IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Каков е статусот на БОРЦИТЕ од војната 2001
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Каков е статусот на БОРЦИТЕ од војната 2001

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 51>
Автор
Порака
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Статус: Офлајн
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јуни.2007 во 10:48
a ti sto se mesas , ili si negov advokat? ili negovoto skrieno jas.

Изменето од butel2 - 08.Јуни.2007 во 10:50
Кон врв
Baron Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Септември.2006
Поени: 92
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Baron Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јуни.2007 во 08:36
Жена ми е словеннка и често одам таму.
Калпазан арно пишува.
Не ми кажа ти од кај знаеш словенски и како е во Словенија?
Јас се вратив од таму пред три месеца.
Се допишувам со роднините таму, и често патувам, понекогаш и два пати годишно за мојата фирма.
Дека разбираш словенски, верувам, сличен јазик, се разбира.
Ама дека знаеш да збориш и да пишуваш? Еее, тоа малце потешко.

Кон врв
tenija Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Мај.2007
Локација: Macedonia
Поени: 57
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај tenija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Јуни.2007 во 21:38
пратете го секојдневно веб сајтот www.zav.org.mk, паралелно со него одите и на форум и цитајте ги коментарите и прашањата на уредникот на страницата затоа што тој на forum.idividi.com.mk ги поставува прашањата, а политицарите се срамат да одговорат.
виетнамскиот синдром мораме заеднички и здружени да го докажуваме.
за кратко време следува документарец во врска со синдромот.
уредникот е и претседател на здружението.
дискретни прашања поставувајте на e-mail.
Кон врв
bugar Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Бугараш

Регистриран: 28.Ноември.2006
Локација: Australia
Поени: 52
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bugar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Јуни.2007 во 04:35
A tija branitelite, sto konkretno branea?
Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува!
По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie)

Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 23.Јуни.2007 во 13:22
Ја бранеа државата која сеа веќе не постои.
И остана само територијата и името, иако името `генијалниот` Киро Глигоров го искачи на пиедесталот на `спорните` категории!
И затоа никој не ги шиша бранителите. Тие беа редовната војска, резервисти и доброволци на (денес) не постоечка држава.

Тие беа борци за Република Македонија. Сега, во стварност, нема веќе Македонија. Има - обединета република Дарданија, Пеонија и Илирида. Повеќе национална творба, поставена да служи на кој знае чиви интереси и потреби. Пропаднат експеримент на ЕУ, да ги задоволува хировите на своите англо-амерички ментори (и поробувачи).

Слично како борците на бившата Хрватска НДХ држава. По војната, под титова Југославија за нив (ако воопшто успеаја да живеат во Југославија), немаше боречки привилегии. Зошто? Оти НДХ веќе не постоеше!

Изменето од Калпазан - 23.Јуни.2007 во 13:24
Македонија - Моја Дежела
Кон врв
mornar Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Јуни.2007
Локација: Macedonia
Поени: 58
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mornar Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2007 во 22:56
бандата на Фазли Велиу им влеа изгледа страв на политичарите (или Али Ахмети и Мендух Тачи им платија доволно), па заборавија дека Македонија во 2001 беше тероризирана па таа против терористите мораше да ги мобилизира сите припадници на ОРУЖЕНИТЕ СИЛИ на државата. Да, тие заборавија но затоа БРАНИТЕЛИТЕ СЕ ОБЕДИНИЈА, и ке се борат за своите права до крај.
Кон врв
LEGENDA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2007
Поени: 359
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јули.2007 во 23:10
z\l mi e za branitelite oti bea naivni
Кон врв
LEGENDA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Мај.2007
Поени: 359
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај LEGENDA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 00:36
Originally posted by аџија аџија напиша:

Originally posted by tenija tenija напиша:

-Baram odgovor od Crvenkovski, Buchkovski ,Tito Petkovski i Lazar Elenovski.

они ти се под никовите LouWeed, zbunet, black-eyes, и PITU GULI

ваљда ќе одговорат...LOLLOLLOLLOL

hahahhahahahahahhahaLOLLOL LOL
www.hjspain.com
Кон врв
Калпазан Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Јуни.2006
Локација: Slovenia
Поени: 466
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Калпазан Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Јули.2007 во 12:22
Бранителите си ги дадоа животите за татковината. А таквите не умираат!
Оние кои не погинаа од ѕверовите исламистички, сега се полу гладни, како што велат бугарите, `неблагонадежни`..
Оние, благонадежните, се разбира, ем не погинуваат, ем си имаат стандард на кои и ние во Словенија можеме да им позавидиме.
Да се надеваме, дека не ќе им е за долго!

Македонија - Моја Дежела
Кон врв
Вини Пу Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2007
Локација: Afghanistan
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Вини Пу Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 10:46
pred da go pochnam textov Izrazvam najdlaboko zalenje za poginatite "braniteli" i kon nivnite semejstva, i Gospod ubo da gi smestit vo rajot, a tie gomna sho gi namestija da gi kolet ko jarinja da im se sumit grobot....

PS ja chitav celava tema i zazaliv za izgubenite 6-7 min....

Se razocharav od odnosot na chlenovite sprema agolot na pogledot na sluchuvanjata i analogijata (tupa) na razmisluvanje....

Jas bi trgnal vaka... zosho to ni se sluchi......???
I prvo sho mi idat na pamet e deka trebelo taka da ni se sluchi... ok fakat... prifakame.....

ZOSHTO trebelo taka da ni se sluchi???  Valjda zs taka zasluzuvame....

Zoshto....????  Zatoa shto ne sme kadarni i sposobni za drzava i vladeenje, zatoa sho kaj makedonskiot narod prodazbata na bratot e normalna, zs ko narod e bezkichmenjak, mlitav i gomnar.....

Nikojpat nemal drzava i ovaa ke ja izgubit zs ne e kadaren....
Za ilinden Vlasite mu podarija republika koja ja prisvoj vo istorijata.... vo 90-titi Srbite ja podaarija ovaa drzava.....
Zs nikojpat ne se IZBORIL...????  sam za sebe????

Zs nemat kapacitet... odgovorot e lesen..... Drzava barat mazi... a ne kukavici......
I ako i "branitelite" bile mazi mozele vo sekoj moment da otfrlat komanda i vojskata da prevzeme.... poznati se bezbroj sluchai vo istorijata.....

Ama za toa treba mozok... sho makedonskiot narod go nemat.... i madinja sho makedonskiot narod go nemat....

I koj braniteli se tie koi ja tuzat drzavava za pretrpen strav????LOLLOLLOL

Branitel e PATRIOT      ,...............      se drugo e naemnik..... a se znae kako zavrshuvet naemnicite.... to bi bilo to...

PS ve molam da stoj postov, zs ne trebit da e navredlivo ona sho e vistinito.... a ako nekoj imat bashka fakti, ke gi soochime na temava....ve chekam
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 11:05
Не се согласувам со тебе воопшто.
Си се фатил за крушевската република ко у Крушево само власи да живеат и они го организирале.LOLLOLLOLLOLВласите такво нешто незнаат
Бранителите - читај убаво означува збор за сите луѓе кои во 2001 беа да си ја бранат земјата од странски агресор и домашни балисти.Тоа значи дека Македонецот секогаш знаел да застане во одбрана на својата земја и да го даде својот живот за неа.
Подмуклите и покварените кукавици без разлика какви се - власи,цигани или др. се криеа по дупките со кесињата кои ги крадеа наоколу додека Македонецот секогаш длабоко во себе размислува за Македонија.Wink

Кон врв
Вини Пу Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јули.2007
Локација: Afghanistan
Поени: 26
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Вини Пу Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 11:11
ejjjjjj   ovaj ti beshe naj BMPO-ovski muabet na forumov do sega , od tebe.... ne ochekvev vakvo nesho od tebe.... ochekvev nesho poanalitichno......CryCryCry
Koj gi predade i na karpalak i na vejce i na drugi mesta/?????
Vlasite li bea???  Ne bratche nego Makedonskiot General Shtab....
Sami sebe ... taka???? Ili sakash iminja... ama vistinski... ciganite od prilep izginaja isto na karpalak... a prilepskite seljaci im ja zapalija gjamijata..... taka beshe ili ne....??? Bidi realen... Koj od "branitelite" pogina vo bitka????  Nikoj ... tuku od predaja od strana na makedonskite generali....
Pak li Vlasite vi se krivi....???   ili Ciganite...??  ne bratche.... sami ste krivi....

PS ne me baniraj za da ti objasnam nekoi raboti.... ili sakash da istam podatoci kolku sluchai pokrenaa "branitelite" za pretrpen strav protiv drzavava/??
Кон врв
Boogie Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Слобода или Смрт

Регистриран: 26.Октомври.2005
Поени: 10652
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Boogie Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 11:22
Нема што ти мене да ми објаснуваш за Бранителите кога јас бев еден од нив и не ми треба озборувања од баби кои седеа дома и плетеа кога се случуваше 2001.
Остави приказни за деца туку покажи малку почит кон луѓето кои безусловно ги оставиа своите семејства дома за да може сите оние со дебели банкарски сметки убаво и мирно да спијат дома.Власите освен да купат нешто на преварантски начин незнаат друго ништо да направат а камо ли па да земат пушка у рака и да се организираат самите себеси,секогаш служеле на некој друг а мислеле за свој џеб.
Прекини да го валкаш името на сите оние загинати за тебе и секој оној што живее во Македонија
Кон врв
butel2 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај butel2 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Јули.2007 во 11:26
statusat na branitelite e takov kakov e, nikakov, ama zatoa borcite na ONA ke si dobijat se , so blagoslov na Gruevski... ne e li toa predavstvo?

mrzam lugje sto edno zborat a drugo pravat
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 51>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.