|
Кои се причините за сообраќајните несреќи ? |
Внеси реплика | страница <1 45678 10> |
Автор | |||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...mojata teorija veli deka vozenjeto so zapaleni svetla go zgolemi brojot na soobrakajki.Taka veli i statistikata.Site buЉat vo toa sto svetka ili treperi ..i tres.
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Главната причина е паметот на возачите..
-Купени дозволи -Алкохол -Фраерлук -Нетрпение и брзање -Непочитување на правила и прописи -Мали казни -Лошо време и лоши патишта |
|||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|||
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога би се спровел Законот за безбедност во сообраќајот, ама буквално како што е напишан и да нема толеранција и прогледување низ прсти, бројот на сообраќајни незгоди бисе намалил сигурно за 50-60 % ..... ама тоа не функционира никаде во светот а не пак кај нас
|
|||
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|||
Kastro
Сениор Регистриран: 17.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 11937 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
|
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,,,,a cigara ko ke padne od raka ,,pa ja barash niz cela kola ,,jali jadesh sendvich pa celiot maslosan se mislish kako da go fatish volanot,,,upravuvachot de,,,
|
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Za malku ke izlazev ne sakajki ....znaci ova so cigarava vistina ...kolku pati mi padnala I ja oppp..... dal nejze da ja baram ili volan da drzam .....tuku I so sendivice vistina ke da e , ja sobrakajka taka napraviv ...si kupiv tost od 7ca u 4 po polnokj vrakajki se doma ...si grickam I vozam I odednas toa hartijata od tostot mi se ispravi pred oci ...sekunda samo, ama taa sekunda me cinese akanje u parkirana kola.....
Od togas veke ne jadam tost od 7ca..... Изменето од Kastro - 05.Јуни.2014 во 14:49 |
|||
|
|||
novace
Сениор Регистриран: 06.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 3067 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Воопшто и ништо не заборавил да напомене колегата...според денешните прописи!?. пс Мобилниот и неговото „користење„ во самиот тек на управувањето со моторно возило е регулиран во точката : -Непочитување на правила и прописи |
|||
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
|
|||
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13922 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
,,,pa majku mu stara,novače,,,,toa/tie, nepoĉituvanja na pravilata i propisite,,,se priĉinite za soobrakjajkite,,, |
|||
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не бе новаче, Кастро вели дека Калипсо не напиша за мобилниот, а не законодавецот! Што се палиш толку брзо? Кај смее законодавниот ни’ дом нешто да заборави? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Tuku I ja neso da si DO kazam ....vidov deka Calipso rascleneila (ona so alkoholot pa so brzinata ) koi ako ne se lazam se opfateni vo istata tochka Nepoctivanjeto na pravila I propisi ....
Tuku I ne samo toa , regulirani se fazi od fraerlukot, pa si velam moze da si pisam I jas nesto ,pa si kazav za mobilnite ...nisto loso .....
Tuku I da cepidlacam mozam ,nemam problem ke pariram nekomu ako taka saka
|
|||
|
|||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mobilniot, odnosno negovoto koristenje neli beshe dozvoleno so hands free ured? Ili neshto se promenilo?
Verojatno bi trebalo da stoi, nepravilno koristenje na istiot. Ma da, ni taka ne e bezbeden Jas mislam deka najgolemi prichini se neprilagoduvanje na brzinata prema uslovite na patot, kako i nepochituvanje na patnata signalizacija. |
|||
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|||
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Функционира, функционира, верувај. Кога ќе видиш дека претседателот на парламентот, шефот на полицијата или некој познат милијардер ги фатиле во прекршок и уредно си платиле казна, кога ќе те изгорат неколку пати по џебот (или ќе ти ја земат возачката на неколку месеци или трајно) или пак ќе те пуштат малку да си полежиш и во затвор, да видиш како функционира. |
|||
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се додека функционира она - имаш познат па нема да ти пишат или ќе плати тато казната и па ќе ми даде кола, ќе си има толку незгоди.. Пр. во Швајцарија братучед ми за претекнување од десна страна си заработи астрономска казна, не знам колку посети на психијатар и одземање на возачка на една година и одново полагање.. е, кога ќе биде вака кај нас ќе има и многу помалку незгоди..тогаш нема да ти текне да јадеш тост и праиш муабет со мобилниот во рака и сл.... |
|||
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|||
Kastro
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ne jadam vishe od togas ...
|
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 45678 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |