IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Тројство
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Тројство

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 19>
Автор
Порака
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 14:07
Originally posted by Ezan-a Ezan-a напиша:

Templarius COPY PASTE MASTER

Jas barem ne se trudam da dokazuvam nesto, samo znam i umeam da gi koristam faktite i znaenjata na drugite koi se pomerodavni i koi se popametni od mene taka da mojata copy paste tehnika ne samo prepisuvanje zasto i koga prepisuvas treba da znaes sto prepisuvas .... taka da, da, copy paste ....

Изменето од Templarius - 24.Мај.2008 во 14:08
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Al_Masih_Qam Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Мај.2008
Поени: 113
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Al_Masih_Qam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 17:14
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Исус е Едно. Светиот Дух е Едно. Отецот е Едно. И Троицата се едно. Затоа 1x1x1=1. Само што уште поточна беше равенката - бескрајност*бескрајност*бескрајност=бескрајност. Иако е навистина смешно преку математички форумули да го објаснуваме Бога...

Tocno. Smesno e i nepravilno e... Onoj koj ja sozal matematikata i nejzinite zakoni ne moze da bide ogranicen od zakonitostite na svoeto sozdanie...

"Све Три (Личности) су једно, Јединица у Тројици обожавана и Тројица у Јединици узглављена, сва достојна поштовања, сва царствујућа, једнопрестолна, истославна, изнад света и времена, нестворена, невидљива, недостижна." (Sveti Grigorij Bogoslov)
Кон врв
svemirski_duh Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 29.Февруари.2008
Поени: 676
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 19:27
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

Може да е copy-paste - но одговорот е апсолутно точен. И веќе е дискутиран...

Zidarski,a sto e so tebe ?
Vo postot nemase samo eden citat,imase dosta.
Ako gi razgledame site citati,togas e sosema jasno za sto se zboruva.

"Sunce izlazi, sunce zalazi i onda hiti svojem mjestu odakle izlazi." Propovjednik 1,5

Kazi kade toa sonceto se brza... da se postroi na negovoto mesto ?

Koga gi izbirate citatite,so toa jasno stavate do znaenje deka drugite se navistina GRESNI.

Go odbirate samo ona sto "ima" objasnuvanje... a kade od drugite begate ?

Vi napisav i vi objasniv kako na mali decinja,sto se pravite kako da ne gledate ?

Цитирај
Vo Biblijata go pisuva Hebrejskiot zbot KHUG=KRUG a ne DUR=KUGLA.Deka se raboti za krug a ne kugla e nepobitno.
Strongova konkordancija (br. 2328 i 2329), "Holladay’s A Concise Hebrew" i "Aramaic Lexicon of the Old Testament" (str. 97) i "Brown Driver-Briggs Hebrew" i "English Lexicon" (str. 295) davaat i glagolski opis kako ke "nacrtame kruznica" Imenkata se preveduva kako "krug",polukruzna arkada.

Eve za da bide pojasno:
Izreki 8, 27
kad je stvarao nebesa, bila sam nazočna, kad je povlačio krug (Hebrejski khug) na licu bezdana.

Izaija 22, 17-18
Gle, Jahve će te baciti daleko udarcem jednim jedinim, snažno će te uhvatiti, (18) smotat će te u klupko, kao loptu (Hebrejski dur) te baciti po zemlji širokoj!

A pogore,zemjata,spored biblijata,opisana e kako DISK i na nego planinite,vodata itn.
Pa i koga kolumbo,pred da ja otkrie Amerika,lugeto se plasele deka "glupaviot" Kolumbo ke padne od krajot na zemjata.

I za kakvi politicki celi e ubien galileo i kopernik i dr. Onie koi ja zboruvale vistinata nareceni se Eretici,, i onie koi ne se soglasuvale so Konstantinovata varijanta na Biblija,te. ovaa denesna biblija.

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Al_Masih_Qam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 19:37
Originally posted by svemirski_duh svemirski_duh напиша:

I za kakvi politicki celi e ubien galileo...

Koj e ubien, koj e ubien!   

Изменето од Al_Masih_Qam - 24.Мај.2008 во 19:38
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 19:40
Mu se presudi na zborovite deka luge ziveat i na drugata strana na svetot.Crkvena Argumentacija: " Kako togas tie ke go vidat nasiot spasitel Isus Hristos kako pobedonosno sleguva na oblacite ?" (Sv.Augustin)

Spanskiot teolog Tostatus,vo vremeto na Kolumbo se osetil prozvan da go povtori Sv.Augustin: " "Apostolima je naređeno propovijedati radosnu vijest po svem svijetu, svim stvorovima; oni nisu išli antipodima i nisu propovijedali njima - ergo nema antipoda."

Spanjolcite vo Meksiko vo 1520 besno go zapalile sekoj zapisan argument na kulturata na Maite,zatoa sto ne se slozuvala so nivnoto vlastito praznoverije:" "Našli smo ogromnu količinu knjiga ... budući da u njima nije bilo ništa doli praznovjerja i đavolovih laži, sve smo ih spalili."

Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 19:44
Originally posted by Al_Masih_Qam Al_Masih_Qam напиша:

Dzordano Bruno da ne go poznavas?трепкање

ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Al_Masih_Qam Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 22:03
Originally posted by muhadzir muhadzir напиша:

Originally posted by Al_Masih_Qam Al_Masih_Qam напиша:

Dzordano Bruno da ne go poznavas?трепкање

So Bruni sme stari drugarcinja... Nego sega ne go vrti muabetot , za Gale zborevme, neli?
Кон врв
muhadzir Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 14.Март.2008
Локација: Germany
Поени: 740
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај muhadzir Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 22:32
Ne se somnevam vo toa. Sigurno mnogu ti ima zboreno za toa deka zemjata e so topcesta forma, a ne deka e ramna plocaтрепкање
ISLAM VJERA ISTINE
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Мај.2008 во 22:34
Interesno e kako se vesti ovie.... vaka koga se vo tesno zabusavaat   
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2008 во 01:11
Ne be svemirski toa sto ti doadjas mnogu brzo do konstatacija deka nie zabusuvame proizleguva deka dosega te rasturivme na sekoe prasanje koe go postavi a nie ti dadovme odgvor, pa zatoa brzas da napadnes so tvojata vece videna propaganda, prasuvas sto e so drugite citati koi gi imas navedeno, pa upotrebi logika, ako toj osnoven citat ti go objasniv, seto drugo potoa se objasnuva po toj logicki kluc, i site tvoi prasanja se odgvoreni ...ccccccc

Изменето од Templarius - 25.Мај.2008 во 01:11
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2008 во 01:16
Свемирски, тоа што не го разбираш - е дека тие цитати кои ги спомнуваш од Библијата, воопшто не зборуваат за географија и астрономија, а имаат сосема друго значење и се симболичен приказ кој има за цел поука, а не објаснување на географијата. И никаде, ама никаде не се зборува за земјата како плоча - тоа се твои (односно разно разни исламски) толкувања на стихови, кои воопшто никаде не спомнуваат плоча. Земјин круг - тоа е сосема друго нешто, ама ти требаат посериозни познавања од Христијанството за да го разбереш тоа...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај svemirski_duh Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2008 во 19:20
Templarus,
jas do sega nitu na edno prasanje odgovor nemam videno.

Zidarski,
mozebi denes se primeni mislenjeto u tumacenjeto na tie citati,otkako nemozese da se speci naukata vo dokazuvanjeto deka Zemjata se vrti okolu sonceto a ne obratno.Deka zemjata e Topka a ne Ploca itn.
No togas,vo toa vreme,koj tvrdese deka zemjata vrti okolu sonceto,toj bi i zapalen ziv.
Zosto ? Zatoa sto togas citatite se tumacea onaka kako sto gi pisuva a ne sekakvi nekakvi obidi.
Od istorijata,nemozete da izbegate nikogas.
Ova ne e dokazano od Islamski naucnici i Istoricari,tuku od Hristijanski.

Jas sekoj podatok koj sum go dobil do sega,sekoja kontradikcija,sekoja nebuloza voi biblijata,ja naogjam od otpadnici od Hristijanstvo,kazuvajki ja pricinata.

Povtorno kaj Templarus,
prijatele,samata pomisla deka smetas deka si rasturil na nekogo,samoto toa sto si se ohrabril,izoholil,seto toa e dokaz deka si propast ziva.
Nemoj da si gi citas samo tvoite sopstveni poraki.
Citaj gi i drugite,oti ke se izoholis uste poveke.

Povtorno do Zidarski,
Ti se kolnam,deka nikade na nitu eden Islamski sajt ne sum sretnal zanimavanje za biblijata na ovoj nacin.
Osven knigata "sta biblija kaze o Muhammedu a.s."

Nie si go imame Qur'anot za koj sme ubedeni deka e BEZ GRESKA za toa ste i vie dokaz,gledajki ve kako tapkate sekogas so istite prasanja (vo mesto).
Sekoja greska vo biblijata sum ja naucil od EX HRISTIJANI. I sekako,toa sum go proveril,sum prasuval i drugi pa taka se' se potvrdilo.

Za citatite,podrobno ti bese objasneto,no izgleda tebe ti treba poseriozno izucuvanje na Hristijanstvoto. Tebe toa ne ti e lesno da go napravis.Vo mene nema predrasudi.
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Мај.2008 во 22:37
Свемирски - тоа што учиш од екс-христијани, тоа ти е основна грешка. А јас самиот, точно знам колку знам и колку не знам, ти благодарам за грижата, ама не ми го бери гајлето. Велиш во тебе нема предрасуди... хм...
Do what is right, come what may...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Мај.2008 во 00:04
svemirski Tvojata opsednatost so hristijanstvo me fascinira da ne imas nekoja tajna zelba mozebi. Inaku poleka ne se nerviraj nauci vo zivotot deka nema sekogas site da ti aplaudiraat....jas ne znam dali sum se oholil kako sto velis ama znam deka ti koj pojma nemas od hristijanstvoto si se drznal da pisuvas protiv nego i jas nema da ti go dozvolam toa od prosta pricina sto odgvori ima na sekade, tie se rasfralni nasekade kade ce poglednes se nadevam eden den ce gi vidis....nemam namera da se prepukuvam so tebe no ti postavi prasanje jas ti dadov odgvor site hristijani od forumot ti dadoa povece nego od sto si zasluzil a ti izigravas nekoj mudrec i se prepravas deka ti e do vistinata da ti bese tebe do vistinata nea ja imas vo prvite odgvori ..... i pak ti velam zemi procitaj gi odgvorite ako ti e do vistinata tamu ce ja najdes .......
Velis deka si ubeden deka k*ranot e bez greska - vidis nie pak sme uvereni deka biblijata e bez greska ,,,,, i sega ti se najde da ni gi dokazuvas greskite vo biblijata, pa daj ti se molam ako si ti zabluden ne zabluduvaj ne site tuka ....... inaku za rasturnje vo ovie diskusi neznam sto drugite najdoa vo tebe no ne si nekoj dostoen protivnik od prosta pricina sto ti nemas znaenje ..........

Изменето од Templarius - 26.Мај.2008 во 00:06
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 45678 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,547 секунди.