|
Православно vs Протестантско Христијанств |
Внеси реплика | страница <1 45678 22> |
Автор | |
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
toa samo so vera se gleda ....kako i mnogu drugi raboti..... sto ne gi gledale kniznicite.......
|
|
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
еве еден се потруди, и ти благодарам брате за ова... Но тука станува збор за Исус како најстар син, што сакал да се погрижи за добробита на својата мајка додека таа е жива, по Неговата смрт и вознесение... ЗНачи овде нема ронка од „молете и се неа“ итн... |
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sto pati e kazano veke za ovoj citat!
sto e smislata ama dzabe! toa ti e toa! |
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
смислата е ЈАСНА. е сега ако вие сакате да не биде јасна, туку да си ја пренасочите во еретичка насока, тогаш не ви попуштам!
|
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
napred.............ne popustaj.................
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Одиме, едно по едно...
Се истите и истите изговори, ама Библијата и праксата успешно ви ги разобличува како што гледате.
Поздрав!
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вангеле замисли се што пишуваш пред да го испратиш
|
|
Земете БРОНХИ полесно се дише
|
|
Bronhi
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 348 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МПЦ ја води Синодот на МПЦ на чие што чело е Неговото Блаженство Архиепископот Охридски и Македонски г.г.Стефан за кој не ми е познато дека е анатемисан!? А ако мислиш на „првиот меѓу еднаквите“ Неговата Светост патријархот Цариградски тогаш апла те удрило топлово во глава. Најголема пак власт во Црквата има ВСЕЛЕНСКИОТ СОБОР. Ако вас „кои протестирате“ иако не знам против што освен можеби против себеси ве командува некое типче од Америка, не значи дека сите се такви. Црквата ја води Светиот Дух преку соборното одлучување на заедницата (Црквата) оттаму има Синод има и Собор. На едно место си пишал нешто околу тоа кој е најголем авторитет во Православната црква и си го утнал, ама ме изнасмеа и кога видов дека и за протестантите си ја оплескал. ВО ПРАВОСЛАВНАТА ЦРКВА НАЈГОЛЕМ Е НАШИОТ БОГ СВЕТА ТРОИЦА - ОТЕЦ, СИН И СВЕТИ ДУХ, а кај вас го спомнуваш само Христа = делумни верници Заборави дека иако сме христијани ние не веруваме САМО во Христа туку во цела Света Троица |
|
|
|
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аџи, уште нешто. Ако гордоста не ти дозволува да прифатиш кога си во заблуда, немој да го валкаш Христа спомнувајќи Го Неговото има ниту пак она на Неговата Пресвета Мајка. Им се лутите на муслиманите кога ќе кажат нешто против нив, а самите ги валкате.
Што се однесува до тоа дека си читкал, пеки, си читкал, ама не си прочитал. Изменето од Bronhi - 26.Јуни.2007 во 17:51 |
|
|
|
ubav
Група Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo bronhi treba i drugive da lapnat po edna polesno da disat
|
|
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Аџи барем јавно си признаваш дека си ЕРЕТИК - Христа Го нарекуваш „НАЈСТАР СИН“, уште колку други синови имала Богородица!????????? |
|
|
|
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сакаш да кажеш дека не е најстар? дека имала други пред него???
а во голема заблуда, МНООООГУ си наивен, ако мислиш дека во мпц некого го боли и пет пари што мисли Господ Бог или Света Тројца (освенако овде не мислиш на архиепископот, епископот и попот)... ГЛАВЕН во мпц, убаво си напиша е господин на квадрат стево... А не Господ... Ако имаш проблем со Тројството, има и за тоа тема повели таму.. |
|
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originally posted by аџија
Но тука станува збор за Исус како најстар син, што сакал да се погрижи за добробита на својата мајка додека таа е жива, по Неговата смрт и вознесение... Сакаш да кажеш дека не е најстар? дека имала други пред него??? Не бре аџи те ова се ТВОИ ЗБОРОВИ ТИ ГО ТВРДИШ ОВА, НЕ ЈАС. ЈАС ГО КАЖАВ ОВА: Аџи барем јавно си признаваш дека си ЕРЕТИК - Христа Го нарекуваш „НАЈСТАР СИН“, уште колку други синови имала Богородица!????????? БАРЕМ НА СИТЕ ВО ПРАКСА ИМ ЈА ПОКАЖА ПРОТЕСТАНТСКАТА ПРАКСА ДА ГИ ПРЕВРТУВААТ ЗБОРОВИТЕ И СВОИТЕ КОГА СЕ ПОГРЕШНИ ДА ГИ ПРЕТСТАВАТ КАКО ТУЃИ. ТИ БЛАГОДАРАМ |
|
|
|
Bronhi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Originally posted by аџија
Но тука станува збор за Исус како најстар син, што сакал да се погрижи за добробита на својата мајка додека таа е жива, по Неговата смрт и вознесение... Сакаш да кажеш дека не е најстар? дека имала други пред него??? ЕРЕТИЗАМ ДО БЕСКРАЈ |
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 45678 22> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |