![]() |
|
Љубов без Вера или Вера без Љубов ? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4567> |
Автор | ||||
oblachinja ![]() Сениор ![]() Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Mnogu mi e zal koga za vernici se smetaat i lugje koi ni od daleku ne se toa
![]() ![]() ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
|||
А таман почна да ми се допаѓаш. Немој ниту да пробуваш да ми го проповедаш светото писмо, не обидувај се, веднаш ќе ти кажам. Твое право е и твој избор тоа што си го прифатила. Мене почитувај ме таков каков што сум, и ќе ти биде вратено повеќекратно. |
||||
![]() |
||||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
|||
придавката православен, католик или протестант не го прави некого верник
ние пред се сме ХРИСТОВИ следбеници ![]() а Господ гледа во срцето на секој, колку сака некој нека си се лаже сам себе дека е верник ако по default припаѓал на оваа ли онаа црква што е важно кај одиме во која црква, ако суштината на христијанството ни е утната и ако Бог за нас е само попатна станица еднаш неделно за време на служба, а шест дена ашикуваме? НО, ние застранивме од темата, има тема АТЕИЗАМ, па таму да продолжиме да не му ја уништуваме темата на Православие ![]() |
||||
![]() |
||||
Isis ![]() Сениор ![]() CATALYST Регистриран: 19.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 5871 |
|||
па зарем љубоморно да ја чувам Радосната вест која се ОДНЕСУВА НА СИТЕ НАС? БОГ И ЗА ТЕБЕ СЕ ДАДЕ СЕБЕ СИ!!!!! и јас треба да се правам на 3 и пол? не, јас ти подавам рака...ако прифатиш ок, ако не нема да те мразам таман работа ![]() реков понатаму е ЛИЧЕН ИЗБОР, никој не може да те направи христијанин насила тоа доаѓа ОД СРЦЕ ![]() Изменето од ACELERA - 04.Јуни.2007 во 17:21 |
||||
![]() |
||||
Sulltan Murad ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
|||
temata ja otvoriv ateist poveli objasni
Изменето од Sulltan Murad - 04.Јуни.2007 во 19:11 |
||||
![]() |
||||
Ateist ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 757 |
|||
И мене. Подобро нека не се кажуваат како такви. Мислат дека ако се родени како Македонци по Default се православни верници. |
||||
![]() |
||||
|||
Ти реков овде беше друга тема, не можеме под исти топик да пишуваме сешто. Повели, отвори топик и ке објаснувам колку сакаш на таа тема |
||||
![]() |
||||
|||
За мене не дал ништо, те молам мислам дека се договоривме. |
||||
![]() |
||||
Sulltan Murad ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
|||
|
||||
![]() |
||||
sard ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Октомври.2005 Локација: Прилеп Статус: Офлајн Поени: 1440 |
|||
Јас ![]() Само малку поинаку од она што го претставува Атеист. ![]() „Во врска со мене си во право дека кога би имал власт би ги исчистил и хомосексуалци, атеисти и.... Ама сепак тоа нема да го сторам. Нема да го сторам заради Божјата заповед. Инаку би го сторил. Какви и да се моите чувства, ќе се смирам и заповедта на добриот Господ нема да ја прекршам.“ Изменето од sard - 04.Јуни.2007 во 23:43 |
||||
„Треба да се биде достоен на љубовта за да се биде љубен“ - Goethe
www.pravoslavna.mk |
||||
![]() |
||||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|||
тука доаѓаш до еден многу впечатлив парадокс... Велиш верниците се олошот на земјата... Демек атеистите се подобри... После тоа велиш, тие, олош верниците, не се верници (туку ваљда атеисти во мантии)... Значи не биле олош верниците, туку квази-верниците, и по таа логика ваљда - неверниците! ЗНачи дојде до истиот заклучок кој некои овде го тврдеа на почетокот... дека вистинскиот верник има многу повозвишен морал од неверникот... |
||||
![]() |
||||
|||
Не ми импутирај нешто што не сум рекол. Никогаш не реков дека верниците се олош. Она што го тврдев од самиот почеток и се уште го тврдам е дека повеќето кои се претставуват за такви, тоа не се. Повозвишен морал??? Ма дај те молам, тоа е толку индивидуална работа, не во прашање дали е некој верник или неверник. Ако за возвишен морал го сметаш плукањето по се нехристијанско и неправославно, можеби. Секој верник, ако навистина е верник, секогаш ќе побара прошка, и ќе знае да простува, за жал ти тоа не го можеш. Квази верникот нема да биде тоа што сум јас, неверник и не можеш да ме ставиш во тој кош. Тоа и ми беше поентата, дека сум тотално различен од нив. Но како по обичај кога се нема ни доказ ниту пак што да се каже се извртуваат нечии искази. по таа иста логика ни ти не си ништо подобар, значи квази верник. А таман мислев дека си во тие 1%, ама ти си изгледа атеисот во мантија (си ја знаеш добро дефиницијата). |
||||
![]() |
||||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|||
никогаш? тогаш погрешно сум го прочитал ова:
ти гледам имаш некоја чудна логика... Што е човек што не е верник? НЕВЕРНИК! ЗНачи како може самиот себеси до таа мерка логички да се самоуништуваш?
повторно доаѓаме до истото. ВИСТИНСКИОТ верник, и самиот тврдиш има повозвишен морал... така ли е ? јас за таквите зборувам, за оние идеали кои за нас оставиле пример... а не за неверници кои ја узурпираат верата... |
||||
![]() |
||||
|||
И ти си зеде за право да зборуваш за далтонисти, кое лицемерие од твоја страна. Ти целиот свет го гледаш црно бело и тоа со премногу остри граници меѓу црното и белото. За тебе постојат или верници (читај православни) или неверници. Браво, уште еднаш покажа и докажа дека немаш никакви морални принципи, се деградира самиот себеси до најдолната граница. Ако барем малку имаше човечко во тебе ќе признаеше дека некаде си ја утнал работата.
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 4567> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |