|
Хардверски проблеми - ПОМОШ!!! |
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Автор | |
iNeOn4e
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Неонката трепка Регистриран: 28.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе сето тоа си е океј... ама не ги гледаш ти последиците од менување на џамперот цело време... нели ти е попаметно едниот хард диск да си го направиш windows а во другиот да си ги имаш сите фајлови...
|
|
Dark HaCkeR
Сениор Хакериште Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 683 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не мора да значи дали е master или slave ја на мојот имам инсталирано Windows XP на едниот диск а на другиот диск имам инсталирано Vista виста ми е на slave a XP ми е на masterot и пак имам дуал боот не мора да ги местиш јамперите
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
covek
ti me me razbra jas vtoriot go aktiviram kako master samo vo slucaj koga prviot me zaebal a toa se slucuva tek za dve tri godini i preintaluvam vindows koga mene kje mi kjefne a ne koga kje mu kjefne na kompjuterot |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne mora da znaci ako imas razlicni opertivni sistemi no jas ne gi mesam, neradim so dva sekoj kako mu cinit |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
поарно да му правиш beckup го местиш на D:\ и а сетиш дека пага Windowsot го враќаш пак како што си беше негу ли вака да се заебаваш
|
|
iNeOn4e
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе океј си е тоа така... убаво ти си направил за бут на два OC ама анакин како шо вика демек да се спаси едниот диск и само на другиот да се работи, а тој се зезне го става вториот... мислам оти не е баш паметна идеја... зашто ипак се работи за последици од често менување на џампери...
Ако е за тоа подобро едниот нека биде бекап и нека го користи само за податоците него често менување од едниот во другиот... |
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka da
ako ne se zaebal hardot fizicki |
|
|
|
iNeOn4e
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Епа еден ден ќе биде и да се зезне хардот физички, само ради твоето играње со џамперите... тоа е една причина зашто сум против менување...
|
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нема веза ако ги менува ниш нема да се случи може и двата HDD ако ги има да бидат мастер ништо нема да биде ,меѓу другото поарно да го клонираш од колку вака да се акаш
|
|
iNeOn4e
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Има разлика во електрониката... ја зезаш цело време... за пократко време така ќе ти се расипе... чуј ми го зборот однапред |
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не бе исто работи ја што го имав тој стариот компјутер го наместив двата да бидат мастер па уште работат мака немаат 1000 пати се форматирани и тоа дури и виста има ставено
|
|
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
koj vika deka gi menuvam
toa se sluci ednas za 6 godini ape panicari hahahahahhaha |
|
|
|
iNeOn4e
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ок... мене два пати до сеа ме зезна електрониката само ради такви ствари... и ја порано си мислев се си е ок така.. ама не било
како и да е... јас радо би направил еден мастер друг слејв на едниот оперативниот на другиот податоците и си шибам си немам гајле или едниот си го правам бек ап... |
|
Dark HaCkeR
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не бе не паничиме ние ти ако сакаш извади ги и џамперите ние ништо нема да ти речеме па и кај мене е така едниот е мастер кај што ми стои XP кој не е уклучен 1 месец а на slave ми стои виста кај што сум ностоп
Изменето од Dark HaCkeR - 29.Април.2009 во 12:40 |
|
Внеси реплика | страница <1 45678 9> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |