|
Само САД ,Турција и Словенија ни се прија |
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Автор | |||||
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Владимире, Естонците не се православни сигурно. Мислам дека се повеќето католици или евентуално протестанти, православни не се. Сиромаштијата не е дело на Русија, туку на претходниот систем (социјализмот). Русија денес е пазарна економија, така? |
|||||
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ама сепак и сепак едно е кога живееш со христијани а друго е кога живееш со муслимани нели?
И ние збориме за поставеноста на Русија кон нејзините сојузници....... Низ историјата се знаело дека Русија така се поставувала секогаш, да цица некого до максимум.....нели? Изменето од Vladimir88 - 05.Април.2008 во 21:41 |
|||||
only_me
Сениор Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: Israel Статус: Офлајн Поени: 295 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Luge nie sme mala drzava, nie imame potreba od edna rabota vo segasniov moment, a i vo idnina. Sloga! Dodeka Sekerinska I Grujo prodolzuvaat, kako lideri na najgolemite makedonski partii, da si gi vadat ocite, makedonija ke odi samo vo slepi ulici, dodeka ne dojde na vlast eden politicar roden od vistinska Makedonka, nas ni Amerika ni Rusija nema da ne izlvecat od propasta koja seriozna ni se zakanuva! Ovde lezi spasot za milata Makedonija.
|
|||||
Vladimir88
Сениор "Arbeit macht frei" Регистриран: 20.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Америка не клекна...туку Грција го искористи правото на вето(тоа го има секоја членка).. И НАТО така функционира треба сите членки да имаат согласност за прием на една земја Доколку една земја се спротистави тогаш нема влез.. Тоа е тоа... Само знам дека Грција ни даде аргумент на нас македонците да се повлечеме од преговорите и да си го вратиме старото знаме и нашето библиско име.... Да не бидеме веќе под референцата ФАЈРОМ Изменето од Vladimir88 - 05.Април.2008 во 21:44 |
|||||
al_pachino
Сениор Регистриран: 02.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 289 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
ubavo kazano ... no i pokraj se , se nametnuva edno prasanje ..... dali go imame nadminato sindromot na samobitisuvanje ? ..... ili i ponataka prodolzuvame pa duri i posilno od koga i da e ? ....
|
|||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Sto edno so hristijani a drugo so muslimani?? Nadajtese na rusija ce stignete daleku, kako srbija `99 |
|||||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Е за тоа ќе видиме деновиве.. Само знаеш кој ќе ја започне работата со вината за "неуспехот" на Македонија.. СДСМ и крелето Макрадули....им треба рејтинг тоа ти е... Изменето од Vladimir88 - 05.Април.2008 во 21:45 |
|||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Јас не се надевам на Русија кажи им го тоа на другите.. |
|||||
dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
За тоа си во право. Стара вистина е дека во политиката не постојат вечни пријатели и вечни непријатели, туку во прв план се интересите. Не велам дека Русите се подобри од Американците или Кинезите. Секогаш оној што е силен, ги диктира правилата. Но тоа важи и за Американците, зар не? Германија јавно се извини за злосторствата од Втората светска војна, но дали американската држава официјално се извини за злосторствата во Хирошима и Нагасаки? Јас сум малку проруски настроен, пред се, поради културната и јазична блискост со Русите. Тоа е субјективно од моја страна и така е. Но и Американците не се сигурно поарни. |
|||||
|
|||||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Gemanija ne se izvini javno za evreite samo za drugite narodi. Merkel im se izvini na evreite vo knezetot, ama politika si e politika. svabo uste gi mrazi evreite, a i zosto da ne
|
|||||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
|||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
А дали Јапонија се извини за Пел Харбур??? А и со Јапонија е друга приказната Има една интересна приказна со Јапонија Дали знаеш дека Јапонија требала да стане држава на САД?? како и да е мислам дека Јапонија не треба да не интересира треба да не интересира само Македонија...и оние од кои можеме да извлечеме нешто... Факт е дека во политиката нема пријатели туку интереси Ама колку што знам ние од Руската политика ништо не добивме, од американската политика барем добивме нешто Од русите ништо не добивме ама баш ништо....... Сега неодамна рекоа ако се постигне компромис со грците дека одма ќе не признаеле под новото име Рекоа дури и не се гордеат со одлуката на Јелцин што не признал под уставното име... Дудуловски да се разбереме Русите се баш тие што ги поебаа работите на Балканот Токму тие им го испраа мозокот на бугарите и на србите дека ние сме дел од нивните народи..........иако повеќе работеа за бугарската кауза........ Тоа веќе го знаеме зошто Друго во времето на комунизмот на големо ја ширеа таа теоријата за словените демек ние сме братски народи ова она, се со цел да бидеме ние нивни сателит исто како што беше Бугарија на пример сателит..........
Али да се вратиме на Русија Значи тоа беа се само интереси Русија ич не и е гајле за нас.....еве што не направија сега нешто во врска со Косово Што не нападнаа на Косово??? Него они дозволија америте да ги скршат србите, и они тоа паметно го изиграа го искористија тоа им понудија рамо за плачење за да стане Србија поблиска со Русија ..... Така оставена од сите и наеднаш Русија се најде како пријател ОП тоа со една цел да добие Русија повеќе авторитет врз Србија... Зошто знаеш друго е кога ќе осетиш поддршка од некој во моменти кога си отфрлен од сите и скршен тоа многу повеќе влијае... А тоа е со една цел нели?? Сите знаеме зошто....... И верувај дека нема само Србија да биде руски сателит Ќе биде и Црна Гора руски сателит, а можеби ќе биде и Босна руски сателит зошто сепак во Босна има огромно српско малцинство........ |
|||||
dudulovski
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Владимир, тоа истото сакам и јас да го кажам. Сите се исти кога ја имаат силата. А знаеш како се вика: Сила Бога не моли. Се` е во сооднос со некои повисоки интереси на големите сили. Тие ја водат играта... Сепак, пред некое време, Јапонија се извини за злострствата над Кинезите. Перл Харбур е напад врз воени објекти, додека атомските бомби се чисто покажување сила, да се види кој е кој. Фрлија една бомба, не им беше доволно, па после уште една. А во тој случај цивилите беа најголеми жртви. А последиците се уште се чувствуваат. На крај, морам да се исклучам, да не ме разбереш погрешно, во овој склоп од околности, секако дека Македонија треба да влезе во НАТО
Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 00:43 |
|||||
|
|||||
Vladimir88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Да ама сакам да ти кажам со Америка е подруго.. Америка ти вика.. Ние си имаме свои интереси али ако ни станите сојузници и вие ќе имате придобивки од тие интереси... А Русија ти го ветува тоа и на крај те поебува.. Тука лежи зајакот... А придобивките од Америка еве скоро цел Запад не призна.. Тоа е огромен пораз за грците они сега ни ставија на пример вето ама пак они многу повеќе изгубија од нас... тоа не го менува фактот дека нас не признаа 120 земји добивме аргумент за да се повлечеме од преговорите и да си го вратиме името и знамето... Грција испадна црната овца пред целиот свет... Се спротиставија на политиката на САД што е тоа лошо...... И сега сигурно дека ќе потпишеме воен пакт кој е подобар од НАТО(како и да е за ова оставам и малку простор за МОЖЕБИ), нема да плаќаме милиони за членство во НАТО а пак ќе имаме воена поддршка од Америка и пак они ќе се обврзат да ни ја гарантираат безбедноста...... А Америка рока по целиот свет......друг никој, Америка е НАТО....... И Америка е сигурно дека ќе останат светска супер сила Можеби Русија пак ќе се издигне ама Русија јас мислам дека порано или подоцна ќе стане членка на НАТО... зошто еве и самиот види.. Америка води политика да и ги затвори сите врати на Русија Нема да ја нападне зошто ако ја нападне тогаш цел свет отиде во П.М. Од нуклеарките ..... Туку ќе направат да ја притиснат да не излегува од пештерата, ќе и постават капија........и нормално на таа капија ќе има чувари.. Америка и НАТО сојузниците играат на таа карта според мене..... А инаку тој сојуз мислам дека сега се остварува главно поради исламот, поради луѓето што се на Блискиот Исток(не зборувам за турците турците се подруги кога дојде Кемал Ататарук) зборувам за оние закоравените фанатици што се доле.... И не би рекол дека Перл Харбур беше само напад врз воени објекти Да бидеме реални... Освен тоа пола флота им ја потопеа бре.. А и повеќе од пола флота...... Знаеш што беше тоа?? Катастрофа.. Изменето од Анастеа - 03.Август.2009 во 00:44 |
|||||
al_pachino
Сениор Регистриран: 02.Април.2008 Локација: Russian Federation Статус: Офлајн Поени: 289 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
aj da skartime .... vo momentov , mislam deka pogolem prijatel od sosednata Albanija nemame .... od koi pricini e taka , ostanuva da se vidi ... no , so ogled na fktot deka izvisivme so priemot vo nato a so samoto toa i otvaranje na vakum vo zonata na bezbednost na Makedonija , mislam deka barem dosega , i samite Albansci vo Makedonija a i samata Albanija deluvaat mnogu prijatelski i razumno koga e vo prasanje celokupnata bezbednosna situacija vo Makedonija .....
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 45678 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |