14...13....
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега кој сакаш да бидеш:
глупавиот или поглупавиот? |
|
goor
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 844 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zavisi eve ti izberi prv a jas ke sum drugiot
moze ????? |
|
end off days 15...14...13....
|
|
Isis
Сениор CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еее, до кај ќе отиде ова хихихи
ТЕМА БОГ,СТРАДАЊЕ, ЗЛО |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
извини ацелера... еве уште ова од мене...
гоор, целта на статистичките податоци кои ти ги изложи Евангелос е всушност да покаже не дека е возможно, туку баш дека НЕ Е ВОЗМОЖНО се да настанало спонатано. Едноставно, и милионите и милијардите години претпоставени од еволуцијата, според статисткита НЕ СЕ ДОВОЛНИ. Значи за жал, НЕМАТ ШАНСИ! |
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
alo ... drustvo ... begate od temata ... ama da vi kazam ... bas me briga dali ne ste na temata ... nema da stradam zaradi toa ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
inaku verojatnosta da se pojavi zivot e mnogu golema ... ima milijardi galaksii ... i milijardi milijardi soncevi sistemi .... taka da mozno e na mnogu mesta da ima zivot ... po teorija na verojatnost ... i 99,99 % da e NE ... samo 0,01 % da e DA .. e dovolno da ima zivot ... inaku zivotot e logicka posledica ... neogranicenata svest ... koja se raspadna na cesticki ... se zdruzi vo vid na atomi ... pa se formiraa molekuli ... pa se pojavi zivot ... pa toj oblik sakase da se dvizi ... da oseti dopir da oseti vkus da oseti miris da vidi i sega sakame da osetime nesto golemo ... ama kratok ni e zivotot ... a i mozokot ni e mal ... poveke od edno kilo ... pomalku od dve kila ... ama sepak se budime ... se razbira so mnogu prasina naokolu ... so mnogu nedorazbiranja ... ama seto toa ke se islifova vo narednite 100.000.000 godini ... ili ke se islifova ... ili druga vrsta ke se duma ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mnogu si pameten, obozavam da ti gi citam vakvite postovi. kako na mali deca se trudis da ni objasnis, bravo super izlaganje |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум цепидлака, ама процентите не ти се точни. Според теоријата на веројатност не е 99,99% НЕ, а 0,01% ДА, туку 100% НЕ, 0% ДА. Законот на биогенеза (omne vivum ex vivo), како и законот на создавање (ex nihilo, nihil fit) се ПРИРОДНИ (научни) ЗАКОНИ, со кои не може да си играме со теории, претпоставки и филозофирања... |
|
Внеси реплика | страница <1 45678 17> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |