|
МОЛИТВИ |
Внеси реплика | страница <1 45678 21> |
Автор | |||||||||||||||||||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Колку често се молите во текот на денот?
|
|||||||||||||||||||
begu
Сениор Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Najmalku tri pati na den.
A denes se molam na gospoda pred se da im dade zdravje na bolnite deca a na nivnite roditeli da im ja olesni makata .... amin |
|||||||||||||||||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Убава молитва. Кога се молиш? Имаш одреден момент во денот, или по инспирација?
|
|||||||||||||||||||
begu
Сениор Регистриран: 30.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
I toa i toa , sto znaci nautro zadolzitelno kako i prikvecer i navecer .
Se drugo, ke kazam nesto vo sebe za moment ili pak ako vidam , citam ili cujam nesto za loso pred se ili pak za ubavo . |
|||||||||||||||||||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Jas mislam deka ova veke ne e bas za komentirawe, koj kolku si se moli toa si e licna rabota inaku koga bi gi iznesuvale se okolu molitvata toa ja gubi smislata i preminuva vo gordost, prevoznesuvawe, istaknuvawe...falewe...sto ne e vo soglasnost so pravoslavieto!
|
|||||||||||||||||||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
A kako se moli? Dali molitvata izleguva od srceto? Moze i cel den da se molis i da ne postignes nisto..
ne e vo brojki? Tuku od kade izleguva molitvata i so kolkava vera, ljubov nadez se kazuva. barem jas mislam taka Изменето од belichka - 03.Јуни.2007 во 22:17 |
|||||||||||||||||||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|||||||||||||||||||
begu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Mozebi i imas pravo.
Vo sustina molitvata vo sebe sodrzi i del na pokajuvanje stavanje sebesi na podredena polozba vo odnos na gospoda, pa zatoa vo taa smisla mislam deka ne bi trebalo da ima gordost ili falenje . Poveke bi trebalo da bide edna iskrena zelba sto nie ja posakuvame ama nemame bas nekakvo bitno vlijanie za nejzino ostvaruvanje . Vo sekuj slucaj ja smetam za ubavo i korisno nesto . |
|||||||||||||||||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Радуј се невесто неневесна
Изменето од orto - 13.Декември.2006 во 11:28 |
|||||||||||||||||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||||||||||||||||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Ако некој се моли овде толку многу редовно и ревносно, да споделувањето со нас овде би значело фалење, го молам таквиот да не споделува... За останатите, кои се свесни дека недоволно се молат и сакаат да научат од другите, нека повелат... |
|||||||||||||||||||
belichka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Ova e veke druga rabota...ajde pocni ti adzija? Изменето од Nela Bella - 13.Декември.2006 во 11:24 |
|||||||||||||||||||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Не би можел да го опишам тоа... Најчесто се молам наутро, понекогаш навечер едноставно од умор не сум доволно свесен да се потсетам... Се молам и секогаш пред јадење, како еден потсетник за сите Божји благослови што ги добивам не по сопствена заслуга... Молитвите ми се вообичаено кратки, а особено ми недостасува време кога ќе се посветам на пост и молитва. Кога сум го практикувал ова, сум ги доживувал најубавите духовни моменти...
|
|||||||||||||||||||
orto
Сениор Регистриран: 13.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 916 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Молитва кон св. Климент Охридски
Светителу, оче Клименте, рамноапостолен, пастиру добар на целиот словенски род! Ти, кој душата своја света ја положи за нас, овците свои, и во многу Божји патишта стадотот го упати, вселувајќи не’ на место спокојно и објаснувајќи ни го Светото Писмо со својот јазик, откако со вода спасителна со светотот Крштевање не’ воспита и по патеките на правдата не’ упати за да вршиме добри дела.
Преку тебе словенскиот род Бога Го позна, црквите со песни се украсија и празниците преку поуки се објаснија. Преку тебе свештениците според свештениот канон благочестиво да живеат се научија. Преку тебе монасите се поучуваат на подвижнички живот како светителите. И, земен ангелу и човеку небесен, ти кој на Господа му ги приготвуваш избраните, кои копнеат за добри дела, тебе те молам и на тебе се надевам: пази го секогаш твоето наследство и отстрани ја лукавата ерес, која го разорува твоето стадо како истребувачка болест, што ги растерува и одвраќа овците од пасиштето твое, свети добар наш пастиру! Запази не’ нас, неискусните твои воспитаници, особено сега кога е неволјата блиску и нема кој да ни помогне и кога непријателите сакаат војна, и мртвите тела на чедата твои за храна да им ги остават на птиците небесни. Мир на луѓето твои дарувај им, за да поживееме во секое благочестиеи празниците твои да ги почитуваме во секаква радост, прославувајчи Го во Светата Троица Единиот Бог, Отецот, и Синот, и Светиот Дух, сега и секогаш, и во сите векови. Амин!
|
|||||||||||||||||||
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену |
|||||||||||||||||||
rice
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
PRESVETI OCE KLIMENTE IZMOLI GO BOGA ZA NAS GRESNITE. |
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||||||||||||||||
Господе , Исусе Христе , сине Божји ,помилуј ме грешниот.
|
|||||||||||||||||||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|||||||||||||||||||
Внеси реплика | страница <1 45678 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |