Каков е статусот на БОРЦИТЕ од војната 2001
Испечатено од: IDIVIDI forum
Категорија: Македонија и Свет
Име на форумот: Политика и вести
Опис на форумот: Вести од МК, партии, скандали, протести...
URL: http://forum.idividi.com.mk/forum_posts.asp?TID=7543
Датум на принтање: 06.Јануари.2025 во 06:27 Верзија на софтверот: Web Wiz Forums 10.03 - http://www.webwizforums.com
Тема: Каков е статусот на БОРЦИТЕ од војната 2001
Постирано од: tenija
Наслов: Каков е статусот на БОРЦИТЕ од војната 2001
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 09:01
-Baram odgovor od Crvenkovski, Buchkovski ,Tito Petkovski i Lazar Elenovski. -Gospoda, zoshto se sramite od svoite BORCI koi zastanaa vo 2001 da ja branat Makedonija od nadvoreshniot i vnatreshniot neprijatel. Gospoda, tie vi donesoa golemo bogastvo. A vie so niv spored NATO sistemot, iscedigo limunot , ispij go sokot a korubata frleteja vo korpa za smet. -Kade vi e mashkosta?
------------- what's up doc?
|
Коментари:
Постирано од: Dogi
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 09:37
па очигледно никаков, оти не успеаја да не одбранат од нив
------------- Јас сум мајстор!
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Постирано од: oblachinja
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 10:07
Pa zatoa e glupo i naivno vo ovaa zemja da se vospituvaat decata na patriotizamlichno spored mene i Hitler da voskresne nikogash nema da zastanam i da pushtam dete da se bori za Makedonija...poglednete gi samo majkite shto ostanaa bez sinovi i decata bez tatkovci....teshko si na niv....samo tie si znaat kako se chuvstvuvaatizmameni i izigrani od site,a sega ushte i obvineti za se i seshto
-------------
|
Постирано од: аџија
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 10:33
tenija напиша:
-Baram odgovor od Crvenkovski, Buchkovski ,Tito Petkovski i Lazar Elenovski.
|
они ти се под никовите LouWeed, zbunet, black-eyes, и PITU GULI
ваљда ќе одговорат...
-------------
|
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 11:47
јас колку што знам спомнативе ама баш и немаат некоја врска со политика, а за тоа дали ќе се браниме од Хитлер, ќе мораме или ќе работиме под јасно познати услови во логори додека не завршиме во димот на некоја печка! мораме да се браниме, но секако и треба да работиме на превентивата! а отпосле и на лечењето на сите рани кои такви конфликти ги оставаат!
http://widget.meebo.com/mm.swf?asMwhdKtFb" rel="nofollow - Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име)
|
Постирано од: PITU GULI
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 12:38
здраво...
ТЕНИЈА ЈАС БИ МОЖЕЛ ДА КАЖАМ НЕШТО АМА ВО ИМЕ МОЕ...
КО Е НЕ Е НИТУ ЕДНО ОД БАРАНИТЕ ОД ТВОЈА СТРАНА....
ВЕРОЈАТНО БРАТ СЕ ОГРАДУВААТ ОД БРАНИТЕЛИТЕ ОТИ НЕ ПОЧУВСТВУВАЛЕ НИКОГАШ ЉУБОВ КОН НЕШТО СВЕТО...
ТИЕ СЕ ВЉУБЕНИ ВО САМИТЕ СЕБЕ....
ЗА НИВ СВЕТОТ ЗАВРШУВА ВО НИВНИОТ ДВОР....
И КАКО МОЖЕ ДА ОЧЕКУВАМЕ ДА СЕ ЗАГРИЖАТ ЗА НЕКОЈ ДРУГ....
БИДЕЈКИ БЕВ ПРОЗВАН И СПОРЕДЕН ОДНОСНО ИДЕНТИФИКУВАН СО НЕКОИ КОИ ЈАС НЕ ГИ СМЕТАМ ЗА ЛИЧНОСТИ ДОСТОЈНИ ЗА ДИСКУСИЈА И АНАЛИЗА,САКАМ ДА СЕ ОБРАТАМ ДО АЏИЈАТА ....
АКО СИ МОДЕРАТОР НЕ СИ МЕ ФАТИЛ ЗА К**.
НЕМАШ ПРАВО ДА ДАВАШ КВАЛИФИКАЦИИ..
НО ТИ ВЕРОЈАТНО СПАЃАШ ВО КАТЕГОРИЈАТА НА СПОМНАТИТЕ ИЛИ СИ ПАК ДИРЕКТНО НИВЕН ПРОИЗВОД,ПА НЕМА ШАНСИ НЕКОГАШ ДА НАУЧИШ КАКО ТРЕБА ДА СЕ ОДНЕСУВАШ....
------------- POSAKAJ DA BIDES ZELBA KE TE POSAKAM
POSAKAJ DA BIDES LJUBOV KE TE ZASAKAM
SAMO NE POSAKUVAJ DA SI BOLKA , OTI NIKOGAS NEMA DA TE PREBOLAM...
|
Постирано од: Калпазан
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 12:50
beleg напиша:
Pa zatoa e glupo i naivno vo ovaa zemja da se vospituvaat decata na patriotizamlichno spored mene i Hitler da voskresne nikogash nema da zastanam i da pushtam dete da se bori za Makedonija...poglednete gi samo majkite shto ostanaa bez sinovi i decata bez tatkovci....teshko si na niv....samo tie si znaat kako se chuvstvuvaatizmameni i izigrani od site,a sega ushte i obvineti za se i seshto |
А за кого ке дадеш детето да се бори?
За арнаутлакот, пардон, Шќипитаријата?
Некои изјави овде ме потресуваат длабоко во душата.
Што остана од патриотскиот македонски народ?
А ти, белег,запамти дека гореспоменатите господа не се и никогаш не биле македонци..
Има меѓу нив и југословени и срби и грко-цинцари,ама, нема македонци.
------------- Македонија - Моја Дежела
|
Постирано од: hardcore
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 16:14
Zosto be vakvi temi.....Ne pocnuvajte nesto sto zavrsilo...
Ako pocne pak-ke odime pak!!!!!
|
Постирано од: LouWeed
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 16:22
аџија напиша:
tenija напиша:
-Baram odgovor od Crvenkovski, Buchkovski ,Tito Petkovski i Lazar Elenovski. | они ти се под никовите LouWeed, zbunet, black-eyes, и PITU GULIваљда ќе одговорат... |
slusaj, dodeka ne znaes kolkav mi e qurot ostaj go neka spie...........
------------- http://www.myspace.com/louweed666 - NICE BOYs DONT PLAY ROCK&ROLL
|
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 16:24
[QUOTE=hardcore]Zosto be vakvi temi.....Ne pocnuvajte nesto sto zavrsilo...
/QUOTE]
tochno...
-------------
|
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 16:27
Kaj pa mene mi padna Buckovski
|
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 16:27
moze imash takvi ushi
-------------
|
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 16:30
Постирано од: zbunet
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 16:32
nemam be nikakva slicnost so buckovski, edino sto e zbunet duri i poise od mene
|
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 16:34
sakav da kazam takaama gledam lugjeto mnogu seriozno gi sfakaat rabotite,pa aj velam da si pomolcham
-------------
|
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 17:13
ја мислев овде си имаме работа со дораснати луѓе, што знаат што е шега...
али испадна дека шегата не била шега, туку било вистина, дека истите намќори што ги имаме у власт, ги имаме и на форум...
п.с. чест на исклучоците збунет...
-------------
|
Постирано од: MisIcA,
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 19:13
a Sekerinska kaj vi e ili taa ne bese povrzana so barnitelite od 2001?
------------- атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш
за боите...(модератор аџија)
|
Датум на внесување: 17.Мај.2007 во 22:25
MisIcA, напиша:
|
леле ѕирни ја галеријана на оннет, со грујо и рада у загрљај... страшна е...
-------------
|
Датум на внесување: 20.Мај.2007 во 08:29
MisIcA, напиша:
|
Bez njenog prisustva, čini se, nijedna gužva u Makedoniji nemože proći!
Ona je, da tako kažem, neki tip sive eminencije, iako nije siva po boji kose već po senilnosti moždanih ćelija.
|
Постирано од: brza
Датум на внесување: 21.Мај.2007 во 01:54
aman,be,....,milion neka umrat,.....ama,stotina neka dobijat sve shto im treba na tie milion i pol,,....iako i od niv se tie stotina,....koj kako mu se pogodi,....i ,...i jas bi se zrtvuval za dobroto na moite,...koga bi bil siguren deka taka ke bide,....sfakate?!,....retko koj bi "zaminal"od ovoj svet,...ako znae deka ke "zamine:",...zatoa poleka malku so .........
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 24.Мај.2007 во 11:44
И то што кажеш!
|
Постирано од: butel2
Датум на внесување: 29.Мај.2007 во 09:40
Прилепчанецот Рубинчо Петрески (32), резервист кој беше ранет кај Карпалак пред шест години, почина вчера и зад себе остави сомневања околу причините за неговата смрт. Според лекарскиот извештај, тој починал од срцев удар. Но, неговото семејство тврди дека инфарктот е само последица на стресот што го доживеал при нападот на конвојот кај Карпалак, кога загинаа десет негови колеги-резервисти од Прилеп. Тој го преживеал нападот, но стресот бил поголем од прострелната рана со која се вратил во Прилеп.
Неговата сопруга Гордана, која остана сама со четиригодишната ќерка Ивана и едно и полгодишниот син Александар, вели дека на Рубично му се слошило и починал во возилото пред да тргне в болница.
Рубинчо починал само еден ден откако се вработил како болничар во прилепската болница. За семејството сега ќе се грижи брат му, кој работи како вулканизер, а неговата плата засега е единствен извор на егзистенција во семејството.
Гордана се надева дека ќе и' помогне општинската власт.
- Локалните власти најавија дека ќе се обидат да ми обезбедат финансиски средства за елементарните потреби на децата - вели таа.
Здружението на резервни воени обврзници, учесници во конфликтот во 2001 година во Прилеп, го делат мислењето дека конфликтот оставил траги кај Петрески и дека тој починал од последиците на силен стрес.
- Дваесетина учесници во конфликтот стекнаа право на воен инвалидитет од 20 до 40 отсто, бидејќи лекарите констатираа психофизичко и посттрауматско растројство или т.н. „виетнамски синдром“. Затоа баравме и бараме вработување и бенефициран стаж, бесплатна здравствена заштита за семејствата и помош за оние што не се материјално обезбедени - вели Тони Кузманоски, претседател на Здружението.
Неодамна почина и еден од возачите на автобусите што беа цел на нападот. Рубинчо е втора постконфликтна жртва меѓу поранешните резервисти. Прилепското здружение тврди дека регистрирало 15 постконфликтни жртви што починале од последици на стрес доживеан во текот на 2001 година.
|
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 12:56
Јаланраш - Валанраш..утилен гелеџек!
Како и да е..
Нека му е лесна земја на нашиот бранител и нека ни служи за пример.
|
Датум на внесување: 30.Мај.2007 во 14:04
pa koga velam jas deka dete ne bi dala da se bori za ovaa Makedonija..nitu soprug..mi se chudat i me napagjaat...abe vo ovaa zemja nishto nema vrednost ni cena...teshko na onie koi si ostanaa bez tatkovci i bez sinovi
-------------
|
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 13:14
Оваа Македонија, не е македонска држава, ами држава во која македонците се еднакви со другите народи, народности и етнички групи, кои живеат на територијата на РМ.
Се додека Македонија не стане пак национална држава на македонскиот народ, други ќе ги решаваат работите а не македонци. Консеквентно, ќе се слуќуваат 2001-ви години и слични глупости.
За жал...
|
Датум на внесување: 31.Мај.2007 во 22:42
mozebi ke stane koga ke se vratat onie sto si otidoa od nea
|
Постирано од: Nee*amAnderskor
Датум на внесување: 01.Јуни.2007 во 16:38
Kako sto lici, se poveke ke si odat... Za zal Makedonija e barem deset godini vo nadolna spirala.
------------- No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
Постирано од: R-C-F
Датум на внесување: 01.Јуни.2007 во 18:55
koga za odreden broj na ziteli vo edna drzava nema mesto vo sistemot ti e najednostavno e da gi pratis vo vojna i da izginat so sto se resilo golem socijalen problem a vo nikoj slucaj ne se prajcaat vo vojna za koga ke se vratat besplatno da gi rani drzavata
-mnogu vojni vo svetot se napraveni za taa cel-
------------- M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
Постирано од: R-C-F
Датум на внесување: 01.Јуни.2007 во 19:00
i ako e vo prasajne statusot na nasite braniteli nie nemavme nikakvi braniteli so sto go potvrduva faktot deka nisto ne e odbraneto nego toa bese dzubreto* {lujdze od gramadnicata} koe mu smetase na makedonskata elita a toa deka e taka go potvrduva faktot deka nieden branitel* nema dobieno ni najmal pocit od nikogo
------------- M O J O T I Z B O R E I S L A M N E K A E I V A S
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 00:34
a,...shto odbranile?!,....
------------- Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 10:34
Брза, ај не провоцирај!
Тоа не зависеше од ббранителите ами од `главата`
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 13:47
zatoa glavite ke si ostanat bez braniteli ako vo idnina im pritrebaat, a kako mirisaat rabotite....istorijata se povtoruva...
|
Постирано од: Boogie
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 14:47
Не е така бутел,секогаш во Македонија се наоѓале доблесни и храбри луѓе кои застанувале на страна на Македонија.Таквото нешто не испарува и туку така го снемува тоа е просто во генот Македонски
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 15:50
Za koja Makedonija..lelee Bogi ushte ti ne se svesti....abe koj bi odel za ovaa Makedonija da se bori... za posle decata siraci da nema koj da im gi zgrizi ili decata na tie tatkoto sto im go otepale da imaat pogolemi prava od niv?????Abe Bogi nema vrska patriotizmot so ovaa ZEMJA koja ti vo momentov ja narekuvash nasjha tatkovina...znaesh li deka kako teshka makea ja chustvuvaat 90% od makedoncite
p.s.tie 10 % se vo vlasta i glumat tezok patriotizam a vamu gi potkopuvaat temelite na ovaa zemja(shto bi trebalo tatkovina da ni e)
-------------
|
Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 17:18
Општо разочарување владее и скоро сите мислат така белег!
Но сепак бидете и реални дека семејствата на борците кои учествуваа во војната се сепк добро потпомогнати и ако имале потреба
од било каква помош државата им помогнала.Како на пр.
со вработувања,инвалидски пензии,станови,школувања и уште многу други
бенифиции ...
Да малце и сложувам дека е жалосно да се бори човек за земјава кога ни најмалку властите не се борат за истата . Се надевам дека сега барем нешто е се промени еве јас како дел од младиот кадар мислите дека гледам некоја светла иднина и егзистенција????
Сите гледаме на приватни факултети ( дипломи секаде признати ) за да киднеме некаде а не тука да носиме допридонес! Жално но и реално!
------------- http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com
http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 21:36
beleg напиша:
Za koja Makedonija..lelee Bogi ushte ti ne se svesti....abe koj bi odel za ovaa Makedonija da se bori... za posle decata siraci da nema koj da im gi zgrizi ili decata na tie tatkoto sto im go otepale da imaat pogolemi prava od niv?????Abe Bogi nema vrska patriotizmot so ovaa ZEMJA koja ti vo momentov ja narekuvash nasjha tatkovina...znaesh li deka kako teshka makea ja chustvuvaat 90% od makedoncite
p.s.tie 10 % se vo vlasta i glumat tezok patriotizam a vamu gi potkopuvaat temelite na ovaa zemja(shto bi trebalo tatkovina da ni e) |
Белег јас еднаш бев и пак ке одам ако притреба,нема да одам ни за тебе ни за никој плачко Македонец бидејки како што читам тие таквите не заслужуваат некој да застане и гордо да ги брани од било каков непријател но затоа ке идам за мајка Македонија бидејки и така и така е јадна со секакви плачковци па мора и таа малку гордо да се почувствува,едноставно да знае дека има синови и керки со кои може да се гордее
------------- http://www.TattooArtists.org/boogie" rel="nofollow - Борбата продолжува,поробениот за слобода а слободниот за совршенство
|
Датум на внесување: 02.Јуни.2007 во 22:01
jas ne baram da odish za mene...nitu ti,nitu bilo koj....vo ovaa drzava moze samo Gluevski i Crvenkovski zaedno so Bucko i segashnite i idnite im zeni i devojki da odat....nesakam ti da odish za da dokazesh deka si patriot,znam deka ja sakash ovaa zemja i znam deka koga ke se svestish ke te boli isto kako mene
P.S.i sepak temata e za statusot na branitelite koj ne e bash ok i ako si fer ke priznaesh
-------------
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2007 во 00:15
Јас кажав дека бев 2001 год. во одбрана на својата татковина и како Македонец верувам дека тоа е моја света должност,затоа не ми треба ништо материјално од било кој човек(премиер,претседател или обичен граѓанин) во Македонија,мојата сатисфакцијата е честа која сум ја наследил од своите предци и достојно го продолжив нивното име,честа што мојот живот има поголемо значење и поголема цел - МАКЕДОНИЈА
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2007 во 00:42
Lele bugi stvarno osvestuvanjeto ke ti bide teshko eden den
-------------
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2007 во 00:46
yakvi tipovi kako nego ,...ne se svestuvaat nikogash,....se chudam samo shto ne pozajmi "pojas",...i pravo nasred arachinovo,.....ili mala rechica,....ili.....a,be kaj mu dusha saka.........................
|
Постирано од: Tattoo Beauty
Датум на внесување: 03.Јуни.2007 во 01:13
Ахх сеа сте ми го нападнале Boogie
Убаво е да се брани татковината бе што ви е??? Камо да имаше повеќе вакви луѓе ,немаше ситуацијава во Македонија да биде ваква!!!!!
Прво ни властите до сега не беа македонци ,може ДА чисто на папир ....
Секоја четс за храброста за тоа, него сите сте попаметни од дома или у случајов на форумов па може да се пише се и сешто!!
Не ја одрекувајте помошта која ја имаат семествата ниту идејата и желбата на крај краева за Македонија!
------------- http://www.skin-artists.com" rel="nofollow - Skin-Artists.com
http://www.tattoo-passion.org" rel="nofollow - TattooPassion
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2007 во 01:45
Па треба да се замислиме на кого му е потребно освестување,дали на оние кои се раѓаат,живеат и умираат без никаква цел едноставно никаква разлика помеѓу камен и човек или на оние кои сеуште не се поткопани од омразата,зависта и материјалната злоба кон сопствените браќа и татковината.Запомнете еднаш за секогаш Македонецот преживеал до сега без разлика на тоа колку скапани овошја имало покрај него, сите тие скапани и расипани суштества немаат никакво значење во основата на животот и едноставно никогаш нема да спознаат што е тоа гордост,чест и слобода
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2007 во 01:51
ova da im go kazesh na onie sto i dvaeset ,...,....koi shto si gi stavil da ti ja vodat drzavata,....samo na niv!
|
Датум на внесување: 03.Јуни.2007 во 02:14
па како што читам не само на нив,нели ти кажа дека сите оние кои придонесуваат за оваа земја сносат одговорност
|
Датум на внесување: 04.Јуни.2007 во 01:13
kasno,....samo tuka samo negativno ti pridonesuvaat,....i vo vistinski zemji ,..so pameten narod se znae kaj im e mestoto na takvite,...ustvari,tamu i ne bi imale shansi po vtor pat da pridonesuvaat,...a,ne po tret ili po kojznae koj pat,...valjda, ne treba na shiroko da ti se objasnuva,...
|
Постирано од: Baron
Датум на внесување: 04.Јуни.2007 во 05:40
beleg напиша:
Lele bugi stvarno osvestuvanjeto ke ti bide teshko eden den |
Kako sto trgnaa rabotite, moze i ne ke mora da se osvestuva.
Toa znaci deka nekoj se spravil so neprijatelot na nasite braniteli.
I toa od srce i go poskauvam na Makedonija
I na site makedonci.
-------------
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2007 во 09:52
На денешен ден 2001.- Кај
селото Гајре, на патот Тетово-Попова Шапка, албанските терористи од
заседа убија петмина припадници на Армијата на Република Македонија.
При престрелката беа повредени и шестмина припадници на безбедносните
сили.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2007 во 10:09
vo celata taa situacija nie imame samo gubitnici i toa onie koi bea braniteli, a ete, ne po svoja vina, nisto ne odbranija ... nieden terorist ne e zatvoren .... nikoj za nisto ne odgovaral...duri im e dozvoleno po legitimen pat da si ja prevzemaat vlasta....
i ajde sega da go povtoram prasanjeto na Brza koe tolku pati i porano sum go postavila, zosto Aracinovo ne se osvoi? ama tuka e Trajkovski kriv...on dal takva naredba....ama i kralot potpisa kapitulacija, no se znae sto mu se sluci....a nie Trajkovski go izvelicavme do nemajkade....
i zosto sekogas naogjate opravduvanje, ama taka e nalozeno od gore...vo mojata kuka jas sum gazda, nikoj nisto ne moze da mi nalozi.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2007 во 11:26
Трајковски се знае кој го слиста.
Кога ќе слезе од `функцијата` актерот на грозоморното убиство, сите ќе дознаете од каде дојде командата за ликвидација и кој беше извршителот.
|
Датум на внесување: 05.Јуни.2007 во 22:56
ама интересно е дека не би можело да се изврши тоа без помош од надвор, така? исто како што 2001 не се случи сама по себе. не беше тоа револуција или востание! беше теледиригиран, режиран, напад од странство.
|
Датум на внесување: 06.Јуни.2007 во 00:38
nishto chudno,...sekogash nekoj drug vi se mesha,...ama ,samo vo glavite na makedoncite,...nishto ne se sposobni sami da napravat ,...
|
Датум на внесување: 06.Јуни.2007 во 03:37
Некој се сеќава ли, ноќта пред да замине Трајковски со фаталниот авион, ГРАЃАНИНОТ Бранко како се потеше пред камерите?
Не само што знаел за планираното убиство-атентат, ами и тој го беше изрежирал, се азбира со помош од `пријателите` на Македонија.
Значи Бранко не е само сведок ами и актер во гнасниот атентат.
|
Датум на внесување: 06.Јуни.2007 во 11:29
tovaris Kalpazan a namesto da pametuvas od tamu, da si se vratis vo tatkovinata, pa da gi sredis rabotite?
|
Датум на внесување: 06.Јуни.2007 во 12:17
Калпазан напиша:
Некој се сеќава ли, ноќта пред да замине Трајковски со фаталниот авион, ГРАЃАНИНОТ Бранко како се потеше пред камерите?
Не само што знаел за планираното убиство-атентат, ами и тој го беше изрежирал, се азбира со помош од `пријателите` на Македонија.
Значи Бранко не е само сведок ами и актер во гнасниот атентат.
|
abe branko i Buchko se ziv teatar
-------------
|
Датум на внесување: 06.Јуни.2007 во 12:52
butel2 напиша:
tovaris Kalpazan a namesto da pametuvas od tamu, da si se vratis vo tatkovinata, pa da gi sredis rabotite? |
Ja, seveda! Sam ti mi pa lepo povej od česa bom tam živel? Veš, lačen pa ne namiravam hodit, pa razne gangsterje za kruh fehtat.
Jas tam nimam nobenih vez in vezic, ki so se že zdavnaj pretrgale.
A sem ti že povedal da tvoj nik, Butel, po slovensko pomeni 'budala'?
Sam zelo radoveden če boš vsaj razumela kaj sem tu napisal.
Prisrčne pozdrave iz sončne strani Alp.
Tovarišica Buteljica.
|
Датум на внесување: 06.Јуни.2007 во 23:12
znam slovenecki i znam sto znaci butel na slovenecki samo ovde ne e Slovenija. Site na kraj doagjaat vo Butel...
E pa ubavo sto samiot kazuvas zosto si otisol tamu i deka ovde bez vrski i vrskicki nema nikakov zivot i nema vrska koja vlada e, zatoa , mnogu e neblagodarno koga pametuvas od tamu, a nisto na svoj grb ne cuvstvuvas.
uste posrdecen pozdrav
|
Датум на внесување: 06.Јуни.2007 во 23:40
Убаво му кажа Бутел,а ти калпазан ако толку ти е убаво у Словенија остани си таму и жив и здрав у Македонија немора да се враќаш,нема потреба што да се замараш со било кој политичар едноставно гледај си ги Словенците и пази да не ти го свирнат па уште поубаво да не ти биде
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 00:36
ne e strashno ako tamu mu go svirnat,.....strashno e shto doma ti go svirnuvaat,...i toa sekade kaj shto ke stignat
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 01:11
Не бе словенците се склони на свирнување тоа им е во крвта нели гледаш какви се сите педерастични
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 01:22
a,da ne si mi bil ti i vo slovenija,..pokraj usa,...japan,......zatoa ke ti veruvam na ova shto sega go kaza,....ama ,samo na ova..
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 01:47
Да сум бил на радна акција у словенија,ама тогаш бев мал и само надгледував
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 01:55
pa kolku si be, star sega?!,...50?,....takvi akcii nema veke 30 i kusur godini
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 02:35
ЈАС ВЧЕРА НАПОЛНИВ 31Г.
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 06:15
Boogie напиша:
Убаво му кажа Бутел,а ти калпазан ако толку ти е убаво у Словенија остани си таму и жив и здрав у Македонија немора да се враќаш,нема потреба што да се замараш со било кој политичар едноставно гледај си ги Словенците и пази да не ти го свирнат па уште поубаво да не ти биде |
Ај Буги, не заебавај.
На Бутел и одговорив, пошто ме нарече товариш...
Како и ти, ме прекорува што од тука продавам памет....
Има право, донекаде, ама, јас бев тука уште кога рикна Југославија.
Инаку, овде не е како што беше. Сега е слазено пониско, ама не е толку лошо каго во јужните бивше републики.
А ќе се враќам таму, сигурно.
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 08:32
Vo Slovenija loso, ma znaes, odamna pomina vremeto koga mozea da se plasiraat nevistini, sega sekoj mnogu lesno i brzo moze da proveri i sam da vidi se.
A i nemoj mene da mi kazuvas za Slovenija i zivotot tamu, samo se cudam kako ti ne si poprimil od nivnata kultura barem malku, tuku bas kako od Dzon kenedi da pisuvas.
Bugi kaj pa ti si bil na akcija, poslednite bea koga jas imav 12-13 godini, ti tek si se rodil
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 12:01
butel2 напиша:
Vo Slovenija loso, ma znaes, odamna pomina vremeto koga mozea da se plasiraat nevistini, sega sekoj mnogu lesno i brzo moze da proveri i sam da vidi se.
A i nemoj mene da mi kazuvas za Slovenija i zivotot tamu, samo se cudam kako ti ne si poprimil od nivnata kultura barem malku, tuku bas kako od Dzon kenedi da pisuvas.
Bugi kaj pa ti si bil na akcija, poslednite bea koga jas imav 12-13 godini, ti tek si se rodil |
Бутел бидејки сигурно не си видела книшка од радна акција ке ја скенирам и ке ти пуштам да видиш барем како изгледа,АБЕ ЈА ТИТОВ ПИОНИР СУМ БИ ТИ ШТО МИСЛИШ
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 12:06
Baron напиша:
beleg напиша:
Lele bugi stvarno osvestuvanjeto ke ti bide teshko eden den |
Kako sto trgnaa rabotite, moze i ne ke mora da se osvestuva.
Toa znaci deka nekoj se spravil so neprijatelot na nasite braniteli.
I toa od srce i go poskauvam na Makedonija
I na site makedonci.
|
zar stvarno ushte veruvash vo ova
-------------
|
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 16:20
АБЕ ЈА ТИТОВ ПИОНИР СУМ БИ ТИ ШТО МИСЛИШ
i da vidam nema da mi se veruva
|
Постирано од: Nee*amAnderskor
Датум на внесување: 07.Јуни.2007 во 16:39
JEbiga, pricinata za nagliot pad na natalitetot na YU, duri i raspadot e zatoa sto pocnaa na akcii da prakjaat deca za teoretsko obrazovanie - posmatraci, namesto vistinski prakticari i akcijasi...
------------- No Reason to Lie: обичам БЪЛГАРКИ!
|
Датум на внесување: 08.Јуни.2007 во 04:03
butel2 напиша:
Bugi kaj pa ti si bil na akcija, poslednite bea koga jas imav 12-13 godini, ti tek si se rodil |
Kaj pisuva deka e loso?
Ti vika, poarno od Makedonija i Srbija, ama poloso od vremeto na SFRJ...ako sum go razbral pravilno.
Ne se zali, ti vika, saka da se vrati, zasega ne moze.
Sto si mu se uzvijala tolku nego?
A ti od kaj znaes tolku mnogu za Slovenija?
Da ne ti e tamu vujko-gradezen rabotnik?
-------------
|
Датум на внесување: 08.Јуни.2007 во 10:48
a ti sto se mesas , ili si negov advokat? ili negovoto skrieno jas.
|
Датум на внесување: 09.Јуни.2007 во 08:36
Жена ми е словеннка и често одам таму.
Калпазан арно пишува.
Не ми кажа ти од кај знаеш словенски и како е во Словенија?
Јас се вратив од таму пред три месеца.
Се допишувам со роднините таму, и често патувам, понекогаш и два пати годишно за мојата фирма.
Дека разбираш словенски, верувам, сличен јазик, се разбира.
Ама дека знаеш да збориш и да пишуваш? Еее, тоа малце потешко.
-------------
|
Постирано од: tenija
Датум на внесување: 21.Јуни.2007 во 21:38
пратете го секојдневно веб сајтот www.zav.org.mk, паралелно со него одите и на форум и цитајте ги коментарите и прашањата на уредникот на страницата затоа што тој на forum.idividi.com.mk ги поставува прашањата, а политицарите се срамат да одговорат. виетнамскиот синдром мораме заеднички и здружени да го докажуваме. за кратко време следува документарец во врска со синдромот. уредникот е и претседател на здружението. дискретни прашања поставувајте на e-mail.
|
Постирано од: bugar
Датум на внесување: 22.Јуни.2007 во 04:35
A tija branitelite, sto konkretno branea?
------------- Јас сум си бугараш.
Кој верува - нека верува. А кој не верува - нека не верува!
По националност Турко-Татаро-Монголо-Афганистанец!(Со декрет на Boogie)
|
Датум на внесување: 23.Јуни.2007 во 13:22
Ја бранеа државата која сеа веќе не постои.
И остана само територијата и името, иако името `генијалниот` Киро Глигоров го искачи на пиедесталот на `спорните` категории!
И затоа никој не ги шиша бранителите. Тие беа редовната војска, резервисти и доброволци на (денес) не постоечка држава.
Тие беа борци за Република Македонија. Сега, во стварност, нема веќе Македонија. Има - обединета република Дарданија, Пеонија и Илирида. Повеќе национална творба, поставена да служи на кој знае чиви интереси и потреби. Пропаднат експеримент на ЕУ, да ги задоволува хировите на своите англо-амерички ментори (и поробувачи).
Слично како борците на бившата Хрватска НДХ држава. По војната, под титова Југославија за нив (ако воопшто успеаја да живеат во Југославија), немаше боречки привилегии. Зошто? Оти НДХ веќе не постоеше!
|
Постирано од: mornar
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 22:56
бандата на Фазли Велиу им влеа изгледа страв на политичарите (или Али Ахмети и Мендух Тачи им платија доволно), па заборавија дека Македонија во 2001 беше тероризирана па таа против терористите мораше да ги мобилизира сите припадници на ОРУЖЕНИТЕ СИЛИ на државата. Да, тие заборавија но затоа БРАНИТЕЛИТЕ СЕ ОБЕДИНИЈА, и ке се борат за своите права до крај.
|
Постирано од: LEGENDA
Датум на внесување: 06.Јули.2007 во 23:10
z\l mi e za branitelite oti bea naivni
|
Постирано од: LEGENDA
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 00:36
аџија напиша:
tenija напиша:
-Baram odgovor od Crvenkovski, Buchkovski ,Tito Petkovski i Lazar Elenovski.
|
они ти се под никовите LouWeed, zbunet, black-eyes, и PITU GULI
ваљда ќе одговорат...
|
hahahhahahahahahhaha
------------- www.hjspain.com
|
Датум на внесување: 09.Јули.2007 во 12:22
Бранителите си ги дадоа животите за татковината. А таквите не умираат!
Оние кои не погинаа од ѕверовите исламистички, сега се полу гладни, како што велат бугарите, `неблагонадежни`..
Оние, благонадежните, се разбира, ем не погинуваат, ем си имаат стандард на кои и ние во Словенија можеме да им позавидиме.
Да се надеваме, дека не ќе им е за долго!
|
Постирано од: Вини Пу
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 10:46
pred da go pochnam textov Izrazvam najdlaboko zalenje za poginatite "braniteli" i kon nivnite semejstva, i Gospod ubo da gi smestit vo rajot, a tie gomna sho gi namestija da gi kolet ko jarinja da im se sumit grobot....
PS ja chitav celava tema i zazaliv za izgubenite 6-7 min....
Se razocharav od odnosot na chlenovite sprema agolot na pogledot na sluchuvanjata i analogijata (tupa) na razmisluvanje....
Jas bi trgnal vaka... zosho to ni se sluchi......???
I prvo sho mi idat na pamet e deka trebelo taka da ni se sluchi... ok fakat... prifakame.....
ZOSHTO trebelo taka da ni se sluchi??? Valjda zs taka zasluzuvame....
Zoshto....???? Zatoa shto ne sme kadarni i sposobni za drzava i vladeenje, zatoa sho kaj makedonskiot narod prodazbata na bratot e normalna, zs ko narod e bezkichmenjak, mlitav i gomnar.....
Nikojpat nemal drzava i ovaa ke ja izgubit zs ne e kadaren....
Za ilinden Vlasite mu podarija republika koja ja prisvoj vo istorijata.... vo 90-titi Srbite ja podaarija ovaa drzava.....
Zs nikojpat ne se IZBORIL...???? sam za sebe????
Zs nemat kapacitet... odgovorot e lesen..... Drzava barat mazi... a ne kukavici......
I ako i "branitelite" bile mazi mozele vo sekoj moment da otfrlat komanda i vojskata da prevzeme.... poznati se bezbroj sluchai vo istorijata.....
Ama za toa treba mozok... sho makedonskiot narod go nemat.... i madinja sho makedonskiot narod go nemat....
Branitel e PATRIOT ,............... se drugo e naemnik..... a se znae kako zavrshuvet naemnicite.... to bi bilo to...
PS ve molam da stoj postov, zs ne trebit da e navredlivo ona sho e vistinito.... a ako nekoj imat bashka fakti, ke gi soochime na temava....ve chekam
------------- крв, сузе и зној то је Балкан мој
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 11:05
Не се согласувам со тебе воопшто. Си се фатил за крушевската република ко у Крушево само власи да живеат и они го организирале.Власите такво нешто незнаат Бранителите - читај убаво означува збор за сите луѓе кои во 2001 беа да си ја бранат земјата од странски агресор и домашни балисти.Тоа значи дека Македонецот секогаш знаел да застане во одбрана на својата земја и да го даде својот живот за неа. Подмуклите и покварените кукавици без разлика какви се - власи,цигани или др. се криеа по дупките со кесињата кои ги крадеа наоколу додека Македонецот секогаш длабоко во себе размислува за Македонија.
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 11:11
ejjjjjj ovaj ti beshe naj BMPO-ovski muabet na forumov do sega , od tebe.... ne ochekvev vakvo nesho od tebe.... ochekvev nesho poanalitichno......
Koj gi predade i na karpalak i na vejce i na drugi mesta/?????
Vlasite li bea??? Ne bratche nego Makedonskiot General Shtab....
Sami sebe ... taka???? Ili sakash iminja... ama vistinski... ciganite od prilep izginaja isto na karpalak... a prilepskite seljaci im ja zapalija gjamijata..... taka beshe ili ne....??? Bidi realen... Koj od "branitelite" pogina vo bitka???? Nikoj ... tuku od predaja od strana na makedonskite generali....
Pak li Vlasite vi se krivi....??? ili Ciganite...?? ne bratche.... sami ste krivi....
PS ne me baniraj za da ti objasnam nekoi raboti.... ili sakash da istam podatoci kolku sluchai pokrenaa "branitelite" za pretrpen strav protiv drzavava/??
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 11:22
Нема што ти мене да ми објаснуваш за Бранителите кога јас бев еден од нив и не ми треба озборувања од баби кои седеа дома и плетеа кога се случуваше 2001. Остави приказни за деца туку покажи малку почит кон луѓето кои безусловно ги оставиа своите семејства дома за да може сите оние со дебели банкарски сметки убаво и мирно да спијат дома.Власите освен да купат нешто на преварантски начин незнаат друго ништо да направат а камо ли па да земат пушка у рака и да се организираат самите себеси,секогаш служеле на некој друг а мислеле за свој џеб. Прекини да го валкаш името на сите оние загинати за тебе и секој оној што живее во Македонија
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 11:26
statusat na branitelite e takov kakov e, nikakov, ama zatoa borcite na ONA ke si dobijat se , so blagoslov na Gruevski... ne e li toa predavstvo?
mrzam lugje sto edno zborat a drugo pravat
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 11:30
А каков е тоа статусот на бранителите? Јас како бранител ги имам сите повластици од државата,за тоа имам потврда написмена и мислам дека е сосема фер. Политичката состојба не ја мешам или користам за да може да валкам име на било кој бранител посебнио не на оние загинатите. п.с.Груевски е на почеток од мандатот,кога ке си замислам што се случуваше од политичарите пред него мислам дека е досега најдобар политичар
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 11:43
more bugi budala.... se kazvish branitel... sho braneshe???
sho odbrana... dali pobedivme... zarem ne bea site izmanipulirani skroz.... dali odbranata imashe predmet... dali ako nemashe braniteli ne ke beshe isto... dali k*rshum ispuka... dali so svoja glava tamu razmisluvashe???
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 11:49
edno da razjasnime, branitelite bea kade sto bea poradi vooruzenite akcii na borcite od ona. Vo sekoja vojna, ili , aj ne bese vojan , ama konflikt, bunotvnicite se buntovnici koi se borele protiv sistemot na drzava, dignale raka na vooruzenite sili na drzavata i koja e logikata drzavata da im dava penzii?
za nekloe izvesno vreme ke bidat proglasuvani i za narodni heroi.... a branitelite treba da dojdat i rakopleskaat?
A Gruevski ima doneseno dosta zakoni so koi jas se slozuvam, a vremeto ke pokaze dali ke ostanat dosledni na nivnoto sproveduvanje. Sepak so silen glas zborese deka nema ni da pomisli na nekakov dogovor so DUI ili vo vrska so borcite na ONA, a denes pravi nesto sosema drugo.
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 11:52
ne go meshajte gvujo so branitelite... toj meteshe kamen ko minister duri tie zemaa 500 evra plata... toj logistichki i finansiski gi koeshe....
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 12:03
Вини Пу напиша:
more bugi budala.... se kazvish branitel... sho braneshe???
sho odbrana... dali pobedivme... zarem ne bea site izmanipulirani
skroz.... dali odbranata imashe predmet... dali ako nemashe braniteli
ne ke beshe isto... dali k*rshum ispuka... dali so svoja glava tamu
razmisluvashe??? |
Ти прво треба да расчистиш со тоа кои и што се Бранителите.Треба да ти биде јасно дека секој бранител кој учествуваше во војната(за мене е војна бидејки се трошеше по 2 тона гранати само во мојот тенк) е обичен граѓанин кој имал доблест да застане во одбрана на својата татковина кога на неа и беше потребно такво нешто.Треба да ти биде јасно дека воените и политичките акции немаат ништо заедничко и немора да значи дека ние кои бевме во планините и горите секогаш се согласувавме или несогласувавме со политичките потези на тогашната влада. За бранителите таму каде што се пукаше едно беше важно - да си ја извршат својата должност кон татковината
butel2 напиша:
edno da razjasnime, branitelite bea kade sto bea poradi
vooruzenite akcii na borcite od ona. Vo sekoja vojna, ili , aj ne bese
vojan , ama konflikt, bunotvnicite se buntovnici koi se borele protiv
sistemot na drzava, dignale raka na vooruzenite sili na drzavata i koja
e logikata drzavata da im dava penzii?
za nekloe izvesno vreme ke bidat proglasuvani i za narodni heroi.... a branitelite treba da dojdat i rakopleskaat?
A Gruevski ima doneseno dosta zakoni so koi jas se slozuvam, a
vremeto ke pokaze dali ke ostanat dosledni na nivnoto sproveduvanje.
Sepak so silen glas zborese deka nema ni da pomisli na nekakov dogovor
so DUI ili vo vrska so borcite na ONA, a denes pravi nesto sosema
drugo. |
Која е тука кривицата на Бранителите,тие својата задача си ја завршија не политички,не паравоено туку институцијално во рамките на законот на Р.Македонија беа дел од МВР и АРМ и застанаа во одбрана на Р.Македонија. Владата на Р.Македонија ги награди сите бранители со тоа што им следеше и плус добија бенифиции за понатамошниот живот е сега за сето она што се случува понатака е само политичка манипулација со што се злоупотребува името на сите оние кои беа таму без разлика дали сега се живи или не,се валка доброто име на доблесните Македонци во корист на политичките превирања во македонија
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 12:08
nikade ne ni rekov deka branitelite imaat nekoja krivica, krivicata e vo Vladata koja edno zbori i mozebi poradi toa i e izglesana , a drugo pravi, znaci .... nema potreba od ponatamosna diskusija
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 12:08
/????? koja dolznost bre ..... nemavte definiran neprijate...
Dolznosta na sekoj patriot e da ja odbranit zemjata... dali se odbrani???
Ne , se im se prifati... teshko tie sho poginaa,,,, Koj braniteli be sedi umen... avo direktno ve napadnea site ke dezertiraa... ti zborvam izvorno... zs ne si samo ti "branitel"
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 12:09
aaaa... ushe ova ..: Skopje so 500000 kletnici vo nego imashe odziv od 3% na voenite pokani....Tvrdam,...
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 12:10
Komentar,,,, makedonchinja i cyberpatrioti...???
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 12:16
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 12:21
jas pari gubev duri ti se pijaneshe tamu.....
A za tebe imam 6 vojski islugano.....
Должноста на бранителите беше да се потчинат на наредбите на своите претпоставени,таква е војната хиерархија--- more tepilo nemavte naredbi,,,,,,,, sem klozeti da se chistat po kasarnite....
Dali ubi nekogo???? ili samo pljachkashe..... dali tvoite predpostaveni go stavija potpisot na kapitulacijata??? sho me ubedvish ziti ochi vo nesho sho i dvajcava mu go znajme ishodot....
Be a man
kill a man
a real man
join the army
kill someone
be a men
a real man
a HERO..............??? a bugi?????
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 12:26
Може да се убедуваме и да се убедуваме до утре сабајле и пак од почеток за убивање не збори воопшто бидејки не баш се гордеам на нешто што мораше јас да го направам за секој оној што сакаше дома да седи а не како маж самиот тој да го направи,прашај го Фазли велиу колку загинати и повредени има не мене бидејки не ставав рецки. Ти ако имаш играно и бам бам ко дете ја ке си го исечам а камоли да имаш една војска одслужено,влавче ко влавче стави го у брашно и да мери,барем добар математичар ке биде
|
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 12:48
???? ok
znachit tolku od iskustvata na branitelite: point blanc
Odime ponatamu......
|
Постирано од: mornar
Датум на внесување: 11.Јули.2007 во 13:37
Boogie напиша:
Може да се убедуваме и да се убедуваме до утре сабајле и пак од почеток за убивање не збори воопшто бидејки не баш се гордеам на нешто што мораше јас да го направам за секој оној што сакаше дома да седи а не како маж самиот тој да го направи,прашај го Фазли велиу колку загинати и повредени има не мене бидејки не ставав рецки. Ти ако имаш играно и бам бам ко дете ја ке си го исечам а камоли да имаш една војска одслужено,влавче ко влавче стави го у брашно и да мери,барем добар математичар ке биде
|
Е, МОЈ БОГДАНЕ, ЕХ МОЈ ГЛУПАНЕ.. АВТОРОТ НА ТЕМАТА ЗА СТАТУСОТ НА БРАНИТЕЛИТЕ Е ВИСОК ОФИЦИР, И Е БОРЕЦ ЗА ОЗАКОНУВАЊЕ НА ПРАВАТА НА УЧЕСНИЦИТЕ ВО ВОЈНАТА-2001 ТАКА ТИ СЛОБОДНО МОЖЕШ ДА СИ ИГРАШ ,,БАМ- БАМ, ДА ЧИТАШ СТРИПОВИ ОД ТОЈ ВИДСОБЗИРОМ ДА СИ ГОЛЕМО ДЕТЕ А ВО ИСТО ВРЕМЕ ЗА ДА МНОГУ НЕ ЗБОРУВАШ МОЖЕШ К... ДА СИ ГО ВМЕТНЕШ ВО УСТА. ДА МУ ГО ЕБАМ СВЕТЕЦОТ НА ТОЈ КОЈ ТЕ ПЛАЌА И КОЈ ТИ ДАВА ДА СЕ ИСМЕЈУВАШ СО ТИЕ КОИ БЕА НА БРАНИКОТ ДА ЈА БРАНАТ ДРЖАВАТА ЗА ДА ДЕНЕС ЖИВЕАТ КУКАВИЦИТЕ КАКО ТЕБЕ. ЗАСРАМИСЕ ДЕБИЛУ ЕДЕН!!!!!!!!!
------------- ,,ALEA JAHTA EST,,
|
Постирано од: moira
Датум на внесување: 12.Јули.2007 во 23:22
Vo 2001 godina, Makedonija bese vo vojna. Toa treba da ni bide jasno na site. Nemase buntovnici, kako sto nekoi na foprumov miluvaat da gi narekuvaat onie koi se drznaa da ubivaat i da vojuvaat, tuku teroristi i neprijateli na drzavata i na narodot na Makedonija. Se dodeka nemame formulacija za ona sto ni se slucuvase 2001 godina, se dotogas nasite braniteli ke nemaat status, a Ljube Boskovski i Johan Tarculovski ke gnijat vo Hag. A za da imaat branitelite nekakov status, treba i da se definira i da se razjasni sto ni se slucuvase vo 2001. A po site parametri ni se sluci VOJNA!
|
Датум на внесување: 12.Јули.2007 во 23:58
nemash ti pojma shto e vojna,...(kako shto strumichani nemaat pojma shtoe poplava),...koja be vojna?!,...koga se vodeshe tvojata "vojna" vo arachinovo,....na okolnite visochini "vrieshe? od narod,.na belvi ,..na petljata na avtopatot,...koj doshol besplatno da gleda "utakmica",..megu dva krvno zajadeni protivnici,...ebati vojnata,...odi vo irak taka posmatraj od strana,... na pola kilometar da te vidam,...pa da vidish shto e vojna,...
|
|