IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Кои се причините за сообраќајните несреќи ?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Кои се причините за сообраќајните несреќи ?

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 10>
Автор
Порака
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2014 во 22:44
...mojata teorija veli deka vozenjeto so zapaleni svetla go zgolemi brojot na soobrakajki.Taka veli i statistikata.Site buЉat vo toa sto svetka ili treperi ..i tres.
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2014 во 22:59
Главната причина е паметот на возачите..

-Купени дозволи
-Алкохол
-Фраерлук
-Нетрпение и брзање
-Непочитување на правила и прописи
-Мали казни
-Лошо време и лоши патишта

На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
Ninja 35 Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Февруари.2009
Локација: Macedonia
Поени: 17840
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Ninja 35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Јуни.2014 во 23:06
Кога би се спровел Законот за безбедност во сообраќајот, ама буквално како што е напишан и да нема толеранција и прогледување низ прсти, бројот на сообраќајни незгоди бисе намалил сигурно за 50-60 % ..... ама тоа не функционира никаде во светот а не пак кај нас
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
Кон врв
Kastro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 17.Јули.2008
Поени: 11937
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2014 во 00:38
Originally posted by Calipso Calipso напиша:

-Купени дозволи
-Алкохол
-Фраерлук
-Нетрпение и брзање
-Мали казни

Si zaboravila I koristenje na mobilen pri vozenje ....
Vistinskiot maz ima edna Lavica …a ne, stado od ovci…(ovcite na ovcharite)
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13922
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2014 во 08:44
,,,,a cigara ko ke padne od   raka ,,pa ja barash niz cela kola ,,jali jadesh sendvich pa celiot  maslosan se mislish kako da go fatish volanot,,,upravuvachot de,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2014 во 14:44
Originally posted by pajser pajser напиша:

,,,,a cigara ko ke padne od   raka ,,pa ja barash niz cela kola ,,jali jadesh sendvich pa celiot  maslosan se mislish kako da go fatish volanot,,,upravuvachot de,,,
Za malku ke izlazev ne sakajki ....znaci ova so cigarava vistina ...kolku pati mi padnala I ja oppp..... dal nejze da ja baram  ili volan da drzam .....tuku I so sendivice vistina ke da e , ja sobrakajka taka napraviv ...si kupiv tost od 7ca u 4 po polnokj vrakajki se doma ...si grickam I vozam I odednas toa hartijata od tostot mi se ispravi pred oci ...sekunda samo, ama taa sekunda me cinese akanje u parkirana kola.....  загриженост

Od togas veke ne jadam tost od 7ca.....вртење со очи

Изменето од Kastro - 05.Јуни.2014 во 14:49
Кон врв
novace Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Август.2007
Поени: 3067
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај novace Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2014 во 23:00
Originally posted by Kastro Kastro напиша:

-Купени дозволи
-Алкохол
-Фраерлук
-Нетрпение и брзање
-Мали казни

Воопшто и ништо не заборавил да напомене колегата...според денешните прописи!?.
пс
Мобилниот и неговото „користење„ во самиот тек на управувањето со моторно возило е регулиран во точката :
намигнување
Не сум доктор , ама стално сум опкружен со пациенти
Кон врв
pajser Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
kloshar

Регистриран: 04.Март.2011
Локација: Lao People's Dem. Rep.
Поени: 13922
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pajser Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Јуни.2014 во 23:10
Originally posted by novace novace напиша:

-Купени дозволи
-Алкохол
-Фраерлук
-Нетрпение и брзање
-Мали казни

пс
Мобилниот и неговото „користење„ во самиот тек на управувањето со моторно возило е регулиран во точката :
намигнување

,,,pa majku mu stara,novače,,,,toa/tie, nepoĉituvanja na pravilata i propisite,,,se priĉinite za soobrakjajkite,,,
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
Кон врв
Zlatnik Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 23.Август.2005
Локација: Macedonia
Поени: 2605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Zlatnik Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2014 во 12:13
Originally posted by novace novace напиша:

-Купени дозволи
-Алкохол
-Фраерлук
-Нетрпение и брзање
-Мали казни

пс
намигнување

Не бе новаче, Кастро вели дека Калипсо не напиша за мобилниот, а не законодавецот!
Што се палиш толку брзо? голема насмевка Кај смее законодавниот ни’ дом нешто да заборави?плазење
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2014 во 13:33
Tuku I ja neso da si DO kazam голема насмевка....vidov deka Calipso rascleneila (ona so alkoholot pa so brzinata ) koi ako ne se lazam se opfateni vo istata tochka Nepoctivanjeto na pravila I propisi ....
Tuku I ne samo toa , regulirani se fazi od fraerlukot, pa si velam moze da si pisam I jas nesto ,pa si kazav za mobilnite ...nisto loso  ..... намигнување
Tuku I da cepidlacam mozam ,nemam problem ke pariram nekomu ako taka saka кул
Кон врв
evangeline Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 22.Август.2011
Локација: Naxos
Поени: 6758
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај evangeline Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2014 во 13:43
Mobilniot, odnosno negovoto koristenje neli beshe dozvoleno so hands free ured? Ili neshto se promenilo?
Verojatno bi trebalo da stoi, nepravilno koristenje na istiot. Ma da, ni taka ne e bezbeden

Jas mislam deka najgolemi prichini se neprilagoduvanje na brzinata prema uslovite na patot, kako i nepochituvanje na patnata signalizacija.
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел.

Being RICH
is not about how much you have,
BUT about how much you GIVE

Кон врв
Анастеа Кликни и види ги опциите
Администратор
Администратор
Лик (аватар)
ПИПИ долгиот чорап

Регистриран: 07.Април.2008
Поени: 35441
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Анастеа Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2014 во 15:18
Originally posted by Ninja 35 Ninja 35 напиша:

Кога би се спровел Законот за безбедност во сообраќајот, ама буквално како што е напишан и да нема толеранција и прогледување низ прсти, бројот на сообраќајни незгоди бисе намалил сигурно за 50-60 % ..... ама тоа не функционира никаде во светот а не пак кај нас

Функционира, функционира, верувај.
Кога ќе видиш дека претседателот на парламентот, шефот на полицијата или некој познат милијардер ги фатиле во прекршок и уредно си платиле казна, кога ќе те изгорат неколку пати по џебот (или ќе ти ја земат возачката на неколку месеци или трајно) или пак ќе те пуштат малку да си полежиш и во затвор, да видиш како функционира.да

Кон врв
Calipso Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Primarius

Регистриран: 26.Мај.2009
Локација: Македонија
Поени: 44671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Calipso Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2014 во 17:26
Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Кога ќе видиш дека претседателот на парламентот, шефот на полицијата или некој познат милијардер ги фатиле во прекршок и уредно си платиле казна, кога ќе те изгорат неколку пати по џебот (или ќе ти ја земат возачката на неколку месеци или трајно) или пак ќе те пуштат малку да си полежиш и во затвор, да видиш како функционира.да

Се додека функционира она - имаш познат па нема да ти пишат или ќе плати тато казната и па ќе ми даде кола, ќе си има толку незгоди..
Пр. во Швајцарија братучед ми за претекнување од десна страна си заработи астрономска казна, не знам колку посети на психијатар и одземање на возачка на една година и одново полагање.. е, кога ќе биде вака кај нас ќе има и многу помалку незгоди..тогаш нема да ти текне да јадеш тост и праиш муабет со мобилниот во рака и сл....

На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker!
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Kastro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Јуни.2014 во 19:23

Originally posted by Анастеа Анастеа напиша:

Се додека функционира она - имаш познат па нема да ти пишат или ќе плати тато казната и па ќе ми даде кола, ќе си има толку незгоди..
Пр. во Швајцарија братучед ми за претекнување од десна страна си заработи астрономска казна, не знам колку посети на психијатар и одземање на возачка на една година и одново полагање.. е, кога ќе биде вака кај нас ќе има и многу помалку незгоди..тогаш нема да ти текне да јадеш тост и праиш муабет со мобилниот во рака и сл....

кул ne jadam vishe od togas ...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 10>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,549 секунди.