|
Каков е статусот на БОРЦИТЕ од војната 2001 |
Внеси реплика | страница <1 45678 51> |
Автор | ||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a ti sto se mesas , ili si negov advokat? ili negovoto skrieno jas.
Изменето од butel2 - 08.Јуни.2007 во 10:50 |
||
Baron
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 14.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 92 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Жена ми е словеннка и често одам таму.
Калпазан арно пишува.
Не ми кажа ти од кај знаеш словенски и како е во Словенија?
Јас се вратив од таму пред три месеца.
Се допишувам со роднините таму, и често патувам, понекогаш и два пати годишно за мојата фирма.
Дека разбираш словенски, верувам, сличен јазик, се разбира.
Ама дека знаеш да збориш и да пишуваш? Еее, тоа малце потешко.
|
||
tenija
Група Регистриран: 05.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
пратете го секојдневно веб сајтот www.zav.org.mk, паралелно со него одите и на форум и цитајте ги коментарите и прашањата на уредникот на страницата затоа што тој на forum.idividi.com.mk ги поставува прашањата, а политицарите се срамат да одговорат.
виетнамскиот синдром мораме заеднички и здружени да го докажуваме. за кратко време следува документарец во врска со синдромот. уредникот е и претседател на здружението. дискретни прашања поставувајте на e-mail. |
||
bugar
Сениор Бугараш Регистриран: 28.Ноември.2006 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 52 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
A tija branitelite, sto konkretno branea?
|
||
Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува! По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie) |
||
Калпазан
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ја бранеа државата која сеа веќе не постои.
И остана само територијата и името, иако името `генијалниот` Киро Глигоров го искачи на пиедесталот на `спорните` категории!
И затоа никој не ги шиша бранителите. Тие беа редовната војска, резервисти и доброволци на (денес) не постоечка држава.
Тие беа борци за Република Македонија. Сега, во стварност, нема веќе Македонија. Има - обединета република Дарданија, Пеонија и Илирида. Повеќе национална творба, поставена да служи на кој знае чиви интереси и потреби. Пропаднат експеримент на ЕУ, да ги задоволува хировите на своите англо-амерички ментори (и поробувачи).
Слично како борците на бившата Хрватска НДХ држава. По војната, под титова Југославија за нив (ако воопшто успеаја да живеат во Југославија), немаше боречки привилегии. Зошто? Оти НДХ веќе не постоеше!
Изменето од Калпазан - 23.Јуни.2007 во 13:24 |
||
Македонија - Моја Дежела
|
||
mornar
Група Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 58 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
бандата на Фазли Велиу им влеа изгледа страв на политичарите (или Али Ахмети и Мендух Тачи им платија доволно), па заборавија дека Македонија во 2001 беше тероризирана па таа против терористите мораше да ги мобилизира сите припадници на ОРУЖЕНИТЕ СИЛИ на државата. Да, тие заборавија но затоа БРАНИТЕЛИТЕ СЕ ОБЕДИНИЈА, и ке се борат за своите права до крај.
|
||
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
z\l mi e za branitelite oti bea naivni
|
||
LEGENDA
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 359 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahhahahahahahhaha |
||
www.hjspain.com
|
||
Калпазан
Сениор Регистриран: 21.Јуни.2006 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бранителите си ги дадоа животите за татковината. А таквите не умираат!
Оние кои не погинаа од ѕверовите исламистички, сега се полу гладни, како што велат бугарите, `неблагонадежни`..
Оние, благонадежните, се разбира, ем не погинуваат, ем си имаат стандард на кои и ние во Словенија можеме да им позавидиме.
Да се надеваме, дека не ќе им е за долго!
|
||
Македонија - Моја Дежела
|
||
Вини Пу
Група Регистриран: 10.Јули.2007 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
pred da go pochnam textov Izrazvam najdlaboko zalenje za poginatite "braniteli" i kon nivnite semejstva, i Gospod ubo da gi smestit vo rajot, a tie gomna sho gi namestija da gi kolet ko jarinja da im se sumit grobot....
PS ja chitav celava tema i zazaliv za izgubenite 6-7 min....
Se razocharav od odnosot na chlenovite sprema agolot na pogledot na sluchuvanjata i analogijata (tupa) na razmisluvanje....
Jas bi trgnal vaka... zosho to ni se sluchi......???
I prvo sho mi idat na pamet e deka trebelo taka da ni se sluchi... ok fakat... prifakame.....
ZOSHTO trebelo taka da ni se sluchi??? Valjda zs taka zasluzuvame....
Zoshto....???? Zatoa shto ne sme kadarni i sposobni za drzava i vladeenje, zatoa sho kaj makedonskiot narod prodazbata na bratot e normalna, zs ko narod e bezkichmenjak, mlitav i gomnar.....
Nikojpat nemal drzava i ovaa ke ja izgubit zs ne e kadaren....
Za ilinden Vlasite mu podarija republika koja ja prisvoj vo istorijata.... vo 90-titi Srbite ja podaarija ovaa drzava.....
Zs nikojpat ne se IZBORIL...???? sam za sebe????
Zs nemat kapacitet... odgovorot e lesen..... Drzava barat mazi... a ne kukavici......
I ako i "branitelite" bile mazi mozele vo sekoj moment da otfrlat komanda i vojskata da prevzeme.... poznati se bezbroj sluchai vo istorijata.....
Ama za toa treba mozok... sho makedonskiot narod go nemat.... i madinja sho makedonskiot narod go nemat....
I koj braniteli se tie koi ja tuzat drzavava za pretrpen strav????
Branitel e PATRIOT ,............... se drugo e naemnik..... a se znae kako zavrshuvet naemnicite.... to bi bilo to...
PS ve molam da stoj postov, zs ne trebit da e navredlivo ona sho e vistinito.... a ako nekoj imat bashka fakti, ke gi soochime na temava....ve chekam
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не се согласувам со тебе воопшто.
Си се фатил за крушевската република ко у Крушево само власи да живеат и они го организирале.Власите такво нешто незнаат Бранителите - читај убаво означува збор за сите луѓе кои во 2001 беа да си ја бранат земјата од странски агресор и домашни балисти.Тоа значи дека Македонецот секогаш знаел да застане во одбрана на својата земја и да го даде својот живот за неа. Подмуклите и покварените кукавици без разлика какви се - власи,цигани или др. се криеа по дупките со кесињата кои ги крадеа наоколу додека Македонецот секогаш длабоко во себе размислува за Македонија. |
||
Вини Пу
Група Регистриран: 10.Јули.2007 Локација: Afghanistan Статус: Офлајн Поени: 26 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ejjjjjj ovaj ti beshe naj BMPO-ovski muabet na forumov do sega , od tebe.... ne ochekvev vakvo nesho od tebe.... ochekvev nesho poanalitichno......
Koj gi predade i na karpalak i na vejce i na drugi mesta/?????
Vlasite li bea??? Ne bratche nego Makedonskiot General Shtab....
Sami sebe ... taka???? Ili sakash iminja... ama vistinski... ciganite od prilep izginaja isto na karpalak... a prilepskite seljaci im ja zapalija gjamijata..... taka beshe ili ne....??? Bidi realen... Koj od "branitelite" pogina vo bitka???? Nikoj ... tuku od predaja od strana na makedonskite generali....
Pak li Vlasite vi se krivi....??? ili Ciganite...?? ne bratche.... sami ste krivi....
PS ne me baniraj za da ti objasnam nekoi raboti.... ili sakash da istam podatoci kolku sluchai pokrenaa "branitelite" za pretrpen strav protiv drzavava/??
|
||
Boogie
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема што ти мене да ми објаснуваш за Бранителите кога јас бев еден од нив и не ми треба озборувања од баби кои седеа дома и плетеа кога се случуваше 2001.
Остави приказни за деца туку покажи малку почит кон луѓето кои безусловно ги оставиа своите семејства дома за да може сите оние со дебели банкарски сметки убаво и мирно да спијат дома.Власите освен да купат нешто на преварантски начин незнаат друго ништо да направат а камо ли па да земат пушка у рака и да се организираат самите себеси,секогаш служеле на некој друг а мислеле за свој џеб. Прекини да го валкаш името на сите оние загинати за тебе и секој оној што живее во Македонија |
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
statusat na branitelite e takov kakov e, nikakov, ama zatoa borcite na ONA ke si dobijat se , so blagoslov na Gruevski... ne e li toa predavstvo?
mrzam lugje sto edno zborat a drugo pravat |
||
Внеси реплика | страница <1 45678 51> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |