IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Рајот според Библијата
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рајот според Библијата

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 10>
Автор
Порака
aladin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 30.Октомври.2006
Статус: Офлајн
Поени: 2043
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2006 во 21:45
abe vidi kardas --  nekogas jademe mevce(od ona) i pieme vince !!!!!!!!!

pogotovo onie najrevnosnite vo bosnia --da ne ti praam muabet so ne pravat tamu muslimanite!!!!!

epten veruvaat vo k*ranot - od zbor do zbor.

delmi bosna bese muslimanska drzava.toa veke cel svet znae.
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Ноември.2006 во 21:50
a za 100%  veruvanje vo sv.pismo---  toa mnogu veruvaat---

nesto pomalku lugje go citaat

ama za zal malku ima koi go ispolnuvaat--pa zatoa toa tebe te buni taa tema.

ne e tesko da veruvas vo kniga 100%  --- tesko e da ja praktikuvas vo zivotot.Razmisli ke vidis deka e taka
Кон врв
vd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 13.Јануари.2006
Поени: 1539
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 13:36
Луѓе, ја гледате темата а за темата не дискутирате! ве прашувам, ЗОШТО а вие нити за тоа одговор не давате!
Мислам дека сум досаден веќе, НО ете да бидам повеќе досаден, да ве натерам повеќе да прочитате за својата религија пак ќе го истакнам името на темата кое е ова
Тема: Kakov e rajot spored Biblijata?

Значи, пак најљубезно ве молам да се придржувате до неа, и најљубезно го молам ОРТО кој имаше толку обвинувања за рајот во исламот, го молам да ми каже дали заврши со своите коментари, дали тоа беше СЕ за рајот? дали вие само толку знаете за рајот?

Аџија, ти благодарам што ми одговори. Да ти напишам и јас некој ред. Тоа што велиш дека Господ може да пресуди кој колку верува, Хммм окау If you say so, I agree with you! NO PROBLEM.
НО, јас прашувам КАКО ТИ СЕ ЧУСТВУВАШ? Пример, дали веруваш 1000000% дека имало потоп на ЦЕЛ СВЕТ како што вели Библијата во времето на НОЕ иако научниците ТВРДАТ и е НАУЧНО ДОКАЖАН ДОКАЗ во тоа време НЕМАЛО ПОТОП НА ЦЕЛ СВЕТ поради тоа што ЖИВЕЕЛЕ 2династии на земјата. Јас едноставно прашувам, ако Библијата и очигледно Бог како што велите, вели дека имало потоп а тоа НЕМАЛО, дали верувате вие 100000000000000% дека имало потоп?

А и второ, ако некој не верува 100%, тоа ништо не менува. ОВа го вели аџија во продолжение. За ова нема да дадам коментар, ќе оставам вие да си размислите и да коментирате во себе.

Благодарам Nela Bella за твојот коментар, интересен коментар.

Originally posted by Nela Bella Nela Bella напиша:

:) Koga bi ziveele spored toa sto e napisano i koga seto go prifakame bez prasanja odnosno se doblizuvame do Bog misticno a, ne racionalno i veruvame i go sproveduvame toa vo nashiot zivot togas nie bi bile sovrseni kako sto e sovrsen Nashiot Otec Nebesen,,Bidete sovrseni kako sto e sovrsen vashiot Otec Nebesen,,

Како што реков многу пати, јас го подржувам тоа да веруваме и го спроведуваме тоа што Господ ни го заповедал, впрочем тоа е ИСЛАМ но како што вели и Библијата НИКОЈ НЕЕ СОВРШЕН па очигледно и неможе да биде, ЈАС ВЕЛАМ дека треба на работите напишано во нашите книги да не им пријдуваме така слепо.

Originally posted by Nela Bella Nela Bella напиша:

Kako mozeme da zboruvame za procentualna vera, koga verata bez dela ne e vera, a i samiot Hristos veli koga bi imale vera kako sinapovo zrno i planini bi pomestuvale...

ова е ПРЕКРАСЕН КОМЕНТАР. Nela Bella, повторно 10000000000% ти благодарам Smile Пак нема да дадам коментар на ова, да не речете дека ЕТЕ овој муслиманов зборува што не му доликува, лаже и тн. НО, да ви посочам дека КОМЕНТАРОТ на Nela Bella е ризница од која можат да се научат и произлезат МНОГУ добри сваќања и поуки. Што зборувам? па немојте да речете дека само ВЕРУВАЊЕТО е важно, ДЕЛАТА кои ги практикуваат муслиманите несе ништо!
Имате прекрасен одговор од христијанка.

aladin , немој да се чудиш зошто не посветив време на тебе, мислам си знаеш самиот.

Се надевам соодветно одговорив, Благодарам.

Изменето од sayHI - 07.Ноември.2006 во 13:37
Кон врв
oblachinja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 13:44
Originally posted by sayHI sayHI напиша:

зошто христинаните не веруваат 100% во тоа што е напишано во Библијата?!!

да го потсетам на Орто па и на другите, Тема: Kakov e rajot spored Biblijata?

Исто така ако може да ми каже, ДАЛИ ЗАВРШИ СО СВОИТЕ КОМЕНТАРИ ЗА РАЈОТ, ТОЛКУ ЛИ БЕШЕ?

beleg па и СИТЕ ДРУГИ, дали 10000000000000% верувате во тоа што е напишано во Библијата? од А до Ж што се вика? дали верувате дека СЕ ТОА Е ТОЧНО, ДЕКА СЕ ТОА Е БОЖЈО ДЕКА СЕ ТОА Е ВИСТИНА?
Колку што имам разговарано со христијани досега НЕМАЛО ХРИСТИЈАНИН КОЈ РЕКОЛ ДЕКА 100000000000% ВЕРУВА ВО ТОА ШТО ГО ПИШУВА ВО БИБЛИЈАТА. Интересно е тоа и дека дури и тие што го проповедаат христијанството НЕ ВЕРУВААТ 10000000000000000% во тоа што е напишано во Библијата.

veruvam i nikogash ne si go ni postavuvam toa prashanje-dali e vistina ili ne....veruvam vo se vo sekoj zbor,se e za mene apsolutna vistina i nisto drugo....kako moze da se somnevam???Confused
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 13:47
белег, добро е што веруваш, го подржувам јас тоа да се верува, јас би сакал ти да бидеш ХРИСТИЈАНИН/КА ама вистински/вистинска.

Велиш:
 za mene apsolutna vistina i nisto drugo....kako moze da se somnevam???

Добро, тогаш научното докажано, ете наведов и пример, е АПСОЛУТНА ЛАГА? Дали си против научните докажувања? Тие изнесуваат лаги?

И ве молам, ве молам пак РАЈОТ е темата! Рајот во Библијата, каков е?

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај aladin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 13:53
jas mislam deka vo hristjanskiot raj mora da e mnogu ubavo!!!!!!

znaete zosto?

koga odam vo crkva -se custvuvam prekrasno
na sluzba i koga gi primam svetite tajni-uste poubavo

toa jas go custvuvamBig%20smile

a popovite ni velat deka toa e samo del od ona sto ke sledi!!!!
ete od toa znam kako ke bide vo hristijanskiot raj.      zadovolni????????
Кон врв
аџија Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Октомври.2006
Поени: 5474
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај аџија Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 14:27

НО, јас прашувам КАКО ТИ СЕ ЧУСТВУВАШ? Пример, дали веруваш 1000000% дека имало потоп на ЦЕЛ СВЕТ како што вели Библијата во времето на НОЕ иако научниците ТВРДАТ и е НАУЧНО ДОКАЖАН ДОКАЗ во тоа време НЕМАЛО ПОТОП НА ЦЕЛ СВЕТ поради тоа што ЖИВЕЕЛЕ 2династии на земјата. Јас едноставно прашувам, ако Библијата и очигледно Бог како што велите, вели дека имало потоп а тоа НЕМАЛО, дали верувате вие 100000000000000% дека имало потоп?

Доста ги труеш со лаги луѓето СајХИ, што би рекол брат ти кефала... LOLLOLLOL Немојте вака да се расфрлате, неупатени во води во кои не знаете да пливате...

Потопот не само што не е побиен, туку е докажан од научниците. Јас немам сега време да се замарам со тоа, прошетај малце по гоогле итн., а еве за неписмени ставам само два линка од последното тврдење на НАСА и Колумбија универзитетот дека масивен потоп НАУЧНО Е ДОКАЖАН и се случил...

И да не зборувам повторно СајХи дека ако не знаеш да ја толкуваш библијата, подобро не ја толкувај отколку да пишуваш цело време некои неточности и нелогичности... А да не спомнувам дека и Коранот не си го прочитал со ладна глава... Ајт поздрав.

http://www.physorg.com/news11277.html
http://www.nasa.gov/vision/earth/lookingatearth/abrupt_change.html

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 15:13
[QUOTE=sayHI]белег, добро е што веруваш, го подржувам јас тоа да се верува, јас би сакал ти да бидеш ХРИСТИЈАНИН/КА ама вистински/вистинска.

Велиш:
 za mene apsolutna vistina i nisto drugo....kako moze da se somnevam???

Добро, тогаш научното докажано, ете наведов и пример, е АПСОЛУТНА ЛАГА? Дали си против научните докажувања? Тие изнесуваат лаги?

Kolku si ti siguren deka nauchnite vistini i site drugi vistini vo svetot se 100%tochni?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 18:49
Originally posted by aladin aladin напиша:

jas mislam deka vo hristjanskiot raj mora da e mnogu ubavo!!!!!!

znaete zosto?

koga odam vo crkva -se custvuvam prekrasno
na sluzba i koga gi primam svetite tajni-uste poubavo

toa jas go custvuvamBig%20smile

a popovite ni velat deka toa e samo del od ona sto ke sledi!!!!
ete od toa znam kako ke bide vo hristijanskiot raj.      zadovolni????????

aladin само од тоа што им велат поповите се чуствува убаво! А што би било ако аладин прочита нешто сам, размисли сам, одлучи сам, види сам како стојат работите .. што би било ако аладин не мисли со главата на поповите за кои несакам многу да кометнирам?
Аладин, ЗНАЕ КАКО ЌЕ БИДЕ ВО ХРИСТИЈАНСКИОТ РАЈ само затоа што поповите му рекле дека ТОА НЕШТО ОД ЗЕМЈАВА било само дел од она што ќе следи.
ЈАс го прашувам аладин, па нека ги праша тој поповите КАКО Е ОНА ШТО ЌЕ СЛЕДИ ПОШТО ОВА ГО ЗНАЕМЕ КАКО Е!

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 18:55
TI STO SI JA OTVORIL OVAA TEMA ,DALI SI JA PROCITAL BIBLIJATA?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај oblachinja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 18:57
Sigurno ja imaat prochitano,ama ja tolkuvaat razlichno od nas
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 18:57
Originally posted by ivin ivin напиша:

TI STO SI JA OTVORIL OVAA TEMA ,DALI SI JA PROCITAL BIBLIJATA?

A TI kako hristijanin?
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 19:00
Originally posted by аџија аџија напиша:

Доста ги труеш со лаги луѓето СајХИ, што би рекол брат ти кефала... LOLLOLLOL Немојте вака да се расфрлате, неупатени во води во кои не знаете да пливате...

Потопот не само што не е побиен, туку е докажан од научниците. Јас немам сега време да се замарам со тоа, прошетај малце по гоогле итн., а еве за неписмени ставам само два линка од последното тврдење на НАСА и Колумбија универзитетот дека масивен потоп НАУЧНО Е ДОКАЖАН и се случил...

И да не зборувам повторно СајХи дека ако не знаеш да ја толкуваш библијата, подобро не ја толкувај отколку да пишуваш цело време некои неточности и нелогичности... А да не спомнувам дека и Коранот не си го прочитал со ладна глава... Ајт поздрав.

http://www.physorg.com/news11277.html
http://www.nasa.gov/vision/earth/lookingatearth/abrupt_change.html

Братот одговори на мојот коментар, му благодарам што ми даде некои линкови па да јас како неписмен (благодарам за комплиментот) во кои можев да прочитам некои интересни работи кои ГО ПОБИВААТ ТОА ШТО ГО КАЖУВА Библијата во која верува братот (пошто сме сите луѓе).  Ќе прочитам повеќе утре па ќе дадам свој коментар.
НО прашувам, во која Година вели Библијата се случил потопот? Во која година вели Наса?

Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Ноември.2006 во 19:02
BIBLIJA SE CITA CEL ZIVOT ....
BIBLIJA NE E ROMANCE PA SEDNI I PROCITAJ ZA DVA DENA,,
VERA,NADES I LJUBOV
ZNAES LI KOJA E RAZLIKATA POMEGU HRISTIJANSTVOTO I MUSLIMANSTVOTO?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,281 секунди.